{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.253 visninger | Oprettet:

Samfund {{forumTopicSubject}}

Hej derude. Håber at I har haft en dejlig dag, hvis der ses bort fra den kraftige storm, hele landet rundt. I samfundsfag har vi et stort emne om kriminalitet og om hvornår man er det, og hvad der er årsagen til at blive det, O.S.V.

Til på torsdag har vi en opgave for, som lyder på følgende:

Søg i aviser efter aktuelle sager, som passer til emnet. Sæt dig ind i sagen og vurder straffen. Tænk kreativt i forhold til alternative straffe. Din sag og vurdering skal fremlægges for klassen.

Jeg ved det alt sammen afhænger af mig selv, men sidehjælp ville være en smule rart.
Jeg har derfor fundet denne her artikel, som er meget aktuel, som er lagt ind i dag.


Over tre års fængsel til HA-rockere for brutalt overfald




Tre mænd fra Hells Angels-miljøet er idømt over tre års fængsel for at have gennemtæsket et rockermedlem.



Tre mænd fra Hells Angels-miljøet er idømt mellem tre og fem et halvt års fængsel for et brutalt overfald mod en rocker 21. september sidste år.

Det afgjorde et nævningeting i Københavns Byret mandag eftermiddag.

Lasse Jensen og Thor Koba blev idømt tre og fem et halvt års fængsel. De er begge tidligere dømt for vold.

Kim Rydbirk på 33 år blev idømt fire års fængsel. Han er en såkaldt "prospect", hvilket vil sige, at han er en aspirerende rockerlærling.

Offer i bad standing

27-årige Lasse Jensen er medlem af rockergruppen AK81 med tilknytning til Hells Angels. Thor Koba, der også er 27 år, er medlem af Hells Angels.

De tre rockere var tiltalt for at have gennemtæsket to mænd, men er ved mandagens retsmøde kun dømt for overfald på den ene med både spark, knivstik og slag med våben.

Ifølge anklager Ulrich Thomsen var offeret kommet i "bad standing" med de tre rockere, hvilket vil sige, at de havde et udestående med ham.

- Som anklagemyndigheden ser det, er overfaldet planlagt, og afstraffelsen bliver udført i Ugandaskoven. Derefter bliver der sendt en sms rundt fra klubtelefonen med beskeden "out", siger Ulrich Thomsen til Ritzau.

Anklageren lagde vægt på, at beskeden blev sendt efter overfaldet, så rockeren, der blev overfaldt, ikke blev advaret inden overfaldet.

Dømt fire gange tidligere

Grunden til, at Thor Kobas dom løb op i fem et halvt år, er, at han fire gange tidligere er dømt for vold og en gang for afpresning.

- Han er massivt dømt for vold i forvejen. Det er blandt andet det, dommerne lagde vægt på ved domsafsigelsen, siger anklager Ulrich Thomsen.

Derudover mangler han at afsone 167 dage fra en tidligere voldsdom, hvilket er lagt oveni hans dom.

Overfaldet var så groft, at anklagemyndigheden måtte tage den hårdeste voldsparagraf i brug.

Hvordan opbygger jeg, og den slags?

Må undskylde, ved nogle ikke orker at høre baggrundshistorier for mit badskab, men det kan jeg bedst lide at orientere om, så I bare ved lidt om, hvad alt handler om. smiley Så håber, at det har været overskueligt, at læse.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Samfund
  • #2   29. okt 2013 Tusind tak, jeg prøver at lave opgaven nu ! smiley

  • #3   29. okt 2013
    Danske love og regler



    Straffeloven (vold):

    § 244

    Den, som udøver et legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil seks år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særlig skærpende omstændighed.

    Stk. 2. Den, som uden for i stk. 1 nævnte tilfælde tilføjer en anden person skade på legeme eller helbred, straffes med fængsel indtil seks år.



    § 246

    Har et legemsangreb, der omfattet af § 245, været af en så grov beskaffenhed eller haft så alvorlige skader eller døden til følge, at der foreligger særdeles skærpende omstændigheder, kan straffen stige til fængsel i 10 år.



    § 247

    Begås nogen af de lovovertrædelser, der er nævnt i §§ 244-246, af en person, der tidligere er dømt for forsætligt legemsangreb eller for en forbrydelse, der har været forbundet med forsætlig vold, kan straffenforhøjes med indtil det halve.

    Stk. 2. Det samme gælder, når en lovovertrædelse som nævnt i §§ 244-246 begås over for en person, der efter karakteren af sit arbejde er særlig udsat for vold.



