{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
885 visninger | Oprettet:

Tænk at tro på alt. {{forumTopicSubject}}

Ja med tanken om hvordan folk bliver snydt igennem deres mobil og nettet tænker jeg på hvor langt svindler kan gå før systemet siger fra og GAB jeg ved godt at der findes lov og ret - men jeg siger bare CO2 kvoter - hvidvaskning - udbytteskatteudbetalinger.
Men når jeg nogen gange høre om hvordan folk er blevet ringet op og blevet snydt eller hvordan folk har åbnet en mail og endog har givet deres personlige oplysninger tænker jeg på HVAD sker der for folk.
Og igen tager jeg så reklamer hvor folk især igennem nettet læser om hvordan de kan vinde eller tjene den første milliard på under 2. minutter eller de kan vinde en bil til x-antal mange hundrede tusinder de skal bare lige købe den ene ting og afgive alle deres personlige oplysninger.
Er folk bare general blevet meget naive eller er jeg med alderen blevet det klogere.


Kommentarer på:  Tænk at tro på alt.
 • #1   17. jul 2019 Ja Leon det har nok noget med alder at gøre da naivitet og godtroenhed er størst i barndommen smiley

  Hvis man lever efter filosofien at intet er gratis og at alle på internettet er ude på at snyde dig - så kan det sgisme ikke gå helt galt smiley

  Skal du slet ikke ud at rejse iår Leon smiley


 • #2   17. jul 2019 Når folk tror at have nisser bliver levende om natten, eller jorden er flad, og at månen er lavet af Gamle Ole - så bliver man ikke forundret over hvor naive folk er.

  Det som er mest modbydeligt er at man går efter ældre som stadig har sin barnetro på autoriteter, og bruger de deres telefon, eller en ydmyg bærbar til e-mails så er de lette ofre - som ikke kigger på om den email de har fået fra danske bank er rigtig - mange vi nok kigge på linket og lige føre musen over for så at se det er en svindel mail, når der står: ems.danske-bank.dk. Danske bank vil aldrig sende mails som starter med "ems". og slet ikke bede om noget som helt oplysning. • #3   17. jul 2019 Cody N jeg er som altid gammel og svag min fobier har overtaget så nej jeg skal ingen steder jeg vil slås med de fobier samtidigt med at jeg er godt på vej i en ny medicin smiley

 • #4   17. jul 2019 Polysl enig folk skal kigge en ekstra gang før de klikker på et link eller for den sagsskyld en sms smiley

 • #5   17. jul 2019 Der var engang hvor man ikke gik hjemmefra uden at have våben på sig.

  I 60erne og 70erne var der en periode, hvor man ikke engang låste sin dør, når man gik hjemmefra.

  Jeg tror ikke at folk er blevet hverken mere dumme eller mere naive - tværtimod - så synes jeg at paranoiaen har blomstret godt de sidste 25 år.

  Problemet er at det ikke er muligt at gennemskue, hvad der sker på Nettet. Jeg følger godt med i alle advarsler mod svindel på Nettet, og ind imellem tænker at "du godeste, det kan man ikke gardere sig mod."
  Jeg har lavet kriditblokering, så hvis nogen får fat i mine personlige oplysninger, så kan de hverken låne penge eller købe på kredit i mit navn. Naturligvis har jeg også de nødvendige sikkerhedsprogrammer på mine computere og telefoner.

  Det er hamrende trættende at man skal være så konstant mistænksom. Hvis man sidder og roder omkring midnat, hvor man er træt, så er man måske ikke altid opmærsom nok. Det er da sket, at jeg tænkte "du godeste, hvad lavede jeg nu?"

  Det er oven i købet ikke kun svindlere, man skal være på vagt overfor. Der er alt for mange, der tror de har lov at manipulere andre derhen, hvor de har brug for at have dem. De sidste 25 - 40 år er der sket en mentalitetsændring, så Danmark ikke længere er til at kende. Nu kan man håbe på, at med den nye regering, så kan danskerne begynde at stole på hinanden igen, men det stoler jeg ikke på. Jeg håber bare.


