{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
510 visninger | Oprettet:

Der må være en grænse {{forumTopicSubject}}

Jeg er mor til en ung pige med autisme. Hun er flyttet på bosted. Bostedet er delt op i små huse med 5 beboere i hvert hus. Har haft store problemer med en anden beboer i huset overfor. Han har mange gange opholdt sig på min datters terrasse, har ødelagt bla krukker med blomster i og keramik figur. Vi har været nødt til at tag hendes havemøbler indenfor, da han ikke kan lade dem stå i fred. Min datter er bange for ham. Han har revet sidespejle af biler, lavet buler på grund af slag og spark på biler. Han slår på vinduer. Han sparker på døre og stakitter, cykler, kaster med spande, krukker, sække med muldjord, slår og sparker ud efter personalet. Af og til tar han tøjet af og går rundt i området med bar numse. Der er 2 personalet omkring ham men de gør ingenting for at stoppe eller aflede ham. Har holdt møder med ledelse og kommune af flere gange af bekrymring for både min datter og andre beboere. Alle forstår min bekrymring men kan intet gøre da det er forbudt at anvende magt. Men står uforstående overfor at man intet må gøre for at stoppe et mennesker der ødelægger andres ting. Har endda fået at vide i dag at hvis han går ind i de andre huse så må de heller ikke stoppe ham så må de evakuere de andre beboer. Det eneste jeg kan gøre som mor er at politianmelde ham eller klage til boligforeningen. Vil meget gerne høre jeres menig om hvornår man må anvende magt og hvornår man ikke måKommentarer på:  Der må være en grænse
 • #1   21. nov 2017 Hej Mus jeg vil uden at ryste på hånden klage det være sig til boligforeningen + politiet da der vel så kan komme ro på det er vigtigt for alle især autister du skal bare klø på

 • #2   21. nov 2017 Leon L. Ja det er jeg tvunget til at gøre selvom det er system der har skylden. Ingen tvivl om at den unge mand er fejlplaceret 😢

 • #3   22. nov 2017 #2
  Mus, hvor skulle han så være placeret?

  Alm. plejere skal ikke bruge magt, da de slet ikke er uddannet til det og desuden måske ikke har den fysiske overovermagt over en mandlig person, som ikke fungerer godt nok oppe i hovedet. Desværre er dansk politi også afskaffet af vores politikere, så der skal man heller ikke regne med hjælp fra.
  Det er ikke muligt at flytte datteren?


 • #4   22. nov 2017 Forhedehulehelvede. Jeg er heller ikke glad for magtanvendelse, men synes at det er gået overgevind at et personale ikke må sige til en person du må ikke ødelægge bilen, eller vælte denne piges havemøbler, at sige sådan kalder jeg ikke magtanvendelse. Må sige at det kan ikke være rigtigt at andre beboere skal flytte, det må absolut være den der skaber problemerne der skal flytte, sådan er det også i andre boligforeninger. Det er det eneste sted her i nærheden at der er de muligheder for min datter. Er nødt til at sige at min datter flyttede til et midlertidig sted først indtil hun ku flytter derover hvor hun er nu og det har været meget voldsomt for hende følelsesmæssigt. Autister har brug for struktur, forudsigelighed og ro på. Alt skal foregå som det plejer hver dag fra store ting ned til helt små detaljer. At flytte min datter ville være en katastrofe for hende. Personalet på stedet har selv udtalt at han er fejlplaceret og det er ikke alt personalet der er uddannet til så svært en handicappede mand,

 • #5   22. nov 2017 Jeg vil kalde det hærværk, og det er vel ikke tilladt for nogen uanset autisme eller ej ??

 • #6   22. nov 2017 Iflg. det, jeg har læst, så er der store problemer på mange bosteder. Der er ikke personale nok, og specielt ikke uddannet personale nok.
  Jeg ved ikke om der er nogen løsning på kort sigt.

  På den lange bane skal der vælges politikere, der prioriterer social omsorg højere. Der skal ansættes personale efter beboernes behov.
  Jeg kan ikke forstå, at der ikke må anvendes magt i et tilfælde som denne mand. Rundt omkring læser jeg om alt for mange tilfælde af magtanvendelse, men her synes jeg det er nødvendigt at stoppe ham, hvis han bliver for ukontrolleret. Hvis han har 2 personaler omkring sig, så bør det være to, der kan tage fat og føre ham væk, når han er på andres område, eller opfører sig upassende.
  At lade andre beboere i stikken og tvinge dem til at finde sig i hvad som helst er indirekte magt over for dem.

  Hvis du finder en løsning på kortere sigt vil jeg meget gerne høre om det. Det vil FOA sikker også, de har mange tilsvarende problemer.


