{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.646 visninger | Oprettet:

A n g s t {{forumTopicSubject}}

Mit indtryk er, at det er blevet moderne at være angst, det er meget oppe i tiden også at udrede offentligt på TV, medier + andre steder.

Det er et tabuemne, mener de fleste, men ikke når det kommer til at vise og sige frem foran hele familien Danmark. De fortæller rask væk om deres "angst".

Jeg vil mene, at de fejler noget andet, de vil have medlidenhed, opmærksomhed, bekræftelse, i og med de fortæller om deres oplevelser ift til "angst".

Angst er ikke nogen sygdom, men en følelse og det er straks noget helt andet, det betyder faktisk det samme, som at være bange, og hvilket menneske er ikke bange for et eller andet, der er vel ikke nogen, som kan sige sig fri for det.

Ifølge den danske ordbog:

Angst:
(vedvarende) ubehagelig, negativ følelse ved tanken om noget uønsket eller ubehageligt der ofte er svært at definere eller forklare viser sig fx som uro eller nervøsitet

Bange:opfyldt af frygt; nervøs eller urolig

Jeg mener, det er misbrug at kalde angst for en psykisk sygdom, når det er noget helt andet.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  A n g s t
  • #1   1. feb 2017 Angst kan sagtens være en sygdom som PTSD

  • #2   1. feb 2017 Jeg ved ikke, hvad PTSD betyder ?? - men ifølge ordbogen, betyder angst og bange det samme, og at være bange er heller ikke nogen sygdom.

  • #3   1. feb 2017 Mange soldater i brændpunkter kan få PTSD - så sæt dig lige ind i det

    Døden er lige så nærm som en vejsidebombe..

    Lever man på kanten så giver livet en hel anden dimission.


  • #4   1. feb 2017 Javel, Polysl smiley

    PTSD er noget helt andet:


    Sådan stilles diagnosen

    For at der er tale om en posttraumatisk belastningsreaktion skal man:

    Tidligere have været udsat for svær psykisk belastning af katastrofekarakter, som f.eks. større ulykker, tortur, voldtægt eller trusler på livet.
    Gang på gang genopleve traumet, fordi man ikke kan lade være med at tænke på det eller fordi man har mareridt eller ”flash backs”. Eller føle stærkt ubehag hvis man kommer ud for situationer, der minder en om traumet.
    Undgå alt hvad der kan minde om traumet.
    Have delvist eller helt hukommelsestab, når det drejer sig om den traumatiske begivenhed. Eller være i konstant psykisk alarmberedskab, som viser sig ved mindst to af følgende symptomer:
    Problemer med at sove
    Tendens til at blive irritabel
    Koncentrationsbesvær

    Tendens til at fare sammen.

    Symptomerne skal være startet senest et halvt år efter den traumatiske hændelse.

    Kilde: NetPsykiater.dk


  • #5   1. feb 2017 Nu skulle du selv opleve brændpunkter i Mellemøsten så vil du opleve en del. som mig som ikke sov i 3 uger fordi der konstant røg granater ind over Haifa og over til vores Kibutz. Det skaber frygt og utryghed for næsten gang lander den i dit hovedet. Det er nemt at sidde trygt i Danmark og påstå at det at være bange bare er en følelse - nej den sidder dybt hos mange mennesker som daglig bliver bombarderet:

  • #6   1. feb 2017 Det er stadig ikke nogen sygdom at lide af angst eller lide af at være bange, læs nu, hvad det handler om, PTSD er noget helt andet.

    Slå selv Angst og Bange op og se, hvad det betyder ctr PTSD.


  • #7   1. feb 2017 Hører det ikke med til at være menneske, at være bange for et eller andet i alle afskygninger, der er tusind ting at være bange for, men det kan også ødelægge en menneskelig tilværelse. smiley
    Bortset fra alt det sortsyn er det vel menigen at vi skal leve uden angst og være lykkelige en del af tiden og så er der dem der overdriver eller er syge, og det er en ganske anden sag...tit uhlelbredelig.... smiley


  • #8   1. feb 2017 jeg så Robert Hansen og andre der beskrev deres angst, jeg ved ikke hvad jeg skal mene, hvorfor skal man udbasunere alting i tv, Det er det man kalder populær tv, men jeg fornemmede at de var virkeligt forkrampede og at det ikke var skuespil.
    Men når man selv har et lyst sind og ingen problemer er det ikke til at sætte sig ind i hvordan det egentligt er at have sådan et problem.
    For Robert Hansens vedkommende tror jeg at det er følgerne af hans nær døds oplevelse, som vi også kunne følge med i i fjernsynet, Altså dem der havde lyst, jeg stod af efter et kvarter, det var så meget følelses porno at jeg ikke kunne holde det ud, Men okay jeg har så heller ikke været ved at dø, så hvad ved jeg, men hvis det kom til det tror jeg ikke at jeg ville udstille mine følelser på tv.
    Hvad PTSD. angår så er det klart det værste der findes, soldater tager deres eget liv.
    Men Jetset dit spørgsmål om det at angst er en sygdom, må jeg svar efter bedste overbevisning, ja det tror jeg , der er ikke nogen der ønsker at have sådanne tanker af fri vilje, og alt der gør en dårlig og uarbejds dygtig vil jeg diagnosticere som sygdom. Men psykiske sygdomme får ofte en dårlig behandling, det er nemmere med et brækket ben, det kan man forholde sig til.
    smiley smiley


  • Entrelac T
    Entrelac T Tilmeldt:
    jan 2017

    Følgere: 2 Svar: 26
    #11   1. feb 2017 Som med så meget andet handler det vel om "graden" af det.

    @jetset, du citerer dette:
    "Angst: (vedvarende) ubehagelig, negativ følelse ved tanken om noget uønsket eller ubehageligt der ofte er svært at definere eller forklare viser sig fx som uro eller nervøsitet

    Bange:opfyldt af frygt; nervøs eller urolig
    "

    Læg mærke til, at der ved angst står "vedvarende".

    Medmindre man lider af angst, så mener jeg ikke det er normalt, at man "vedvarende" går rundt og er bange eller angst for et eller andet.

