{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
190 visninger | Oprettet:

Polysl
Polysl
Online Tilmeldt:
4. dec 2014
Følger: 9 Følgere: 217 Emner: 643 Svar: 8.062

Teleselskaber låser mobil {{forumTopicSubject}}

Teleselskaber tager ny våben i brug overfor tyveri/røveri af mobiler i butikker og lagre.

Når en tyv/hæler bruger den stjålne mobil, downloades software som spærre mobilen, og meddeler bruger om at den er spærret og med et tlf nr. der kan ringes til hvis det er en fejl. Spæringen bruges via Imei som registreres i en database - samme mulighed er også udenfor landegrænse men mange lande i Mellemøsten og østlande ønsker ikke at benytte den service - forståeligt da mange mobiler ender nede i Mellemøsten i butikker som i Libanon som udelukkende sælger stjålne mobiler eller andre butikker i Øst europa.

Men det betyder at alle stjålne mobiler som er anmeldt stjålet bliver registreres og dermed blokeret. Så det eneste de kan bruges til er reservedele men her er der så også et stort marked - specielt med de dyre mobiler.

Så er der de smarte kommentarer. Man kan bare installere nyt software - ja det kan man, men så snart den er på nettet så installeres blokeringen igen.

Ikke den mest sikre løsningen, men en løsning som blokere alle stjålne mobiler i Danmark.


Kommentarer på:  Teleselskaber låser mobil
 • #1   27. apr en god ide smiley

 • #2   28. apr Imei spærring er ikke nyt, tværtimod. Det har man brugt i stort set hele verdenen i over 20 år inkl Danmark. At telia så først nu synes er smart, siger vel mest om dem hehe.
  Så vidt jeg husker, ligger selve centralen til Imei spærringen i Skotland.
  Det er kun politiet der kan foretage spærringer og ophævning af spærring. Imei spærringen ligger på netværket, ikke i telefonen.


 • Polysl
  Polysl Online Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 9 Følgere: 217 Emner: 643 Svar: 8.062
  #3   28. apr Claus

  Politiet foretager ikke spæringen, de sender listen til teleselskaber som så spærre den på netværket.

  Sådan kan ens Imei ses: Indtast der hvor du indtaster tlf numre *#06# så kommer nummeret frem


 • #4   28. apr Steen, jeg har siddet og arbejdet med det, da jeg i 6 år reparerede mobiler. Så jeg ved pr faktum, at teleselskaberne ikke selv foretager spærringen. Anmodningen går til politiet, og de foretager imei spærringen ww via den fælles central/database (mener den hedder ceir) , som laver handshake på hver eneste mobil der melder sig på mobilnettet. Er den spærret på imei, ja så får den ikke noget handshake, og bliver afvist.

  Jeg kan huske proceduren, når vi havde mistanke om en imei spærret mobil, så skulle vi tage billede af mobilen og imei nr, og sende forespørgsel til politiet. Oftes var vores mistanke korrekt, og mobilen blev sendt til den politistation der havde spærret eller fået anmodningen om at foretage spærring, sammen med informationerne på den kunde der havde indleveret mobilen til reperation.


 • Polysl
  Polysl Online Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 9 Følgere: 217 Emner: 643 Svar: 8.062
  #5   28. apr claus

  ok - det var bare hvad jeg kunne læse flere steder....


 • #6   28. apr Heldigvis kan man ikke læse sig til alt smiley

Kommentér på:
Teleselskaber låser mobil

x