{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
540 visninger | Oprettet:

Ophævelse af patentrettigheder for Covid19 vaccine? {{forumTopicSubject}}

https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-11-27-joe-biden-vil-ophaeve-patentrettigheder-pa-coronavacciner

Her er der dog kun tale om en variant af corona.

Jeg har tilgengæld lige fra starten af epidemien, ment at patentrettighederne for covid-vaccine burde gives fri.

Det er grimt at se de enorme beløb som nogle har tjent på vaccine samt andre ting iforb. med en verdensomspændende epidemi.

At løn og omkostninger bliver dækket er selvfølgelig helt iorden.

Ordrene 'udbud og efterspørgsel' for at hæve priser på forskellige nødvendige ting, burde slet ikke være tilstede omkring denne situation.

Hvad mener I






Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Ophævelse af patentrettigheder for Covid19 vaccine?
  • #1   27. nov 2021 Cris7 normalt vil jeg mere at dem der finder på ideerne skal have patentet - men ja i dette tilfælde tænker jeg at der nok er tjent penge nok på de vacciner - dog skal man jo passe på ikke at gøre det attraktivt at finde de vacciner og andet der senere skal bruges ude i verden smiley

  • #2   27. nov 2021 Rent faktisk tror jeg der er nogle ting omkring dette jeg har overset, og derfor gerne vil høre jeres mening.

    Selvfølgelig skal der være styr på hvilke 'ting og sager' der puttes i en vaccine. Undersøges for at der ikke er snydt i fremstillingen osv.

    Men det er jo masser af milliarder i fortjeneste som allerede har fundet sted.

    Fx. Moderna
    Selskabet havde en årlig omsætning på ‘sølle’ 60 mio. dollars og havde endnu ikke et produkt på markedet, blot en idé om at lave vacciner med selskabets mRNA-platform.

    Spol så tiden frem ét år, og Moderna står til at tjene mellem estimerede 60 og 90 mia. kroner i 2021 og 2022 på de vacciner og booster-vacciner mod COVID-19, som det kun tog dem to dage at designe.

    Samtidig har selskabet fået dækket en stor del af den økonomiske risiko ved udvikling af vaccinen af den amerikanske stat. Selskabet har faktisk selv kun haft småpenge op af lommen.

    Først til mølle profiterer
    Moderna er ikke alene om at kunne se frem til at tjene enorme beløb på den igangværende pandemi. Pfizer og Biontech vil ifølge aktieanalytikerne hos Morgan Stanley tjene næsten 120 mia. kr. på at sælge COVID-19-vacciner i 2021. Også her blev en stor del af risikoen taget af bordet ved statslige bevillinger til vaccineudvikling.

    I modsatte ende af skalaen står AstraZeneca ikke til at tjene ret meget på deres COVID-19-vaccine, som de sælger så billigt, at indtjeningen ikke er værd at skrive hjem om.





  • #4   27. nov 2021 Okay, det er fair nok, som der står Annella, altså omkring
    den komplekse produktionsproces af RNA-vacciner kræver ikke kun adgang til et netværk af hundredvis af leverandører (hvis knappe ressourcer allerede konkurreres hårdt), men også højt specialiseret udstyr og uddannede specialister.

    MEN, for der er et men. Det koster helt sikkert meget, og lang tid for medicinal at forske i ny medicin. De tager sig også godt betalt for de produkter som virkelig hjælper, men har også været manipuleret meget, ikke mindst for at få nye produkter i forbrug.

    De har fået en masse penge for at udvikle en vaccine, hvilket skete på kun få mdr. og ikke år.

    Med en international krise, mange dødsfald, så burde 'de'
    vise deres solidaritet, og ikke deres grådighed.




  • #6   27. nov 2021 Selvfølgelig skal patent retten ikke ophæves, de har brugt millioner på udvikling, og så kan et skod firma skyde noget skrammel ud hvis man ophævede patentretten.

    Skal man hver gang der opstår en krise i Samfundet eksproprierer folks opfindelser?

    Det er da total tåbeligt.

    Hvis der opstår et stort virus på Internettet, skal man så ophæve virus firmaer deres patent?

    Patent er en del af deres indtjening, og så vil man fratage firmaer deres indtægt?


  • #7   27. nov 2021 Okay, jeg er med på at det måske ikke er så godt at ophæve patentrettighed i dette tilfælde.

    Men, 'opstår en krise i samfundet'?

    Det er der jo ikke tale om. Der er tale om en Global krise.

    Man kan slet ikke samligne virus på nettet, med virkelig sygdom og død!



  • #8   27. nov 2021 Cris7 et par dage at lave vaccinen måske de viste hvilken ting der skulle i ?