    F.eks. kan jeg ind i mellem blive grebet af frygt for, at der sker noget med et af mine børn (den ældste er 20 og flyttet hjemmefra, den yngste er 16 og bor hjemme), men det er jo ikke sådan, at jeg konstant går og er bange eller angst.


  • #12   2. feb 2017 Og ?? hva vil du med indlægget smiley

  • #13   2. feb 2017 Jeg vil selvfølgelig debattere problematikken smiley

    Og tak til alle jer med seriøse indlæg, jeg skal nok vende tilbage med respons smiley


  • #14   2. feb 2017 jetset

    Du mener ikke selv det er problematisk men bare en følelse så hvad er det at debattere?


  • #15   2. feb 2017 Polysl - det er glosen A n g s t - der har fået en dimension, som jeg ikke lige kan genkende, når jeg slår glosen A n g s t op diverse steder, så læser jeg, dels hvad det betyder og dels at det ikke er en psykisk sygdom, men KUN en følelse, ligesom jeg skrev i oplægget.

    Angst
    Bange
    Frygt

    Er ikke en sygdom men en følelse, men det er desværre blevet til en psykisk sygdom, mener nogen, men det er der delte meninger om - og her er flere gode indlæg at svare på, og det vil jeg forsøge at gøre.


  • #18   3. feb 2017 Jetset

    Jeg er helt med på at alle kan være angste på et øjeblik, men der er nogle som har angsten så dybt at det går ud over deres liv - det kan være opstået på mange måder som et trauma.

    Det kan ske ved et alvorlig trafik uheld
    som soldat i brændpunkter
    Nogle kan være meget svage med nerver
    Misbrug af enhver art

    Så angst momentan er ikke en sygdom så langt er vi enige - men det kan udvikle sig til psykiske problemer og skal behandles og når man behandler så bliver det en sygdom.

    Jeg ved godt vi befinder os i en gråsone - jeg har ikke lidt af angst andet momentant som når min rejse kammerat klatre rundt på bjerge - her kan jeg godt blive bange for at han falder ned og bliver dræbt.


  • #19   3. feb 2017 #9 - Ole - mener du selv helt ærligt, at lide af en forbi(er) er lig med psykisk sygdom, så er der rigtig mange mennesker, der lider af psykisk sygdom, jeg kender slet ikke nogen mennesker, der ikke er angst eller bange eller frygter noget.

    Men der mangler så kildeangivelser for dette link og jeg vil give dem ret i, at det er et problem.


  • #20   3. feb 2017 Det bliver beskrevet på netpsykiater.dk som
    ''Angst er en ubehagelig følelse af at der er fare på færde, uden at der behøver at være det, og ofte uden at man ved hvorfor man er angst.
    Frygt er derimod en følelse, man får, når man kender grunden til den og vurderer at der reelt kan ske noget farligt.''
    Der er altså en forskel, og angst skal uden tvivl tages seriøst - særligt når vi står i en situation hvor flere og flere bliver ramt af angst. Jr. Smut


    Jo, Smut - det er på ingen måde sjovt at være angst, bange eller frygte noget, men hvis du lægger mærke til det, så står der, udfra angst og frygt at det er en følelse - og jeg vil påstå, at det ikke er det samme, som at være psykisk syg. Lige meget hvor, så har jeg ikke kunnet slå angst op nogen steder under sygdom, det er KUN hvis det er en generaliserende angst.

    https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/psyke/sygdomme/angsttilstande/generaliseret-angst-symptomer-og-tegn/

    Men at sidde og høre på, undskyld mig, på mennesker, der fortæller om "angst" - altså ganske almindelige hverdagsting, hvor det er den mest naturlige måde at reagere på angst/frygt, det er ikke for mig en psykisk sygdom.

    Men jeg er enig i, at det skal tages alvorligt, så alvorligt at der kan skelnes, jeg synes faktisk, at det er en katastrofe, at der "leges" med sådan en alvorlig ting, men det klinger meget mere at sige: Jeg har ANGST end jeg er BANGE, håber du forstår, hvad jeg mener smiley

    Men det at have "angst" - det er d.d., gået hen og blevet en psykisk sygdom og jeg ved ikke hvorfor ??


  • #21   3. feb 2017 #11 - du har en god pointe.

    Som med så meget andet handler det vel om "graden" af det.


  • #22   3. feb 2017 Der er langt større fordomme og intolerance omkring psykiske lidelser idag end der var i 70erne, hvor det lykkedes mig at komme på benene og blive rask og få et liv. I det mindste midlertidigt.
    Hvorfor er der så lidt respekt omkring det menneskelige følelsesliv og hvad der er godt for os? Jr. Alis.


    Jeg er ikke enig - jeg synes ikke, der er fordomme og intolerance omkring psykiske lidelser, tværtimod så påpeger jeg, at det er gået over i modsatte grøft og bliver aldeles misbrugt, det at have angst eller bange for noget er altså ikke en psykisk sygdom, men sådan bliver det udlagt.

    Jeg synes det er en katastrofe, for dem, som virkelig har generaliserende angst, hvilket er noget helt andet, end at være angst eller bange for noget i livet, der er vel ingen mennesker, der kan leve et helt langt liv uden at være angst eller bange. Dog har jeg ikke hørt om nogen, der beretter om PTSD uden at have en gyldig grund til det.


  • #25   3. feb 2017 Ja det er en følelse. Men angst som sygdom er invaliderende, hjernen sender signaler om fare uden der reelt set er det. I det øjeblik, bliver det en sygdom/lidelse. Jr. Smut

    Ja, men er vi så ikke over i generaliserende angst, har du læst mit link ??

    Og jo, jeg synes bestemt, at det er nyere, at begynde at berette om Generaliserende angst, når det KUN er noget, man er bange eller angst for, de kan ovenikøbet sidde og sætte ord på deres såkaldte "angst", så mener jeg, at diagnosen Angst er misbrugt.


  • #26   3. feb 2017 Alis, jeg har min dybeste respekt for de mennesker, som virkelig lider af Generaliserende angst, men min respekt stopper, når jeg ser TV om emnet, hvor de bare sidder og fortæller om helt almindelig ting, som alle mennesker ville få angst for eller blive bange - det er ikke i min verden en psykisk sygdom men blot en helt almindelig naturlig følelse.

