{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
515 visninger | Oprettet:

Lægemangel. {{forumTopicSubject}}

Ja at vi har lægemangel i Danmark har jo i flere år ikke været nogen hemmelighed og jeg må da lige sige at vores folkevalgte politikere har sovet i timen og ellers er de ligeglade da de jo har råd til en privatlæge - når men lad os nu ser.
Jeg kan jo godt forstå at der er lægemangel eller sagt på anden måde hørte jeg om hvordan nogle læger i Nord Jylland har måtte tage en ekstra tørn på et lokalt sygehus + de jo ikke kunne sælge deres forretninger (man skulle ellers tror at en læge forretning) var et godt køb men som jeg forstår er det hårdt arbejde at være læge og som jeg høre vil de unge læger kun bo i de meget store byer og de findes ikke i Danmark så de må nøjes med København - Ålborg - Århus - Odense og så er vil nok ved at være der.
Jeg kan jo så også forstå at mange af vores ældre huslæger efterhånden kun er med grundet (det er kaldes for deres kald) det har jeg stor respekt for.
Jeg har jo også en ide om at det at være læge skulle give en stor løn (kunne være sjovt at se hvad en huslæge får frem for en sygehuslæge) og ligeså hvad en lægespecialist får.
Og kan vi ikke blive enig om at det skal være attraktivt at tage en læge uddannelse og ikke kun på papiret.
Vi er jo kun blevet 500.000 flere personer igennem de sidste 50.år og politikerne burde jo havde forudset at vi blev flere.
Kommentarer på:  Lægemangel.
 • #1   8. apr 2018 Der er nok også blevet for mange "Syge"----- og forkælede. skal du se

 • #2   8. apr 2018 Godt emne du har lagt Leon, men også lidt svært for der er så meget i det.

  Man bygger supersygehuse som koster det vide ud af øjnene, endda langt over det bugeterede.

  Man nedlægger på stribe hospitaler, dermed akutbehandling, hvor folk risikerer at dø grundet lang transport.

  Når man sætter så meget i-værk, så burde det naturligvis også være en forudsætning at der bliver uddannet læger nok.

  Ikke mindst at alle, uanset hvor de bor i landet har adgang til en læge.

  For mange læger er det nok ikke mere et 'kald', men prestige der gør sig gældende. At være med hvor der sker noget, muligvis.

  Men lad os se hvad andre mener her i denne debat.

 • #3   9. apr 2018 Ronald G dog forkælet ej den må du længere ud på landet med og kunne jo så bare sige at stress også er blevet til det jeg vil kalde for en alvorligt sygdom da den trækker mange ting med sig eksempelvis angst der kan være og blive invaliderende smiley

 • #4   9. apr 2018 cris7 ej hvor er vi bare enig og uden læger til de store supersygehuse må vi kalde det for spild og jeg vil heller på et lille sygehus hvor personalet også har det godt, da et godt arbejdsmiljø gør at arbejdet bliver til glæde altså en vind - vind situation for alle smiley

 • #5   9. apr 2018 Ja Ja Leon - det er jo blevet nemmere med tiden, at gemme sig, under påskud af at man er syg, uden at have synlige symptomer. og på den måde slippe for at arbejde, når man kan få alle andre til at betale for ens ophold i samfundet . Det er det jeg mener, med forkælet.
  Samfundet tillader snart lidt for meget. --- og jeg har flere eksempler at holde mig til.
  Jeg kan nævne bare et eksempel --- en smed der vil have invalidepension , fordi han ikke kan arbejde mere end ½ time ad gangen så skal han ind og hvile.. Men i privaten kan han godt ligge og arbejde på naboens 4trækker.den halve dag uden problemer. eller køre en Autocamper det halve Europa rundt.. Det er en der har været hernede. han fejler ikke en skid. det mener hans kone heller ikke. men går den så går den. Hernede hvilede han ikke, der var for meget der skulle nås, rende rundt på stranden og bade. osv. hele dagen
  Og så ser jeg jo en del tilfælde på Luksusfælden. hvor det er ren dovenskab. -- der er skam masser af tilfælde.


