{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
866 visninger | Oprettet:

Rusland {{forumTopicSubject}}

Hvis der var nogen der troede at Rusland stadig var bare en lille smule demokratisk kan i godt tro om igen.
At forbyde demonstrationer og at sende folk i fængsel for at ytre sig kritisk om Ruslands rolle i krigen mod Ukraine er velkendte udemokratiske russiske metoder af værste slags.
Så kan det sku da ikke blive værre tænker man, men jo det bliver skam værre endnu.
Enhver som er kritiske overfor Ruslands militær og krig mod Ukraine bliver udover fængselstraffen på ca. 8 år også ribbet for alt hvad de ejer - penge, bolig og indbo hvis det nye forslag som forventet bliver vedtaget i Duma’en som er 100% styret af Putin.
Forslaget kommer for at imødegå den voksende kritik fra befolkningen for på den måde skræmme dem til tavshed.
Dermed er Rusland kommet i selskab med de værste tyrannier i historien og kommer nu endnu nærmere de forhold der eksisterede under Stalin’s rædselsregime.

Til orientering er lignende love også blevet indført midlertidigt i andre lande i nødretstilstand, men forskellen her er at Rusland ikke er i undtagelses tilstand hvilket betyder at loven gælder i al fremtid og dermed er verdens største land nu et vaskeægte diktatur hvor enhver kritisk opposition, ytrings og forsamlingsfrihed er blevet strafbart.

https://www.aljazeera.com/news/2024/1/20/russian-lawmakers-to-debate-seizing-property-of-those-who-discredit-army

Noget tyder på at Putin åbenbart vil kopiere styret hos sine bedste venner Kina, Iran og NordKorea smiley

Hvad mener I andre ?


Kommentarer på:  Rusland
 • #1   22. jan Ej det tror jeg da ikke der var nogen som troede smiley
  Det er strengt og diktatur og så lyver de for at skjule ting for befolkningen.


 • #2   22. jan Allerede inden krigen mod Ukraine, var Rusland et diktatur.

  Nogle påstår at Rusland er et demokrati bare fordi der er valg. Hvilket er et totalt blålys!

  Forgiftninger, mord på forskellig måde har stået på i dekader, hvis nogle havde den mindste 'frækhed' at kritisere styret, eller nærmere Putin.

  Alt i mens Putin forgyldte sig selv og sine venner til ufattelige formuer.

  National loyalitét er ikke et valg, men en tvang, ikke mindst via hjernevask for selv de mindste børn, og i skolerne.

  Religionsfrihed er en 'by i Rusland', selv inden krigen. Hvor ekstremismeloven også blev taget i brug, trods ingen havde gjort noget galt.

  Nogle påstår at Putin følte sig truet af Vesten og Amerika, hvilket ikke er sandt, for alle vidste at Putin er en slange man skal gå på listefødder for at omgås. Hvilket man gjorde.

  Men Putin's våde drømme har hele tiden været at få de lande som var underlagt Sovjet unionen under Ruslands vinger igen, koste hvad det vil. Menneskeliv har ingen betydning for Putin, han er helt kold over for dét.

  Hvor mange mon ikke Putin personligt selv har taget livet af, i sit mange årige virke fra ung af i KGB.

  Hvad har han mon ikke gjort for at blive leder af FSB tidligere? Hvor mange har han 'skilt' sig af med inden?

  Udlændige, indvandrere, asylansøgere har fået et valg, for ikke at få frataget deres opholdstilladelse, eller statsborgerskab, nemlig at de skal blive soldater og kæmpe for Rusland. (Kanonføde).

  De almene russere har meget længe været frataget at have deres egen mening, de bliver bombarderet med propaganda, og har nærmest ikke adgang på internettet til andet end hvad Putin ønsker de skal se.


 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følger: 2 Følgere: 8 Emner: 45 Svar: 559
  #3   22. jan Tja, Cody
  Intet nyt, og vi ved godt at sandheden aldrig må komme frem, så ved alle hvem der bærer ansvar.
  Og det er ikke USA kan jeg godt fortælle smiley

  For resten smart hvad Ukraine laver, ødelægger et gasanlæg in Putins hjemmeby
  så kan den lille lort lære det smiley


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #4   24. jan Igen en gang krigspropaganda uden reelle oplysninger.

  Hvorfor taler men ikke om hvordan der kan sluttes fred? En vigtig forudsætning er at man internationalt anerkender Rusland som et ligeværdigt land, selvom de har andre økonomiske love. At man i demokratiets navn forhandler sig frem til løsninger, som også Rusland kan leve med.
  Efter Khrusjtjovs mislykkede forsøg på at forhandle sig frem til løsninger med Kennedy oprettede man jerntæppet for at adskille Vestens økonomi fra de kommunistiske landes. Det fik Vesten herefter travlt med at få brudt ned, men altså ikke for at respektere den kommunistiske og socialistiske verden. Man regnede med at man kunne påtvinge resten af verden vores værdier.

  Så gode er vores værdier ikke! Der skal et samarbejde til for at få fred i verden. Det ville være ulejligheden værd!


 • #5   25. jan På mit forum læser jeg, at en gæst Keld har sat dette ind:

  https://denkorteavis.dk/2024/tysklands-forsvarsminister-har-et-skraemmende-budskab-til-blandt-andet-danmark-vi-har-fem-til-otte-aar-til-at-forberede-os-paa-en-krig-med-rusland/

  Efter min mening, så har Putin helt reelt en ambition om at indtage flere lande mod vest!

  Rusland er så stort et land, at de kan forsætte den her krig mod Ukraine i flere år indtil Putin vinder!

  1
  "Noget tyder på at Putin åbenbart vil kopiere styret hos sine bedste venner Kina, Iran og NordKorea".

  Ja dette er jeg enig i, Putin forsøge helt åbenlyst at lave et slags Sovjetunion igen, så meget som han selv har offentligt udtalt, at Sovjetunionens opløsning var en stor fejl!

  Der er nok kun en måde at opnå fred på igen, og dette er at Putin bliver fjernet fra præsidentposten? • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #6   25. jan Der er en meget bedre måde at opnå fred - at sørge for at de socialistiske lande og de tidligere kommunistiske lande ikke føler sig truet! Det vil give rigtig fred!

  Iflg linket i den korte avis så er der ingen grund til at frygte at Tyskland gentager sine fejltagelser fra Nazitiden. Nå, det er der ikke. Der har netop været kæmpe demonstrationer i Tyskland mod et politisk parti, der samarbejder med nynazisterne om at sende alle migranter og flygtninge ad pommer til. Der er god grund til at frygte højrefløjen i Tyskland.
  Og manglen på seriøs journalistisk i den korte avis.

  Når de kommunistiske lande opruster nu, så er det fordi de føler sig truet af neoliberalismen, og med god grund er jeg bange for.


 • #7   25. jan Uanset hvor meget man forsøger at skabe fred i verden, vil det ikke lykkes.

  Magtbegærlighed, grådighed, egoisme styrer. Religion som tillader alt, og den anden side som forbyder alt.

  At jorden, naturen og hele vejrsystemet er helt ude af balance, som kan ses og mærkes overalt, kan man ikke engang finde ud af at samles om oprigtigt. De samme ting som i foregående afsnit spænder ben.

  Man rejser til månen, man søger andre planeter for at se om de kan bebos, i bedste scifi stil. (Der er jo mere som kan ødelægges).

  Der bruges ufattelige beløb på våben, forsvar og alt dét dersens, mens alt for mange mennesker lider og dør fordi verdens magtsystem er gået af lave.

  Hvor er kærligheden, retfærdigheden, retten til livet for mennesker forsvundet hen?
 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følger: 2 Følgere: 8 Emner: 45 Svar: 559
  #8   25. jan Alis
  Der er en meget bedre måde at opnå fred - at sørge for at de socialistiske lande og de tidligere kommunistiske lande ikke føler sig truet! Det vil give rigtig fred!


  Du skylder mig intet, men jeg er alligevel interesserede om hvad din mening er om de højre radikaliserede lande som ofte er omtalte i pressen.

  Det virker som om du forsvare dem fordi de føler sig presset af de demokratiske lande.
  Hvad er din mening om dem,

  Med demokrati mener jeg at vi kan indbefatte alle lande hvor der er et demokratisk frit valg, og hvor man må sige sin mening om styret , altså der hvor man er fri.