    Det er det, jeg opponerer imod.


  • #27   3. feb 2017 Ja nu bliver jeg lige nød til at sige at det er dem der har oplevet angst i længere tid der er bedst til at fortælle om ANGSTEN/ANGSTERNE jeg har oplevet angst i rigtigt mange år og det er da kun med hjælp fra læge + psykiatrien og min måde at være på der gør at jeg kan leve med angsten og ja angst kan opstå på mange måder, man kan går og være på vagt i årevis, på vagt over for sine omgivelser (ligesom et vildt dyr), eller man kan få en psykose eller man kan få stress og ja der findes mange grunde til angst.


  • #28   3. feb 2017 Jeg er enig med Jetset i at diagnosen Angst er en misbrugt diagnose som så mange andre diagnoser er blevet det. Bl.a. ADHD.

    Vi har fået et diagnose-fikséret samfund, som 'udflader/udhuler' den rigtige brug af diagnoser.

    Et diagnose-ord bliver modernet og pludselig fejler en masse mennesker lige netop dét!!! Det ses alt for ofte.









  • #29   3. feb 2017 Jeg kan godt læse dig, Leon, det er ikke pjat, jeg håber, du trods alt har det godt smiley

  • #30   3. feb 2017 #28 - rigtigt, Cris - ADHD, det har vi også alle sammen, faktisk er vi også mere eller mindre Autister - der er kommet stormasket si i begreberne, det har du helt ret i, det burde stoppes.

  • #33   3. feb 2017 Nej, vi har ikke alle ADHD og nej, vi er ikke alle autister.

    Lad være med at hoppe i den fælde, som nogle sætter op; at alle med disse diagnoser gør sig syg for at få opmærksomhed.

    ADHD/ADD påvirker de ramte i forskellig grad, lige fra den lette grad, som let lader sig behandle, og som de ramte relativt let kan leve med i hverdagen, og til dem, som er ramt af svært ADHD/ADD.
    Det er mennesker, som ikke kan overskue en almindelig hverdag med flere gøremål. Ikke kan overskue en skoledag, hvor der ændres på skemaet med kort varsel, ikke kan fungere, hvis ikke deres hverdag er stramt planlagt ned i detaljerne. OG disse planer overholdes til punkt og prikke, både af dem selv, men også af mennesker i deres omgangskreds.

    Man kan have en holdning til, om det er pjat eller ej. Og det kan man også med PTSD, angst og så videre.

    Jeg kan ikke garantere, at alle der diagnosticeres også reelt har lidelsen. Læger laver fejl, og de overser symptomer eller de mistolker symptomer. Nogle stiller en diagnose, selv om patienten ikke er dårlig. Andre kan ikke stille en diagnose, selv om symptomerne er tydelige som lys i mørket.

    De mennesker, som lever med ADHD/ADD, angst, PTSD, vil helt sikkert hellere være fri for disse lidelser. Og de bliver ofte meget hårdt påvirket i negativ grad, når der stilles spørgsmål ved deres lidelser. Spørgsmål som ofte stilles af uvidende mennesker.

    Det er helt klart lettere at forholde sig til en gipsbandage, så alle kan forstå, at noget er brækket eller på anden måde skadet.
    Men der findes mennesker, som ikke kan forholde sig til psykiske lidelser, simpelthen fordi de ikke kan se skaderne inde i patientens hjerne.

    Det kan gøre ufatteligt ondt at blive betvivlet og mistænkeliggjort, når man har en sådan lidelse. Og det gør kun problemet værre for den enkelte, når de skal opleve at blive mistænkeliggjort, når de hver dag må tage sig sammen i langt højere grad end andre, bare for at fungere nogenlunde rimeligt.

    Vedr. ADHD/ADD så vil en sådan person hver dag have tænkt flere tanker i sit urolige hoved i løbet af 2 timer, end langt de fleste af os andre kan nå at tænke på en hel dag.

    Vedr. PTSD så kan en simpel lyd, en lugt, et navn eller andet give dem så voldsomme reaktioner, at de reelt ikke kan fungere normalt i nogen tid efter påvirkningen.

    På samme måde kan angst (man kalder det angst i mangel af et mere dækkende ord i det danske sprog) fremkaldes af nogle ganske simple situationer, som vi andre overhovedet ikke kan forstå, at man kan reagere på.


    Det er rigtig nemt at sige, at man bare kan tage sig sammen. Jeg elsker simpelthen, når jeg hører det argument.

    Jeg løber let et maraton, og når nogen kommer med argumentet om, at man bare kan tage sig sammen, så er mit svar:
    Jeps, det kan man. Og for at bevise, hvor let det er at tage sig sammen, så lad os aftale, at du tager dig sammen og gennemfører et maraton i løbet af 4 uger. Indsatsen vil være cirka den samme.
    Dog vil det lettere at træne sig op til maratonet.


  • #34   4. feb 2017 Velkommen til Peter P, du faldt lige over denne her tråd smiley

    Nej, vi har ikke alle ADHD og nej, vi er ikke alle autister.


    ADHD-diagnosen er temmelig udbredt. Herhjemme steg antallet af ADHD-diagnoser med tusind pct. i perioden 2000-2009, men i USA er det meget værre: Her har 6,4 millioner børn og unge i alderen 4 til 17 fået diagnosen.

    Psykiatrien hjemsøges af modediagnoser. Sådan har det altid været. I slutningen af 30’erne fik ganske mange unge mennesker herhjemme diagnosen “psykopati”. Et nærstudie af journalerne fra dengang afslører, at de fleste diagnosticerede formodentlig var at sammenligne med helt almindelig unge af i dag: Lidt rodløse, autoritetstrodsige og glade for alkohol og det modsatte køn.

    Hvis vi dykker længere tilbage i tiden, var diagnosen “hysteri” også udbredt over hele Europa, når krigsenker eller ofre for granatchok fra den første verdenskrig skulle diagnosticeres. Pludselig blindhed eller døvhed, hukommelsestab eller krampeanfald kunne også resultere i diagnosen. “Hysteri” var en kasse, man kunne putte patienter med mangeartede lidelser ned i, så de fik en diagnose.