  profilbillede
 • Annella
  Annella Online Tilmeldt:
  nov 2016

  Følger: 1 Følgere: 85 Emner: 276 Svar: 1.766
  #6   9. apr 2018 #3
  Leon

  Stress er vist mere blevet en 'modesygdom' end en alvorlig sygdom, jeg lider sgisme også tit af stress bl.a. når min kat ikke kommer hjem til den tid om aftenen, han plejer at komme hjem på -


 • #7   9. apr 2018 Og for ikke at tale om "" Depression"" . jeg skal ikke gøre mig klog.
  Men mon ikke det lige er noget der kan udnyttes af visse personer. Hvis man er en god skuespiller. ?????


 • #8   9. apr 2018 Nej, Ron det er lige stik modsat, du kan ikke gemme dig nogen steder i dagens Danmark, der var engang, det var meget nemmere, det var, da du boede i Danmark, men tiderne forandre sig.

  Selvom du er synlig syg med de mest forfærdede sygedomme, skal du piskes på arbejdsmarkedet, det er fuldstændig hul i hovedet, det har vi set talrige eksempler på, det er også stort set næsten blevet umuligt at få førtidspension. Det kan du måske få, hvis du sidder med hovedet under armen.

  #6 - Jeg synes, det er en forfærdelig "mode" at have stress. Det er så invaliderende. Arbejdsmarkedet kræver det utrolige ligeså samfundet, det er ikke så menneskeligt mere, vi er blevet til halve robotter, udviklingen går så stærkt, at vi efter arbejdstid skal på efteruddannelse, kurser konstant, det er ret stressende, nogle er stærkere end andre, men livet leves på yderkanten.

  Der må være noget galt, når så mange går ned med stress.

  Supersygehuse og min bare ...., de vil overhovedet ikke have patienter, du bliver udskrevet med hovedet under armen, hvorfor skal vi bekoste nye supersygehuse til den slags, kan de ikke bruge de nuværende smiley

  Lægemangel i udkants Danmark, jeg kan godt forstå, de ikke er meget for det, deres løn er afhængig af, hvor mange patienter, de har og tror heller ikke, der er den store udfordring. De nyuddannede vil søge der hen, hvor der er større udfordringer, de skal også høste erfaringer.


 • #9   9. apr 2018 Det bliver vi nok ikke enige om Jetset.. ham Smeden har jeg ingen forbindelse med mere. så hvordan det går ham aner jeg ikke. jeg er også ligeglad.
  Men nu er det altså ikke kun førtids, jeg snakker om --- vi få jo tilsendt Luksusfælden, og der er sgu nogle gode Eksemplarer,imellem.
  Men det du siger læser jeg da om i medierne.----jeg siger bare , at det kan udnyttes hvis man er en skruppelløs skuespiller.


 • #10   9. apr 2018 Engang havde man i tankerne at ekspropriere nyuddannede læger til yder distrikter som en slags stavns binding - det gik ikke så godt. For det lignede jo slavehandel.

  Så prøvede man at lokke med gratis klinikker men som du skriver de unge læger gider ikke yderdistrikter men ønsker at komme videre og man kan ikke uddanne sig som kiurg ved at servicere folk med fnat og andre smålidelser i udkants danmark.


 • #11   9. apr 2018 Du har fuldstændigt ret, Leon, politikerne har sovet i timen. Noget så eftertrykkeligt - de kan slet ikke vækkes.
  Liberal politik drejer sig om det private erhvervsliv, de har ikke opdaget, at de principper kan ikke bruges i sundhedssektoren eller i den offentligt sektor overhovedet. Se bare på de nuværende overenskomstforhandlinger.

  Angående stress så skal der en hel del mere til end en kat, der er blevet ude et par timer for meget. Stress får man ved konstant overbelastning gennem længere tid, måske endda flere år, hvor man heller ikke sover ordentligt om natten fordi underbevidstheden arbejder videre med problemerne.
  Der sker nogle fysiske ændringer i hjernen, som bliver tappet for energi, og det kan ikke arbejdes væk som nogle politikere hævder. Det kan kun helbredes ved at man får mulighed for at slappe af, så energien genopbygges.

