{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
321 visninger | Oprettet:

Bank grådighed {{forumTopicSubject}}

Før var det 750.000 - så 250.000 nu 100.000 som betyder at du skal betale en negativ rente på omkring 650 kr om året. Som sådan er det et lille beløb, men jeg og andre stejler at betale for ens opsparing.

Findes der banker der ikke tager negativ rente?

ja - nogle online banker, men her skal jeg ikke nyde noget når man skal betro dem ens midler.

Man kunne også sætte dem ind på en pensions opsparing, men da jeg er selv pensioneret så kan jeg ikke bruge den mulighed.

Man vil fra regerings side sætte et stop for negativ rente, da de mener det er af ren grådighed da banker levere et kanon overskud hvert år - til det er jeg enig.

Så hvad fanden gør man?

Jeg har i forvejen en bankboks en lille bitte en som koster 248 kr om året - så jeg vil stille og rolig flytte nogle af mine midler til boksen. Nu er det ikke alle banker som tillader at man bruger en boks til at at huse penge. tja - kan man ikke være ligeglad? jeg er, har ikke engang læst de betingelser men en ting er at hvis man flytter penge til en bankboks så skal man meddele skat om beløbet. Igen kan de rende mig - for jeg mener ikke det rager dem -

Der er så en risiko hvis man kradser af og der ligger en masse udeklarede penge i boksen - den slags bliver indberettet til skat som så snupper 65% af de i forvejen vildt beskattede penge.

Så hvad er bankers agenda?

Jo de vil et pengeløs samfund og kun gøre i digitale penge og handler og diverse - faktisk kan jeg ikke huske hvornår jeg havde en 1000 kr i min pung. Jeg har altid en støvet og temmelig krøllet 500 kr seddel i tilfælde at NET går ned når jeg handler ind.

Med tiden får banker deres vilje - tror at vi taler om 30 år så finder du ikke en krone nogen steder - ikke engang i folk boks - for hvad skal de bruges til? Men det forudsætter at man får et system som ikke er nede nogensinde.

Jeg har stået flere gange i en butik Netto eller Fakta, hvor det lort er nede og man må gå igen - en gang oplevede jeg at selv bankens system var nede så jeg ikke engang kunne hæve penge så jeg kunne betale for mine varer.

Men hva....om 20 år er jeg kradset af så fuck det.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Bank grådighed
  • #2   27. apr 2021 Polysl - Alis C det må være første gang i to er enig - jeg bliver desværre aldrig så rig - men der for kan jeg godt syntes det er en dårlig politik især når bankene har færre ansat - så hvorfor pludselig den interesse for folks penge smiley

  • #3   28. apr 2021 Alis

    //kan man trække det fra i skat?//

    Jeg tror at det kommer ind under det personlige fradrag

    Et stort ja - for det er fradragsberettiget.

    Nu vil jeg ikke nogensinde købe nye aktier, dog har jeg nogle i Albani ikke for store beløb. At handle med aktier er som det rene casino - man skal være kanon god og forstand på hele den type markeds, og det har jeg ikke.


  • #5   28. apr 2021 Må indrømme at jeg er enig, jeg er heller ikke rig, men glad for ikke at skulle kigge på om det koster 5 kr eller 7 kr. og at prisen er det afgørende for om jeg kan købe det.

    Der er mange som har skavanker som ondt i ryggen som jeg lige har nu, og krabbet rundt et par dage, har en tid hos en idræt massør som er de bedste ud fra min mening,.

    Senere skal jeg have ordnet mine fødder - det er der mange som ikke har råd til, som er simple ting men samtidig en dyr post.

    Min lejlighed skal males- jeg gider ikke selv, Mit B&O trænger til at ordnes, nogle lamper lyser hele tiden, og cd afspilleren vil ikke åbne lågen. Så det kræver lidt logistik at få al det på plads imens lejligheden males. Tanken er at tage til Rudkøbing og få et hotelværelse og trisse rundt der en uges tid og hygge med familien der. Familien har en sejlbåd så kan vi krydse rundt og fiske eller bare sejle derud ad. Tror jeg venter til sommer - men igen det kræver at man kan få en maler, jeg har indhentet priser - men lige pt har ingen tid.

    Et sted jeg kan spare er at min søster har et rengørings firma og de kan vaske hele lejligheden ned da der engang har været røget kraftigt - så spare jeg at maleren gør det og pengene går til min søster. Men det er jo maleren som i sidste ende skal godkende det.

    Kigger man ud i Danmark under Corona så har folk sparet en masse penge som brænder i lommen - flere har faktisk sparet mere end 100.000 om året, og de sætter pres på håndværkere som selvfølgelig vælger de store opgaver og ikke de små som mit.

    Har faktisk ikke nogensinde oplevet at en håndværker har sagt nej til en opgave - men man ligger så i bunken "afventende"


  • #6   28. apr 2021 Leon #2

    Rigdom er mange ting og ikke altid materielt, du har en have som jeg savner, vi har en baghave hvor de unge planter krydderier i krukker eller tomater, men det er ikke min have.

    Jeg kan huske en gammel tysk kort historie fra Tysk på HF:

    En rig tysker rejser til Grækenland til et lille fiskeleje, da han går på stranden ser han en fisker trække sin båd i land med dagens fangst - han spurgte grækeren om hvorfor han ikke fik flere både for så at få en større fangst og velfærd.

    Grækeren svarede; Jeg har til dagen og vejen, og i morgen tager jeg ud og fisker igen, tyskeren gik hovedrystende videre.

    Så kommer spørgsmålet: Hvem er det som er den rigest?

    Tyskeren kigger på det som en forretning, og kan ikke få penge nok.

    Grækeren hviler i sig selv, og har masser tid til sin familie - han har den mentale rigdom.

    Jeg er ikke i tvivl hvem jeg helst ville være.


  • #7   28. apr 2021 PT.

    Kan læse på EB at Danske Bank i første kvartal har et overskud på 3,1 milliard, og sidste år var den på 4,25 milliard.

    Der forventes et overskud i 2021 på 9 - 11 milliarder - så i det lys er det uforskammet at at sige at man er presset af at skulle betale nationalbanken for indestående.


  • #8   28. apr 2021 Polysl - Alis C jeg kan høre at vi alle har lidt der skal ordnes - men det bliver vel mahogni med tiden smiley

Kommentér på:
Bank grådighed

Annonce