    Hver 10. amerikaner i skolealderen har ADHD og flere børn vil i fremtiden får diagnosen. Kilde New York Times, Kristligt Dagblad.

    http://www.dr.dk/nyheder/indland/test-dig-selv-proev-en-screening-autisme

    Man kan have en holdning til, om det er pjat eller ej. Og det kan man også med PTSD, angst og så videre.


    Nu er det desværre sådan, at mange blander det hele sammen eller også er det svært at skelne, hvad der er hvad. Det er vigtigt at skelne mellem normal angst og sygelig angst, det bliver der ikke set til her i tråden.

    Mit oplæg var baseret på normal angst, hvilket betyder det samme som bange og mener, det bliver misbrugt på den måde, når det er helt naturlige reaktioner og kan derfor ikke sidestilles med en diagnose på psykisk sygdom. Normal angst kan ikke på nogen måde sidestilles med PTSD, Panikangst, Generaliserende angst.


  • #35   4. feb 2017 Nu smider jeg lige en tanke på bordet,
    Er det muligt at grunden til disse høje tal kan skyldes alle de kemikalier vi indtager med vores føde.
    Fisk har et højt tal af tungmetaller, og hvad gør alle de E numre ved vores hjerne.
    Ja det er en helt løs påstand, jeg har ingen belæg overhovedet.
    Men der er også store problemer for unge mænd især at forplante sig, Aldrig har der været større run på fertilitet klinikkerne. Hver 4 ægtepar skal have hjælp, sådan har det ikke været før i tide.
    Dette er bare mine egne private tanker. og som sagt der er intet belæg for det.


  • #37   4. feb 2017 Jeg ved ikke om modediagnoser, kan have noget med det vi indtager at gøre, men jeg mener, der er anno 2017 er meget at være bange for.

  • #38   4. feb 2017 Ja det var mere enkelt dengang jeg var ung, Også opdragelse mønsteret. Der var ikke så mange dikkedarer, og hvis man var psykisk syg, blev man behandlet med nerve medicin, Der var ikke så mange psykiatere og psykologer som nu.

    Man havde en helt anden indgang til livet, gør som der bliver sagt, hør efter ellers får det konsekvenser, man fik opgaver i familien som skulle udføres før man kunne lege. Det var sundt for man følte sig som en del af et fællelsskab.

    Jeg ved ikke om det er et mode fænomen at have ADHD, OCD, ellerAutisme.
    Men der må forskes i hvad grunden er, der forskes i så mange andre ting som er totalt sindsyge, så dette må være en fornuftig og vigtig sag at få afklaret.


  • #39   4. feb 2017 Der er i hvert fald noget raplende galt, når diagnosen for ADHD er steget med mere end 1000% på en forholdsvis kort årrække.

    Autisme, det siges at vi har et snert af det, vi må ikke glemme, at der findes flere forskellige grader af autisme.


  • #41   4. feb 2017 Hvor er jeg træt af at læse den samme historie igen og igen.... smiley

  • #42   4. feb 2017 Tænk at kalde Ocd og angst for modefænomener. Jr. Alis

    Hvor læser du det ??


  • #44   4. feb 2017 ja jetset det postulat leder jeg også efter, Men hvis man kun ser de sætninger som man selv vil, så er der jo ikke noget at stille op.
    Alis vær venlig at læse hvad der står, nemlig at jeg" ikke ved om det er et mode fænomen"

    Ja jeg har ikke kun et barnebarn der er diagnosticeret med infantil Autisme, og Turettes, samt Ocd, lillebroderen har ADHD, og er atypisk Autist.
    Begge to fungerer det meste af tiden godt og fremstår som meget intelligente
    på mange måder.
    Men iøvrigt mener jeg at du igen igen igen, griber chancen til at fortælle din egen historie, som jeg," der kun har kendt dig i tre år" kan fuldstændig udenad.
    Hvad må de som har kendt dig i 8 år så ikke snart mene, ingen her på Baboom har promoveret sig så meget som du, så du skal ikke nævne noget om person forfølgelse mere, jeg har på fornemmelsen at du gerne vil have fokus netop på dig selv, Alis.


  • #45   4. feb 2017 Glemte lige at reflektere på at jeg indirekte blev kaldt både facist og racist, tak for det alis, det er altid rart med en diagnose,som man kan forholde sig til, jeg må vist snarest i behandling.

  • #48   4. feb 2017 Tak for opfordringen, jeg må tage mig sammen. Men begge to får optimal opbakning på special skole, og tak jeg har læst hvad der er at læse om deres problemer.
    I næstsidste afsnit # 40 skriver du Alis: Tænk at kalde Ocd og angst for modefænomener, Og du har ovenikøbet et barnebarn med OCD.
    Husk lige hvad du skriver i stedet for at revse os andre.
    Og så må jeg dertil lige indflette en fodnote, jeg har 9 børnebørn 2 oldebørn, så der er nok at se til, jeg vil hellere når vi er samme betragte dem som raske, og det nyder de faktisk. Og tænk lige på min status Pensionist. jeg har været aktiv men føler selv at jeg har udstået min værnepligt.
    Og jo jeg efterlyste nye forsknings resultater, men ikke dermed sagt at jeg ville sætte mig ned og gennem læse resultatet, det må forældrene til børnene gøre, jeg har selv gået hele vejen med faderen til børnene, med indlæggelse på den lukkede på Bispebjerg, Han led nemlig af angst og der deltog vi i de kurser og andre tiltag der kunne hjælpe ham,
    Han var indlagt et halvt år hvor vi kun måtte have ham hjemme i weekenden og besøge ham Onsdag. Der læste jeg alt om dette emne, og han kom også ud på den rigtige side. Og har fungeret lige siden, Derfor nævnte jeg at jeg har udtjent min værnepligt, men det betyder da ikke at jeg ikke mener at det er godt med nye forsknings resultater.