  Liberale politikere stikker bare hovedet i busken, så tror de problemet er gået væk.

  Angående at nogen udnytter systemet - ja, det er der nogle, der gør, men det er en meget dårlig ide at behandle alle andre som om de også bare prøver at snyde. Det er nedbrydende!
  Dengang vi havde et ordentligt lægesystem og alle havde ret til egen læge som havde tid, da blev det vurderet ret godt, om folk virkelig var syge, og med hensyn til de få, der gik under radaren, så havde vi råd til det, for det var et velorganiseret samfund.
  Hvilken arbejdsplads er interesseret i folk, der ikke har lyst at arbejde?

  Angående udkantsdanmark, så havde de engang samme rettigheder som resten af samfundet, og det var også regeringens arbejde at sørge for det. Nu har vi en regering, der lader alting gå på bedste beskub.


 • Annella
  Annella Online Tilmeldt:
  nov 2016

  Følger: 1 Følgere: 85 Emner: 276 Svar: 1.766
  #12   9. apr 2018 #8
  Jetset

  Der må være noget galt, når så mange går ned med stress.

  Det noget, der kan være galt, har måske slet ikke med arbejdsmarkedet at gøre, arbejdsmarkedet kræver ikke mere i dag, end det gjorde tidligere, i dag har arbejderne kortere arbejdstid, længere ferier, end i tidligere generationer, det kan jo også give stress at jagte efter statussymboler, det skal der nemlig arbejdes for at opnå,.

  Og jeg giver intet for alle den jamren om at gå ned med stress, i dag hedder det burnout, hvis nogen skulle have lidt under stress, så havde det sandelig været mine forældre, som jeg har fortalt, mine forældre havde bagerforretning, min mor åbnede kl. 6.00 om morgenen, til kl. 18.00 (Fredag til kl. 20.00) om aftenen, så skulle forretningen først gøres rent, inden vi spiste og det var varm mad hver aften, som min mor lavede ved siden af alt andet arbejde, ligesom hun sørgede for at vi tre søstre fik ordentlig morgenmad, inden vi blev sendt i skole.

  Min far begyndte kl. 01.00 om natten i bageriet til kl 12.00 middag.

  Mine forældre havde kun mandags-lukning og holdt 2 ugers ferie om året.

  Ron ved helt sikkert, hvad jeg taler om, og kan sikkert bekræfte, at det hos hans forældre heller ikke var anderledes.

  For slet ikke at tale om, hvordan vores bedse forældre måtte arbejde.


 • Annella
  Annella Online Tilmeldt:
  nov 2016

  Følger: 1 Følgere: 85 Emner: 276 Svar: 1.766
  #13   9. apr 2018 Og kan vi ikke blive enig om at det skal være attraktivt at tage en læge uddannelse og ikke kun på papiret.

  Leon
  mener du det skal være mere attrativt, du mener sikkert hvad fortjenesten angår, at tage en lægeuddannelse end så mange andre uddannelser?


 • #14   9. apr 2018 Stress kommer ikke kun af hvor meget man arbejder, eller hvor længe.
  Det er betydeligt mere indviklet.

  Ledige og kontanthjælpsmodtagere kan få stress, og det er der en del, der gør.


 • #15   9. apr 2018 Godt brølt Annella.
  Men det er sgu ikke nemt at få nutidens mennesker til at forstå det.
  Og de gider heller ikke forstå det ... For det er nemmere at sætte sig i sofaen og bare sige .-- jeg har stress, eller ondt i røven, eller noget 3th.
  Og det er det jeg mener med at mange er forkælede i dag. det er for nemt at sige . jeg er syg. uanset hvad en læge mener. . Jeg giver heller ikke en skid for det.
  Så skulle jeg sgu have stress, --Jeg arbejder med Bente 24 timer i døgnet.

