{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
205 visninger | Oprettet:

Bør trossamfund overhovedet have offentlige tilskud ? {{forumTopicSubject}}

Jeg har “ved Gud” aldrig forstået hvordan så mange normalt begavede mennesker kan blive så dybt religiøst indoktrinerede at de ex. kan kappe alle bånd til frafaldne familiemedlemmer som Jehova’s vidner praktiserer.

Dette er den norske regering nu så trætte af at de har frataget Jehova’s vidner retten til statstilskud som drejer sig om 14 mio. årligt.

https://jyllands-posten.dk/debat/kommentar/ECE14759054/boern-skal-ikke-straffes-som-voksne-men-det-bliver-de-inden-for-jehovas-vidner/

Hvad mener i om den sag og har nogen af jer kendskab eller ligefrem insiderviden om denne “sekt” ?


Kommentarer på:  Bør trossamfund overhovedet have offentlige tilskud ?
 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 7 Følgere: 22 Emner: 232 Svar: 2.136
  #1   16. mar Cody
  Det kan kun gå for langsomt at afskære sekter og trossamfundet fra økonomisk støtte.
  Har jeg penge kan jeg købe mig til en gravplads, er jeg fattigt må jeg dø fattigt


  Vores lands traditioner med konfirmation er til grin, efter alle dyre gaver er pakket op kommer ingen tilbage til stedet med de fine vinduer smiley


 • #2   16. mar ÅH jo jeg har da kendt nogle stykker og sad en gang og drak brændevin sammen med en 90.årig der havde 2 koner og jeg syntes nu har var frisk og jeg har Gudskelov ikke nogen problemer med andres trosretninger smiley

 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 7 Følgere: 22 Emner: 232 Svar: 2.136
  #3   16. mar Leon
  ÅH jo jeg har da kendt nogle stykker og sad en gang og drak brændevin sammen med en 90.årig der havde 2 koner og jeg syntes nu har var frisk og jeg har Gudskelov ikke nogen problemer med andres trosretninger


  Om at ha flere koner, eller mænd når man er gammelt har jeg ingen problemer med, jeg tager bare høreværn ud, smiley
  Jeg har ligesom dig hellere ingen problemer med andre troretninger, og vi kan godt spise sammen uden problemer, men det skal ikke koste noget.

  En hobby koster penge, og staten har aldrig bidraget noget som helst til min.
  Hvorfor så poste penge i en tro.


 • #4   16. mar Fair nok Leon, men mener du også at staten skal støtte trossamfund på lige fod med folkekirken ?


 • #5   16. mar Jojo sku du en dag komme forbi giver jeg gerne en bøf og den vil være ganske gratis smiley

 • #6   16. mar Cody N nu er folkekirken jo Danmarks tro og jeg har faktisk aldrig tænkt på det problem og jeg er medlem af folkekirken til min dødsdag og betaler der til med glæde da jeg ved at folkekirken er der hvis jeg får brug for den - så nej lad de andre trosretninger betale til deres tro - det må være sådan det må forgå hvis vi skal behandl alle fair smiley

 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 7 Følgere: 22 Emner: 232 Svar: 2.136
  #7   16. mar Leon
  Jojo sku du en dag komme forbi giver jeg gerne en bøf og den vil være ganske gratis


  Så skal det søreme også være noget godt , jeg er lige kommet tilbage fra Bilka hvor vi dellede en Angus bøf til hele 79 kr..

  Vi er vandt til luksus liv kan du vel se smiley


 • #8   16. mar Jojo et liv i luksus behøves ikke være et godt liv det ku nok ffå mange til at tage alt for givet smiley

 • #9   16. mar Vi har trosfrihed her i landet, og hvis nogle hellere vil betale til en anden trosretning, så synes jeg det skal respekteres. Religion er en vigtig del af menneskers livsforståelse.

 • #10   16. mar Ja Alis det står alle frit for hvilken trosretning de vil betale til, men spørgsmålet går på om staten bør fortsætte med at betale til de forskellige trosretninger, herunder Jehova smiley

 • #11   16. mar Det er også det jeg påpeger i min tale og der er vel ingen der betaler for min tro i et andet land - da ikke hvad jeg ved af smiley

 • #12   17. mar Jeg ved egentlig ikke om trossamfundet Jehovas Vidner er værre eller bedre end f.eks. det katolske trossamfund, der jo også får offentlige tilskud.

  Alle kan oprette et trossamfund og søge om offentligt tilskud, og sådan mener jeg dog ikke, det skal være. • #13   17. mar Det er ikke alle trossamfund der får tilskud. Der er dog også en risiko ved at andre skal vurdere hvilke religioner der skal være tilladt og hvilke ikke. Kun de mest rabiate bør sorteres fra.

  Vi har et samfund, der tjener penge for at vi kan have et godt liv.

  Samfundet er jo nødt til at forholde sig til f.eks. at Jehovas vidner ikke vil have blodtransfusion, i alle tilfælde når det gælder børn. På samme måde med andre religiøse regler, der ikke stemmer med vores lovgivning. Ud over det bør mennesker være frit stillet.


