{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
143 visninger | Oprettet:

En forfejlet psykiatripolitik. {{forumTopicSubject}}

Ja som nogen at jer har læst (hvis i læser mine indlæg) opdaget at jeg nogen af de tiltag de uvidende folketingspolitiker har fået lavet om til lovforslag om hvad der må og ikke må udskrives bestemte mediciner ud til befolkningens psykisksyge (andet end hvis de ser dem LIVE - men hvis de psykisk syge ikke kan komme til psykiatrien burde psykiatrien komme til den psykisk syge eller hvis de kender den psykisk syge person udlevere den medicin som er en af de mediciner den syg har fået i åretier og det er jo først når ting bliver sat på spidsen og mangel på medicin at de psykisk syge kommer frem og råber.
Og det er jo ikke psykiateren skyld at folketingspolitikerne laver regelsæt om noget de ikke har en skid forstand på - men det er jo psykiaterne som står med lorten når den psykisk syge beder om sin medicin.
Jeg vil komme med mange opslag om hvordan jeg ser psykiatrien i Danmark kollapse OSV.


Kommentarer på:  En forfejlet psykiatripolitik.
 • #1   6. jan Hej Leon
  At man har valgt at lave restriktioner på hvilken medicin der må anvendes og ikke anvendes fra regeringens side kommer på foranledning af sundhedsstyrelsens anbefalinger(herunder polufarmaci) samt indhentet data fra styrelsen for patiensikkerhed(UTH) og kendskab til medicinen. Ydermere har div dokumentarer også påvirket regeringen her.
  Summasumarum er, at antipsykotisk medicin ikke er til at spøge med og forkert behandling give varige men og i værste fald død.
  Jeg vil også lige påpege at man også har restriktioner og særlig opmærksomhed på andre præparater. Såkaldte risikopræparater

  "men hvis de psykisk syge ikke kan komme til psykiatrien burde psykiatrien komme til den psykisk syge ellr."

  Det gør psykiatrien faktisk også I form af socialpsykiatri, samt hjemmepleje. På akut plan har man i KBH en slags ambulance som køre ud til psykisk syge. I region sjælland har politiet en enhed med specaliseret psykiatri sygeplejerske som kører ud i regionen

  "hvis de kender den psykisk syge person udlevere den medicin som er en af de mediciner den syg har fået i åretier og det er jo først når ting bliver sat på spidsen og mangel på medicin at de psykisk syge kommer frem og råbe"
  Der er flere dimensioner af denne her og jeg kan ikke svare konkret på det:
  Hvis det er benzodiazepiner, så får man dette i en kortvarig periode, da dette udvilker afhængighed og øger tolerans
  Antipsykotisk: Virkning kan ophøre ved længerevarende brug, da receptorerne begynder at reagere mindre på medicinen, produktiv psykose
  Det kan også være at vedkommende bliver sat på spidsen på baggrund af nytilkomne belastninger, som denne ikke kan håndtere på nuværende tidpunkt og har brug for støtte.
  Medicinslip og misbrug kan også medføre udadreagerende adfærd

  "psykiaterne som står med lorten når den psykisk syge beder om sin medicin."
  Det er korrekt langt hen ad vejen. Det er psykiateren/lægen som udskriver medicinen. Udfordringen her, er om den bagvedliggende dokumentation er fyldestgørende nok til at træffe en beslutning sammen med kliniske øjebliksbillede ved konsultation med den psykiske syge.

  Håber det gav lidt svar smiley


 • #2   6. jan Hej Patrick L er det ok jeg svare dig i bider Sundhedsstyrelsen og Patientsikkerhed og ja det er fint nok - men vi er jo alle forskellige så det burde jo være det enkelte individ og jeg har jo set mange ting i mit liv og igennem de åretier har jeg set folk få mediciner og hvor jeg har spurgt dem om hvordan de kunne stå da jeg kun fik en 20-del af det anden person fik og derfor er min tanke at vi alle er forskellige også om hvordan mediciner påvirker individer og der kommer mere smiley

 • #3   6. jan Patrick L Antipsykotisk medicin jeg husker for mange år siden hvor jeg måtte tage ud til psykiatrien og der prøvede de jo en del på mig som på alle andre der måtte gå ud og søge hjælp inde i psykiatrien og der er sket meget siden godt som dårligt - men der er ingen der har lyst til at gå rundt som en zombie og jeg har set noget af de dokumentar - men hvis de skal være en rettesnor for resten af de psykisk syge kommer det til at køre helt galt inden for psykiatriområdet og der kommer mere smiley

 • #4   6. jan Patrick L Hvis den psykisk syge ikke kan komme til psykiatrien burde psykiatrien komme ud til den psykisk syge - det gør de i København og det kan godt være og det må være fordi resten af landet er meget langt fra den Københavnske model og jeg siger lige at jeg ved at psykiatrien er overbelastet og det er general og det er ikke blevet bedre under den corona og der kommer mere smiley

 • #5   6. jan Patrick L vores stakkels politi og en specialiseret sygeplejerske som køre ud - jaaaaa men da jeg høre til ibland Danmarks fredeligste kommer de jo ikke ud til mig og nu den medicin Apozepam har jeg fået igennem 30.år og jeg har kun brugt dem når jeg har haft brug for dem - jeg får så anden medicin som får min tankegang til at køre langsommer ellers bliver jeg alt for kvik i talen - Apozepam har jeg fået grundet ekstrem angste og i den almindelige dagligdag har jeg ikke brugt dem - men når jeg har skulle noget så som på riget og have kemo eller på hjerteafdelingen i Slagelse OSV eller ved længere køreture der kommer mere smiley