 • #7   22. nov 2017 FOA gør intet for deres medlemmer udover at kræve kæmpe kontingent ind. De kommer frem i medierne, når der sker drab og synes det er forfærdeligt, men de gør ikke noget ved det.

  Det er et meget stort problem.


 • #8   22. nov 2017 FOA kan ingenting gøre, sålænge besparelser på de sociale budgetter går forud for klienternes velbefindende. Det nytter ikke at skælde dem ud, der ingenting kan gøre.
  Det er mere og bedre uddannet personale, der er brug for. Muligvis også bedre fysiske rammer.


 • #9   22. nov 2017 Jetset. Ja det er hærværk men personalet må stadigvæk ikke stoppe han, det er magtanvendelse og det forbudt. Så er det politiet de skal tilkalde. Helt enig om man har et handicap eller ej, så må man ikke

 • #10   22. nov 2017 Alis C. Jeg kan fortælle dig at der er personale mangle, bostedet har et fast beløb at bruge til ansættelse af personale og det der skal bruges i hverdagen til beboerne og det er langt fra nok. Vi har som forældre kæmpet en kamp for vores datter, de andre beboere og personalet for at få bedre forhold. Der er blevet bedre forhold i det hus min datter bor i angående personale men mange ting halter stadig. Men forholdene i nogen af de andre hus er en katastrofe. Mange af beboererne har ingen der kan tale deres sag og de er ikke i stand til at gøre det selv, mange pårørende vender ryggen til eller ingen kontakt har til deres børn. Kommuner ved godt hvordan forholdene er men så længe ingen brokker sig sker der ingen ting de venter først med at gribe ind efter ulykken er sket.

 • #11   23. nov 2017 #4
  Jeg har en dreng der er autist selv, så ved godt hvordan det er.

  Når du siger at det er det eneste sted i nærheden der er de muligheder for din datter, så er det sikkert også det samme for manden.
  At smide folk ud virker på dem der har en chance for at lære af sine fejltagelser, for en autist der ikke selv styrer sine raseri anfald, flytter du bare problemet.


 • #12   24. nov 2017 #8 - Alis, hvorfor kan FOA ikke gøre noget ?? - Er det ikke en fagforening af format, som skal sørge for ordentlige arbejdsvilkår for deres medlemmer ??

  Havde det været en fagforening af format, så havde der slet ikke været sådan nogen arbejdsvilkår for deres ansatte.

  Ja, jeg er ikke i sådan en fagforening, men jeg har en nær tilknytning ifb med mit erhvervsliv, hvor jeg hører ting og sager. Og så kommer jeg også i tanke om alle de arbejdsnedlæggelser sågar strejker, jeg kan bare huske Preben Møller Hansen var formand for sømændene, hvad han gjorde for dem, så de fik en anstændig løn og arbejdsvilkår og hvem husker ikke typograferne og alle deres strejker, de fik, hvad de skulle have.

  Men sådan er det ikke for FOA fordi de har en formand, der ikke kan finde ud af en sk**


 • #13   24. nov 2017 Forhedehulehelvede. Kan godt forstå hvad du mener med at flytte problemet. Mener bare når der er folk der arbejder der selv udtaler at han bor det forkerte sted, så vil jeg også mene at han har bedre mulighed et sted hvor han kan få den hjælp og støtte han har brug for.

 • #14   24. nov 2017 #13

  Det er derfor jeg startede med at spørge hvor han så skulle hen. Hvis det er det eneste tilbud til din datter i miles omkreds, er det måske det samme for ham.
  Det er altid let at sige at en person er anbragt forkert. Det er straks neget sværere at sige hvor h*n skal hen.


 • #15   24. nov 2017 Jetset # 12

  Fagforeningernes betingelser er blevet meget forringet siden Preben Møller Hansen og typografernes strejker. Det er sket helt bevidst. Dengang havde lønmodtagerne rettigheder, der var fuld beskæftigelse og sanktionsmuligheder uden at man mistede sin indkomst. Man kunne stadig betale huslejen.

  Forholdene på vores institutioner er også blevet væsentligt forringet. Der er blevet sparet og rationaliseret indtil det nu er et sted, hvor man opbevarer mennesker så billigt som muligt.

  Det kan FOA ikke gøre noget ved. Det er ikke FOA der skal bevilge pengene. De kan råbe op om hvor dårlige forholdene er, men liberale politikere hører ikke efter. De er optaget af at rationalisere, privatisere og skaffe penge til skattelettelser.

  Jeg har Dennis Christensen på min Facebookliste og flere venner, der fortæller om forholdene.