  • #50   4. feb 2017 Det går altid galt i de tråde Alis deltager i, vi er på forhånd dømt til at være nazister, fascister, racister etc, fordi vi ikke udgør den promille af befolkningen som hun tilhører.

  • #51   4. feb 2017 # 49 Sikke noget vrøvl sådan en magt har jeg overhovedet ikke her på baboom. Jeg har overhovedet ikke nogen intentioner om at jage nogen ud, vi har krydset sværd, og jeg betragter ikke dig som en person der på nogen måde er til at slå ned verbalt.
    Så hvordan skulle jeg være i stand til at stoppe dig i en debat, jeg er dybt forundret over den påstand, fordi vi ikke har samme opfattelser og er uenige på mange punkter tror jeg ikke på at jeg har nok har magt til at jage dig nogen steder hen hvor du ikke selv vil. Du udlægger mig som om jeg er en hundjævel der huserer rundt med andre, hvorfor er mit tilnavn blandt mine eks. kollegaer og hele min omgangskreds og familie så Diplomaten eller Mægleren.
    jeg tror ikke at der er andre af mine venner her på baboom der mener at jeg er en tyran der smider andre ud af et forum. Sikke et statement at komme med.


  • #52   4. feb 2017 #43 - Alis, har du ikke opdaget, at der er en kilde henvisning ??

    Hvad er forskellen på normal angst og sygelig angst? De psykisk sårbare ønsker at blive kaldt psykisk sårbare, og det er mere korrekt. Vi er ikke anderledes end andre mennesker, og vi har de samme følelser og behov. Hvis jeg reagerer stærkt på noget, så spørger jeg altid mig selv om hvorvidt der lå noget på den hylde i forvejen, og det viser sig meget ofte, at det gjorde der.

    Jamen har jeg ikke givet anvisning på det længere oppe i tråden ?? - jeg skal gerne gøre det igen for dig, Alis.

    Der er normal angst, det giver ikke anledning til diagnosen psykisk syg.

    Panik angst
    Generaliserende angst
    PTSD

    Kommer under kategorien psykisk syg.

    Og så mener jeg heller ikke, at du mere behøver at berette om din opvækst, så sent som for 4 dage siden, skrev jeg i en anden tråd, om du ikke gerne ville stoppe med din beretning om din privatsfære. Jeg er en af dem, som har læst det samme og samme i 9 år nu, vi kender den alle sammen, det er simpelthen i samtlige debatter, du kan få flettet din privatsfære ind, det er bare ikke OK.

    Og hvad du har af udestående med Kisser, hører slet ikke til i tråden her, hvad bilder du dig i grunden ind. S T O P - sidste advarsel.


  • #55   4. feb 2017 Alis.

    Nej, du skulle deporteres til Nord-Korea et par år, så kunne det være du blev taknemmelig, når du kom tilbage..... Hvis vi altså ville have dig retur.


  • #56   4. feb 2017 #54 - jeg vil bede BaBoom om at slette dit sidste indlæg.

    Og så vil jeg bede dig om at gå ud af min tråd. Venligt ment, men bestemt.


  • #58   4. feb 2017 Det er også gået op for mig, ole S smiley

  • #61   4. feb 2017 Jo, Alis, hvis du kunne nøjes med det, men du beretter om din personlig opvækst igen og igen igen igen igen, du behøver ikke at gentage dig selv, men du bliver ved og ved ved ved og nu synes du så også Kisser skulle udleveres, hvor du beretter om noget der er foregået i en privat gruppe, det er bare ikke OK.

    Mit emne handler om almindelig angst og ikke om din person.


  • #62   4. feb 2017 # 54 Jeg har så kort sagt berøvet dig dit liv og din tilværelse, jeg har mig bekendt ikke leflet for nogle rige mænd eller foreslået dig at tage piller, Men jeg bliver på ingen måde tynget af anger, jeg kan ikke herske over dit liv, det kan kun du selv, Men det er jo selv klart meget meget nemmere at give skylden videre.

    Hvad med at du bestemte dig for selv at tage vare på hvordan dit liv fortsat skal være, sluk for din forræderiske computer, der giver dig nogle forfærdelige meldinger som du ikke kan bruge til noget.

    Tag et tag i dig selv og sig, jeg er ikke et offer, men du skal have modet til det, for jeg siger bare hvis jeg som en deltager i dette forum kan få dig til at trække gardinerne for og lukke dig inde igen, ja så er der kun en der kan løsrive sig fra dette onde og det er dig selv, Jeg er ihvertfald ikke en person der vil andre ondt, men du har heller ikke brug for fjender, du er selv din værste fjende.


  • #66   4. feb 2017 I hvilket indlæg, ?

  • #67   4. feb 2017 #63 - Alis, jeg ved ikke, hvad de skal gøre andet end dem, som lider af normal angst som mig selv og alle mulige andre mennesker gør, ikke skal lave storm i et glas vand, [DET ER IKKE NOGEN PSYKISK SYGDOM, fat det nu.

    Og jo, selvfølgelig har du ret til at have en mening om det hele, der er bare den fejl du begår gang på gang at blande din private opvækst og hvad du ellers har oplevet ind i enhver debat, det er trættende Alis og så er det, at der begynder at gå personfnidder i det, du beder selv om det.


  • #70   4. feb 2017 Alis, du vader rundt i begreberne på din egen måde. Det er psykiater, der udtaler sig, så dem forholder jeg mig til, logisk at der er forskellige grader for det, at være psykisk syg og så bare at være alm. angst eller bange, som betyder det samme.

  • #74   4. feb 2017 Hallelujah, nu bliver det sq for kringlet, selv for mig. Jeg anede faktisk ikke at jeg styrede så vildt herinde, Tænk at jeg har mit eget hieraki, gad vist om alle de andre medlemmer er klar over at de er underlagt mit diktatur/tyrani.
    Har der ikke været nogen form for bevis på mine undertrykte undersåtters hengivelse, nu må jeg spænde hjelmen og kræve en form for bevis på deres underkastelse.