  Nu er vejret skønt med 26.4 gr. næsten stille og høj sol. så vi nyder det, og jeg elsker min nye græsplæne af plastik. hæhæ. det er til at blive i godt humør af at se på, nu må jeg se at få lagt nogle billeder ind på denne putter. det er jo Bentes jeg bruger her udendørs.


  profilbillede
 • #16   9. apr 2018 https://www.avisen.dk/laeger-gaar-graedende-hjem-sygehus-faar-paabud-af-ar_493039.aspx

  Fra Holbæk Sygehus

  Citat: "TV Øst skriver, at der i rapporten fra Arbejdstilsynet står, at læger er gået grædende hjem, at en læge er brudt sammen foran en bagvagt, og at lægerne lider af søvnbesvær, kort lunte og manglende overskud."

  Det er lige så galt andre steder, men personalet tør ikke at klage. Derfor kan sådan en situation fortsætte i årevis.


 • #17   9. apr 2018 ja uha det ikke at have en meningsfyldt hverdag kan være stressende, men den kan jo godt være meningsfyldt for det drejer sig om rutiner og ikke sidde og sode til foran tv.

  Uha søge arbejde skrive, læse - gøre noget er meget stressende at man burde sende alle ledige til psykolog og så stresser de den stakkels psykolog som så må til en anden psykolog for at afstresse.

  Det er også stressende for kommunale ansatte at se køen stige når de går til middag uden at der står at der er andre som tager over. Væk er de - og så kan folk bare stå der og vente til de er færdig med middagen.

  Jeg har absolut fuld forståelse for de som overfaldes, af folk som er mindrebemidlet i bøtten - stakkels ansatte.

  Men flere stressede????

  Dengang kaldte man børn hyperaktive som mig selv - fuld af krudt og ballade som rode sig ind i hvad som helst. I dag kalder man det en sygdom for al aktivitet skal sygeliggøre og helst kaldes en navn med store bogstaver.

  Børn må ikke være børn længere men små voksne så kræver det ikke så meget af hverken forældre eller stat. Alle som ikke passer i kassen får en ny etiket med store bogstaver.

  forældre er hysteriske når poden sidder og spiser jord fra sandkassen og de haster hen med servietter med kemi og vrider det rundt om kæften om ungen som skriger i vilden sky og som ikke fatter en 5 øre af det hysteri.

  Og midt i det hysteri i opvæksten i en boble forstår forældre ikke at poden udvikler allergi og hoste og snue bare de ser et snefnug.

  Midlet er så simpelt at lade børn være børn med de risici der er at være et barn så deres immun forsvar igennem opvæksten kan opbygges.


 • Annella
  Annella Online Tilmeldt:
  nov 2016

  Følger: 1 Følgere: 85 Emner: 276 Svar: 1.766
  #18   9. apr 2018 #14


  Ledige og kontanthjælpsmodtagere kan få stress, og det er der en del, der gør.

  Det tvivler jeg slet ikke på, det må være mere end stresset at sidde hjemme i sofaen foran fjernsynet og være skide bange for at få tilbudt et arbejde og skulle på arbejdsmarkedet.


 • Annella
  Annella Online Tilmeldt:
  nov 2016

  Følger: 1 Følgere: 85 Emner: 276 Svar: 1.766
  #19   9. apr 2018 #17
  Godt skrevet polysl men forvent ikke at mange forstår sammenhængen, hellere lukke øjne og ører for kendsgerningerne og klynke og klage viderehen over vores ak så elendige samfund/politikere/psykologer/arbejdsgivere/kommunale ansatte på jobcentrene m.fl. for ikke at glemme DF, liberalister og de velbjergede, alle dem der har ansvar for, at 'jeg' har det åh så dårligt og er gået ned med stress.


 • #20   9. apr 2018 polysl

  Vil være mis i sit næste liv...


 • #21   9. apr 2018 Annella #19

  Forventer jeg ikke, glæden at skrive det jeg mener og tror er nok for mig..


 • Annella
  Annella Online Tilmeldt:
  nov 2016

  Følger: 1 Følgere: 85 Emner: 276 Svar: 1.766
  #22   9. apr 2018 ha,ha polysl - jeg har også altid sagt, at i mit næste liv vil jeg være kat hos Kickel's.

 • Annella
  Annella Online Tilmeldt:
  nov 2016

  Følger: 1 Følgere: 85 Emner: 276 Svar: 1.766
  #23   9. apr 2018 #21
  polysl det har du helt ret i.


