{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
913 visninger | Oprettet:

LÆGEMANGEL - CENTRALISERING - LÆGE + SYGEHUSE. {{forumTopicSubject}}

Ja jeg er jo kommet så langt i livet at jeg både ser og mærker hvordan sundhedsvæsnet desværre må spare så meget at alt bliver centraliseret i supersygehuse + store lægekliniker.
Jeg har jo både læst og hørt om hvordan supersygehusene ikke er så gode så vores folkevalgte ellers ønskede (jeg høre om ansatte på sygehuse) fortælle om dårligt arbejdsklima, der jo så også går udover patienterne (i min verden ser jeg selv supersygehusene som store fæstninger, ej som et patient venligt sygehus), men det er både min egen erfaring + det jeg høre fra andre.
Når men så tager jeg lige talen om læge og lægemangel, jeg har personligt min egen huslæge i Slagelse der har egen praktisk og jo der findes op til flere lægehuse i Slagelse, men jeg ved jo at der efterhånden mangler læger i Slagelse, så folk må køre til andre byer, eksempelvis 30.km for at komme til egen læge (syntes det er lige i overkanten og jeg kan ikke forstå at et land som Danmark kan mangle læger.
Jeg forstår heller ikke hvorfor der er lægemangel i udkants- Danmark og tænker på at der må findes en helt del læger der ønsker fred og ro (altså hvor det kan gå meget langsommere) og måske ligefrem være idyllisk (måske jeg er blevet gammeldags), men fred og ro - ingen stress.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  LÆGEMANGEL - CENTRALISERING - LÆGE + SYGEHUSE.
  • #1   1. feb 2016 Det er ikke ukendt for mange at unge læger ikke gider udkants Danmark, der har endda været dusør med store tilskud hvis en læge vil tage til udkants Danmark. Man har snakket om at ekspropriere unge læger - næsten imod deres vilje.,

    De søger for det meste i storbyer, hvor der er den største indtjening og det er vel forståeligt da stort set alle er en enorm studiegæld.

    Så det skal ikke være en form for tvang men en gulerod fra den kommune som ønsker en læge.- Det er lidt som et fedteri men hvis det er det der skal til så for mig gerne for at få dækket de sorte pletter på landkortet.-

    Sygehuse er ikke effektive set i lyset af at jeg i dag fik en historie som var helt absurd.

    Damen havde rygproblemer som jo kan være et problem med hofterne som stråler op i ryggen.

    Men var fra sin læge visiteret til kun at få røngden på ryggen. Hun kontaktede så sin læge som så visitere hende til igen at skulle i røngden og have billeder af hofterne...

    Jamen jamen det er da så enorm tåbeligt - ineffektivt og så dumt at det er malet på en 100 meter rød ladeport.

    Det er som om at man pr. session kan fylde deres effektivitet og så er det jo dumt at samle det så tallene bliver mindre-.

    Fuck patienter bare de når deres mål-

    Samme var jeg ude for da jeg skulle have scannet mine fingre da jeg har et problem med gigt samt at håndleddet ikke altid var smertefri.

    Nixen bixen kun visitation at det som kom fra ens læge ikke noget med at være kreativ og tage et billede så man lige havde et total historik af fingre og håndled....

    Hold da op hvor er det jammerligt-.


  • #2   2. feb 2016 Der er da vist ikke nogen supersygehuse der er tageti brug endnu eller er der?

  • #4   2. feb 2016 Hej med jer der har svaret og Erik S der bygges på liv og løs og Slagelse sygehus er godt nok ikke et supersygehus, men en del af det er ikke så gammelt og psykiatrien er sprit ny og jeg har hørt at der skulle være skimmelsvamp flere steder på det nye sygehus, faktisk skete det også da Politistationen i Slagelse var helt ny kom der skimmelsvamp med det samme.

  • #5   2. feb 2016 POLYSL jeg forstår ikke at der ikke findes ældre læger de bare vil have t liv med fred og ro - altså have en lægegerning på landet og jeg husker jo som barn i Høng hvordan der var to forskellige læger i byen, længe siden og ting gik langsommere.

  • #6   2. feb 2016 Ja leon, men du skriver altså:
    Jeg har jo både læst og hørt om hvordan supersygehusene ikke er så gode så vores folkevalgte ellers ønskede (jeg høre om ansatte på sygehuse) fortælle om dårligt arbejdsklima, der jo så også går udover patienterne (i min verden ser jeg selv supersygehusene som store fæstninger, ej som et patient venligt sygehus), men det er både min egen erfaring + det jeg høre fra andre.
    Og det kan jo ikke rigtigt gælde for supersygehusene eftersom ingen af dem er færdige.