  Ikke mindst for så at spørge dig senere om Netanyahu og om han er en forlængede arm af USA

  Ikke alt er om at prøve at se hvad du fejler, men mere om hvad jeg mangler at lære.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #9   25. jan Cody # 8

  Demokrati er ikke kun at vi selv kan vælge, hvem der skal tyrannisere os, demokrati er også hvor meget frihed vi har i vores eget liv.

  Jeg prøver at se, ikke alene tendensen i vores eget land, men også i resten af verden. Vi er på vej mod fascisme begge steder. Demokrati betyder medbestemmelse og medansvar, men i virkeligheden er det nogle få mennesker, der bestemmer, i reglen dem, der har penge, og resten skal bare adlyde, uanset om de har lyst eller er enig. Ellers er der nærmest ingen grænser for hvad de kan blive udsat for.

  Jeg har spekuleret en del på, hvordan det er gået til, for i 60erne og 70erne hvor jeg var ung, var demokrati og frihed noget, vi tog meget højtideligt. Dengang var autoritære og fascistiske normer bestemt ikke noget, der gav status. Idag er det nærmest ligegyldigt hvad folk laver af svinestreger, så er automatreaktionen "højere straf". og så kan man blive ved med at forklare, at det hjælper altså ikke.
  Mennesker skal ikke opføre sig ordentligt fordi de er bange for straf, men fordi de forstår hvorfor det er vigtigt.

  Prøv at se, hvordan man sviner vores klode. Ingen ville svine deres egen have på samme måde, den passer man på og planter blomster. Hvorfor er man ikke lige så omhyggelig med naturen? Vores alle sammens fælles have.

  Angående Israel så oprettede USA staten Israel for at have et sted, hvor de forfulgte jøder kunne leve i fred. Det var en meget dårlig ide at det skulle være lige midt imellem arabiske stater, hvoraf nogle oven i købet meldte ud, at det ville de aldrig acceptere. Det passer USA godt at have en kapitalistisk stat midt i den arabiske verden, og de har forholdt sig passivt til alle de problemer, det har givet. Jeg håber man endelig er parat til at finde en løsning, som palæstinenserne også kan leve med.


 • #10   26. jan 9
  Der findes kun en løsning på det og det er en to stats løsning!

  Problemet er dog, at begge parter vil have hele landet, og smide den anden part i havet!

  Og så bliver de nok aldrig enige om en deling af Jerusalem som hovedstad!

  Den Jødiske stat blev oprettet på grundlag af den uret som var blevet begået under 2. Verdenskrig!

  Men i hvilket land skulle man ellers have oprettet en Jødisk stat? smiley


 • #11   26. jan Alis C. #9

  Der er så mange forkerte påstande i dit indlæg at man dårligt ved hvor man skal begynde, men okay.
  1: Demokrati er baseret på ret og pligt og desværre er sidstnævnte slet ikke en del af den socialistiske tankegang !
  2: Intet samfund kan eksistere hvis den enkelte kunne gøre hvad han ville fordi det er det modsatte af fascisme - nemlig anarki og ingen af delene har noget med demokrati at gøre.
  I din verden er det folk med penge der er skurken, men du glemmer at det er arbejdsomhed der skaber penge, men du har skam din fulde frihed til ikke at ville arbejde, men så må du også tage til takke med det som demokratiets velfærd tilbyder og ikke altid brokke dig over dem der tjener penge.
  3: jeg var selv ung i 60 og 70’erne og igen tager du helt fejl fordi vi var langt mere autoritetstro dengang hvilket jo fremgår tydeligt i denne tråd hvor det netop er de ældre der svindles grundet sin autoritetstro !
  4: Mennesker skal ikke opføre sig ordentligt fordi de er bange for straf, men fordi de forstår hvorfor det er vigtigt.
  Helt forkert Alis for hvis ikke der var nogen straf ville vi jo netop have anarki og hvorfor i alverden spilde tid på at få folk til at forstå noget som de ved i forvejen !
  5: Det er altid nemt at være bagklog og klimanørder glemmer at fortidens misbrug har skabt nutidens velfærd og det er utopi hvis man tror at 300 års klimabelastende produktion bare kan omlægges på 20 år.
  Iøvrigt er der påfaldende stille blandt klimaaktivisterne i øjeblikket og ved du hvorfor ?
  De er allesammen rejst på charterferie som du kan se på den voldsomme fly trafik !
  6: Du slutter af med en komplet forkert påstand der atter engang udstiller dit had til USA, men hvis du gad undersøge sagen ville du opdage at det var England der overlod beslutningen til FN’s daværende 57 medlemslande.
  https://da.m.wikipedia.org/wiki/FN%27s_delingsplan_for_Pal%C3%A6stina

  Bare du engang imellem gad undersøge sagen inden du udtalte dig smiley


 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følger: 2 Følgere: 8 Emner: 45 Svar: 559
  #12   26. jan Alis
  Cody her ret her, din had af USA skinner igennem hele tiden, men USA har INTET at gøre med stiftelse af staten Israel in 1948.

  Det var til gengæld en fortjeneste af England.

  Du glemmer også at Israel har spillet Putin in Palæstinensers liv, og Israel er blevet 50% større end da aftalen med Ben Gurion træde i kraft.

  In min verden er Netanyahu lige med Putin, og det er ikke spor skyldt af USA


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #13   26. jan Cody # 11

  "Der er så mange forkerte påstande i dit indlæg at man dårligt ved hvor man skal begynde, men okay. "

  Prøv at øve dig i at udtrykke dig korrekt. Du mener at der er så mange påstande i mit indlæg, du er uenig i.

  "1: Demokrati er baseret på ret og pligt og desværre er sidstnævnte slet ikke en del af den socialistiske tankegang ! "

  Er der nogen, der har pligtfølelse så er det socialister, og den rækker længere end til, hvad man kan tjene penge ved. Vi er langt mere optaget af hvad der gavner hele samfundet, end den yderste højrefløj er.

  "2: Intet samfund kan eksistere hvis den enkelte kunne gøre hvad han ville fordi det er det modsatte af fascisme - nemlig anarki og ingen af delene har noget med demokrati at gøre. "

  Når du bruger ordet anarki, så må vi have en definition på hvad det er https://da.wikipedia.org/wiki/Anarkisme
  Det er ikke spor enkelt, og jeg vil holde mig til min egen opfattelse - at det er mennesker, der udvikler deres egen samvittighed som fortæller dem, hvad der er rigtigt eller forkert. Målet er et samfund, der fungerer, men hvor ingen bestemmere over andre. Hvis nogen har lyst at undersøge og fordybe sig i den tankegang er de for min skyld velkomne. Min holdning er at verden er så indviklet, at et samfund er nødt til at have en overordnet styring.

  "I din verden er det folk med penge der er skurken, "

  Hvad ved du om det? Menneskers etiske standard er ikke afhængig af hvor mange penge, de har. Det er din opfattelse, men det er ikke min. Jeg har mødt hensynsløse mennesker i alle samfundslag.

  "men du glemmer at det er arbejdsomhed der skaber penge,"

  Det ville være en god ide, hvis du satte dig ind i hvordan det samfund, du lever i, det fungerer. Der er mennesker, der knokler deres helbred i sænk uden nogen sinde at få økonomisk overskud ud af det, og der er andre, der sidder på deres flade og skovler penge ned i foret ved spekulation - og ikke mindst spekulation i andres arbejde. Tror du nogen mennesker kan skrabe over 40 milliarder sammen ved at arbejde?

  "men du har skam din fulde frihed til ikke at ville arbejde, men så må du også tage til takke med det som demokratiets velfærd tilbyder og ikke altid brokke dig over dem der tjener penge. "

  Så du tror at pensionister og arbejdsløse er mennesker, der ikke vil arbejde? Jeg synes man skal spørge dem selv om hvad de mener, for du ved det i alle tilfælde ikke. Har du nogen sinde snakket med nogen af dem?

  "3: jeg var selv ung i 60 og 70’erne og igen tager du helt fejl fordi vi var langt mere autoritetstro dengang hvilket jo fremgår tydeligt i denne tråd hvor det netop er de ældre der svindles grundet sin autoritetstro ! "

  Det var generationerne før os, der var autoritetstro. Jeg arbejdede på plejehjem, og jeg har et par gange brugt tid på at forklare ældre mennesker, der følte sig nyttesløse, at de har betalt skat hele deres liv for at blive passet og få mulighed for at leve godt, når de blev ældre og helbredet ikke længere var det samme.
  Gik 68-oprøret hen over hovedet på dig?