 • #6   17. jul 2019 Ails C jeg er enig i din tale om hvordan Danmark var en gang og ligeså om det du har lavet af blokering - men jeg vil ikke give nogle regeringer der har været i Danmark skyld i hvordan folk er blevet smiley

 • #7   18. jul 2019 Leon #6
  "men jeg vil ikke give nogle regeringer der har været i Danmark skyld i hvordan folk er blevet"

  Det vil jeg, og jeg er ikke i tvivl. Fattigdom skaber kriminalitet. Ikke sådan at man er kriminel, når man er fattig - faktisk tror jeg der er flere velbjergede, der er kriminelle - men fattige mennesker kan blive kriminelle af nød.

  Forestil dig, at du mangler penge til huslejen, og at du har børn. Du er måske oven i købet et par måneder bagud. Nu står valget mellem at skaffe pengene med ulovlige metoder, eller at blive hjemløs, for du har heller ikke penge til indskud i en ny bolig. Børnene vil blive fjernet. Hvad vil du gøre?
  Det er bare et eksempel. Jeg læser om familier, der må vælge mellem at købe mad eller købe medicin. Om forældre, der går sultne i seng for at børnene kan spise sig mætte.

  Ikke nok med de praktiske konsekvenser, men hvor meget solidaritet kan man føle med et samfund, der behandler borgerne så usolidarisk?

  Derudover så smitter en regerings moralske holdninger af på borgerne. I konkurrencesamfundet er man hinandens konkurrenter, i et socialistisk samfund er man hinandens samarbejdspartnere.

  I 70erne havde vi også de kriminelle elementer, de vi har idag er jo kommet et sted fra, men der var ikke så mange, og det var i alle tilfælde ikke normalt at folk gik rundt med skydevåben på sig.


 • #8   18. jul 2019 Alis C jeg kan godt forstå det du siger og nu nutidens Danmark hjælper kommunen jo folk med at få betalt deres husleje og det kan kun være en dårligt sagsbehandling der gør at en person kommer bagud med huslejen ligeså bør varme og lys også blive betalt af kommunen og fattigdom ja men gør fattigdom folk til tyve og mordere - ikke i min verden hvor vi hjælper hinanden og folk der går rundt med et skydevåben skal straffes hårdt og jeg mener hårdt smiley

 • #9   18. jul 2019 Leon #8

  Du har for høje tanker om kommunen. De betaler ikke husleje og lys og varme. Sagsbehandlerne har kun de penge at dele ud af, som de er bevilget, og det dækker ikke engang de nødvendige udgifter.
  Forholdene er ikke længere som de var i 70erne.

  Fattigdom gør ikke mennesker til mordere - medmindre de er røget ind i en bande, hvor deres moral er blevet brudt ned. Men fattigdom gør mennesker til tyve og svindlere. Når jeg har lavet en kreditblokering, så er det fordi jeg ved at de mennesker derude er desperate, og de kan flere tricks end jeg kan gennemskue. Jeg betaler altid selv kontant, og skulle jeg få brug for at låne penge, så kan jeg selv ophæve blokeringen igen.

  Der bliver flere og flere fattige børn i Danmark, som hverken får fødselsdagsgaver eller julegaver. Ikke fordi samfundet mangler penge, men fordi samfundet mangler moral.


 • #10   18. jul 2019 Alis

  Selvfølgelig betaler en kommune husleje, for folk i en situation, her kan de få enkeltydelse som dækning for en husleje - samt der kan søges tilskud til forbrugsudgifter.

  Enkeltydelse er ikke noget folk kan få fremadløbende, men kun i en vanskelig situation 1 gang. Jeg kan dårlig forstille mig en kommune gider stå med en hjemløs familie, da det kan blive en større omkostning for kommunen i sidste ende.

  Der findes endda socialrådgivere betalt af kommunen til at vejlede borgere igennem lovgivningen.


 • #11   18. jul 2019 Polysl

  "Selvfølgelig betaler en kommune husleje, for folk i en situation"

  Eller de spørger "har du en partner, der har penge?"

  Der er en del mennesker, der er røget helt ud af alle systemer. Hjemløsheden er steget meget markant de sidste 10 år, og ikke mindst blandt unge mennesker. Politikere kan bortforklare alt med statistikker, og en del af dem har ikke meget tjek på virkeligheden.

