{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
201 visninger | Oprettet:

Ny undersøgelse på Nordstream eksplosionerne {{forumTopicSubject}}

Tyske efterforskningsmyndigheder har tilsyneladende fået et gennembrud i løsningen af ​​angrebene på Nord Stream-rørledningen. Ifølge ARD oplysninger er der ingen beviser for, hvem der har forårsaget ødelæggelserne – men der er spor. De fører til Ukraine.

Det er nok den mest politisk eksplosive undersøgelse fra rigsadvokaten. Efter fælles research fra ARD-hovedstadsstudiet, ARDs politiske magasin "Kontraste", SWR og "ZEIT", var det muligt i vid udstrækning at rekonstruere, hvordan og hvornår bombeangrebet på Nord Stream-rørledningerne blev forberedt.

Spor fører i retning af Ukraine. Efterforskerne har dog endnu ikke fundet beviser for, hvem der har beordret ødelæggelsen natten til den 26. september 2022, hvor tre af de fire strenge i Nord Stream 1- og 2-rørledningerne på bunden af ​​Østersøen blev ødelagt af eksplosioner.

Konkret ifølge undersøgelsens oplysninge, lykkedes det efterforskerne at identificere båden, der angiveligt blev brugt til den hemmelige operation. Det siges at være en yacht lejet af et firma med base i Polen, der tilsyneladende er ejet af to ukrainere.

Ifølge undersøgelsen blev den hemmelige operation til søs udført af et hold på seks personer. Det siges at have været fem mænd og en kvinde.

Gruppen bestod af en kaptajn, to dykkere, to dykkerassistenter og en læge, som siges at have transporteret sprængstofferne til gerningsstederne og placeret dem der.

Gerningsmændenes nationalitet er tilsyneladende uklar. Attentatmændene brugte professionelt forfalskede pas, som siges blandt andet at være brugt til at leje båden.

Udstyret til den hemmelige operation blev tidligere fragtet til havnen i Rostock i en budbil, båden forlod Rostosk den 6. september, lyder det.

Ifølge forskningen lykkedes det efterfølgende efterforskerne at lokalisere båden igen dagen efter i Wieck (Darß) og senere på den danske ø Christiansø nordøst for Bornholm. Yachten blev derefter returneret til ejeren i beskidt tilstand.

Ifølge oplysninger fra ARD-hovedstadsstudiet "Kontraste", SWR og "ZEIT" skal en vestlig efterretningstjeneste i efteråret, altså kort efter ødelæggelsen, have sendt et tip til europæiske partnertjenester, ifølge hvilket en ukrainsk gruppe var ansvarlig for ødelæggelsen. Derefter siges der at have været yderligere efterretningsindikationer på, at en pro-ukrainsk gruppe kunne være ansvarlig.

Hvad skal man nu mene om denne nye undersøgelse, efter Rusland, Amerike, England og Norge er blevet beskyldt for at stå bag eksplosioner?

Indtil andet er bevist forbliver det for mig en ny konspirationsteori. Nogel skal medierne jo skrive om.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Ny undersøgelse på Nordstream eksplosionerne
Kommentér på:
Ny undersøgelse på Nordstream eksplosionerne

Annonce