{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
335 visninger | Oprettet:

Vores sundhedssystem {{forumTopicSubject}}

Det er uhyggeligt at se hvordan vores sundhedsystem er brudt sammen.
For brudt sammen er det, uanset hvordan man vender og drejer det.

Der er så stor personale mangel i alle former for behandling.

Alene 1100 sygeplejersker er søgt til Norge, fordi lønnen og arbejdsvilkårene er bedre.

Alt for mange mennesker med alvorlige sygdomme må vente på behandling. Nogle i årevis. I ventetiden forværres deres sygdom, de bliver langtidssygemeldte, mister deres arbejde.
Derefter mister alt for mange deres sygedagpenge og kommer på kontanthjælp. Regninger kan ikke betales. Og, så kører rouletten.

Det fordyrer og ødelægger så meget i hele systemet. Det er jo vigtigt at man som arbejdstager med alvorlig sygdom kommer tilbage på arbejdet så hurtigt som muligt.

Ja, nogle bliver sendt på privathospitaler, men igen det fordyrer.

Vikarbureauer bliver benyttet i dyre domme.

Politikkerne vender det blinde øje til. Kommer med undskyldninger der intet ændrer på situationen.

De latterlige alt alt for dyre prestige Supersygehuse, fungerer heller ikke, for den allervigtigste 'indmad', personalet, bliver ikke værdsat nok til at de gider at arbejde der.

Der er regide regler som også gør at alt fordyres.

Hvordan ser I på det?






Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Vores sundhedssystem
  • #1   20. jul 2022 Chris, det største problem er, at det vigtige personale får for lidt i løn til at være attraktiv, det er jo en opgave hvor der arbejdes året rundt og alle 365 dage, og det står lønnen ikke mål med. Desværre er det sådan i Danmark, at betaler vi de dårligst betalte mere, så vil misundelsen straks kræve, jeg vil også have.

    Prøv at se på SAS, hvor piloterne nu går 25% ned i løn, og stadig har en meget god løn.
    Hvor i vores sundhedsvæsen kan vi sætte lønnen 25% ned og personalet så stadig har en rimelig løn.

    Jeg kalder det en gordisk knude.


  • #2   20. jul 2022 Det værste er at folk faktisk må sikre sig med en sundhedsforsikring for at blive behandlet på et privat hospital hurtigst muligt. Men de har også en begrænset antal udstyr, som sygehuse har.

    Man har kunne læse at de supersygehuse har man skaleret ned. Senge pladser, afdelinger fordi budgettet blev overskredet helt vildt. Så kan man spekulere på hvor super de er?

    For flere år siden begyndte man at nedlægge sygehuse og sundheds klinikker - for så at sige UPS: det var en dum ide - nu begynder man at åbne sundhedsklinikker som kan tage sig af småskader og diagnoser. Men hvor er lægerne? Dem har de jaget til storbyen og de gider ikke vende tilbage - til hullet i jorden - de har en fin praksis i byen hvor det går godt.


  • #4   20. jul 2022 I har begge to ret i jeres kommentarer.

    For flere år siden begyndte man at nedlægge sygehuse og sundheds klinikker - for så at sige UPS: det var en dum ide jvf. Poly

    Yep, det var netop en særdeles dum idé. Der er alt for langt til disse supersygehuse for mange mennesker.
    Og, igen er der tale om regide regler, som jeg selv oplevede for nylig.

    Men, vi har også lige set at 1813 igen, igen, bliver misbrugt af borgere, grundet kommende ferie, kimmer dem ned for i sidste øjeblik at få fornyet en recept. En recept de hurtigt kunne ha' fået ved at ringe til deres egen læge. Det er misbrug af den tjeneste, og mangel på respeskt for dem som virkelig har brug for hjælp til noget alvorligt.

    Vi ser fx. en mand med dårlig hjerte, føle at noget er helt forkert, og søger hjælp, men nej desværre, 'vi har ikke tid'. Kun fordi han insisterede og ikke gav op, blev han undersøgt. Og ganske rigtigt så var den helt gal. Hvis han ikke havde insisteret så kraftigt selv, så ville han ha' været død.

    Så hvad med dem, som ikke tør insistere?








  • #6   20. jul 2022 Desværre er sundhedssystemet blevet en kamp om privatisering, for utrolig mange
    har den opfattelse, at bare det er privat så er det godt.

    Hvor kommer de meget dygtige læger mon fra?


  • #7   20. jul 2022 Det mest bizarre er at man prøver at friste unge læger til andre dele af landet, ved at tilbyde dem en gratis praksis i starten. En total løsning. Den blev så droppet, da ikke en ville tilbage.