  Overskriften at man skal ikke tro på alt, ville være bedre anbragt på det glansbillede politikere tegner af hvordan det går. Der trænger befolkningen også til at vågne op.


 • #12   18. jul 2019 alis

  Man kan altid finde eksempler overalt i lovgivningen som rammer nogle og ikke andre, hvis man kunne lave en lovgivning som ikke rammer nogen, så ville det nok være på linje med opfindelsen af hjulet.


 • #13   18. jul 2019 Polysl #12

  Ja, man kan godt lave en lovgivning, som redder alle. Man kan have en minimumsstandard for hvilke muligheder mennesker skal have til rådighed. F.eks. en bolig og penge til mad, men også andre minimumskrav.
  Man har sat loft over hvor meget en familie må få udbetalt, men der er ingen bund for hvor lidt!

  Nu skulle der komme en fattigdomsgrænse, det er første skridt på vejen.

  Den ide med at hvor der handles, der spildes, den kan jeg slet ikke acceptere når det drejer dig om mennesker.


 • #14   18. jul 2019 #13

  jamen så tager du bare ind på borgen og fortæller dem den gode nyhed at du har opfundet løsningen på hele problematikken med socialloven som fylder i forlængelse af hinanden - herfra og til månen. Den kan nu skæres ned til at fylde et A5 ark. Jeg lugter stor rigdom og berømmelse, for din ide kan være et eksport potentiale.


 • #15   18. jul 2019 Alis C jeg går også ind for en fattigdomsgrænse og jeg kender nu en del hvor deres sagsbehandler betaler deres husleje og lys-vand og varme nå r de skal betales så får de resten udbetale med x-antal kr. om ugen - 14-dags og igen bør i min verden stå uden et sted at bo + mad på bordet smiley

 • #16   19. jul 2019 #14
  polysl  profilbillede
 • #17   19. jul 2019 Polysl #14

  "jamen så tager du bare ind på borgen og fortæller dem den gode nyhed at du har opfundet løsningen på hele problematikken med socialloven som fylder i forlængelse af hinanden - herfra og til månen. "

  Som sædvanlig ændrer du på meningen af det, jeg skriver, for at kunne angribe det.

  Det er meget enkelt at sikre de svageste indkomster så de kan overleve, og det har været gjort før. Man regner ud hvad en familie som minimum skal have at leve for, og så regulerer man for de specielle forhold i den familie.
  Det er da langt vigtigere at lave en bundgrænse, der sikrer de familier, der kommer i klemme, end at lave et loft af hensyn til de velbjergede, der ikke vil betale skat.

  Jeg taler om de svagest stillede, og ikke om hele sociallovgivningen, som indeholder meget andet.

  Hvorfor har du noget imod, at der kommer en bundgrænse, så man sikrer sig at alle overlever indtil der kommer bedre løsninger?


 • #18   19. jul 2019 Leon #15

  Der er nogen, der får deres husleje betalt, men det er langt fra alle. En del mennesker er røget helt ud af alle systemer, og har ingen indkomst overhovedet. Det har været en af måderne at bilde folk ind, at nu har vi ikke længere arbejdsløshed - man flytter folk over i en anden statistik eller helt ud af alle statistikker.

  Ind imellem når jeg ser, hvordan politikerne manipulerer med befolkningen, så tænker jeg at gid folk ville vågne op og gennemskue dem. Men det er jo ikke alle, der har så meget tid som jeg til at følge med.

  Nogle mennesker falder for netsvindlere, og det har jeg også gjort, indtil jeg havde brændt mig et par gange. De underfrankerede starutter er eksperter i at manipulere - nogle af dem har sandsynligvis øvet sig et helt liv. Når man f.eks. får en besked om at NemID skal fornyes sammen med et link, og ellers bliver kontoen lukket, så spiller de på at man skal blive bange.


 • #19   19. jul 2019 #17

  //citat
  Hvorfor har du noget imod, at der kommer en bundgrænse, så man sikrer sig at alle overlever indtil der kommer bedre løsninger?
  // citat slut

  Jeg kan ikke se i mit skrevne at jeg er imod en bundgrænse, men som sådan tror jeg ikke det giver 100% sikkerhed over hele linjen.