  • #10   27. nov 2021 Alis

    Som alle ting som opfindes prøver man en godkendelse af sin opfindelse, bureauet kigger på at det ikke er opfundet før, derefter får man et patent som vare i 20 år,

    Det er ikke noget en regering pludselig kan omstøde. Gør de det - så vil de få en mega stor regning, så bare alle kan kopiere deres opfindelse. Indenfor medicinal industrien vil jeg gisne på at vi er oppe i flere milliarder i kompensation.

    Medicinalindustrien vil naturligvis gå i retten med den ekspropriering af deres opfindelse - her tror jeg ikke at staten får en ben til jorden - hvis de bliver præsenteret for en milliard regning.


  • #12   28. nov 2021 Alis

    Andre medicinalfirmaer må godt lave kopi medicin, de skal bare købe en licens til det.

    Det ville da være urimeligt hvis man bare kan kopiere løs, når det pågældende firma måske har brugt millioner i udviklingen. De som så kopierer har ikke brugt en krone på udviklingen.

    Vi snakker om en markedsværdi på milliarder.

    Cris snakker om: At løn og omkostninger bliver dækket er selvfølgelig helt i orden.


    Hvem dækker markedsværdien?

    Jeg er helt med på at ophæve patentet hvis man dækker omkostnings tabet på den værdi som firmaet kunne indtjene - men ellers ikke.


  • #13   28. nov 2021 Ja den nye Covid variant Omikron er landet og hvad gør sundhedsmyndighederne smiley jo de opfordrer folk til at gå i isolation alt imens de prøver at opstøve hvem der har været i nærheden af de smittede.
    Fuldkommen hovedløs strategi at kun opfordre når det eneste forsvarlige er tvangs isolering.
    Derudover skal vi gøre som Israel - lukke landet hermetisk ned for al ind og ud rejse i en måned indtil de har analyseret den nye variant smiley


  • #14   28. nov 2021 cody

    Det har jeg netop skrevet flere steder, men her mener man at man ikke skal tvinge, jamen vi har ikke et valg som borger at tvinge folk at de render ind i landet og smitter løs.

    er regeringen bindegal?

    Man tillader folk at vælte ind fra lufthavne, grænser, imens at man begrænser folk i landet med et forbandet mundbæ - et fuck'en Corona pas.


  • #15   28. nov 2021 Læser lige

    To personer indrejst i Danmark med fly fra Sydafrika er bekræftet smittet med coronavarianten omikron.

    Er det ikke dejligt Mette Fupski?


  • #16   28. nov 2021 Polysl - helt enig det er komplet idiotisk at man ikke bruger tvangsisolation overfor smittede indrejsende smiley
    Jeg synes regeringen / Sundhedsstyrelsen er alt for vattede i deres prioriteringer smiley


  • #17   28. nov 2021 Ja jeg tænker også mit når folk kan gå lige igennem lufthavnen i disse tider og jeg syntes nu ellers ikke at jeg er krukket smiley

  • #18   29. nov 2021 Der skal ikke være tale om at nogen regering skal gå ind og omstøde patentrettigheder for medicinalvirksomheder.

    Der bør være tale om at medicinalvirksomheder i dette tilfælde SELV frigiver eller giver licens til andre lande.

    I forvejen fik disse store firmaer jo en temmelig god del penge fra systemet til hurtigt at udvikle en vaccine.

    Normalt er det 10 år før licensrettigheder kan købes der skal gå.

    Det er vel ikke meningen at der skal lukreres på en verdensomspændende epidemi, men derimod hjælpe hinanden.


  • #19   11. dec 2021 Det er et rigtigt godt spørgsmål, som jeg har svært ved at tage stilling til, fordi der er mange problematikker, forskning og m.m..

    Jeg synes også vi skal hjælpe hinanden, men kunne det ikke gøres på en anden måde, ved at de kunne producere meget mere, måske et dumt spørgsmål ??


  • #20   11. dec 2021 Jo, helt sikkert en god idé at der istedet produceres mere, men det er vist også et problem omkring kapasitet.

    Det bør også være muligt at der er vise lande, hvor det er nødvendigt at de får det næsten gratis. Nogle lande har jo så gennemkorrupte og rådne regeringer som påstår de ikke har råd. Men her må man tænke mere på befolkningen, for ellers bliver smitten jo ved at løbe rundt i verden.


  • #21   11. dec 2021 Jeg mener også at DK har sendt overskud af vaccine - dog husker jeg ikke til hvilke lande, men mener den 3. verden, håber det bliver brugt rigtigt.


  • #22   11. dec 2021 Mener vi har givet 10.000000 doser væk.

    Men ca. 3 millioner var vist til Polen.

    Kan ikke huske hvortil de andre kom.


  • #23   11. dec 2021 Ja, det synes jeg også forekommer, at det var til Polen.

    Mener det var til nogle afrikanske lande og Indien.


Kommentér på:
Ophævelse af patentrettigheder for Covid19 vaccine?

Annonce