 • #16   24. nov 2017 Nu ved jeg ikke hvad det er for en institution, om den er privat eller kommunal?
  Er der ordentlige fritidsmuligheder, og er der personale, der har tid til at sørge for ordentlige pædagogiske forhold.

  Uanset om det er børn eller voksne, så er en døgninstitution et sted, hvor man skal leve. Det var det, der engang var mit arbejde. Mine vigtigste værktøjer var materialer og farver, men det kunne være hvad som helst, der fik folk til at føle, at livet var værd at leve.

  Det var ikke gjort med at fare rundt og stikke et par strikkepinde i hænderne på en og et bundt peddigrør i hænderne på en anden. Der skulle være tid til kontakt, så man kunne fornemme sig frem til hvad der var brug for, hvad folk interesserede sig for og hvad de ønskede.
  Der skulle også være tid til at lægge mærke til om det virkede efter hensigten eller om man skulle prøve at finde på noget andet.

  Hvis det er børn, er der en masse spil, der kan være en god ide, og både børn og voksne kan have glæde af at dyrke en have.

  Desværre er den opgave at sørge for at mennesker, der bor på en institution, de har et godt liv en af de ting, der er blevet sparet væk, og min uddannelse er helt afskaffet.

  Livet skal være sjovt, men prøv at forklare finansministeren det, når der skal lægges budgetter.


 • #17   25. nov 2017 Fagforeningernes betingelser er blevet meget forringet siden Preben Møller Hansen og typografernes strejker. Det er sket helt bevidst. Dengang havde lønmodtagerne rettigheder, der var fuld beskæftigelse og sanktionsmuligheder uden at man mistede sin indkomst. Man kunne stadig betale huslejen. #15/Alis.

  Ja, den situation har de selv skabt - de er selv skyld i, at de har mistet deres rettigheder. Men det er vel stadig kun 10% de mister i løn ved ledighed, det er først, når de kommer på kontanthjælp det begynder at knibe.

  Det kan FOA ikke gøre noget ved. Det er ikke FOA der skal bevilge pengene. De kan råbe op om hvor dårlige forholdene er, men liberale politikere hører ikke efter. De er optaget af at rationalisere, privatisere og skaffe penge til skattelettelser.

  Nej, de kan ikke bevilge penge, men FOA kan sørge for, at deres medlemmer har nogle ordentlige forhold, mig bekendt forhandler de medlemmernes løn og arbejdsvilkår, men vattede Dennis Christensen kan stille sig op i pressen, hælde vand ud af ørerne og berette om, hvor forfærdeligt det er, når nogle bliver myrdet på deres arbejdsplads og andet vold.

  Havde han været en mand af format, så var det blevet stoppet for længst og ordentlige vilkår for hans medlemmer, der betaler over 1000 pr md for at han kan få en tårn høj løn, for at hælde vand ud af ørerne, jeg forstår slet ikke, hvorfor medlemmerne ikke gør oprør, de får intet for deres penge andet end falsk tryghed.


 • #18   26. nov 2017 Jetset # 17

  "Ja, den situation har de selv skabt - de er selv skyld i, at de har mistet deres rettigheder. "

  Nej, den situation har de ikke selv skabt!! Den situation er skabt af liberale politikere, der kæmpede for at få brudt fagforeningernes magt ned, så de kunne behandle lønmodtagerne som det passede dem, Det igen er et led i at få brudt hele den offentlige sektor ned.
  Metoderne har været at nedvurdere fagforeningerne, sådan som du også gør, og at oprette de såkaldt gule fagforeninger, som ikke er fagforeninger men forsikringsselskaber.

  "Nej, de kan ikke bevilge penge, men FOA kan sørge for, at deres medlemmer har nogle ordentlige forhold,#

  Nej, det kan de ikke. De har ikke længere sanktionsmuligheder og kan ikke sætte magt bag deres krav. Folk må finde sig i det hele, for ellers risikerer de at miste deres arbejde.

  "jeg forstår slet ikke, hvorfor medlemmerne ikke gør oprør, de får intet for deres penge andet end falsk tryghed. "

  De kan ikke gøre oprør. Hvordan skulle de gøre det? Fagforeningernes magt er brudt ned. Det, som det tog 100 år at bygge op, og som i nogle tilfælde kostede menneskeliv, er slået i stykker.

  Der kommer den ene forfærdelige historie efter den anden om forholdene på vores institutioner, og alligevel bliver folk ved med at stemme på de liberale partier, for de gennemskuer ikke hvad der sker. De bliver fyldt med løgn om at det er alle andres skyld, og at de, der laver nedskæringerne ikke har noget ansvar for hvad de gør.