 • #6   6. jan Patrick L ja det er først når de/den psykisk syge mangler sin medicin at de råber op ja hvis man få sin mediciner gør de fleste psykisk syge jo ingen fortræd - de lever deres liv i fred og ro - der kommer mere smiley

 • #7   6. jan Patrick L misbrug ja jeg er godt klarover at Apozepam kan misbruges - men det skal jo ikke komme mig til last og udadreagerende adfærd hvis du spurgte alle dem der kender mig vil sådan snak om udadreagerende adfærd får dem til at grine da jeg på det nærmeste aldrig ses vred da der går år imellem - nu har jeg svaret sandfærdigt da jeg ingen hemmeligheder har er det ikke et problem i min verden og tak for dit indspark og jeg tænker jo på om det skal være sådan en tosse som mig der får mere gang i psykiatriområdet - men angst gør at jeg har svært ved at komme ud og eksempelvis en klaustrofobi hvis jeg sætter mig ind i en bil og skal køre med og der kommer Apozepam ind i billede som en redning for så kan jeg godt også køre det bare der ud af også uden Apozepam daglig .

 • #8   8. jan Svar på #2
  at nogen kan tage mere medicin end andre, handler ofte om en opbygning af tolerans. Jeg ser dagligt patienter med dobbeltdiagnoser som kan trække afsindige mængder medicin og så er der nogle som reagere anderledes på medicinen, men det gør det jo ikke mindre skadelig

  #3
  Man er desværre nødsaget til af og til, at afprøve et præpaparat. Dette er netop på baggrund af diagnose, men også hvordan patienten reagerer på den pågældende medicin. At en patient bliver medicinsk sederet er selvfølgelig en bivirkning og denne skal dokumenteres, således lægen kan handle på dette

  #4
  Med hensyn til corona kan der være noget om snakken. Her tænker jeg både psykiatri, men også somatisk syge hus.
  Det er sket at jeg har set tydeligt psykotiske borgere i det offentlige rum, hvortil jeg selv har måtte skride til, men det er kun fordi jeg tør og min baggrund.

  #5 aha, apozepam. Jeg kan undre mig hvorfor du har fået denne i så mange år, da behandlingsvejledningen siger 4uger:). Jeg er så nysgerrig på om du mærker samme eller mindre effekt af præparatet efter så mange år.
  Har du prøvet nonfarmakoligiske tiltag såsom nada, kuglevest mm.?

  #6
  Det kan det også være. Hvis man kan, så skal man selvfølgelig råbe op. Her er det godt hvis man kan formulere specifikt hvad der sker uden medicinen og hvad medicinen gør og her er det godt at have nogen med som kan bekræfte.
  Igen er jeg bare nød til at sige, at får man den samme medicin over så lang tid, så mister den meget ofte sin effekt og det er netop typisk benzo, som også er vanedannende.

  #7 Jeg vil stadig mene at du bør skifte præparat til noget andet i en periode, da du har fået benzo over 30år. Det er godt nok ikke fast, men pn.
  Det er ret ærgeligt, for benzo er det der hjælper dig akut og så er der kun den antipsykotiske som kan virke som pn smiley


 • #9   9. jan Hej Patrick L jeg har vist lidt af vært men er en skiklig mand.

 • #10   9. jan Patrick L jeg læser aldrig om bivirkninger og det har jeg set andre gøre og jeg syntes kun at havde set folk blive bekymret.

 • #11   9. jan Patrick L Apozepam ja men det er ikke en medicin jeg har taget dagligt - jeg har kun brugt dem når det var nødvendigt så derfor har de været fantastiske til at hjælpe mig og jeg får dagligt Quetiapine og de har været super gode i alle de år jeg har fået dem og ja ja vi har alle dårlige dage endog dårlige perioder.

 • #12   9. jan Patrick L jeg kan se jeg har svaret på dine svar smiley

 • #13   9. jan Jeg kommer i tanke om flere reportager om USA - hvor en ret stor del går i terapi af forskellige grunde, måske mistrivsel, fortravlede forælde, misbrug forældre, hvor børn arver de dårlige vaner med at klare det hele med "Zanex" og udleverer deres liv hos en psykiater.

  Så tænke jeg på om man ikke kan måle trivsel versa mistrivsel i et samfund. Jeg ved godt det er et enorm stor emne og må derfor begrænse det til børn.

  Kan det forsimples til at man kan måle trivsel på hvor mange der går til psykiater i et samfund + forbrug af piller?

  Må indrømme jeg har absolut ingen erfaring inden for det felt, da jeg aldrig har været til en psykiater - måske fordi man målte ting på en helt anden måde da jeg var barn. Her var en rask dreng en med krudt i røven og som mig tit kom til skade, men dengang var det bare en del af livet.

  I dag hiver forældre børn til psykolog for næsten ingen ting, som adfærds problemer som i flere tilfælde kunne rettes af forældre - men forældre har ikke tid og stirre sig blind på at det faktisk er dem selv som er problemet. Man sygelig gør børn - når det i realiteten drejer sig om at være mere for sine børn - børn kan ikke lære adfærd alene, da de så selv må sætte grænser og det er der ingen der kan.

  Ps...en subjektiv vurdering.


 • #14   10. jan ÅH Polysl der var skam for meget krudt i mig og den gang vil de flest nok betegne mig som en snotunge der ikke vil høre efter - nu til dags vil jeg nok går under det der kaldes for DAMP - ADHD OSV - men vi har alle en fortid smiley

Kommentér på:
En forfejlet psykiatripolitik.

x