{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
201 visninger | Oprettet:

Dårligt planlægning omkring energi og priser. {{forumTopicSubject}}

Ja for mange kan det være svært at lave en liste over de ting de betaler måned på måned og især sådan noget som strøm - olie og benzin - hvor priserne de sidste par år have været på ruche tur.
https://ekstrabladet.dk/nationen/skidt-kombi-elpriser-stiger/9707271


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dårligt planlægning omkring energi og priser.
  • #1   4. apr 2023 Jeg ved ikke hvor dårlig planlægningen er - ingen kan forudsige hvor meget vand der strømmer ned fra fjeldene i Norge, hvor meget det blæser (over land og ude i nordsøen) ej heller hvor meget solen vil skinne.
    Problemet er, at ingen vil bo i nærheden af vindmøller, eller se på vindmøller langt ude i horisonten fra deres sommerhuse - men de vil gerne have billigt el.
    Selv har vi her hvor vi bor 3 kæmpe møller få hundrede meter fra vores bopæl, måske er de ikke kønne, men vi hører dem stort set ikke.
    Hvor ekstrabladet henter deres priser, ved jeg ikke, men her hvor jeg bor er priserne godt 20 øre billigere pr. KWh end deres på det givne tidspunkt.
    Alle kan hente app, og følge priser og forbrug på både El og naturgas, jeg selv endda på fjernvarmen - brug det i de billige timer, hvor svært kan det være !!!
    Og så dyrt er det nu heller ikke, men folket skal helst have noget at brokke sig over - lige nu er det hovedsaligt EL-priserne der står for skud.


  • #2   4. apr 2023 Å.R. lad mig hurtigt sige eller spøger dig om hvorfor alverdens hustage ikke har solceller og tror at det vil ku give billig energi over hele verden - men der er sikkert ikke nok penge i det - jeg syntes også at jeg læste at benzin og olie er steget og når jeg skriver om de emner tænker jeg jo på alle ikke kun lokalt og du tager også vand energi med og har du set og hørt om den vandmangel i syd Europa smiley

  • #3   5. apr 2023 Leon

    Solceller nytter kun så meget, som solen skinner til, vi har solceller, men kapaciteten fra dem de sidste måneder har ikke været ikke optimal, da vi i flere måneder kun har haft meget lidt sol.

    Ja mon ikke benzin og olie er steget, jeg var ved at dåne idag, da jeg så benzinprisen, vi er nu igen oppe på næsten 15 kr./ltr.

    Vandmanglen i sydeuropa Frankrig, Iralien og Spanien er mere end katastrofal, den er efterhånden ved at udvikle sig til en livstruende mangel, frygtelige billeder der blev vist i søndags på TV.


  • #4   5. apr 2023 Annella ja men solceller på alle tage vil da stadigt give et energioverskud når solen skinner - ligesom vindmøllerne vil ku give et energioverskud når de har fået lavet alle de vindmølleparker som de mener sku være nok og ja så er der vandkraftværkerne som jo også har sine gode sider og mon ikke vi får meget mere atomkraft på jorden og ja det er skramende at se hvordan det står til i syd Europa.

  • #5   5. apr 2023 Det som er skidt er at man i mindst 20 år har vidst at der var et problem omkring klimaet.

    Men man har betraget det som 'fake news', for det var vigtigere at tjene penge på alt, som også har forværret alt.

    Først når man ser virkningen så forsøger man at handle, men så er skaden sket, og den kan man ikke gøre noget ved. Det er for sent.











  • #6   5. apr 2023 #4
    Leon


    Da du også har stor interesse i energi, vil jeg prøve at forklare dig, hvorfor f.eks. både solceller og vindmøller endnu ikke er optimale energikilder. Forklaringen er fra min mand, som jeg gengiver, han er specialist på området energi (kraftværker, energikilder og atomkraftværker).

    Mange vedvarende energikilder kan ikke blot levere elektricitet efter behov. For eksempel kan solenergi kun produceres, når solen skinner. Vedvarende energikilder gør det derfor nødvendigt at lagre elektricitet. Da elektricitet ikke kan lagres direkte, skal den omdannes til en anden energitype, selvom det medfører et energitab.

    To opbevaringsmuligheder er særligt vigtige: På den ene side er der reservoirer i bjergene, der er knyttet til en pumpestation. Ved at pumpe vandet op, giver det mere potentiel energi. Når vandet løber tilbage i dalen, kan den potentielle energi omdannes til elektricitet i en turbine.

    Den anden opbevaringsmulighed er batterier. Der bliver elektriciteten omdannet til elektrokemisk energi. Hvis det er nødvendigt, kan det omdannes tilbage til elektricitet. Opbevaring i batterier er særligt velegnet i en periode på minutter til dage, pumpede lageranlæg i dage til uger.

    Desværre eksisterer den perfekte lagring af strøm endnu ikke. Der er derfor stadig brug for megen forskning og udvikling.

    Derfor åbnede for eksempel University of Applied Sciences i kantonen Valais, en kanton med masser af vand, sol og vind, et laboratorium for vedvarende energi, energilagring og SmartGrids – forkortet GridLab (GridLab er et træningscenter for energileverandører).

    Der udvikles modeller, der viser, hvordan elektricitet kan leveres pålideligt fra vedvarende kilder. Laboratoriet er også tilgængeligt for studerende på Energi- og Miljøteknologiuddannelsen.

    Jeg håber forklaringen giver mening?



  • #7   5. apr 2023 Annella taaaaak for at dele den viden og ja det er utroligt at verden ikke er længere fremme når vi taler om lagering af energi og den med pumpemetoden kan jeg nu godt li når det ikke kan være anderledes og din mand er klog.

  • #8   5. apr 2023 Cris7 jeg er enig folk har troet at det var fake news - men jeg husker da Al Gore lavet den film En ubekvem sandhed og tror jeg stadigt har den og der er ting fra den film som forudsiger ting som er sket.

Kommentér på:
Dårligt planlægning omkring energi og priser.

Annonce