  "Helt forkert Alis for hvis ikke der var nogen straf ville vi jo netop have anarki og hvorfor i alverden spilde tid på at få folk til at forstå noget som de ved i forvejen ! "

  Jeg har ikke sagt, at der ikke skal være straf, men det er ikke det, der opdrager folk. Straf kan man være nødt til at bruge, hvis pædagogikken har slået fejl. Men tiden skal bruges til at rette op på det, der er gået galt. Ellers stamper man bare misforståelserne mere fastlåste.

  "5: Det er altid nemt at være bagklog og klimanørder glemmer at fortidens misbrug har skabt nutidens velfærd"

  Skabt nutidens formuer i vores del af verden. Velfærd er noget andet. Hvad med den tredie verden, hvor mange er fattige, som må betale prisen. Som har klimaproblemer, der er langt værre end vores, og som ødelægger den smule erhverv, de har. Hvordan kan vi glæde os over vores økonomiske velstand når andre sulter ihjel.

  Hvis vi skal redde denne verden, så skal alle til at arbejde sammen for det, uanset alle forskellighederne. Det er kun sundt at lære at respektere dem, der mener noget andet. Og det haster hvis vi skal redde verden.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #14   26. jan Cody # 12

  Gad vide hvor mange gange jeg har forklaret dig, at jeg ikke hader USA. Jeg hader neoliberalismen, og på det punkt er USA en af de førende, men de står også for meget andet end det. Hvad er der galt? Kan du ikke huske hvad vi har skrevet tidligere?

  Ang Israel https://nyheder.tv2.dk/2005-11-21-historien-staten-israels-oprettelse

  Det er FN der oprettede staten Israel, og USA har hele tiden haft ret meget at skulle have sagt i FN.

  Desværre kan vi ikke gå tilbage til 1948 og rette den fejltagelse igen. Vi er nødt til at finde ud af, hvad vi skal stille op nu.


 • #15   27. jan #9

  Demokrati betyder medbestemmelse og medansvar, men i virkeligheden er det nogle få mennesker, der bestemmer, i reglen dem, der har penge, og resten skal bare adlyde, uanset om de har lyst eller er enig. Ellers er der nærmest ingen grænser for hvad de kan blive udsat for. jvf Alis

  Det er jo en beskrivelse af hvordan Putin's diktatur fungerer, ikke? Putin tog bare skridtet videre for længe siden, hvor der 'ingen grænser' er for hvad der kan ske med folk hvis de ikke er helt og adeles lydige overfor hvad Han siger og mener. Det er med livet som indsats hvis man ikke makker ret.

  Mennesker skal ikke opføre sig ordentligt fordi de er bange for straf, men fordi de forstår hvorfor det er vigtigt. jvf. Alis

  Vi er allesammen skabt med en 'indlagt byggeklods' der hedder samvittighed. Selv psykopater har en samvittighed, men som de vælger at se bort fra, for deres egoisme er størrere.
  Jo, mennesker skal være bange for straf, hvis de i den grad forbryder sig mod andre, og de véd udmærket godt hvornår de gør det!

  Men de er ligeglade, og oftest står straffen ikke mål med gerningen.

  Vi har en del bander i dk, som ikke skyr nogen midler i deres kriminalitetsvirke, og er ganske ligeglade med hvem det går ud over.

  Hvordan vil du, Alis, sætte dig ned og forklare dem, få dem til at forstå, at det de gør er helt forkert?


 • #16   27. jan Alis C

  Demokrati er ikke kun at vi selv kan vælge, hvem der skal tyrannisere os, demokrati er også hvor meget frihed vi har i vores eget liv.

  Ovenstående uhyrlige påstand viser jo tydeligt at du ikke har begreb om hvad tyranni er eller indebærer, men det er typisk for magelige socialister at kritisere både demokratiet og de virksomheder der er årsagen til vores velfærd og som de selv nyder godt af hver dag. Socialister bidrager ikke med en skid udover brok og misundelse.
  Alle os der ikke selv starter egen virksomhed må nødvendigvis arbejde for andre så vi ikke skal forsørges af det offentlige og selvfølgelig skal virksomhedsejere nyde fortjenesten af de arb.pladser han skaber til gavn for velfærdssamfundet.
  I modsat fald var der sku da ingen der gad starte en virksomhed og skabe vækst og det er præcis her den socialistiske og kommunistiske ideologi spiller fallit med deres utopiske drøm om et lige samfund hvor alle bestemmer lige meget og al produktion tilhører fællesskabet.
  Socialister og gammelkommunister har stadig ikke fattet at egenrådighed, nepotisme, egoisme, grådighed, misundelse og jalousi er en fast del af alle menneskers dna og derfor eksisterer der kun falske socialistiske og kommunistiske lande hvor befolkningen styres med hård hånd af grådige kapitalistiske diktatorer der selvfølgelig har skrabet enorme formuer sammen til sig selv mens de bilder befolkningen ind at kommunismen og socialismen har sejret.
  Fakta er at den ideologi er en utopisk drøm i hjerner der ikke forstår menneskets væsen !

  Fortsættelse følger.


 • #17   28. jan 16

  Putin og Rusland er stærkt på vej til et kommunistisk diktatur igen!

  Derfor angriber de også lande, som de vil have efter god gammeldags kommunistisk ideologi!

  Først Ukraines Krim halvø, og så forsøg på at overfalde hele Ukraine, som de før har haft under Sovjetunionen!

  Putin mener, at de er truet af Vesten - hvad er det da for noget pjat!

  Rusland har et kæmpestort land i forvejen. Rusland er det største land i verden, landets samlede areal er 17.125.200 km², men de vil have mere, og derfor opstiller de en falsk præmis, om at de er truet! smiley smiley • #18   28. jan AlisC
  Fortsættelse:

  Anarki handler simpelthen om, at ingen har ret til at bestemme over en anden person, hvilket i praksis betyder, at alle omfattende beslutninger tages i fællesskab af en lokal sammenslutning af borgere, som udgør styret.

  Ovenstående er beskrivelsen fra wiki og paradokset ses tydeligt.
  Ingen må bestemme over andre, men alle store beslutninger tages af en gruppe borgere der udgør styret - det kan man da kalde en selvmodsigelse der batter og som alle ved vil der altid være en i gruppen der tager lederrollen og så har vi diktaturet.

  Fortsættelse følger. • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #19   28. jan Cody # 16

  "Socialister og gammelkommunister har stadig ikke fattet at egenrådighed, nepotisme, egoisme, grådighed, misundelse og jalousi er en fast del af alle menneskers dna"

  Og med dem menneskeopfattelse går de ind for et samfund, hvor det er netop de egenskaber, man skal opøve, hvis man ønsker social prestige og mange penge. Man skal tænke og argumentere til sin egen fordel, og nedkæmpe og kontrollere dem, der har en anden holdning.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #20   28. jan Polle # 17

  "Putin mener, at de er truet af Vesten - hvad er det da for noget pjat! "

  Rusland er truet af Vesten, men ikke militært - de er truet økonomisk. I Vesten er det dem, der har flest penge, der har magten, mens de, der ingen har, end ikke kan få repareret et hul i en tand.
  Da først man havde væltet "muren" gik det som kommunisterne havde forudset - der var for mange i rusland der faldt for fristelsen til bare at rage penge til sig uden at tænke på dem, der kom til at mangle. På den måde opstod oligarkerne. Nu kunne de købe statens ejendomme for en slik.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #21   28. jan Cody # 18

  "det kan man da kalde en selvmodsigelse der batter og som alle ved vil der altid være en i gruppen der tager lederrollen og så har vi diktaturet. "


  Læg mærke til vendingen "som alle ved". Den har jeg set mange gange, og den er meget manipulerende. Hvis man mener noget andet, er man uden for fællesskabet.
  Hvis en gruppe har flertalsafgørelser så opstår der ikke enkeltdiktatorer.


