{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.304 visninger | Oprettet:

Drik øl – det er så sundt {{forumTopicSubject}}

En ny undersøgelse giver otte sunde årsager til, at drikke øl.

Drik øl – det er så sundt
Lørdag den 22. marts 2008, 08:00
Påsken står for døren med dertilhørende lammesteg og påskebryg. Og nu kan du trygt nyde ferien med en øl i hånden, en ny undersøgelse giver nemlig otte sunde årsager til, at drikke de gyldne dråber.

Læs ogsåKalorielette Carlsberg-øl på trapperne (26.03.08)
CO2 fra 1995 til 2012 (22.03.08)
Det er det amerikanske tidsskrift Forbes, der har bladret de sidste par års medicinske undersøgelser igennem og samlet otte sunde grunde til at drikke øl. Blandt de gode undskyldninger er blandt andet, at øl i moderate mængder kan give kvinder en bedre hukommelse, mens mænd især kan se frem til en mindsket risiko for at få hjerteproblemer.

Herhjemme gennemfører man også jævnligt studier af, hvilke positive såvel som negative følger alkohol har, og ifølge Jens Richard Andersen, der er lektor på Institut for Human Ernæring og ernæringsoverlæge på Rigshospitalet, er det ud fra en generel betragtning helt i orden at nyde lidt påskebryg de kommende dage:

”Med hensyn til dødelighed er det såmænd nok udmærket med et par genstande om dagen, for de, der ikke drikker noget, dør mere end dem, der i gennemsnit drikker et par genstande om dagen,” forklarer lektoren.

Krigen mellem øl og vin fortsætter

Jens Richard Andersen understreger dog, at der er tale om et gennemsnit. Kvinder kan som regel tåle mindre end mænd og grænserne for, hvad man kan tåle er i alle tilfælde individuelle. Til gengæld er det i forhold til helbredet endnu ikke videnskabeligt bevidst om øl eller vin er at foretrække:

”Først troede man at det især var vin der var godt for helbredet, og at det skyldtes antioxidanterne. Men i og med at alle de oprindelige undersøgelser viste sig at være finansieret af franske vinproducenter er man gået lidt væk fra de antagelser igen.”

Jens Richard Andersen advarer desuden mod, at man tager nye undersøgelser og artikler om alkohol alt for bogstaveligt, da mange af de positive bivirkninger, alkoholen tilskrives endnu ikke er videnskabeligt dokumenteret:

”Alkohol giver selvfølgelig noget livsglæde, det er derfor folk gør det, og det er blevet en del af kulturen. Man forbinder alkoholindtagelse med hygge og afslapning, og vi ved, det fjerner hæmninger, og det kan vi godt lide. Det er en positiv effekt, og man kan sikkert bruge det til mange sjove ting, men derfra og til at sige, at alkohol forstærker knoglerne og forbedrer hukommelsen er der stadig langt,” konkluderer ernæringsoverlæge Jens Richard Andersen.

Derfor er øl så godt

Ifølge Forbes er der dog ingen tvivl. Her er de otte gode grunde til at drikke øl, som vi har samlet i tre kategorier:

Guf for hjertet

1. Ifølge Forbes viser et utal af undersøgelser, at en moderat indtagelse af alkohol, inklusiv øl, kan reducere risikoen for hjerterelaterede sygdomme markant. En amerikansk undersøgelse fra 2006 viste, at blandt mænd, der fører en relativt sund livsstil, kan en moderat indtagelse af alkohol nedsætte risikoen for hjerteanfald med et sted mellem 40 og 60 pct. i forhold til afholdsmænd.

2. Udover at hjælpe dig til et sundere hjerte kan indtagelsen af alkohol i begrænsede mængder ifølge Harvard Medical School også forhindre dannelsen af blodpropper.

3. Forhøjet blodtryk påvirker hvert år 65 mio. mennesker i USA, og fører i mange tilfælde til hjertesygdomme og kan i værste fald koste dem livet. Men i 2007 påviste et hold af hollandske forskere, at alkohol kan forhindre blodtrykket i at stige til vejrs, og dermed sætter en stopper for de ofte fatale hjerteanfald.

Farvel til sukkersyge og svage knogler

4. Ifølge Forbes har flere studier vist at folk med diabetes som drikker alkohol – dog i rimelige mængder – muligvis kan reducerer risikoen for at få de hjerte-kar sygdomme der ofte plager diabetikere. Undersøgelser viser også at ”lette drikkevaner” som Forbes kalder det kan beskytte både mænd og kvinder mod at udvikle type-2 diabetes.

5. Øl er godt for knoglerne. Studier har vist at øl især kan have en direkte påvirkning på mænd, når det gælder om at forebygge svage knogler, og på hvor hurtigt mænd er i stand til at få genopbygget knoglemasse. Den positive effekt på knoglerne skyldes ifølge Forbes sandsynligvis at øl har et relativt højt indhold af silikone, men de gyldne dråber kan i dette tilfælde bestemt have den modsatte effekt. Et overforbrug af alkohol kan således føre til et omfattende skader på knoglerne.

Et bedre liv

6. Ifølge Forbes kan alkohol ikke bare holde sygdommene fra livet. Det kan også forbedre livskvaliteten. I 2006 viste en undersøgelse, at indtagelsen af alkohol i begrænsede mængder kan give en bedre hukommelse til kvinder. Og allerede i 2003 viste amerikanske studier, at ældre over 65, der drikker mellem en og seks genstande om ugen har mindre risiko for at udvikle demens, end dem der slet ikke drikker, eller de der drikker alt for meget.

7. Forbes har i alt gennemgået 50 undersøgelser og konkluderet, at generelt synes der at være en sammenhæng mellem indtagelse af alkohol i moderate mængder og dødelighed. Den laveste dødelighed opstår således, når folk drikker omkring en til to drinks om dagen.

8. Og endelig, skriver Forbes, giver alkohol simpelthen folk en følelse af at de lever sundere – selvom de egentlig ikke gør det. I hvert fald viser en amerikanske undersøgelse fra 2001, at de der drikker øl, vin eller sprut betragter deres helbred som bedre, end de der ikke drikker.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Drik øl – det er så sundt
Kommentér på:
Drik øl – det er så sundt

Annonce