  Den bundgrænse hjælper jo ikke noget hvis en familie både ryger og drikker eller bruger stoffer - for så ville selv en million ikke hjælpe noget. Så er der familier som sætter sig i gæld fordi poden skal have det nyeste gadjets, smart tøj osv....det ville der ikke engang være råd til hvis der blev fastsat en bundgrænse.


 • #20   19. jul 2019 Polysl

  Der er familier, der er slemt i vanskeligheder uden at de har et overforbrug. Den undskyldning at hvis folk mangler penge, så er det nok fordi de ryger og drikker det hele op, det har vi hørt på i årevis.

  En fattigdomsgrænse og en bundgrænse ville redde en del af dem.


 • #21   19. jul 2019 #20

  Nu skriver du selv at en bundgrænse vil redde alle, Det kan i sig selv ikke lade sig gøre da mennesker er individer, med forskellige behov - så en bundgrænse vil da ikke redde en stor del som hjemløse, stofmisbrugere, dem som drikker og ryger - som i øvrigt ikke er generalserende men bare som eksempel at en bundgrænse ikke er opfindelsen på linje med hjulet.

  Nogle vil altid falde ud af den verden du gerne så - for det er simpelhen ikke muligt at lave love som tilgodeser alle.

  Det skal så også lige nævnes at det ikke blev bedre med en blå regering som trådte hele tiden på et mindretal - den bane tror jeg at rød forsætter med utallige løftebrud og at gøre Danmark til en stor magnet for flygtninge. Når der skal være penge - mange milliarder til den tilstand fra regeringen så er der andre som må betale og den største gruppe man kan nappe dem fra er - de svage, ledige, syge, pensionister - flygtninge kom i første række i blå og i første række i rød, og så kan folk ikke forstå hvorfor gamle fru Olsen kun kan få vasket gulv hver 5 uge, eller et bad.

  DU har snakket meget om omfordeling i gennem tiderne, her så jeg hellere man omfordeler til gode for vores ældre borgere som har præget Danmark med flid og ikke bare bliver kastet hen i et hjørne fordi abdul og 14 børn har mere ret. Det er på tide man begynder at kigge indad og løser de problemer som er - i stedet for at importerer endnu flere problemer - for forsætter den linje så ser det slemt ud for de svage i samfundet.


 • #22   19. jul 2019 Polysl #21

  En bundgrænse som opfylder menneskers basale behov, som f.eks. bolig og mad vil da sikre at mennesker i vanskeligheder overlever indtil der kommer bedre løsninger.

  "Nogle vil altid falde ud af den verden du gerne så - for det er simpelhen ikke muligt at lave love som tilgodeser alle. "

  Jo, det er muligt hvis man tager udgangspunkt i hvilke vanskeligheder folk sidder fast i, i stedet for at tage udgangspunkt i om der er lavet lov, der dækker. Man lader ikke folk drukne bare fordi man har glemt at lave en lov om hvordan man forhindrer det.

  "- den bane tror jeg at rød forsætter med utallige løftebrud og at gøre Danmark til en stor magnet for flygtninge. Når der skal være penge - mange milliarder til den tilstand fra regeringen så er der andre som må betale og den største gruppe man kan nappe dem fra er - de svage, ledige, syge, pensionister"

  Her er nogle forslag til hvor man hellere skal hente pengene

  https://www.berlingske.dk/business/se-listen-her-er-danmarks-100-rigeste

  Jeg gider ikke at tælle, hvor mange milliarder de har tilsammen. Det er mange!

  Man har lavet skattestop, hvilket betyder at man ikke kan beskatte formuerne, hvis samfundet skal bruge penge, så må man hente dem hos folk på overførselsindkomst, eller finde en anden kasse at tage dem fra. Naturligvis fra nogen, der ikke kan protestere.
  De velbjergede har lavet det godt for sig selv, og blæser på resten af befolkningen, som slider i deres virksomheder og slider helbredet op.

  Det er ikke flygtninge, der ødelægger landets økonomi.