    Problemet er også at unge læger specialiserer sig, til stillinger som er bedre betalt. Min læge kunne man læse at der er tilmelding stop. Som er forståeligt, man kan jo ikke være læge 24 timer i døgnet. Jeg er glad for min læge der, en ung fyr, som både kan sy og fjerne småting fra kroppen. Han kan behandle småting som folk ellers tager på skadesturen for.

    Men der er faktisk folk som er "læge løs" hvad gør de?


  • #8   20. jul 2022 Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal sætte ord på det, men dog forsøge.

    Med alle de ting som er sagt omkring hvordan ting foregår omkring sundhedsvæsnet, så resonerer jeg mig frem til, at der selvfølgelig er mange penge i spil for fx. læger og personale på ligende niveau. Hver eneste patient giver penge, hver eneste recept giver penge, hver eneste afvist patient, der kan koste dyrt giver penge.

    Man kan se at læger har tjent stort på fx. akut-telefonen, fordi de ikke bliver aflønnet pr. time men pr. patient. Hvilket har forårsaget at alvorligt syge patienter er blevet hurtigt afvist, og videre til den næste...

    Det samme omkring lægekonsulsationer. Et kvarter til hver patient. Tager det længere tid må man komme igen.

    Når man laver strikse regler omkring dette område, forringer man patientens muligheder, med øger lægernes indkomst.

    Sygeplejerskerne er så dygtige, og har den tætte kontant til patienterne ikke mindst de pårørende, så de kan tit se og forstå mere omkring en patient.

    Deres indsats er utrolig vigtig. De skal belønnes for det.

    Ikke deres chefer og ledere, som det er set.







  • #9   20. jul 2022 Ja det er jo ikke noget der er sket på et årstid - men vi kan jo give politikerne skylden og Brok S har jo også fat i noget - Polysl taler om sundhedsforsikring og den har jo været der længe en måde at trække penge ud af Danmarks borger grundet et sundhedssystem der vakler og det har jo ikke gjort det bedre med Corona ankomsten hvor vores sundhedssystem blev sat på en hård prøve - så kommer Cris7 med 1813 som ellers sku blive til noget godt - men når jeg høre om det lyder det til at være blevet til en fuser - Annella uden jeg kender til det Tyske sundhedssystem siger jeg bare at jeg godt kan forstå dig - Brok S de dygtige læger kommer fra det offentlige hvor de har lært sig op - Polysl enig man kan ikke være læge 24/7 - men vi kan nok godt blive enig om at de ting vi har i sundhedssystemet skal funger inden der bliver opfundet noget nyt som der skal prøves.

  • #10   20. jul 2022 Nu ved jeg ikke hvorfor nogle tror alle læger vil bo i storbyen.

    Hullet udenfor storbyen har da læsten alle læger, og herude virker selv bestilling af tid og
    det meste, dog ikke ventetider til behandling i sygehus regi.


  • #11   20. jul 2022 Brok S der mangler læger uden for storbyerne nogen skal køre langt for at komme til læge.

  • #12   20. jul 2022 Helt ærlig Leon, hvis du bor i København vil jeg påstå, at finde en læge tager mere tid end

    i vestjylland. Og ja der er fordele i livet på landet, men uanset hvad der snakkes om så lyder det som om Danmark er et stort land.

    Vi burde lære lidt fra Sverige.


  • #13   20. jul 2022 #10 Brok

    Som det er blevet fortalt og oplevet af mange, så er der ikke en læge tilstede i mange områder af Danmark.

    Alt for mange yngre læger gider ganske enkelt ikke at være 'almindelig læge', der er ikke penge nok i det. Ej heller prestige idet.

    Der var engang da det nærmest var et kald om at hjælpe folk der var syge. Det er det ikke mere.





  • #14   20. jul 2022 Brok S jeg undre mig over det du siger for som jeg husker det har de fleste læger tilgangsstop også derfor jeg syntes at der sku være udekørende sundhedspersonale - du ved ligesom der er en udekørende tandlæge i de forskellige byer og Brok S der er lægemangle om du syntes om det eller ej smiley

  • #15   20. jul 2022 Cris7 enig.

  • #16   20. jul 2022 Ja, det er aldeles sørgeligt, at det er blevet sådan, men som jeg ser det, så er der flere ting, der gør sig gældende.

    Jeg kender en nyudklækket sygeplejeske, som blev færdig her for nylig, hun havde allerede besluttet, at hun ville søge til Norge, da vilkår og løn er meget bedre end i DK, jeg synes hun er rigtig tarvelig, nu har DK givet hende en god uddannelse og så vil hun ikke giver noget tilgengæld. Sådan noget kunne de begynde at se på, efter endt uddannelse, skal du bare bliver i DK og tjene din dyre uddannelse tilbage via skatten, lige som alle EU borgere bare kan rejse til DK og få en gratis uddannelse med SU og så efter endt uddannelse, rejse tilbage til hjemlandene, det er heller ikke OK.