    § 260

    Med bøde eller fængsel indtil 2 år for ulovlig tvang den, som

    1) ved vold elelr ved trussel om vold, om betydelig skadelig skade på gods, om frihedsberøvelse eller om at fremsætte usand sigtelse for strafbart eller ærerøgrigt forhold eller at åbenbare privatlivet tilhørende forhold tvinger nogen til at gøre, tåle eller undlade noget,

    2) ved trussel om at anmelde eller åbenbare et strafbart forhold eller om at fremsætte sande ærerørige beskyldninger tvinger nogen til at gøre, tåle eller undlade noget, for så vidt fremtvingelsen ikke kan anses tilbørlig begrundet ved det forhold, som truslen angår.



    § 261

    Den, som berøver en anden friheden, straffes med fængsel indtil 4 år.





    Straffeloven (tilhold):

    § 265

    Den, der kræver nogens fred ved trods forud af politiet given advarsel at trænge ind på ham, forfølge ham med skriftlige henvendelser eller på anden lignende måde forulempte ham, straffes med bøde eller fængsel indtil 6 måneder. En af politiet meddelt advarsel har gyldighed for 5 år.



    § 266

    Den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.



    Serviceloven (rådgivning):

    § 3

    Kommunen sørger for, at enhver har mulighed for at få gratis rådgivning. Formålet med rådgivningen er at forebygge sociale problemer og at hjælpe borgeren over øjeblikkelige vanskeligheder og på længere sigt sætte denne i stand til at løse opståede problemer ved egen hjælp. Rådgivning skal kunne gives som et anonymt og åbent tilbud.



    Rådgivningen kan gives særskilt eller i forbindelse med anden hjælp efter denne eller anden lovgivning.



    Stk. 2. Kommunen skal i forbindelse med rådgivningen være opmærksom på, om den enkelte har behov for anden form for hjælp efter denne eller anden lovgivning.



    Serviceloven (underetning):

    § 153

    Personer, der udfører offentlig tjeneste eller offentligt hverv, skal underrette kommunen, hvis de under udførelsen af tjenesten eller hvervet får kendskab til eller grund til at antage,
    1. at et barn eller en ung under 18 år kan have behov for særlig støtte efter kapitel 11,
    2. at et barn umiddelbart efter fødslen, kan få behov for særlig støtte efter kapitel 11 på grund af de vordende forældres forhold, eller
    3. at et barn eller en ung under 18 år har været udsat for vold eller andre overgreb.



    § 154

    Den, der får kendskab til, at et barn eller en ung under 18 år fra forældres eller opdrageres side udsættes for vanrygt eller nedværdigende behandling eller lever under forhold, der bringer det sundhed eller udvikling i fare, har pligt til at underrette kommunen.



    Forvaltningsloven (videregivelse af oplysninger)

    § 28

    Oplysninger om enkeltpersoners rent private forhold, herunder oplysninger om race, religion og hudfarve, om politiske, foreningsmæssige, seksuelle og strafbare forhold samt oplys­ning­er om helbredsforhold, væsentlige sociale problemer og misbrug af nydelsesmidler og lignende, må ikke videregives til en anden forvaltningsmyndighed.

    Stk. 2. Videregivelse af de i stk. 1 nævnte oplysninger kan dog ske, når




    1) den, oplysningen angår, har givet samtykke,

    2) det følger af lov eller bestemmelser fastsat i henhold til lov, at oplysningen skal videregives,

    3) videregivelsen sker til varetagelse af private eller offentlige interesser, der klart overstiger hensynet til de interesser, der begrunder hemmeligholdelse, herunder hensynet til den, oplysningen angår, eller

    4) videregivelsen er et nødvendigt led i sagens behandling eller er nødvendig for, at en myndighed kan gennemføre tilsyns- eller kontrolopgaver.

    Stk. 3. Andre fortrolige oplysninger må ud over de i stk. 2 nævnte tilfælde kun videregives til en anden forvaltningsmyndighed, når det må antages, at oplysningen vil være af væsentlig betydning for myndighedens virksomhed eller for en afgørelse, myndigheden skal træffe.

    Stk. 4. Samtykke efter stk. 2, nr. 1, skal meddeles skriftligt og indeholde oplysning om, hvilken type oplysninger der må videregives, til hvem oplysninger må videregives og til hvilket formål. Kravet om skriftlighed kan dog fraviges, når sagens karakter eller omstændighederne i øvrigt taler derfor.

    Stk. 5. Samtykke efter stk. 2, nr. 1, bortfalder senest et år efter det er givet.

    Stk. 6. Lokale administrative organer, som ved lov er tillagt en selvstændig kompetence, anses som en selvstændig myndighed efter stk. 1 og 3.



  • #4   29. okt 2013 Den, som udøver vold mod eller på anden måde angriber en andens legeme, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år.


  • #5   29. okt 2013 hvad ville kunne bruges af de ting? smiley Har tænkt på nogle men forstår ikke alt det der med § ?

  • #7   30. okt 2013 Okay, super. Så er jeg helt med ! smiley

Kommentér på:
Samfund

Annonce