{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
81 visninger | Oprettet:

Ørsted / Dong {{forumTopicSubject}}

Ørsted kom til verden i sin tid for at skaffe energi til de danske kødgryder og finansieret af den danske Stat, hvad der også lykkedes.
Siden har man haft en udvikling der også omhandlede at gå ud i den vide verden som entreprenør det medførte tab og salg af halvdelen af aktierne, og nu et tab på 20 mia. kr. på at etablere vindmøller i USA.

Så spørgsmålet er det vores opgave at etablere grøn strøm til amerikanerne med skatteborgernes penge?
Tidligere mener jeg ikke at det kunne komme på tale at bruge skatteborgernes penge til at financier den slags projekter udenlands.

Men Ørsted tænker stort som et kæmpe foretagen der arbejder på hele kloden, en mulighed de har, mener de, med den erfaring de har på etablering af hav vindmøller.
Fint så kunne de jo sælge deres erfaring til udenlandske firmaer, og koncentrere sig om at etablere havvindmøller i danske farvande.

Dertil kommer så at havvindmøller nok er et skridt til den grønne omstilling men de har næppe en tidshorisont der går længer frem en få årtier, andre energi former der er uafhængige af vejrliget vil tage over.


Kommentarer på:  Ørsted / Dong
 • #2   8. feb Ole S
  Så spørgsmålet er det vores opgave at etablere grøn strøm til amerikanerne med skatteborgernes penge?
  Tidligere mener jeg ikke at det kunne komme på tale at bruge skatteborgernes penge til at financier den slags projekter udenlands.

  ,
  Ole
  Med al respekt, så synes jeg du stiller det forkert op, Ørsteds opgave er at tjene penge til deres aktionærer igennem deres ekspertise, og det har slået fejl i den her omgang.

  På tidspunktet hvor Ørsted satsede på den Amerikanske marked var der medvindt til grønne projekter og de satsede på fornuft og medgang til store vind og grønne projekter.

  Men den Amerikanske marked er muligt endnu mere komplicerede og tungt en den Tyske, og det er muligt farligt at satse penge på det, men der er også dem som har tjent styrtende på USA projekter, og det er i bund og grunden aktionærer .som skal stemme på om de vil satse deres penge på Ørsted.

  Det koster indtil videre ikke de Danske stat penge, og det er ikke en ny Dong projekt, men faren er der.

  Heldigt for alle involverende er det kun 20 milliard som er tabt, og så voldsomt som det lyder tjenes den slags penge også hurtigt ind igen.

  I den her omgang er der ingen udbytte til de investorer smiley


Kommentér på:
Ørsted / Dong

Annonce