    Men hvad er en anstændig løn for en sygeplejeske ?? - de har en månedsløn på ca. 40.000 + div. tillæg for dag-, aften og natvagter, tænk jeg synes det er en glimrende løn og nogle af dem, har specialiseret sig, hvor de også får tillæg for det.

    Det er ikke alene vores sundhedssystem, som er belastet, det er stort set alt, og igen må vi ikke glemme, at vi har vokset 1 mill indbyggere, hvilket er belastende for alt, hvad der er offentligt, indvandringen koster kolosalt, prøv at gå ind i ankomsthallen på Rigshospitalet, så er det svært at finde ud af, hvilket land vi er i, det koster enorme summer og er en meget stor belastning.

    At være almen praktiserende læge anno 2022 er slet ikke det samme, som for bare 30 år siden, hvor de kunne gøre meget mere selv, nu bestiller de stort set ikke andet end at skrive henvisninger til div. speciallæger, og det må da være kedeligt.

    Nogen gange tænker jeg på, hvad ville der ske, hvis vi fik en slags brugerbetaling, mon vi så alle sammen kunne få en almen praktiserende læge og kunne kommer på hospitalet, når behov opstår, for der er alt for meget misbrug af systemet, som jeg ser det.


  • #17   20. jul 2022 Jetset jeg er enig i at det er tarveligt at man forlader landet der har givet een en uddannelse for at søge et land kort herfra.

    Der har været talt meget om lønen, flere har vist deres lønseddeler frem. Og de viser ikke at det skulle være 40.000 +,med derimod meget mindre. ?

    Der er ingen tvivl om at nogle misbruger systemet, men brugerbetaling? Absolut nej.


  • #18   20. jul 2022 Du kan ikke regne med de lønsedler, mange har deltidsjob i sundhedssektoren, at have en månedsløn på omkring 40.000 er for en fuldtidsbeskæftiget sygeplejeske.

    Og det er bare helt OK, vi skal ikke være enige om alt, men jeg skal garantere dig for, at det ville virke gøre plads, alt for mange misbruger det offentlige system, og det kan jeg ikke med, de tager plads for livstruende sygedomme.

    Jeg er vokset op med, ikke at misbruge noget, jeg husker at bare fordi man havde lidt ondt i halsen og havde lidt feber, så ringede vi ikke til lægen og skulle have en tid, jeg har indtryk af, at det gør man bare rask væk, tror da pokker, der er ventetider og andet. Er der ikke noget med, at de har fået lidt luft på div. skadestuer rundt omkring, de kan ikke bare komme, de skal visiteres af 1813, synes jeg er helt OK.


  • #19   20. jul 2022 Deltidsjob som sygeplejerske, ... ja, og den anden halvdel bruges i det private regi. Kun pga. kroner og ører.

    Fuck dem! Undskyld udtryk.

    Jeg er vokset op på samme måde som dig, der skulle virkelig være noget galt før man søgte læge eller skadestue/hospital.

    Jeg er også helt enig med dig i at alt for mange misbruger hospitalsvæsnet og læger.

    Men jeg er også taknemmelig for når noget går galt at de er der. Ikke mindst den måde man bliver behandlet på.

    På mandag skal jeg selv opereres, for brystkræft, hvilket kom helt bag på mig. Men sådan er det.

    Havde jeg ikke blevet opdaget ved mammografi, så, ja, hvem ved?

    Tak for det til sygehuset.












  • #20   20. jul 2022 Jeg tænker i talen om at misbruge sundhedssystemet fortæl fortæl og ja lægerne af den ældre generation ku en helt masse smiley

  • #21   20. jul 2022 Cris7 jeg ønsker dig al held på Mandag også på Mandag.

  • #22   20. jul 2022 Tak Leon.

  • #24   20. jul 2022 Tak Annella.

    Jeg vil blive fit for fight, og op på cyklen igen.



  • #27   20. jul 2022 Tak Alis.

    Det er faktisk svært at fortælle, for mange får den besked, og går og gemmer på den, fordi man ved ikke hvordan man skal reagere.

    Derfor har jeg valgt at sige det ligeud.


  • #28   20. jul 2022 Nej - vi skal ikke have brugerbetaling på offentlig service, Det er ikke økonomi, som løser problemet, samt at vi har det højeste skattetryk i verden. dem på bistand, har ikke en chance i helvede at betale, da de i forvejen er presset økonomisk. Det kunne faktisk koste liv. Vi skal ikke have amerikanske forhold.

  • #29   20. jul 2022 Enig Polysl ingen brugerbetaling,

  • #30   21. jul 2022 Kære Cris, jeg ønsker bare det bedste for dig, hvad du ikke har gået igennem er ikke småting og nu også det her, jeg vil påstå, at du er en overlever smiley de bedste ønsker fra mig.

Kommentér på:
Vores sundhedssystem

Annonce