{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
163 visninger | Oprettet:

Sagen om Nanna Kirstine Dahl. Bosteder. {{forumTopicSubject}}

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2024-06-06-her-er-bostedets-og-ansattes-forklaring-paa-hvad-der-skete-da-afdoed-beboer-blev-fundet-med-aetsningsskader

Nanna Kirstine Dahl er født med Downs syndrom og infantil autisme, og har derudover ikke noget sprog. Hvilket ikke er ensbetydende med at hun ikke har en vis indlæringsevne samt tankegang uden at kunne udtrykke det.

Hun blev fundet søndag 28. april om morgenen på sin stue med alvorlige ætsningsskader på kroppen og smurt ind i egen afføring på HabitusHuset Ny Mårumvej i Græsted.

Først om eftermiddagen blev hun bragt til Rigshospitalet, hvor hun grundet de store ætsningsskader desværre døde d. 1 juni.

Stakkels pige.

Det kræver naturligvis meget af bosteder når der skal tages hånd om svært handicappede, ikke mindst at der er ansat personale som på ansvarlig vis sørger for at tage sig godt af beboerne. Fejl kan ikke undgås, men bør minimeres, ved ansvarlige medarbejdere der går op i deres job, og ikke bare bliver ansat fordi de er billige i løn.

Habitathuset hvor Nanna var, bliver nu lukket, iflg. Direktør Martin Godske fordi de ikke kan løfte opgaven med den kvalitet som de skal.
https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/beboer-doede-nu-lukker-bosted/10259355

Desværre har vi set igennem årene at forskellige slags bosteder er blevet en meget lukrativ forretning for private opgavemodtagere.

Hvilket også gælder Habitus koncernen der driver 18 bosteder.

Der er blevet påpeget dårlig dokumentation, alt for stor personalegennemstrømning, samt rod i regnskaber, og at de har brudt regnskabsloven.
Men guldranet forretning har de!

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/30-aarig-doed-med-aetsningsskader-tilsyn-med-flere-anmaerkninger/10254905

Det er godt at der er forskellige tilsyn der kommer og ser efter om alt er som det skal være. Men det er også et problem. For tilsyn varsler altid i god tid hvornår de kommer. Hvilket gør at der kan 'ryddes' op inden, personalet instrueres i hvad de evt. skal sige inden.

Bør tilsyn ikke være uvarslede?

Bør der ikke være bedre tilsyn når det kommer til den økonomiske side, så pengene som er til pasning og pleje m.v. går til dem som de burde gå til, og ikke til at berige ejere af bosteder på det høje niveau som hidtil er set?Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Sagen om Nanna Kirstine Dahl. Bosteder.
 • #1   8. jun Jeg kan blive syg af at høre og læse om sådanne sager, der dukker alt for mange op af dem, hvor må det være forfærdeligt, at have pårørende til sådanne steder.

  Hvorfor sker de ?? - Jeg tror, det kræver mere af personalet end man tør drømme om, det må være overskudsjobs, og det er vel menneskeligt umuligt at have det 365 dage 24/7, det handler nok om lange vagter, ikke at det skulle være en undskyldning for det, som bliver begået på disse bosteder.

  Spørgsmålet er om der skal tænkes i nye baner, anden arbejdsfordeling aldrig være alene om ansvaret.


 • #2   8. jun Det sker desværre alle steder den slags magtmisbrug og jeg har set de samme i andre lande.
  Kan jeg huske faderhuset i Kbh fra dengang ?


 • #3   9. jun Det er både ansatte og tidligere ansatte fra stedet hvor Nanna var, der anonymt har fortalt at de ikke selv ville have deres eget barn til at bo på stedet. Samt at det er mest meget unge mænd som bliver ansat. Alt fra mekanikere til butiksassistenter.

  Vi så også fornylig en ung multihandicappet mand som sidder i speciel kørestol som forsøgte at få hjælp af nattevagten. Men nattevagten brugte tiden på sociale medier, spil og videofilm.

  Indtjeningen for disse firmaer er stor, især når man helt ukritisk ansætter hvem som helst, så billigt som muligt, og ikke tjekker op på deres arbejde. Fx. ved at en leder møder op uvarslet, når der er så stor en gennemstrømning af forskellige ansatte.

  Nanna's far er med rette meget utilfreds, da han har fået forskellige forklaringer. Det var rædselsfulde billeder han viste af sin datters ætsninger, som må have givet ekstremme smerter.

  Samt een mærkelig ting. Der var ingen ætsninger på hendes fødder, men heller ikke på hendes hænder.


 • #4   12. jun https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/tilsyn-strakslukker-skandaleramt-bosted-efter-aetsningsskade/10264562

  Socialtilsynets lukning kommer i forlængelse af en ny rapport, der beskriver en række stærkt kritisable forhold.

  I denne fremgår det blandt andet, at botilbuddet ikke har den nødvendige kvalitet, og at tilsynet mener, at indberettede oplysninger fra bostedet ofte er misvisende. jvf. EB


  Selvfølgelig vidste Habitus koncernen hvor det bar hen, og skyndte sig at lukke stedet, inden de blev tvunget. smiley


Kommentér på:
Sagen om Nanna Kirstine Dahl. Bosteder.

Annonce