 • #24   9. apr 2018 Vi har alle oplevet det at det bliver for meget, og hvad gør man ved det?

  Nogle eller mange er bange for at gå til sin chef og sige: jeg går 1 time for lige at tænke og få en kop kaffe.....

  Jeg har prøvet det når det hele soder til og jeg er total "død" i en programmel løsning. Så siger jeg at jeg lige tager en slapper i byen til en kaffe - ok - og jeg har altid mødt forståelse - og så komme tilbage med en løsning.

  Så spørger jeg om er stress selvskabt? Hvorfor ikke løse det i starten inden den tager over????

  Når den først har fat så er du færdig med 40 -

  De tør ikke, de ses som svage, og? lad de andre idioter vente når det er for sent - hvem mon holder længst?


 • Annella
  Annella Online Tilmeldt:
  nov 2016

  Følger: 1 Følgere: 85 Emner: 276 Svar: 1.766
  #25   9. apr 2018 #24
  polysl

  Vi har alle oplevet det at det bliver for meget, og hvad gør man ved det?

  tsk, tsk forsøger med al magt resten af livet at blive forsørget af det offentlige. smiley smiley smiley


 • #26   9. apr 2018 Altså Polysl - Nogen gange syntes jeg at jeg siger tingene ligeud, og får det at vide.
  Men du går sgu lidt videre.
  Du gør jo nogle Stressede med alle de sandheder..hæhæhæ


  profilbillede
 • #27   9. apr 2018 Annella

  ja...men nu er førtidspension jo ikke fredet længere takke være Mette Frederiksen, som får år tilbage ville sætte dem under lup hver 5 år og køre dem igennem hele møllen igen for lige at få sorteret de sidste simulanterne fra. Det gælder naturligvis ikke telte og med natkjole kun danske simulanter som sidder i kørestol og andre som bare gemmer deres arme og ben for ikke at komme i arbejde.

  resten ligger på OUH med slanger, eller har ingen arme eller ben, andre har hovedet under armen når de forlader sygehuset. Læger har ingen magt i dag - undtagen dem som er betalt af de offentlige som sætter en nyre læge til at vurdere tilstanden hos syge ledige på et jobcenter i KBH - hvor de bliver ført ind i et baglokale for at få boltpistolen.

  Det mest morsomme er at dem som skal vurderes af en nyre læge ikke har problemer med nyrerne og kan dermed betegnes som raske.....


 • #28   9. apr 2018 Annella #13 jeg må sige at lægerne skal lægge øre til meget og hvordan er deres fritid og de får også stress smiley

 • #29   9. apr 2018 Jeg kender en fordums læge, som blankt indrømmede at han læste i sin tid til Læge, fordi det var det job der gav den største Pension eller efterløn om i vil.. Han er sikkert ikke alene om det.

 • Annella
  Annella Online Tilmeldt:
  nov 2016

  Følger: 1 Følgere: 85 Emner: 276 Svar: 1.766
  #30   9. apr 2018 #28
  Leon -
  jeg får tårer i øjnene, når du skriver sååårrrrn om de stakkels læger smiley nu er det jo ikke sådan, at det kun er læger, der skal lægge ørerne til meget, det er tusindvis af andre, der også skal i deres job, hvordan deres fritid er, den kender jeg ikke til, deres fritid er de selv herre over.


 • #31   9. apr 2018 Annella #30 ja det ved jeg godt men nu tog jeg lige lægerne og ja der findes mange inden for systemet der må lægge øre til de mest utrolige/tåbelige ting alle dem vi kan kalde for hverdagens helte - ingen bliver glemt i min lille verden smiley

 • #32   9. apr 2018 Ronald G #5 ja selvføleligt findes der personer der har snydt sig til en pension men det skal jo så ikke gå udover dem der er syge og så må jeg sige at mange af de eksempler i luksusfælden jo bare viser hvor let det er for folk at få et kviklån med der tilhørende ågerrenter smiley

 • #33   10. apr 2018 #9+#12 - Nej, nej. I er blevet udlandsdanskere, der ikke har fulgt helt med. I ser stadig det danske samfund, som da I forlod det. Men sådan er det slet ikke mere.