 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følger: 2 Følgere: 8 Emner: 45 Svar: 559
  #22   28. jan Alis
  Læg mærke til vendingen "som alle ved". Den har jeg set mange gange, og den er meget manipulerende. Hvis man mener noget andet, er man uden for fællesskabet.
  Hvis en gruppe har flertalsafgørelser så opstår der ikke enkeltdiktatorer.
  Hmmm, og det er derfor Putin annekterede Krim, og forsøger at myrde alle in Ukraine ?


 • #23   29. jan #21 Alis

  Læg mærke til vendingen "som alle ved". Den har jeg set mange gange, og den er meget manipulerende. Hvis man mener noget andet, er man uden for fællesskabet.
  Hvis en gruppe har flertalsafgørelser så opstår der ikke enkeltdiktatorer.
  jvf. Alis


  Det er vist lidt af en omgang modsigelse!

  Det er vist mere dig Alis, der forsøger at manipulere os andre i at se ting fra din side. Fakta springer du let og elegant over, uanset hvor mange der er.

  Du er som forblændet af dit had til USA, ikke mindst ordet neoliberalisme.

  #20

  Rusland er truet af Vesten, men ikke militært - de er truet økonomisk. I Vesten er det dem, der har flest penge, der har magten, mens de, der ingen har, end ikke kan få repareret et hul i en tand.
  Da først man havde væltet "muren" gik det som kommunisterne havde forudset - der var for mange i rusland der faldt for fristelsen til bare at rage penge til sig uden at tænke på dem, der kom til at mangle. På den måde opstod oligarkerne. Nu kunne de købe statens ejendomme for en slik. jvf. Alis


  Alle der har eller stadig lever under et kommunistisk styre, lever under kummerlige forhold. De var eller er stadig strengt styret af nogle som lever i overflod selv. Der er INGEN frihed under kommunistisk styre, INGEN frihed til at tro mene hvad man ønsker.

  Oliarkerne opstod, fordi den russiske regering, Putin, ville belønne sine venner, som dermed kom i et afhængighedsforhold. Mak ret, ellers!

  Du kan heller ikke fortænkte nogen som helst af den almene russiske befolkning i at ønsker mere for dem selv og deres børn. Ønske frihed, ha' råd til at handle, osv.

  Og, hvordan var det lige at det gik med DKP her i DK?

  Selv ledelsen, med Ole Zohn i spidsen, købte huse, dyre biler, havde højtlønnede job m.m.

 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #24   29. jan Cris7 # 23

  At sige hvad man mener er ikke at manipulere. Jeg siger hvad jeg mener, og gør mig umage for at sige det tydeligt, så kan folk tage stilling.

  "Du er som forblændet af dit had til USA, ikke mindst ordet neoliberalisme. "

  Jeg ved ikke hvor mange gange, jeg skal sige det, jeg hader ikke USA. Hvorfor skulle jeg det? Jeg har været i internationale emailegrupper hvor der var en del amerikanere, og det var søde og rare mennesker. Derimod hader jeg neoliberalismen uanset hvor den findes. Neoliberalisme betyder ingen social sikkerhed, og helst ingen offentlig sektor. Hvordan har du det med at se, at mennesker lever på gaden og blive syge af kulde, og dør alt for tidligt - her i et af verdens rigeste lande?

  "Alle der har eller stadig lever under et kommunistisk styre, lever under kummerlige forhold."


  Engang så jeg nogle interviews med familier i det tidligere DDR. De fortalte at de kunne ikke genkende de beskrivelser Vesten giver af forholdene i kommunistiske lande.
  USA og Vestlige velhavere vil ikke have kommunisme eller socialisme, og derfor kører de nogle negative kampagner hvoraf det meste er fake news.
  Efter 2. verdenskrig rejste det kommunistiske Rusland sig ved egen hjælp, og så godt at de konkurrede med USA om rumkapløbet. De var vist endda først med deres sputnik.

  Jeg kan ikke se hvorfor de kommunistiske og socialistiske lande ikke kan få lov at føre den politik, de selv ønsker. Hvad kommer de USA ved?
  Og jeg kan slet ikke se, hvorfor vi alle sammen skal leve i skræk for 3. verdenskrig, i stedet for at finde ud af, hvordan man skaber fred.


 • #25   30. jan 24 Alis
  "Jeg kan ikke se hvorfor de kommunistiske og socialistiske lande ikke kan få lov at føre den politik, de selv ønsker. Hvad kommer de USA ved?
  Og jeg kan slet ikke se, hvorfor vi alle sammen skal leve i skræk for 3. verdenskrig, i stedet for at finde ud af, hvordan man skaber fred."

  Det er fordi kommunisme er en dødfødt ide! smiley

  Der er jo ingen som vil gøre en ekstra indsats, når de alligevel får det samme i løn som alle de andre i et kommunistisk samfundssystem!

  "Kommunisme er en politisk ideologi, der indebærer, at den private ejendomsret til produktionsmidlerne skal afskaffes, og alle statens borgere skal yde efter evne og nyde efter behov. Ifølge kommunismens åndelige fader, Karl Marx (1818-1883), ville de kapitalistiske samfund bryde sammen og erstattes først af socialistiske og siden kommunistiske samfund. Marx’ ideer blev siden videreudviklet og har fungeret som statsideologi i lande som Sovjetunionen, Kina, Nordkorea og Vietnam."

  I stedet blev det de kommunistiske samfundssystemer i Sovjetunionen og dels i Kina, som måtte erkende, at der skal være en økonomisk gulerod, for at få fremgang i økonomien og folks virkelyst til at skabe firmaer og fremgang!

  "Hvad skyldes Kinas økonomiske vækst?

  Det gør Kina til den 2. -største økonomi i verden målt på BNP i dollar. Den kraftige vækst skyldes især åbningen af kinesisk økonomi mod verden og udbredelsen af globale værdikæder. Over årene har Kina etableret sig som et vigtigt produktionscenter i verden, og i 2021 kom 31 pct."

  Desværre er Putin en gammelkommunist af fortiden, og fra 2014 har han en plan om at genskabe det tidligere Sovjetunion, ved med militærmagt at overfalde andre lande i Østeuropa!

  Samtidig har han gjort sig selv ud udødelig ved at fjerne og eliminere politiske modstandere til præsidentposten!

  Man kan ikke skabe fred med et kommunistisk styre, som vil have andre lande med magt! • #26   30. jan Alis C. #24

  Engang så jeg nogle interviews med familier i det tidligere DDR. De fortalte at de kunne ikke genkende de beskrivelser Vesten giver af forholdene i kommunistiske lande.

  Det er sku lidt skræmmende at du fuldstændig ignorerer de mange øst tyskere der blev skudt som hunde i deres forsøg på at flygte til vest Tyskland.
  Hvad er det lige du prøver at bilde os ind når fakta er at DDR var et shithole af værste slags med deres Stasi forbrydere der holdt befolkningen i et jerngreb.
  Har du måske hørt om nogen der flygtede den anden vej - nej vel ? Hvorfor mon ?

  Jeg skrev højere oppe:
  “ Socialister og gammelkommunister har stadig ikke fattet at egenrådighed, nepotisme, egoisme, grådighed, misundelse og jalousi er en fast del af alle menneskers dna"

  Men du forstod åbenbart ikke at det også inkluderer socialister og gammelkommunister siden du svarede som du gjorde, men som sagt er det årsagen til socialismen med “al magt til folket” er en død sild for der vil altid være en magtsyg galning imellem der til sidst ender som diktator a’la Putin !


 • #27   31. jan #26 Cody Helt enig.

  Jeg rystede også på hovedet over det afsnit: Engang så jeg nogle interviews med familier i det tidligere DDR. De fortalte at de kunne ikke genkende de beskrivelser Vesten giver af forholdene i kommunistiske lande. jvf. Alis

  Ingen turde sige noget dårligt om DDR, for så vankede der. Naboer, familie meldte hinanden for at få godkendelse af styret og blive belønnet. Der var ingen frihed overhovedet, alle skulle leve lige miserabelt og leve i konstant angst.

  Jeg var i DDR, Berlin, i 1980, med klassen. Det var mit sidste år i skole. Det var lidt af en 'oplevelse'. Et frygteligt sted vi boede, med tremmer for vinduerne, lige på nær fra anden sal og op. Der var mange restriktioner vi var nødt til at følge.
  Da vi skulle hjem med toget, kom pludselig en masse soldater med våben, der undersøgte al vores bagage, selv min lille makeup pung blev kigget grundigt efter. De råbte bare op, sådan en skræmmemetode som de jo bruger.