 • #23   19. jul 2019 #22

  Selvfølgelig kan man brandbeskatte de rigeste i Danmark - det eneste man så opnår ved det at de flytter til gunstige beskatninger, så det får man ikke meget ud af. Beskatter man virksomheder mere, flytter de også til f.eks. Polen hvor de faktisk kan få en byggegrund gratis ved at etablerer sig der og oveni en timeløn til en 3 del.

  Selv om de rigeste har milliarder i Danmark så er der nok mange banker der vil mærke det hvis de begynder at trække alle deres milliarder ud, er du nu man skal klappe over den geniale ide at brandbeskatte de rigeste?

  du skriver at det ikke er flygtninge der ødelægger landets økonomi, nu vil jeg mene at 36 milliarder ikke er småpenge som kunne bruges mere fornuftigt i stedet for at få flere ind og større udgifter - jeg mener stadig man skal kigge andre veje end altid tæske løs på fattige og hjælpe flygtninge - eller prøve at hente dem hos de rigeste.

  Jeg så hellere de 36 milliarder blev brugt andre steder hvor der er mere behov.


 • #24   20. jul 2019 Alis C jeg kan godt li din tale om en bundgrænse og den vil hjælpe en del og hvor jeg syntes folk er fattige smiley

 • #25   20. jul 2019 Alis C folk der åbner et link fra som du siger nets - tænker jeg skal tænke sig om en ekstra gang netop grundet alt den svindel der forgår smiley

 • #26   20. jul 2019 Polysl jeg kunne godt vise dig eksempler på folk der lever et liv og kun klare den fordi de lever på en meget sparsomligt måde eksempelvis uden tv og andet - internet skal folk jo bruge i dagligdagen ellers skal folk gå på biblioteket for at se om der er kommet eboks post og ellers kan folk se om postnord har været ude på et eller andet tidspunkt smiley

 • #27   20. jul 2019 Jeg TROR da på ALT, jeg tror en del er løgn, og noget er sandt. smiley smiley

 • #28   20. jul 2019 Polysl #23

  "Selvfølgelig kan man brandbeskatte de rigeste i Danmark - det eneste man så opnår ved det at de flytter til gunstige beskatninger, så det får man ikke meget ud af."

  Jeg vil svare det, jeg plejer at svare til den trussel - lad dem ryge og rejse!
  Vi har ikke brug for mennesker, der udnytter befolkningen og tømmer statskassen. Der er andre danskere, der kan lave forretning, og de ville samtidig slippe af med et par konkurrenter.

  Det er en meget dårlig ide at lade landets formue samle sig på nogle få hænder. De mennesker kan slet ikke bruge alle de penge, så enten ryger de videre til konti i skattely, eller også kan de velbjergede true med at flytte det hele til udlandet, hvis de ikke får deres vilje. Skulle det være demokrati?

  Hvis man derimod fordeler pengene til hele befolkningen i form af bedre lønninger og overførselsindkomster, så kommer der gang i hjulene. Hvor rige mennesker gemmer deres skattelettelser af vejen, så vil fattige omsætte pengene i forbrug, for de mangler en masse. Det vil skabe flere arbejdspladser. Mange arbejdspladser.

  Desværre så har befolkningen det med at tro på løgnagtige politikere og deres spindoktorer.
  Det er ikke kun på Nettet og i fischinmails vi møder svindlere og lader os narre af dem.

  "du skriver at det ikke er flygtninge der ødelægger landets økonomi, nu vil jeg mene at 36 milliarder ikke er småpenge som kunne bruges mere fornuftigt "

  Og hvor har du det tal fra? Hvad indeholder det? Er f.eks. de penge flygtninge tjener hjem til statskassen, når de kommer i arbejde, indregnet?

  Det drejer sig ikke kun om hvad flygtninge koster, det drejer sig også om vores ansvar over for resten af verden og overfor dem, der er i nød. Ved at blive et land uden ansvarsfølelse, tiltrækker vi endnu flere svindlere med en dårlig moral.