    Nej undskyld men du ophøjer mig så meget at jeg kunne gå hen at få storhedsvanvid, men heldigt for mig så har jeg begge ben plantet solidt i den danske muld. så jeg kan kun latre af din påstand, og det tror jeg også mine næsegrusende tilhængere vil tilslutte sig.
    Sikke en gang øregas.


  • #79   4. feb 2017 Jeg har aldrig og jeg gentager ALDRIG modsat mig nogen personer/ mennesker i at have deres egen opfattelse af livet, Det er en personlig sag.
    Men jeg vil til hver en tid have lov til at anfægte denne mening
    Som en klog mand sagde: jeg er ikke enig, men vil til min død forsvare din ret til at have denne mening.
    Her er vi ude i diskussioner om alverdens ting og hvis vi var enige var der jo ikke noget at diskutere, Jeg vil til hver en tid, lade dig have den opfattelse af livet som du har,
    men til gengæld skal du give mig den samme ret, til egen mening og opfattelse.
    Du mener så at jeg har tyranniseret dig, der har jeg en modsat opfattelse og så kan vi sådan set bare blive enige om at vi er uenige.


  • #80   4. feb 2017 #72 - nej tak, du har gentaget nok. Men jeg har været meget tilbageholdende med at skrive, hvad jeg virkelig mener, og jeg er stadig tilbageholdende.

    Jeg hælder til de lærte og ikke til dine helt private oplevelser, der kan ikke være så mange involverede i en bestemt sag, som kan have den samme oplevelse/diagnose, så det vil sige, ud af 100 er der kun 1, der har den rigtige diagnose og det er dig selv smiley


  • #81   4. feb 2017 Alis. Jeg har kendt til dig i mange år, helt tilbage fra din start på Mingler, ca. 10 år?.
    Problemet er det samme, nemlig at du nærmest uanset hvilket emne der debatteres, får vendt ting så alt kommer til at handle og dreje sig om dig.

    Er man ikke enig i dine udtalelser er man racist, facist, har ingen forståelse eller medlidenhed med andre mennesker.
    At man begår overgreb iform af magt, ligesom din familie, ligesom psykiatrien, ligesom kommunen, ligesom regeringen. ligesom.......


  • #84   4. feb 2017 # 82.

    der blev jeg rigtig glad Alis, tænk at gå fra at være Despot til at være Diplomat. Jeg takker.
    Men derefter må jeg spørge, hvilken del af ordene eller sætningen i fjerde linie #79 forstod du ikke, det er ellers en MEGA KLOG MAND DER KOM MED DEN UDTALELSE.
    Men måske kan du ikke lide denne diplomatiske sætning fordi den lukker af for videre diskussion.


  • #85   4. feb 2017 Alis, du skriver til Kisser, "Jeg spurgte dig, om du vil anerkende min ret til at have min egen opfattelse af hvorfor jeg lider af Ocd og angst, og af hvad jeg har brug for. At der er mit ansvar at tage stilling til det.

    Det er både en manipulerende og belærende, nedværdigende måde at skrive til Kisser på.

    Kisser er både et omsorgsfuldt og forstående menneske, ikke mindst fornuft tænkende, Alis!



  • #87   4. feb 2017 Hvor er jeg ked af at jeg , åbenbart i dine øjne er at sammenligne med Adolf Hitler. Nu har jeg på fornemmelsen at der skal større kræfter ind i debatten,

    Jeg har hidtil levet et godt og beskyttet liv med en god og skøn barndom, men nu rabler det hele for mig.
    Er jeg at sammenligne med Hitler, eller måske den lejerleder der hed Hildegard.
    Jeg ved det ikke men en ting ved jeg og det er at det ikke er min skyld at du ender i unåde i de forskellige forum som du deltager i.
    Jeg beskylder aldrig andre for en Facistisk, Nazistisk holdning, ej heller for at give andre debattører mundkurv på eller stoppe alt dialog ved hjælp af at stoppe ytringsfriheden.
    Men du har den opfattelse at jeg er en despot, og det syntes jeg er i orden. men nu stopper festen for mig. Jeg vil simpelthen ikke finde mig i dine postulater mere, og hvis man gennemgår vores korrespondance så ved jeg helt sikkert at den vil vise hvem af os to der er den største despot.


  • #89   4. feb 2017 Tak og ja Anella. du har ret. Jeg burde være klogere. smiley

  • #90   4. feb 2017 Alis dit fjols, opfør dig ordentligt!

    Jeps, sagde det igen. Du er trættende, ulideligt selvoptaget, intolerant overfor alle andre end dig selv.

    Du fortæller at din familie brugte tvang og straf overfor dig. (bl.a. tvangsgift med din fætter). Det samme gjorde behandlingssteder, det samme forsøger vi og andre at gøre mod dig!

    Er der mon en rød linie her som du har..... overset?

    Hvordan med alle de grupper du er blevet smidt ud af igennem tiden, fordi alt for mange bliver trætte af din selvpromovering?

    Er der noget som ...ligesom... ringer? En fællesnævner måske i alt dette? Hmm!



  • #91   4. feb 2017 [i]Vil du forsvare min ret til selv at afgøre hvad jeg føler og hvorfor, og hvilken støtte, jeg har brug for? Det koster skattekroner hvis de psykisk sårbare skal have en tilværelse, der er værd at leve. 8[i/] Jr. Alis

    Jeg og jeg jeg jeg mig mig mig mig - du er den eneste, der har ret til at forsvare dig selv, vi andre skal bare læse med ifølge Alis ....

    Og dem som betaler høje summer til de "psykiske SÅRBARE", jeg mener de er de psykiske syge, dem TRÆDER DU PÅ UDEN AT BLINKE, du har ikke for fem øre tilovers for dem ....