 • #28   31. jan Jeg er helt enig i Cris og Cody skriv.

  Jeg forstår ikke Alis, når jeg tænker på, du er imod diktatur, alle skal have ret til at have en mening, alle skal have adgang til Hospitaler, læger o.lign., alle skal have tag over hovedet, alle skal have fornødenheder af mad, drikke og medicin m.m.

  Hvorfor er der så mange mennesker der flygter fra Rusland + andre Østeuropæiske lande, det er skod samfund, hvor de ikke tør at udtale sig af frygt for konsekvenserne, for der er nemlig ikke noget pædagogisk korrekthed der, men ofte døden i udsigt, for stort set ingen ting, de må ingen gang gå med i en demonstration af de fredelige slags.


 • #29   31. jan #24 Alis

  Jeg kan ikke se hvorfor de kommunistiske og socialistiske lande ikke kan få lov at føre den politik, de selv ønsker. jvf Alis

  Det kan de såmænd godt. Men er det også dét som folket ønsker? Eller lever de under et åg som de ikke kan slippe væk fra? Hvor de intet har at sige, ingen frihed til at bestemme noget som helst?

  Du kan ikke se noget galt i hvad Putin gør, og hvad han har gjort, vel?

  Du mener stadig at det er helt iorden at han krigerisk angriber et suverænt land?

  Måske skulle du flytte dertil, og nyde dine sidste år i et land som du mener er godt, men bare er helt misforståret af alle andre. Måske du vil blive lykkelig dér, hvem véd.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #30   1. feb Polle # 25

  "Det er fordi kommunisme er en dødfødt ide! smiley

  Der er jo ingen som vil gøre en ekstra indsats, når de alligevel får det samme i løn som alle de andre i et kommunistisk samfundssystem! "


  Hvordan stemmer det med at her i Danmark bliver de sociale systemer mere og mere overladt til frivillig arbejdskraft, som ingen løn får?

  Folk har ikke nogen sociale rettigheder mere, der er ingen, der har pligt til at sørge for at alle har de nødvendige sociale rettigheder. Får de brug for hjælp, så kan de kun håbe på at nogen tager sig af det, og ellers er det bare ærgerligt.
  Mennesker, der har brug for en eller anden form for social hjælp er nemme at udnytte, og det bliver de også.

  "Ifølge kommunismens åndelige fader, Karl Marx (1818-1883), "

  Karl Marx er ikke kommunismens åndelige fader, den ære tilkommer snarere Lenin og andre erklærede kommunister. Karl Marx udarbejdede et økonomisk system, der skulle fungere i stedet for kapitalismen.

  "I stedet blev det de kommunistiske samfundssystemer i Sovjetunionen og dels i Kina, som måtte erkende, at der skal være en økonomisk gulerod, for at få fremgang i økonomien og folks virkelyst til at skabe firmaer og fremgang! "

  Det er en af de store misforståelser at folk kun gider at bestille noget, hvis de får penge for det. Der er mange idealister, der arbejder fordi de kan se, at der er noget, der bør gøres. Lønnen er ikke det vigtigste, det er arbejdsglæden der er vigtig.

  "Man kan ikke skabe fred med et kommunistisk styre, som vil have andre lande med magt! "

  Jeg tror ikke du har forstået noget som helst af Putin tankegang. Det er også svært for vi hører ikke meget om det her i Vesten, og det vi hører er fake news og krigspropaganda. Folk er bevidst blevet gjort forvirrede, fordi neoliberale lande betragter det som en skræk, at alle mennesker har rettigheder uanset om de kan arbejde.


 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følger: 2 Følgere: 8 Emner: 45 Svar: 559
  #31   1. feb Alis
  Jeg tror ikke du har forstået noget som helst af Putin tankegang. Det er også svært for vi hører ikke meget om det her i Vesten, og det vi hører er fake news og krigspropaganda. Folk er bevidst blevet gjort forvirrede, fordi neoliberale lande betragter det som en skræk, at alle mennesker har rettigheder uanset om de kan arbejde.


  Med din kendskab til kommunisme må du kunne svare på hvad formålet er med Putins interesse in BRIKS landene og hvordan passer det ind med idealisme.
  Eller er det bare USA,s skyldt smiley


  https://r.search.yahoo.com/_ylt=AwrkPMm977tlKQYgm2UnPgx.;_ylu=Y29sbwMEcG9zAzMEdnRpZAMEc2VjA3Ny/RV=2/RE=1706844222/RO=10/RU=https%3a%2f%2fnyheder.tv2.dk%2fudland%2f2023-08-24-briks-vil-udvide-alliance-med-iran-og-fem-andre-lande/RK=2/RS=vuLyR3dKKMsQVEoHWiHWpBhFRUI-


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #32   1. feb Cody # 26

  "Har du måske hørt om nogen der flygtede den anden vej - nej vel ? Hvorfor mon ? "

  Der var også nogen, der flyttede til de kommunistiske lande, men her i Danmark var man besat af at give et negativt billede af kommunismen, så det havde ingen lyst at skrive om.

  "Jeg skrev højere oppe:
  “ Socialister og gammelkommunister har stadig ikke fattet at egenrådighed, nepotisme, egoisme, grådighed, misundelse og jalousi er en fast del af alle menneskers dna" "


  Jeg så udmærket hvad du skrev, og har spekuleret på hvordan jeg skal formulere, at du har en paranoid menneskeopfattelse. Der findes vist ikke rigtig nogen pæn måde at sige det.
  En måde at forklare den menneskelige natur er at spørge, hvordan føler du dig bedst tilpas og i harmoni med dig selv? Er det når du er sur og gal og synes at alle mennesker er onde, eller er det når du er glad og synes at der findes sørme mange dejlige mennesker, som det er værd at lære at kende?

  I et konkurrencesamfund føler folk sig ikke trygge, og så kommer egoismen og overlevelsesinstinkterne frem. Man skal ikke spilde sine kræfter på at gøre noget for nogen, hvis man ikke får noget for det.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #33   1. feb Cris7 # 27

  "Jeg rystede også på hovedet over det afsnit: Engang så jeg nogle interviews med familier i det tidligere DDR. De fortalte at de kunne ikke genkende de beskrivelser Vesten giver af forholdene i kommunistiske lande. jvf. Alis "

  Jeg kan ikke huske hvornår jeg så den udsendelse, men det kan have været efter murens fald.
  "Ingen turde sige noget dårligt om DDR, for så vankede der."
  Nej, men her sagde de jo også noget godt. Det var beskrivelsen her i Vesten af DDR man kritiserede.

  "Da vi skulle hjem med toget, kom pludselig en masse soldater med våben, der undersøgte al vores bagage, selv min lille makeup pung blev kigget grundigt efter."

  Ja, i den kommunistiske verden var man meget på vagt overfor hvilket billede der blev tegnet udadtil. Der var visse steder man ikke måtte komme og heller ikke fotografere. De kunne sikkert ikke lide den måde, man manipulerer med kendsgerningerne her i Vesten.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #34   1. feb Jojo # 31

  Så vidt jeg kan se, vil sammenslutningen af BRIKSlande forsøge at være stærk nok til at modstå presset fra USA angående økonomisk politik. Måske også andre ting - nogle af de lande er islamiske.


 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følger: 2 Følgere: 8 Emner: 45 Svar: 559
  #35   1. feb Alis
  Tak for dit svar.

  BRIKS lande vil kun en ting, Og det er MAGT.
  Og så vidt jeg kan se passer det fint ind med Putin og Xi.

  Alt i vores verden drejes om magt, selvom det pakkes ind i andre fine ord og titler.

  Nogen vil være TZAR


 • #36   2. feb Alis, læs venligst dette link.

  https://www.information.dk/debat/2013/06/magt-ideologi-vigtigheden-demokratisk-samtale?page=1

  Kan du se ligheder med det som sker nu og dengang? Her forsøgte man fx. også at gi' Vesten skylden.