 • #29   20. jul 2019 Leon #25

  "Alis C folk der åbner et link fra som du siger nets - tænker jeg skal tænke sig om en ekstra gang netop grundet alt den svindel der forgår "

  Det var netop på den måde, jeg begik en fejl for en del år siden. Jeg fik en opfordring til at logge ind på min Paypal, og lagde ikke mærke til, at den log-inbox der kom havde en helt anden adresse, tastede min oplysninger ind og kunne ikke forstå, at så skete der ikke mere.

  Selv idag tjekker jeg ikke om log-inboxen har rigtig adresse. Det burde jeg gøre, men jeg linker jo til den fra firmaet egen hjemmeside. Det er mere fischingmails og falske hjemmesider, man skal passe på, men der er som regel et eller andet ved dem, der får alarmklokkerne til at ringe.


 • #30   20. jul 2019 Alis #28

  Det er da en god ide at ansatte skal have glæde af overskuddet - og de skal så også have glæde af underskuddet, Men mærkelig nok syntes de ansatte det er en dårlig ide at skulle deles om underskuddet.


 • #31   20. jul 2019 Madonna M tror du så på mig når jeg siger at jorden er flad og månen er lavet af gamle ole smiley

 • #32   20. jul 2019 Alis C man skal være vågen når man går på nettet smiley

 • #33   20. jul 2019 Jeg må bare sige at man jo ikke kan eller skal plukke de rige i Danmark - men skulle heller få mere skat fra de multinationale selskaber smiley

 • #34   20. jul 2019 polysl #30

  "Det er da en god ide at ansatte skal have glæde af overskuddet - og de skal så også have glæde af underskuddet,"

  Jeg taler om en ordentlig løn for deres arbejde!!!

  Du laver ustandselig om på hvad jeg skriver. Jeg tror jeg vil gennemgå denne tråd en ekstra gang, for efterhånden er du kommet med alle de argumenter, vi har hørt på de sidste 30 år eller mere. Du må også have hørt modargumenterne, men de har åbenbart ikke gjort indtryk på dig.


 • #35   20. jul 2019 Leon #32

  "Alis C man skal være vågen når man går på nettet"

  Ja, og det er man ikke altid, og slet ikke kl. 24.00 om natten. Jeg har hørt om andre, der har kludret i det, hvis de lige skal ordne et par regninger omkring midnat, eller hvis de er stressede.

  Der findes forskellige sikkerhedsforanstaltninger, man kan bruge. På Paypal og flere andre konti har jeg totrinslogin. Der bliver sendt en kode til min mobil, som jeg også skal bruge til at logge ind med. • #36   20. jul 2019 Leon #33

  "Jeg må bare sige at man jo ikke kan eller skal plukke de rige i Danmark - men skulle heller få mere skat fra de multinationale selskaber"

  Det er en endnu dårligere ide at plukke de fattige.

  Samfundet kunne gøre en masse for at fordele bedre. Drop brugerbetaling på alle sundhedsydelser, lav lettere adgang til uddannelse, billigere offentlig transport og meget mere, som trods alt ville ligestille befolkningsgrupperne bedre.

  I stedet sælger man ud af offentlige virksomheder og privatiserer dem, de fattige betaler, og de velbjergede skummer fløden.
  En del af aktiekapitalen i DONG blev solgt, tidligere i 80erne og 90erne blev TDC solgt, og nu flytter en del til Rumænien, som ikke har den samme sikkerhed som vi har her i Danmark.

  Multinationale selskaber har en bestemt regnskabsstruktur, så de kan flytte pengene rundt mellem forskellige lande og aflevere et regnskab med et stort NUL. Det vil kræve samarbejde mellem flere lande at gå efter dem, og i EU kan man ikke finde ud af at samarbejde.

  Det er meget svært at gennemskue de politiske spil. Endnu sværere end at gennemskue småsvindlere på Nettet, som trods alt ikke altid er for kloge.


 • #37   20. jul 2019 Jeg er helt med på den hvor det ikke koster noget i sundhedsvæsnet - letter adgang til uddannelse (er der ikke det) og billigere offentlige transport (den skal jo lige køre til tiden først) og den med hvad der bliver solgt ja der har været udsalg i flere årtier smiley

Kommentér på:
Tænk at tro på alt.

x