    Og jo, selvfølgelig har jeg ord for dem, som har den mening, men jeg vil ikke synke så dybt, men endnu engang fik du ødelagt en ellers god tråd og det bliver den sidste tråd af mine, du får lov til at ødelægge smiley smiley smiley


  • #92   4. feb 2017 Det ville være en god ide, hvis du Alis fik nogle gode venner i det virkelige liv, der kunne fortælle dig hvordan man omgås almindelige mennesker. Det tyder på at tusinde timers samtaler med psykiatere forværrer problemet. Kisser prøver forgæves, fuldstændigt omsonst, Desværre blæser du alle væk med din endeløse selvmedlidenhed, alle løber skrigende væk, forstå det dog, hvor svært kan det være?????????? smiley smiley smiley
    Bare et råd, glem dig selv og vær sød og rar overfor dine omgivelser---



  • #98   4. feb 2017 # 93,
    jeg ved ikke hvordan jeg har gjort mig fortjent til denne opmærksomhed fra din side Alis,
    Men en ting jeg ved er at det er at det er den groveste fordrejning af sandheden at jeg har brug for en offer rolle, Det er jeg et for psykisk stærkt menneske til.
    AMEN .


  • #99   4. feb 2017 Kommer til at tænke på filmen "Being There" hvor Peter Sellers spiller en som en rigmand har taget til sig som spæd og lever hele sin opvækst foran tv, han kender ikke verden udenfor og har aldrig været udenfor huset. Han eneste interesse er at passe baghaven.

    Filmen er en kult hvor den røde tråd går igennem filmen at selv en idiot kan blive amerikansk præsident.

    Hvad jeg vil sige med den kommentar er at livet bag skærmen ikke afspejler virkeligheden.

    Man kan selv kigge på den hos youtube under: Being There - fed film....


  • #103   5. feb 2017 #102 - Og et endnu større spørgsmål: Hvad skal man gøre ved det? Hvordan generobrer man Danmark, som altså tilhører os alle sammen.

    Man starter med at smide alle dem ud, som ikke hører til Danmark, dem der har skabt et parallelsamfund og nasser på vores samfund.

    Samtidig vil jeg sige, at en del mennesker ville blive klogere på hvordan verden fungerer ved at se TV, frem for at høre på DFere og andre højreekstremister, for det er at give sig selv bind for øjnene. Der får man besked på hvad man skal mene, og det er strafbart at mene noget andet. Er det sådan en verden mennesker ønsker at leve i?

    Er det bedre kun at høre på SF og se propaganda TV ?? - du kan ikke se splinten i eget øje, det er så slemt, at det er umuligt at debattere fornuftigt med dig. Dine meninger godt påvirket af venstrefløjen er så ekstrem så du debattere ikke, du skriver kun monologer, nogle er egnede til debatter og andre burde kun skrive blogs.


  • #105   5. feb 2017 Så jeg er altså højreekstremist......

    Jamen så er jeg jo en potentiel fare for samfundet, er det ikke højreekstremisterne der kører lastbiler ind i folkemængder?


  • #107   5. feb 2017 Jetset - Det er ikke indvandrerne, der skaber parallelsamfund, det er danskerne selv. Nu du taler om at se splinten i eget øje.

    Har du et link ??

    Angriber ligefrem, men jeg lægger ikke skjul på, at dine meninger er ekstreme provokerende og påståelige - men du tåler heller ikke modstand, du er bedrevidende og dvs, at du er umulig at debattere med.

    Alles ret til et ordentlig liv og alles pligt til ansvar for eget liv. Vi ligger, som redt.


  • #108   5. feb 2017 har du stort kørekort? markgreven for ellers kan du ikke få lov til at køre folk ned smiley

  • #109   5. feb 2017 ja ole

    møg at tv ikke dufter


  • #110   5. feb 2017 Alis

    Som du gerne vil med krav så er der pligter, jeg så gerne et Danmark hvor man går op i pligter mere end krav.

    Vi har et utal mennesker på bistand i 20 eller 30 år som for mig er ubegribelig - det var dengang tider hvor man gjorde noget for folk men alligevel svigtede man dem fordi det kommunalt var nemmere bare at placere dem på passiv ydelse. det skal stoppes, og om de ikke har råd til maden til køteren må rage kommunen - de skal famde bare i gang.


  • #112   5. feb 2017 Så er Alis ikke mere på programmet, tråden handler om Angst - og har i mere til emnet, så er I velkomne.

    SÅ TILBAGE TIL EMNET smiley


  • #115   5. feb 2017 Høhø

  • #116   5. feb 2017 Angsten drukner i evighedsmakinens monotone plapren.. smiley

  • #119   6. feb 2017 Dejligt at få lidt farve og motion - det er sundhed der vil noget.

  • #120   6. feb 2017 Man tager sig til hovedet over den selvmedlidenhed man møder i denne tråd.

    Hvor må man dog være glad for at få en førtidspension, hvis man lider af angst, det får man ikke mange steder i verdenen, ej heller i dette land for 100 år siden, så var det bare afsted til fabrikken, og tænk.... De kunne jo godt når det gjaldt!!!

    Men nu er man ovenikøbet utaknemmelig og føler sig svigtet, selvom man kan sidde i sit vindue og glo hele dagen, medens man piller næse.... Vor Herre Bevares.


  • #121   6. feb 2017 Ja, jeg er helt enig, men selvmedlidenheden skal dyrkes 100% i samtlige tråde smiley

  • #123   6. feb 2017 Fedte.

    Det har noget med kedsomhed at gøre, og når man keder sig, så kloger man sig.

    Sig mig er Jeres flirt stoppet? - Havde indtryk af, at hun var vild med dig.
    Du havde husket at vaske den til stævnemødet, ikke?


  • #125   6. feb 2017 Fedte der er bare et lille problem, hun (svigermor eller konen) kan jo ikke nå ud til køkkenet derfra, hvad med den daglige opvartning smiley smiley

  • #126   6. feb 2017 Man flytter vel bare buret eller stiller komfuret derind.

  • #127   6. feb 2017 Hvor er du kvik markgreven, SELVFØLGELIG. smiley smiley smiley

  • #129   6. feb 2017 Fedte.

    Om jeg må bé, jeg er socialpædagog..... At jeg så tilbragte det meste af tiden på et fritidshjem, er en anden snak. smiley smiley


  • #131   6. feb 2017 Fedte.

    Lille vedhæng?.... Altså, folk kunne tro vi kendte hinanden intimt. smiley smiley


  • #133   6. feb 2017 Fedte.

    Du skal ikke tro på alt hvad Alis siger.