 • #19   26. nov 2017 #18 - Alis, jeg gider ikke svare på dit tåbelige had indlæg, det er langt ude i skoven.

 • #20   26. nov 2017 Javel - du finder det hadefuldt at argumentere for bedre forhold for dem, der bor på en institution.
  Er det fordi det koster penge, og pengene kan kun hentes via skat?


 • #21   26. nov 2017 #20
  Ja det koster penge og når dine bedste venner kommer væltende ind over grænsen, må man jo spare nogle steder.
  Vi har skrevet under på at "flygtninge" skal behandles godt og have visse rettigheder. Dvs. at vi får flere og flere udgifter den vej og må finde pengene et eller andet sted.


 • #22   27. nov 2017 FHH # 20

  http://www.ugebreveta4.dk/ti-procent-af-danskerne-ejer-naesten-halvdelen-af-dan_20930.aspx

  10% af befolkningen ejer næsten halvdelen af Danmark - så hvor synes du vi skal finde pengene til at dække udgifterne til flygtninge?


 • #23   27. nov 2017 Har læst jeres kommentar, det eneste jeg kan fortælle er at der ikke er penge nok til at bostedet kan fungere, så beboerne må nøjes med.. Det rammer både beboere og personale de er ved at løbe livet af sig selv og i nogen af husene er der mange vikare altså det er fremmede og det kan autister ikke håndter plus at vikarerne har heller ikke en chance når de ikke kender beboerne så både beboere og personale bliver stresset så for vi en masse frustrationer fra beboerne og voldsomme reaktioner og så skal der stadig skæres ned. Jeg er nødt til at nævne at det er meget svært at undgå at blive racist når jeg som mor kan se hvordan der ikke er penge til vores handicappede men at systemet bruger millioner på mennesker som kommer og udnytter vores system, for det er ikke alle der er flygtninge. Kan nævne at flere har udtalt at bostedet er blevet kaldt en opbevaring og ikke et bosted. Men jeg giver ikke op jeg bliver ved at kæmpe for mit barn og de andre beboere

 • #24   27. nov 2017 #23 - Mus, jeg kan godt sætte mig ind i dine frustrationer og jeg mener ikke, du er spor racistisk af den grund. Men jeg vil stadig påstå, at plejepersonalets FOA, burde sørge for, at deres medlemmer havde nogle ordentlige vilkår at arbejde under, det er en skod FOA, der ikke kan det.

  Hvis de nedlagde arbejdet og gik hjem, så skulle der nok ske noget på området, men FOA lukker bare øjnene for alle de nedskæringer, jeg mener, de godt kunne gøre noget, så tingene blev ændret.


 • #25   27. nov 2017 Mus - hvis man skal opnå resultater, så skal man sætte rigtig adresse på sine protester. Den rigtige adresse er de politikere, der skal bevilge pengene til uddannet personale nok.

  Det nytter ikke at bebrejde flygtninge eller migranter, for de kan ingenting gøre. De bliver brugt som billig arbejdskraft for at spare penge. Det nytter heller ikke at bebrejde FOA, fagforeningerne er gjort magtesløse for mange år siden. Sygeplejerskerne nedlagde arbejdet for nogle år siden, det fik de intet ud af.

  Har du nogen mulighed for at finde sammen med andre i samme situation? Det hjælper altid at have nogen at støtte sig til, som forstår problemerne. Der er en del grupper på Facebook.
  En vigtig ting er at lade være med at lade sig afspore, men netop derfor er det godt at være med i en gruppe, hvor man støtter hinanden.

  Jeg er 200% enig med dig i at forholdene på institutionerne de trænger virkelig til at blive set efter i sømmene og til at blive forbedret så de mennesker har det godt.


 • #26   27. nov 2017 Alis C. Vi som forældre har haft møder med personale og ledelse utallige gange, ledelse er bundet på hænder og fødder, de har også forsøgt at råbe op men har en ide om at både personale og ledelse kan ha en bekrymring for at miste deres job hvis de beklager sig for meget. Vi har henvendt os på kommunen også flere gange øverst oppe. De henvender sig til bosted ( har en tanke om at de bare for besked på at løse problemet selv ) høre så ikke mere fra toppen. Bostedet bliver sat i en klemmen for hvad skal de gøre når der ikke er penge nok. Det med andre pårørende vi er nogen få stykker der kæmper, resten ved jeg ikke noget om, de reagere ihvertfald ikke. Men mange handicappede står også alene, de har ingen der kan tale deres sag. Jeg er sikker på at hvis flere pårørende ville hjælpe til med at råbe op om de dårlige forhold så var systemet også nødt til at gøre noget, men vi er desværre ikke nok

Kommentér på:
Der må være en grænse