  • #7   2. feb 2016 Leon

    Ældre læger er jo etableret, med både kone,børn,vovse,hus - så jeg tror ikke de gider begynde forfra. Det var også mere unge læger man prøvede at bevæge til udkants Danmark både med en slags tvang og gulerod. Man skal ikke begynde at ekspropriere mennesker for det ligner en form for stavnsbinding som i gamle dage.


  • #8   2. feb 2016 POLYSL enig tvang føre aldrig noget godt med sig smiley

  • #10   2. feb 2016 Erik S jeg syntes du skulle komme en tur til Slagelse, så vil jeg da gerne prøve at overbevise dig om hvordan (et mindre supersygehus) er og du har jo nok set Hammershus på Bornholm, godt nok en gammel fæstning, men sådan er de store sygehuse og jeg mener at det menneskelige er forsvundet og ordet fabrik kan man vel også sætte på som mærkat smiley

  • #11   2. feb 2016 O. S. vi er alle forskellige og jeg vil faktisk helle død i eget hjem, end ende på et fabrikssygehus og nej at stavnsbinde læger på landet er jo tvang og er en dårligt ide smiley

  • #12   2. feb 2016 Erik S Gentofte sygehus blev taget i brug samtidigt med at patienter blev indlagt smiley

  • #13   2. feb 2016 O.S.

    På en måde kan jeg godt følge dig og give dig ret for det var også argumentet da debatten kørte - Men så skal det gøres til en del af uddannelsen så har man mulighed for at sige fra eller til. Men det skal ikke gøres til tvang bagefter en uddannelse.


  • #15   2. feb 2016 Jeg bor i Odsherred i vest sjælland, man kan ikke komme nærmere udkanten end her 200 meter fra stranden, men jeg har ikke noget at beklage mig over, kun at jeg selv ligesom skal foreslå hvad jeg fejler, og hvilke prøver jeg gerne vil have, min læge er ung og det samme er næsten alle i lægehuset. Men der er en ting som jeg giver Leon ret i, jeg bliver kastet rundt på hele sjælland, så skal jeg til Ringsted, så til Slagelse, og så Kalundborg og for at det ikke skal vær løgn så også til Roskilde og Holbæk. Det er de hospitaler jeg har været på turne til i de seneste 3 år, Godt at man stadig selv kan køre.

  • #16   2. feb 2016 Kisser D jeg siger som du selv gør: godt at du selv kan køre og spøger dig så om du ønsker et supersygehus, du ved ligesom en fabrik smiley

  • #17   2. feb 2016 O.S. jeg er jo enligt også blevet pænt behandlet og jo min sorte humor har så absolut også været med til at hjælpe mig igennem en gang imellem, men tror nu også at du/i har hørt at man skal have et godt helbred når man kommer/skal ind på et sygehus smiley

  • #18   2. feb 2016 Nej Leon det er helt sikkert at jeg ikke ønsker et super sygehus. Jeg synes at det her system med at vi jages fra det ene sted til det andet. Før i tiden var der altid et hospital i nærheden, men nu bliver de nedlagt. Og så blæser de på at vi geografisk er langt fra det nærmeste sted vi kan komme i behandling. Men det er måske meningen at vi skal falde fra undervejs.

  • #19   3. feb 2016 Og når vi bor i Region Hovedstaden, så bliver vi også kastet rundt til div. hospitaler, alle har jo hver deres speciale - jeg synes ikke det er OK, at vi skal sætte nærmest en hel dag af for at blive undersøgt i 5 min., jeg ved ikke hvad de andre gør, dem som ikke kan køre og er afhængige af offentlige transportmidler, synes det er under al kritik.

  • #20   3. feb 2016 Man kan så håbe at supersygehuse har alle specialer under et tag så man ikke skal kastes rundt i landet.

  • #22   3. feb 2016 O.S det er ikke spørgsmål om 20 km men om effektivitet, hvor alt kan klares under et tag og ikke kastes rundt på flere sygehuse - det giver overhovedet ingen mening.