  Jeg siger igen igen, datiden kan ikke sammenlignes med nutiden. Annella, dine forældre var selvstændige, spørg mig lige, om jeg ikke ved, hvad det vil sige at være selvstændig. Hvis dine forældre har haft deres bolig i "baglokalet", så kunne meget også ordnes mellem kunderne, kunder har vi ikke hele tiden, selvom jeg tager hatten af for deres arbejdssomhed, så der kunne forberedes både det ene og andet.

  Du/I kan på ingen måder sammenligne. I dag handler det om, at kunne vise RESULTATER, udover at du skal udføre dit job, så skal du også vise RESULTATER, ikke nogen af jer, gør jer en hulende fis om, hvor stresset det kan være, kan du ikke vise RESULTATER, så er det næste en fyreseddel.

  Ingen af jer, har kendt til denne regel, men sådan er det d.d. på arbejdsmarkedet i Danmark. Der er sket enormt meget, siden jeg gik i lære, den gang var der tid til hygge og alt muligt andet, der er ikke så meget hygge, nu handler det om at kunne præstere og vise RESULTATER smiley


 • #34   10. apr 2018 Det var dog et forfærdeligt humør du er i Jet, jeg kan ligefrem høre dig slå gnister, du trænger til pause.-og en Øl, jeg har EN CANNABIS øL var det noget
  Nu skal du ikke gøre os dummere end vi er. Også jeg var selvstændig noget før jeg rejste,-og så følger jeg rimeligt godt med i dagspressen, så jeg ved godt hvad der sker.


  profilbillede
 • #35   10. apr 2018 Nej, mit humør fejler ikke noget, men vores opfattelse af nutidens Danmark er bare ikke det samme og hvad du beretter om, hvad der sker på GC og Annellas beretning om, hvad der sker i Tyskland er heller ikke det samme, som vi får i DK.

  Men min berøringsflade er stor, så jeg ved, hvad der sker i DK ift arbejdsmarkedet og hvad du skal præstere, prøv at nærstudere stillingsannoncer.

  Jeg ville ønske, at jeres tankegang/oplevelser på arbejdsmarkedet var dengang, men sådan er det langt fra 2018, og det er ikke en fejl, ikke at være up date.

  At være uenig er OK, det har slet ikke noget med mit humør at gøre, jeg er stort set altid glad, bare mine nærmeste er det samme smiley smiley smiley


 • Annella
  Annella Online Tilmeldt:
  nov 2016

  Følger: 1 Følgere: 85 Emner: 276 Svar: 1.766
  #36   10. apr 2018 #34
  Ron

  Nu skal du ikke gøre os dummere end vi er.

  Skidt pyt det kan vi da vel sagtens leve med? smiley

  Også jeg var selvstændig noget før jeg rejste,-og så følger jeg rimeligt godt med i dagspressen, så jeg ved godt hvad der sker.  Og jeg er flere måneder om året i Danmark og i min store familie er flertallet enten selvstændige eller stadigvæk på arbejdsmarkedet, så jeg er udmærket informeret om, hvad der sker i Danmark, og som dig følger jeg selvfølgelig også med i dagspressen.


 • #37   10. apr 2018 Jet --- Får jeg så en nøsser ????????, vi skal være søde ved hinanden.

  profilbillede
 • #38   10. apr 2018 Det vil du gøre til enhver tid - jeg ÆÆLSKER uenighed, det er slet ikke negativt IMO smiley  profilbillede
 • #39   10. apr 2018 Så fandt jeg dig, hihi

  profilbillede
 • #40   10. apr 2018 Min ungdoms kærlighed! smiley


  profilbillede
 • #41   10. apr 2018 Dårligt billede, undskyld.....  profilbillede
 • #42   10. apr 2018 Bedre?

 • #44   11. apr 2018 Ærlig talt..... Hvad fedt er der i at blive gammel?

  Jeg er 59 år, og ok, jeg har da ikke lyst til at dø endnu, men hvis det skulle være, så fuck det......

  Jeg er sgu mere bekymret for vores unge mennesker, som skal genopleve min generations kolde krig, pga, medieluderen fra UK.


Kommentér på:
Lægemangel.