  • #135   6. feb 2017 Såå drenge, indrøm nu bare jeres nære forhold. smiley

    I behøver ikke at være så 'angste'


    profilbillede
  • #136   6. feb 2017 Jeg genkender Fedte til højre, men hvem der giver den hjælpende hånd, ved jeg sgu ikke hvem er..... Alis?

  • Lizette
    Lizette Tilmeldt:
    sep 2017

    Følger: 10 Følgere: 1 Svar: 1
    #138   25. sep 2017 Angst er en følelse, en tilstand og en overlevelsesmekanisme vi har med os fra tidernes morgen. Det er en tilstand vi kommer i, når vi er i fare. Vores hjerne reagerer på det vi sanser, tænker og forestiller os - samt den adfærd vi har ved at pumpe adrenalin ud i kroppen for at gøre os kampklar eller i stand til at flygte på stedet.

    Adrenalinen som pumpes ud i kroppen giver os angstsymptomer, som du kan læse her: http://slipangsten.dk/angst-symptomer/

    Når vi ikke længere er i fare sørger hjernen for at vores krop vender tilbage til normal tilstand.

    Dette er noget vi alle oplever indimellem.

    Problemet med angst opstår når du fx har været under stress gennem længere tid. Så kan hjernen ikke længere skelne mellem hvad der er fare og hvad der ikke er fare. Det betyder at den tror du er i fare, hvis du fx oplever noget der minder dig om at være i fare.

    Eller, hvis du tænker, forestiller dig eller har en adfærd, som signalerer at du er bange for at du kommer i fare eller frygter det at være angst (angst for angsten).

    Det er hvad man kalder en angstlidelse. Angst er ikke en sygdom, men en psykisk lidelse, som kan være overordentlig kompleks at slippe igen. Især, hvis du har haft angst gennem lang tid.

    Angstlidelser er noget af det mest ubehagelige, du kan ryge ind i fordi du oplever at være i fare i selv trygge og ikke-farefulde situationer. Det er meget smerteligt at være i, men også den manglende viden og forståelse for hvad det egentlig er, er med til at skabe tabu og ensomhed omkring personen.

    Heldigvis er der hjælp at hente, men det kræver indsats, engagement og ikke mindst støtte og forståelse fra både de nærmeste, men også samfundet.

    Jeg håber, at mine ord, kan være med til at højne denne forståelse.


  • #139   25. sep 2017 Har godt nok ikke oplevet angsten som beskrevet af Lizette, ellers en fin beskrivelse - men hvornår bliver angst en sygdom?

    Hvis jeg føler mig stresset så tager jeg lige en slapper ude i byen til en Latte og en lille kage - det er naturligvis ikke alle der har den mulighed men man burde selv sige fra hvis man mærker at stressen banker på. Chefen er ikke glad for min Latte men som jeg har sagt så kan de bare fyre mig...ens helbred er der kun en som kan tage vare for - ellers snak med sin chef som i flere tilfælde godt kan se det gode i lige at tage et frikvarter.

    Men min chef er glad efter at jeg har fået min Latte og klaret problemet bagefter.

    Nøgleord: Sig Fra.....


  • #140   25. sep 2017 Lizette - du skriver jo ikke noget nyt, læs mit oplæg - men jeg kan da godt blive angst for, hvordan du lige fandt fremt til den gamle tråd, jeg kan se, du har oprettet dig i dag .... smiley smiley smiley

  • #141   25. sep 2017 Jaaa jeg kan også sige at angst der opleves dagligt skal opleves på egen krop - for så kan folk tale med smiley

  • #143   25. sep 2017 Ja, Leon, hvem har ikke oplevet det, men der hvor jeg vil hen er, at det ikke er nogen sygdom men en følelse, jeg skriver senere hen, hvornår det bliver en sygdom.

  • #145   25. sep 2017 Ja, Alis, det kan vi godt blive enig om. Men da jeg oprettede tråden i tidernes morgen var det fordi, der havde været nogle udsendelser på TV, hvor der sad en hel masse unge tøser og berettede om deres "angst", det var virkelig et misbrug af angst, for jeg synes det er en alvorlig glose, men det de var "angste" for, var i realiteten at være bange for, og det er så straks noget andet.

    Men det er moderne at være angst åbenbart og det kan få mig op i det røde felt.


  • #146   25. sep 2017 Ja jeg har faktisk i længere tid tænk på hvor sådan indlæg burde stå - da jeg har mange spørgsmål eksempelvis kan angsten komme fra ens barndom?

  • #147   25. sep 2017 UPS der findes jo også et lille dyr Lemmingen der begår selvmord ved at kaste sig i havet når de bliver alt for mange smiley

  • #148   26. sep 2017 Lille klogt dyr... smiley

    profilbillede
  • #149   26. sep 2017 Lemming effekten kendes også blandt mennesker, tænk bare på Tyskland under Hitler.
    Lemminge følger hinanden, og ryger en ud over klippen, følger de andre med.
    Men sød er den da.


  • #150   26. sep 2017 Ligner et mini marsvin... smiley

  • #151   27. sep 2017 Jetset hvis det er på mode at have angst vil jeg bare være umoderne og gammeldags smiley


  • #153   27. sep 2017 I visse tilfælde er det hypokondri.

  • #155   27. sep 2017 Alis.

    Har du nogen sinde set Moliéres "Den indbildte syge"?
    Jeg kan anbefale den!


  • #157   28. sep 2017 #152 - i visse kredse, hvilke ?? - Jeg kender kun til respekten. Men misbrug og ikke kendskab til at kende forskel på angst og det at være bange for noget, kan som sagt få mig op i det røde felt. Bange siges der stort set ikke mere, nej der er mere power i at sige, jeg er angst for min kaffe smager grimt .... smiley , eller andet vrøvl.

    #156 - nej, vi har opdaget, at vi ikke kan fortælle dig noget, du er absolut alt vidende smiley


  • #158   28. sep 2017 Jetset sikken pæn ny stilet du har fundet frem og ja jeg bruger nu heller ikke ordet bange og hvis så må det være når der skal tales om fortiden smiley

Kommentér på:
A n g s t

Annonce