 • #37   3. feb Alis C

  Her er seneste nyt fra dit elskede Rusland.

  https://www.dr.dk/nyheder/seneste/mindst-20-journalister-anholdt-ved-krigsprotest-i-moskva

  Årsagen til at de anholder journalisterne er selvfølgelig frygten for at demonstrationerne breder sig til hele Rusland via journalisterne.
  TV behøver de jo ikke at frygte for dem har Putin fuld kontrol over.
  Vaskeægte diktatur i dit drømmeland Alis !


 • #38   4. feb Jeg synes vi er voksne mennesker herinde og bør respektere hinandens forskelligheder og holdninger.

  Hvorfor ikke bare skrive Rusland,USA eller Ukraine uden en for fortegnelse med “elskede”

  Tvivler på Alis elsker Rusland og hvis hun gør,så er det vel hende som ska skrive elskede Rusland smiley

  Ingen grund til at det der Cody…. Vi ved alle du er enormt meget klogere end det smiley

  99% af tiden er du den mest respekteret bruger herinde synes jeg
  Men så 1% gang imellem falder du lige ved sidden af smiley


 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følger: 2 Følgere: 8 Emner: 45 Svar: 559
  #39   4. feb HK
  Jeg tror at vi alle kan blive lidt provokeret af andet synspunkter.
  Alis har stor sympati fra min side, fordi hun fokusere på det menneskelige.

  Cody har stor sympati for hans fokus på det praktiske viden.

  Personligt synes jeg der er godt plads til alle, og ingen bliver sur fordi vi er forskelligt, især Cody, selvom har går lidt hård til det bærer ingen nag, og det tror jeg på.

  Vi hvert for sig trækker linjer, og det skal der være plads til.

  Jeg sætter stort pris på Alis, og også på Cody, men fordi jeg er til kvinder fortrækker jeg Alis, selvom hun er halv gammelt smiley smiley


 • #40   4. feb Hej Kitty

  Jeg forstår udemærket din indignation, men når man bevidst vælger at fordreje både historiske og nutidige faktuelle beskrivelser af grufulde diktatorer som Lenin, Stalin og Putin fortjener man også ironiske hentydninger fra os der bruger tid på at underbygge vores indlæg med links smiley


 • #41   4. feb JoJo

  Tak for de overordnede pæne ord og i lige måde smiley
  Vi søger nok alle at fremhæve vores meninger i debatterne og ud over alm. tjit og tjat om dit og dat mener jeg det fremmer emne debatterne hvis man bare en gang imellem underbygger sine argumenter så troværdigheden højnes smiley
  Subjektive meninger om specifikke emner er skam ok, men hvis man ikke underbygger vil meningerne jo alt andet lige fortsat kun være baseret på ens egne (subjektive) meninger hvilket i mit tilfælde godt kan afstedkomme ironiske indlæg smiley


 • #42   5. feb #38 HK

  Jeg er desværre ikke enig i dit indlæg.

  For hvis du har fuldt med i alle de rigtig mange indlæg, som har været siden Putin's krigeriske angreb på et suverænt andet land, så har Alis konstant haft en menig om at han var i sin gode ret til at gøre det.

  Hvilket han ikke havde under nogen omstændigheder.

  Alis, benægter nærmest alle faktalink, endda selvom de ikke er fra nyhedsmedier.

  Hun springer over, når der bliver talt om at der IKKE er demokratisk valg i Rusland. For alle der tør stille op mod Putin, dør, bliver fængslet eller andet.

  Ekstremismeloven som har været i flere år, vil hun heller ikke forholde sig til. Hvor der intet skal til før man ryger i fængsel. Demonstrationer er forbudt. Religion er begrænset, og også omfattet af ekstremismeloven.

  At Putin har forgyldt sine venner, ikke mindst sig selv. Hvilket heller ikke burde være noget Alis burde kunne li'.

  At førhen venner, dør som fluer, uanset hvor i verden de er.

  At russiske børn fra start af, i skolerne, bliver indoktrineret totalt i hvad Putin ønsker de skal vide. Men ikke mindst hvad han IKKE ønsker de skal vide.

  At der i mange år har været en børnehær, som fra en tidlig alder lærer at bruge våben, så de kan forsvar Moder Rusland.

  At en stor del af Ruslands befolkning lever i armod, kæft trit og retning.

  Samt meget mere.

  Alis, har intet sagt imod Putin, hans angreb på Ukraine, og hans måde at regere på.

  Så det er helt forståligt at Cody, skriver som han gør. Intet galt i det.

  Vi skal passe på ikke at være for nærtagende, for det her sted sted er trods alt et debatsted, trods vi er få.

  Vi bander og og kalder ikke hinanden for grimme ting. Men der skal være rum for at udtale sig.
 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #43   5. feb cris7 # 42

  "For hvis du har fuldt med i alle de rigtig mange indlæg, som har været siden Putin's krigeriske angreb på et suverænt andet land, så har Alis konstant haft en menig om at han var i sin gode ret til at gøre det. "

  Hvis du selv havde fulgt med, så havde du haft en chance for at forstå mine indlæg rigtigt. Jeg har flere gange skrevet, at jeg ikke har taget stilling til Putins angreb på Ukraine, det er ikke mit bord. Jeg kan ikke sidde i et debatforum i Danmark og styre Ruslands udenrigspolitik ... det er der jo også nok andre, der gør.
  Ligeledes har jeg fortalt, at når Rusland angriber et andet land, som de mener, de har fællesskab med, så er den mest sandsynlige forklaring, at de mener at alternativet er værre. Hvis de ikke kan holde USA ude af Ukraine, så vil de også selv blive yderligere privatiseret og få indført neoliberal økonomisk politik.
  Både Kina og andre lande tilbyder at optræde som mæglere for at få stoppet den krig.

  "Alis, benægter nærmest alle faktalink, endda selvom de ikke er fra nyhedsmedier. "

  Du kommer ustandselig med links, der ikke er andet end antirussisk propaganda. Jeg vil vide hvad russerne selv mener! Ikke hvad alle andre påstår at de mener.

  "Hun springer over, når der bliver talt om at der IKKE er demokratisk valg i Rusland. For alle der tør stille op mod Putin, dør, bliver fængslet eller andet. "

  Du er så farvet i dine holdninger, at jeg ikke godtager noget bare fordi du siger det. Jeg vil have flere nuancer på, bl.a. deres egen mening.

  "Ekstremismeloven som har været i flere år, vil hun heller ikke forholde sig til. Hvor der intet skal til før man ryger i fængsel. Demonstrationer er forbudt. Religion er begrænset, og også omfattet af ekstremismeloven. "

  Nu er Rusland altså i den situation at de skal modstå presset fra Vesten. Husk på at her i Vesten tror man at frihed betyder at man kan sprede løgn og fake news som det passer os, og så kalde det ytringsfrihed. Der har resten af verden ikke stemt for.

  "At Putin har forgyldt sine venner, ikke mindst sig selv. Hvilket heller ikke burde være noget Alis burde kunne li'. "

  Jeg har fortalt dig, og op til flere gange, at det var ikke Putin, der indførte neoliberal politik i Rusland. Det var ham cowboypræsidenten i Amerika. Først kørte man Sovjetunionen i sænk med økonomiske restriktioner, derefter bildte man folk ind, at der kunne de se, kommunisme fungerer ikke.
  Det er ikke uden grund at Putin er på vagt.

  "At russiske børn fra start af, i skolerne, bliver indoktrineret totalt i hvad Putin ønsker de skal vide. Men ikke mindst hvad han IKKE ønsker de skal vide."

  Hvor ved du det fra? Kan du komme med nogle eksempler? Du skulle hellere interessere dig for hvad danske børn bliver udsat for af indoktrinering. De får lært konkurrencementalitet og småborgerlige fordomme. De skal jo klare sig i et samfund, hvor man lever af at udnytte hinanden, og lære at blæse pensionister og arbejdsløse en lang march.

  "Vi bander og og kalder ikke hinanden for grimme ting."

  Den lader vi lige stå og blinke ...

  Som afslutning vil jeg påpege, at nogle af verdens store kunstværker, både litteratur, maleri og musik kommer fra Rusland. Værker, der hører hjemme i verdenseliten.

  Så - hvad mon jeg nu bliver beskyldt for?


