{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
765 visninger | Oprettet:

Emil J
Emil J
Tilmeldt:
4. sep 2007
Følger: 1 Emner: 66 Svar: 369

hjælp til træning {{forumTopicSubject}}

Hej BB..

mig og en kammerat sidder og snakker om at begynde at træne for alvor.. og vi sidder og kigger på lidt kreatin, protein pulver osv. men vi har ikke noget som helst forstand på det.. hvad skal vi bruge?

1 mand. 175cm høj, vægt på 90kg (ikke i form)
2. mand. 165cm høj, vægt på 60kg (udemærket form)

på forhånd tak smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hjælp til træning
  • #1   3. jul 2009 håndvægte. armbøjninger løbeture .. så kommer det lige pludeselig

  • #2   3. jul 2009 det afhænger af hvad i vil osv, og hvor meget muskel osv

    af protein i hele din dagskost skal du helst have 2-3 g protein per kg du vejer
    dvs 180 - 270 g for den 90 kg tunge, og 120-180 g for den 60kg tunge

    udover det har du et ligevægst kalorie niveau som skal holdes, dette findes ved hjælp at individuel research(spis en mængde, per dag i en uge, hvis du tager på er det for meget, hvis du taber dig, er det for lidt, hvis du holder vægten er det perfekt)

    hvis du så, som mand nr 1. vejer lige i overkanten skal du lave et kostprogram som kører med kalorie niveauet lige nogle hundrede under ligevægts niveauet.
    hvis du derimod er mand 2 skal du overvejer at bulke , dvs ligge nogle hundrede kalorierer over ligevægt, eller ligge på ligevægt, alt efter smag og behag..

    af dit kalorie indtag skal fedt være cirka 20% af din indtagelse bestå af fedt og 2-3 g per kg du vejer skal være protein ( der er ca. 4 kalorier per 1 g protein) resten skal være kulhydrater.

    - af hensyn til kreatin kan dette benyttes på 2 måder.. man kan bruge loading: som går ud på at du i en uge tager 20 g kreatin om dagen fordelt ud over 4 portioner om dagen, hvorefter du tager 0,03g kreatin pr kg om dagen ( 2-3g) . dette køres i 2-3 måneder med en måneds pause.

    håber det hjalp. v.h. jacob


  • Emil J
    Emil J Tilmeldt:
    sep 2007

    Følger: 1 Emner: 66 Svar: 369
    #3   3. jul 2009 jacob l: tak for svaret, men vi må ærligt indrømme at vi ikke forstår særlig meget af det der, altså.. mand nr. 2 skal spise mere usundt end han plejer, og mand nr. 1 skal spise sundere.. og hvad med æggeblommer, er det en god ide :)?

  • #4   3. jul 2009 mand nr. 2 skal ikke spise mere usundt nej smiley bare spise flere kalorier (bare mere af det sunde) så han kommer i kalorie overskud.. det var ihvertfald hvad jacob mente.. men om jeg er enig i om mand nr 2 behøver at ligge sig i kalorie overskud, ved jeg ikke om jeg er enig i.. det kan mand nr. 2 jo kun selv afgøre, hvis han ønsker at få opbygget noget muskelmasse, så er det korrekt at kalorieoverskud er nødvendigt..
    men hvad er jeres mål? blive størrere? eller tabe jer? eller?
    .. med hensyn til æggeblommen så er blommen hovedsageligt fedt, hvorimod æggehviden er protein, så hvis du spiser æg for at få dækket dit proteinbehov, så ville jeg nok nøjes med æggehviden smiley


  • Emil J
    Emil J Tilmeldt:
    sep 2007

    Følger: 1 Emner: 66 Svar: 369
    #5   3. jul 2009 knud k: vi vil blive større, altså pumpede.. knud hvad ville du foreslå.. bare spise sundt og så løbe, og pumpe jern.. hvad med kreatin osv :)?

  • #6   4. jul 2009 Kom igang med at træn og få noget viden om det og så kan i altid kigge på at det der lort når i er kommet igang..

  • #7   4. jul 2009 æggeblommer er aldrig en god ide, det er æggehviderne du vil have

    og nej usundt er ikke svaret, sunde kalorier er svaret.. du bliver ikke pumpet af at besøge mcd.

    kreatin er protein som hjælper ydelses evnen og har en modeffekt mod mælkesyren som opstår i musklerne ved gentagelser, så det hjælper til at du kan tage flere gentagelser, dog er det vigtigt at tage det som beskrevet i mit tidligere post, da der ikke er opdaget nogle kortvarige bivirkninger. Men der er ikke taget tests på længerevarige bivirkninger. ( deraf den månedlange pause).



  • #8   4. jul 2009 jacob: den måned lange pause er ikke noget med ukendte bivirkninger at gøre, pausen er for at opretholde kroppens egen produktion af kreatin.. kreatin er ikke et protein, men det er korrekt at det kan hjælpe til en lille stigning i ens præstastioner..
    tilbage til topicstarter smiley : hvis i ønsker at blive større, pumpede/opbygge muskel masse, så skal i ligge jer en smule i kalorieoverskud.. hvis i ikke kender jeres energiforbrug pr. dag (det antal kalorier i forbrænder på en dag) så ligger der nogle udemærket tests på nettet som kan give et ca peg om hvor meget man forbrænder, der ligger blandt andet en på motion-online.dk .. http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vaegt/sundhed_generelt/beregn_dit_energiforbrug/

    når i så har fundet det antal kalorier i forbrænder i løbet af en dag, så ligger i bare en 3-500 kalorier oveni..
    med træningen er det svært at rådgive om hvad der er bedst for jer, hvor mange gange om ugen her i tænkt jer at træne?
    med hensyn til kreatin, så er det bestemt ikke nødvendigt, det er ikke en kæmpe forskel det kan gøre, og det er slet ikke på alle, at det gør en forskel, det afhænger af hvor meget ens krop selv producerer..


  • thor m
    thor m Tilmeldt:
    jun 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 9
    #9   4. jul 2009 Hej jeg er mand nr 2 og vi skal gå på en efterskole hvor de har et motions center så vi kommer til at træne så tit som over hovedet muligt (dvs stortset hver dag)

  • #10   4. jul 2009 Test er vejen frem smiley

  • #11   5. jul 2009 så kan et split program være en mulighed smiley split vil sige at man splitter muskelgrupperne op, så man ikke træner alle musklerne samme dag.. et eksempel på split kan være 2-split hvor i den ene dag (dag1) tager Bryst, triceps, skulder, og mave. og den anden dag (dag 2) tager ryg, biceps og ben. så skal i selvfølgelig også huske at have nogle hviledage hvor jeres kroppe kan restituere (det er her at kroppen i princippet vokser) og det kunne i dette eksempel være dag 3.. så tager i bare dag1 igen efterfulgt af en dag2, en dag3, og forfra igen.. osv.
    hvis ikke i syntes om 2-split idéen så er der også 3-split, eller fullbody.


Kommentér på:
hjælp til træning

Annonce