 • #14   17. mar Annella i den Katolske kirke kan du købe et afladsbrev og når pengene så ned i kisten klinger straks ud af skærsilden vi springer og er enig om at i at alle ikke skal kunne søge støtte til trossamfund.

 • #15   17. mar Som jeg forstår er Jehovas vidner et rigt trossamfund og kan ikke li der hvor de ikke må få blod.

 • #16   17. mar Jeg har altid delt Religion og Onde sekter, som ikke har en pind med religion at gøre. Onde sekter er de fleste gange misforstået religion. Og nej, de skulle ikke have en øre af offentlige tilskud.

  Jeg kan slet ikke fatte, hvorfor sekter ikke forbydes i Danmark, de begår vold mod deres børn bl.a., tager livsvigtige medicin fra de syge og gør noget andet ved dem i stedet. Synes det er uhyggeligt.

  https://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/historien-om-evangelisternes-deroute


 • #17   17. mar Jehovas vidner bygger på den kristne tro, men de fortolker den ret direkte, hvor vi andre opfatter en del af biblen som symbolsprog, der skal tolkes indirekte.

  JV tror at vores sjæl er knyttet til blodet, og derfor må de ikke modtage blod fra andre. De må derimod godt modtage bloderstatninger, og det kan i nogle tilfælde også redde liv.

  De har lov at have deres egen mening sålænge den ikke strider imod vores lovgivning.


 • #18   17. mar Synes du ikke, den strider imod vores lovgivning ??

  Citat: Tirsdag den 1. februar afsagde Højesteret dom i en meget omtalt sag, hvor et medlem af Jehovas Vidner i bevidstløs tilstand fik en blodtransfusion på Odense Universitetshospital i 2014. Det skete i et forsøg på at redde patientens liv. Manden bar et blodkort på sig, og hans pårørende fortalte, at han ikke ønskede at modtage blod. Højesteret fandt, at blodtransfusionen ikke var i strid med sundhedsloven eller Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Citat slut/Ugeskrift for læger.


 • #19   17. mar Jetset tak for kigget og sikken en gang kvaksalveri og ja der findes jo svindel og humbug alle steder.

 • #20   17. mar Alis C det er mange måder at tolke de hellige bøger på + de af og til bliver opdateret.

 • #21   17. mar Jeg er ikke klar over i skrivende stund, om JV i det hele taget må rende rundt og stemme dørklokker - de har ikke været hos mig siden, jeg bad dem om at holde op med og stå at fortælle mig, hvad de tror, og næste gang, de synes, de ville komme forbi og forstyre mig med deres tro, ville det få konsekvenser, for jeg mener faktisk ikke, det er tilladt, eller er det kun dørsalg, der er forbudt, egentlig er deres fremgangsmåde, vel også en slags "dørsalg".

 • #22   17. mar JV tilbyder en " stairway to heaven"!

 • Me .
  Me . Tilmeldt:
  apr 2019

  Følger: 20 Følgere: 5 Svar: 72
  #23   17. mar "om JV i det hele taget må rende rundt og stemme dørklokker"
  Det må de ikke, de må heller ikke bruge telefonen som salgsapparat. smiley


 • #24   17. mar Jetset # 18

  "Synes du ikke, den strider imod vores lovgivning ?? "

  Gennemgående så er JV lige så lovlydig imod vores danske lov som de er overfor deres bibel, men i situationer hvor de skal vælge, så bliver Gud den stærkeste.
  Det er ikke nogen ond religion, men den er ekstremistisk.
  Ond religion opstår hvis nogen udnytter folks autoritetstro og blokker dem for penge eller udøver magt alene for selv at føle sig stærk.

  Når det drejer sig om blodtransfusion så er det et problem der ikke er nogen nem løsning på. Hvis de tror deres sjæl går tabt, og lægen skal overholde sit lægeløfte - jeg ville nødig være nogen af dem.

  De kan være irriterende pågående, jeg lukker sjældens op for nogen, der banker på, medmindre jeg har en aftale, så var der en af dem, der fandt på at indtale en længere besked/prædiken på min telefonsvarer. Men OK - de mener det godt, og man må være lidt tolerant.


 • #26   18. mar #24 Alis - jeg skrev længere oppe, at der er forskel på Religion og Sekter, du bliver ved med at skrive, JV er en Religion, det er JV ikke, det er en ekstrem ond Sekt, der bondefanger, lokker, manipulerer, udstøder, forfølger, isolerer, det er umuligt at komme ud af denne sekt, de har de samme straffe overfor for børn.

  Jeg er overrasket over din tolerance, da du går ind for medbestemmelse, demokrati og mennesker selv skal tænke og gøre, hvad de har lyst til. Sådan foregår det ikke hos JV, det er mere end afskyeligt.


 • #27   18. mar Jeg har ikke så travlt som du, Jetset, med at gøre mig til dommer over mennesker, der ikke lever op til mine idealer. De har nogle andre værdier.

 • #28   18. mar Du taler da meget nedsættende om de rige, højreekstremister og hvad ved jeg, men OK, nogle mennesker kan også forandre sig ekstremt. Har aldrig opfattet dine nedsættende meninger om ovennævnte som ligefrem værdier.

  God weekend smiley


Kommentér på:
Bør trossamfund overhovedet have offentlige tilskud ?

Annonce