 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følger: 2 Følgere: 8 Emner: 45 Svar: 559
  #45   5. feb Alis
  Jeg har fortalt dig, og op til flere gange, at det var ikke Putin, der indførte neoliberal politik i Rusland. Det var ham cowboypræsidenten i Amerika. Først kørte man Sovjetunionen i sænk med økonomiske restriktioner, derefter bildte man folk ind, at der kunne de se, kommunisme fungerer ikke.
  Det er ikke uden grund at Putin er på vagt  Here tænker du nok på Ronald Reagan som udtalte sig til Mr. Gorbachev, "" TEAR DOWN THIS WALL"
  Og det skete lige efter ordene.

  Sikker noget at sige in USA


 • #46   6. feb Cris det er også ok du ikke er enige i mit indlæg smiley


  Ja vi ska passe på ikke at være for nærtagende og lade os provokere af at andre ikke synes som flertallet herinde.
  Jeg er helt enig
  Og dermed er sarkasme så ok herinde smiley

  Var godt klar over jeg ville få hug herinde… men det er bare ikke enig .

  Har aldrig set Alis skrive hun elsker Rusland og hvis hun gør ?
  Ja hvad så smiley


 • #47   6. feb Alis

  “ Hvis de ikke kan holde USA ude af Ukraine, så vil de også selv blive yderligere privatiseret og få indført neoliberal økonomisk politik.”

  Hvor er de amerikanere henne Alis ? Jeg kan kun få øje på russiske soldater og hvad rager det Rusland hvem Ukraine omgås ?

  “ Nu er Rusland altså i den situation at de skal modstå presset fra Vesten. Husk på at her i Vesten tror man at frihed betyder at man kan sprede løgn og fake news som det passer os, og så kalde det ytringsfrihed. ”

  Alis det er sku nemt at påstå man foretrækker et diktatur hvor man bliver fængslet for sine ytringer når man selv sidder trygt i sin stue i lille demokratiske Danmark.
  Morsomt at tænke på at netop du med din samfundskritiske holdning for længst var havnet i spjældet hvis du boede i Rusland hvor al adgang til Facebook og Twitter iøvrigt også er blevet lukket smiley
  https://nyheder.tv2.dk/udland/2022-03-04-nu-har-putin-underskrevet-kritiseret-lov

  Du snakker meget om fake news men hvis du vil se ægte fake news så skal du bare skaffe et eksemplar af de nye omskrevne russiske historie bøger som deres ældste elever modtager inden skolestart.
  https://nyheder.tv2.dk/udland/2023-08-08-rusland-har-radikalt-omskrevet-historien-i-nye-skoleboeger

  Med tanke på at Putin gentagne gange har advaret mod at omskrive historien må man sige at han gør sig umage for at fremstå som verdens største hykler !

  “ Kreml er i gang med en omfattende ’specialoperation’ rettet mod russernes historiske erindring. Den giver middelalderen en helt særlig rolle og ophøjer dystre skikkelser som krigsherren Aleksandr Nevskij og tsar Ivan den Grusomme. Formålet er klart: At legitimere Putins despoti og den neoimperialistiske angrebskrig i Ukraine”

  https://www.information.dk/moti/2022/09/krigsherre-middelalderen-faaet-central-plads-putins-omskrivning-russisk-historie


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #48   6. feb Cody # 47

  "Hvor er de amerikanere henne Alis ? Jeg kan kun få øje på russiske soldater og hvad rager det Rusland hvem Ukraine omgås ? "

  Undskyld mig, men så dårligt orienteret er du ikke, at du ikke kan se amerikanernes indflydelse uanset om de er fysisk tilstede. Hvorfor tror du det var så vigtigt for USA at få væltet muren og få adgang til det russiske marked? Desuden bor der mange russere i Ukraine, som er vokset op som russere og føler sig som russere. Det er derfor, der er borgerkrig.

  "Alis det er sku nemt at påstå man foretrækker et diktatur hvor man bliver fængslet for sine ytringer når man selv sidder trygt i sin stue i lille demokratiske Danmark. "

  For mere end 25 år siden skrev jeg en bog om forholdene i psykiatrien, og om at vokse op i en neoliberal familie, det var en del af årsagen til at jeg kom til at leve 20 år i isolation og uden kontakt med andre mennesker. Kendsgerningerne må ikke komme frem, men her i Danmark har vi en mere lusket måde at udøve censur, og det gælder ikke kun i mit tilfælde, det gælder også i andre forhold.
  Det er lykkedes at afvikle vores velfærdssamfund og skære ned ved at lukke munden på dem, der fortalte om hvor skidt de havde det. De sociale medier vrimler med mennesker, der går til angreb hvis nogen klager over deres betingelser. Store dele af befolkningen er ikke engang klar over hvad der er sket.

  Når man ser på den møgbunke de har samlet i Randers kommune så kunne man godt tænke sig, at nogen havde haft mulighed for at handle i tide.

  Jeg går ikke ind for diktatur, men jeg går heller ikke ind for den forløjede udgave af frihed vi har her i landet. Og iøvrigt skal du ikke fortælle, hvad jeg går ind for, det klarer jeg selv meget bedre.

  "Du snakker meget om fake news men hvis du vil se ægte fake news så skal du bare skaffe et eksemplar af de nye omskrevne russiske historie bøger som deres ældste elever modtager inden skolestart. "

  Jeg håber de bliver udgivet på dansk, jeg vil meget gerne vide hvad russerne mener om sig selv og deres historie. Her i Vesten bliver den ikke skrevet korrekt.


 • #49   8. feb Alis C

  20 år i isolation fordi du skrev en bog om din neo liberale familie siger du, men hvis din familie udgør hele din omgangskreds virker det sku da også komplet åndsvagt at udgive en negativ bog om dem - hvad havde du regnet med ?
  Troede du at de ville omfavne og takke dig for at svine dem til ?

  Problemet med russere er det samme som med muslimer - de kan og vil kke acceptere at være et mindretal og derfor er der altid ballede forbundet med disse mindretal.
  Når de udgør omkring 10% af befolkningen kommer offerkortet frem og så starter urolighederne hvorefter radikale muslimer bliver islamister og radikale russere bliver separatister.
  Begge aktivistiske fraktioner bakkes op og opmuntres af deres oprindelses lande.

  Og så er der de stakkels gammelkommunistiske mindretal i vestlige lande der er så få at de må nøjes med at bruge offerkortet på sociale medier hvor verdens situationen alene er Usa og vestens skyld og hvor egen situation ene og alene er samfundets skyld.
  Selverkendelse og eget ansvar er ikke eksisterende hos dette segment.

  Når både din familie, din opvækst, sundhedssystemet og hele samfundet er noget lort burde du måske reflektere over din egen rolle i sagen og om det er værd at bruge så meget tid på at være negativ smiley


 • #50   8. feb #48 Alis

  "Du snakker meget om fake news men hvis du vil se ægte fake news så skal du bare skaffe et eksemplar af de nye omskrevne russiske historie bøger som deres ældste elever modtager inden skolestart. "
  jvf. Cody


  Jeg håber de bliver udgivet på dansk, jeg vil meget gerne vide hvad russerne mener om sig selv og deres historie. Her i Vesten bliver den ikke skrevet korrekt. jvf. Alis

  Jamen Alis da, ..., det er IKKE russerne der omskriver historiebøgerne, det er Putin og hans håndlangere. Hvis nogen fra befolkningen så meget som hvisker at det som står ikke er sandt, så får det enorme konsekvenser, hvilket ingen naturligvis har lyst til. For det er med livet som indsats.

  https://www.altinget.dk/artikel/russisk-forfatter-mit-faedreland-omskriver-historien-om-sovjet

  Desuden bor der mange russere i Ukraine, som er vokset op som russere og føler sig som russere. Det er derfor, der er borgerkrig. jvf. Alis

  Sikke noget sludder! Der er godt 17 % russere i Ukraine. Hvorfor kalder du det pludselig en borgerkrig, og ikke en 'special operation', anført af Putin?

  Hvis de som er vokset op som russere, føler sig så meget som russere, hvorfor er de så ikke i 'deres nationale stolthed', flyttet tilbage til Rusland?

  Putin's undskyldning for krig var at afnazificere to store byer tæt på Rusland, en undskyldning han troede at kunne komme afsted med, eftersom ingen turde reagere da han tog Krim. Men var kun starten på fuld overtagelse af et suverænt land.

  Du skriver at Rusland historie ikke bliver skrevet korrekt fra Vesten side. ? Er det fordi du nægter kendsgerninger, som ikke passer ind i DIN forestilling?