  • #24   3. feb 2016 Ideen med supersygehuse er jo netop at centralisere fagvidenskab, men det er så spørgsmålet om det bliver det...ellers har du ret i at så må man dele det op. Men det giver jo en del besvær speciel for dem som så skal bruge flere dage i landet for nogle kan endda skulle besøge 2 til 3 sygehuse på en dag som jeg fik et eksempel på hos dem jeg laver web hos.

  • #26   3. feb 2016 Kisser D ja måske og det er jo billigere i længden smiley

  • #27   3. feb 2016 Jetset Enig vores tid er vel ligeså vigtigt som lægens smiley

  • #28   3. feb 2016 Jeg tror at i/os er fra tiden hvor sygehusene lå over alt i Danmark og hvor de fleste ting kunne klares på det lokale sygehus, jeg husker også hvis fok havde brækket et ben/arm skulle de til Sorø for at blive behandlet.
    Jeg har jo en masse sjove historier om mine egne oplevelser med sygehusvæsenet dem vil jeg da gerne fortælle om (der er sort humor med i talen), jeg ser om ikke de skal ligge under sundhed smiley


  • #29   3. feb 2016 det må du da gerne berette om Leon

  • #31   3. feb 2016 Du har ret i, Leon, at vi er nok forvente med det ikke at skulle fare fra det ene hospital efter det andet og de fleste ligger i København. Men fordi det nu er spredt ud på div. specialhospitaler er de borgere, der ikke har egen transport tvunget til at tegne en sygetransport forsikring, hvis de altså vil lade sig undersøge og operere div. steder, medmindre de vil bruge en hel dag eller mere på offentlig transportmidler for at nå behandlingsstedet.

    Det kan vi så diskutere, om det er rimeligt - jeg kan ikke se mig selv syg som 85 årig i div. toge og busser, for at komme til behandling, og så må jeg håbe til den tid, at jeg har midler til at kunne betale sådan en transportforsikring.


  • #32   3. feb 2016 Jamen ærligt talt. Hvad tæller mest.
    At deer er kort til et hospital eller om den behandling, hvad man nu end fejler, for den bedste behandling af specialister, der kan opdrives?
    Et brækket ben er jo ikke noget problem nogen steder i landet - det kan klares overalt, men minnu afdøde far fik en blodprop i hjernen her medens han var i sit sommerhus og blev indlagt på det lokale sygehus her. Der lå han i ca 8 dage hvor der ikke skete noget særligt og han kom aldrig til at tale igen. Hvade han nu fået den den i dag ville han være overført til en specialist afdeling og chancen for at en behandling af specialister ville nok have bedret hans chancer for at komme bedre fra det.
    Specialistbehandlere er naturligt nok koncentreret på netop store hospitaler fordi de har den viden der er nødvendig så jeg er absolut tilhænger af store sygehuse hvor der er mulighed for at behandle de mere komplicerede sygdomme.


  • #33   3. feb 2016 jeg har været indlagt på Frederiksberg hospital mange gange lige fra jeg var 20 og til jeg flyttede i 2011.
    Der var alle special læger samlet og man fik en utrolig flot behandling, Det er det jeg undrer mig lidt over, hvorfor kan man ikke stadig gøre det.
    Hvorfor skal hjerte afdelingen ligge i Roskilde foreksempel, Og kemo, Afd. på Holbæk. Og så er der også en hjerte Afd, på Ringsted. Alt er delt ud, og så kører busser rundt på hele Sjælland med dødsyge patienter og bytter patienter mellem de forskellige kommuner. I Kalundborg byggede de et læge ambulatorie, lige ved side af nogle velholdte hospitals bygninger som stod tomme, Nu vil de efter 2 år så lukke det nye center, det er galamatias efter min ringe mening.


  • #34   3. feb 2016 POLYSL det vil jeg gøre og tror der vil komme en del gode grin smiley
    O. S. så er der jo ikke så langt smiley
    Jetset jeg bryder mig ikke om at skulle på rundtur på hospitalerne smiley
    Erik S det er jo ikke sikkert at specialisterne kunne havde hjulpet din far.
    Kisser D der er ikke meget logik i sundhedsvæsnet mere smiley

    Når jeg nu begynder at skrive om sygehuse og sygehistorier, må jeg jo sige at jeg har været heldig og efter at havde haft kræft/blodpropper + psykisk syg i rigtigt mange år, jeg har mange sjove historier, jeg begynder i morgen.


Kommentér på:
LÆGEMANGEL - CENTRALISERING - LÆGE + SYGEHUSE.

Annonce