  Her taler jeg ikke om medierne, men om uvildige forskere i historie, arkæologer (udgravninger af massegrave), professorer i Rusland historie. Russeres egne oplevelser igennem tiden.

  Men alt afviser du, for det passer ikke ind i din forestilling.

  Du har skrevet en bog, du anklager din neoliberale familie, samt at kendsgerninger i DK ikke må komme frem.

  Nogle ting vil jeg give dig ret i, om forskellige andre ting.

  Men absolut ikke din måde at forherlige Rusland og Putin på, og affærdige alt som du burde kunne se, læse dig til, ræsonnere dig til.
 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følger: 2 Følgere: 8 Emner: 45 Svar: 559
  #51   8. feb I det meget moderate og demokratiske Rusland må man ikke opstille sig som modkandidat til den siddende præsident.

  Og jeg tror ikke man kan give Amerikaner skyldt ((undskyldt Alis))
  i den her sag, men må bare ikke være anti krig in Rusland

  Anti-war candidate Boris Nadezhdin has been barred from standing in Russia’s presidential election next month, in a move that further clears the country’s political landscape of opponents to Vladimir Putin.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #52   8. feb Cody #49

  "20 år i isolation fordi du skrev en bog om din neo liberale familie siger du, men hvis din familie udgør hele din omgangskreds virker det sku da også komplet åndsvagt at udgive en negativ bog om dem - hvad havde du regnet med ?
  Troede du at de ville omfavne og takke dig for at svine dem til ? "


  Der var lige en propagandataktik, som er typisk for dig. En enkelt sætning, der rummer hele situationen der kan bruges til angreb.

  Bogen drejer sig om Ocd og psykiatrisk behandling. Jeg er sandsynligvis den eneste, der kan fremlægge en omfattende journal over en flere år lang behandling, som virkede så jeg blev fri af symptomer, som bevis på at en anden og senere journal er forkert. En behandling, der ødelagde det hele igen. Den bog ville psykiatrien ikke have ud, både fordi de selv har begået fejl, og fordi den behandling, der virkede, var en intensiv psykoanalyse over flere år. Det var en dyr behandling, men det var gratis dengang. I mellemtiden var højrefløjen kommet til magten, og de gik igang med at ændre hele psykiatrien, og afskaffe så meget som muligt af den.

  "Troede du at de ville omfavne og takke dig for at svine dem til ? "

  Så udtaler du dig igen om noget, du ikke ved noget om. På det tidspunkt havde jeg ikke kommet sammen med min familie i årevis. Min mor fortalte mig allerede som barn at jeg var besat af djævlen, det var derfor hun gik amok i vold. Det kaldte hun opdragelse. Og så svinede hun mig til i hele byen så mine jævnaldrende blev forbudt at komme sammen med mig. Et par af mine veninder fortalte mig at deres forældre havde forbudt dem at komme sammen med mig, men det ville de ikke rette sig efter.

  Den psykiater, der helbredte mig, rådede mig til at afbryde kontakten med min mor. PÅ det tidspunkt var jeg gift, og han sagde det så stærkt at hvis jeg ville redde mig selv og min familie så skulle jeg afbryde kontakten med min mor.
  Det kunne jeg ikke overskue hurtigt nok, men havde jeg bare gjort det. Så kunne hun måske have fået et polititilhold mod at blande sig i mit liv.

  "Problemet med russere er det samme som med muslimer - de kan og vil kke acceptere at være et mindretal og derfor er der altid ballede forbundet med disse mindretal. "

  Hvor har du den ide fra? Jeg har flere gange forklaret, at de ikke vil tyranniseres af vores pengefikserede normer. Når jeg ser hvor stædigt du holder fast på din subjektive opfattelse, så kan jeg godt se, at de ikke har anden udvej end at gå til modangreb.

  "Selverkendelse og eget ansvar er ikke eksisterende hos dette segment. "

  Jo eget ansvar er at man ikke vil bøje sig for den neoliberale egoisme og deres kampteknikker.

  "Når både din familie, din opvækst, sundhedssystemet og hele samfundet er noget lort burde du måske reflektere over din egen rolle i sagen"

  Det har jeg fuldstændigt overblik over.


 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  aug 2023

  Følger: 2 Følgere: 8 Emner: 45 Svar: 559
  #53   8. feb Alis
  Bogen drejer sig om Ocd og psykiatrisk behandling. Jeg er sandsynligvis den eneste, der kan fremlægge en omfattende journal over en flere år lang behandling, som virkede så jeg blev fri af symptomer, som bevis på at en anden og senere journal er forkert. En behandling, der ødelagde det hele igen. Den bog ville psykiatrien ikke have ud, både fordi de selv har begået fejl, og fordi den behandling, der virkede, var en intensiv psykoanalyse over flere år. Det var en dyr behandling, men det var gratis dengang. I mellemtiden var højrefløjen kommet til magten, og de gik igang med at ændre hele psykiatrien, og afskaffe så meget som muligt af den.  Alis
  Godt klaret smiley


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #54   8. feb Tak Jojo - jeg skrev både nat og dag i et helt år, og troede på, at når sandheden kom frem, så ville der blive et liv til mig også. Sådan gik det altså ikke, og sandheden kom ikke frem.

 • #55   8. feb Alis C

  Du skrev:
  “ For mere end 25 år siden skrev jeg en bog om forholdene i psykiatrien, og om at vokse op i en neoliberal familie, det var en del af årsagen til at jeg kom til at leve 20 år i isolation og uden kontakt med andre mennesker.”

  Det var dine egne ord og derfor ikke nogen propaganda taktik fra min side.
  Jeg formoder ikke at det ligefrem var lovord du skrev om din familie og derudover tror jeg ikke et sekund på at en psykiater kan stoppe udgivelsen af din bog.

  Du lægger selv op til mine fortolkninger når du skriver som du gør !

  Jeg kan heller ikke finde nogen beviser på de kraftige ændringer i psykiatrien som du påstår en højre regering stod bag.
  Kan du ikke lige nævne hvilken regering du mener ?


 • #56   10. feb Kommunerne har ansvaret for den sociale indsats over for mennesker med psykiske vanskeligheder. Den sundhedsfaglige behandling varetages af regionerne og hører under Sundhedsministeriet!

  Det er således ikke en højre regering som har lavet ændringer i psykiatrien! • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 60 Emner: 124 Svar: 5.794
  #57   11. feb Cody # 55

  "Det var dine egne ord og derfor ikke nogen propaganda taktik fra min side.
  Jeg formoder ikke at det ligefrem var lovord du skrev om din familie "


  Endnu en taktik - at omvurdere det jeg selv har skrevet. Jeg beskrev neoliberal opdragelse og afstraffelsesmetoder, hvordan kan du have noget imod det, du går selv ind for det samme. Desuden har alle personer pseudonymer og kan ikke lige uden videre genkendes. Desværre fik psykiatrien nys om det, så jeg fik en psykiatrisk plejer på halsen med løfter og at nu ville jeg få den nødvendige hjælp - men altså i virkeligheden for at få mig smidt ud af det fritidscenter hvor jeg havde holdt til en del år.

  "derudover tror jeg ikke et sekund på at en psykiater kan stoppe udgivelsen af din bog. "

  Så prøv at bruge 2 sekunder. Det kan de, og de kan også stoppe avisartikler. Vores brugerorganisationer blev ledet af psykologer, som sikrede psykiatriens interesser og diagnoser.
  Hvis de psykisk sårbare havde haft ytringsfrihed, så var det aldrig gået så galt som det er nu, hvor man nærmest har sparet det meste væk.

  Man mishandler det menneskelige følelsesliv her i Danmark, derfor er der så mange, der har det ad h..... til.


 • #58   12. feb Alis C

  Hvorfor bliver du ved med at snakke om taktik - jeg svarer sku da kun på det du skriver !

  En plejer der får dig smidt ud af et fritidscenter og en psykiater der forhindrer dig i at udgive din bog og nu siger du at de også kan stoppe avisartikler fordi psykisk sårbare ikke har nogen ytringsfrihed.
  Nu må du altså komme på banen med nogle beviser for jeg har ikke været istand til at finde noget på nettet der bakker dine påstande op.
Kommentér på:
Rusland

Annonce