{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
227 visninger | Oprettet:

EU galimatias igen igen {{forumTopicSubject}}

11.900 studerende fra EU-lande modtager dansk SU

“Over 10 år har der været en eksplosiv stigning i antallet af udenlandske studerende, som modtager dansk SU, fordi de er registreret som vandrende arbejdstagere. En del misbruges som billig arbejdskraft.

Tallet, som har været støt stigende de sidste ti år, er det hidtil højeste. Sidste år var tallet 11.500, mens det tilbage i 2010 kun var 300.

Den nærmest eksplosive stigning skyldes en EU-dom fra 2013, som fastslog, at studerende, der arbejder mindst 10 timer om ugen, er såkaldte vandrende arbejdstagere. Derfor har de adgang til danske velfærdsydelser som for eksempel SU.“

https://arbejderen.dk/indland/11900-studerende-fra-eu-lande-modtager-dansk-su

Der er sku da ikke noget at sige til at vore unge mennesker ikke kan finde arbejde.

Igen et lortedirektiv fra EU der i lighed med fuld ret til børnepenge for især østeuropæiske arbejdere er med til at dræne statskassen.
Hvornår vågner folk op og stemmer os ud af den union inden de overtager styringen fuldstændig ?

Den forrige regering ville have et loft over antallet af udenlandske studerende, men det er åbenbart gået i glemmebogen.

Hvad mener i andre om den sag smiley


Kommentarer på:  EU galimatias igen igen
 • #1   28. sep Jeg synes igen at EU har alt for meget at skulle ha sagt...prisen er dyr på mange måder fordi de bestemmer nogle helt absurde ting i Danmark
  Jeg ville ikke sige det bliver udnyttet af borger fra andre EU lande. For vi forære dem det jo


  Jeg tror nu ikke det er disse studerende som stjæler alle jobs fra danske unge....
  det er ikke dem alle der gider at tage den slags job smiley
  Men ja ja det lød sgu meget godt smiley

  Feks med det her vindmølle byggeri. .... hvem laver lorte arbejdet... det gør polakkerne... hvem laver det lækre arbejde... det gør danskerne smiley
  De har dog alle lige lange dage.... 6 dage x 12 timer....


 • #2   28. sep Det er ikke alt hvad EU bestemmer, der er negativt. Jeg tror det er vigtigt at vi forbliver i EU. Men jeg tror at mange har det ligesom jeg, vi kan ikke finde ud af, hvad der egentlig foregår eller hvilke konsekvenser, det har.

  En løsning kunne være at stemme kompetente danskere ind i EU, som kan finde ud af det. Vi lever i en globaliseret verden, og en hel række af problemer kan kun løses internationalt. Det er bare et problem at dermed mister man som borger også overblikket.

  Angående løntrykkeri så var der andre steder, det ville være mere nærliggende at gøre end indsats for at stoppe det. Angående udbetaling af SU så kommer det alle til gavn at så mange som muligt uddanner sig ordentligt.
  Får danskere ikke tilsvarende fordele i udlandet?


 • #3   28. sep Der er faktisk flere danskere som studerer medicin i Polen, enten med SU fra Danmark eller ansøge om SU i Landet.

  Det største problem er at unge fra udlandet også har adgang til SU lån som de ikke gider betale tilbage og så sidder Danmark med en bet.

  Så SU går begge veje og som sådan ikke odiøst.

  Det som er galt er at man kan tage børnepenge med til Polen - reglen skulle være at der kun kan udbetales børnepenge så længe de opholder sig i Danmark.


 • #4   28. sep Ja EU er deres egen værste fjende og nu ser jeg så at EU studerende lever højt på dansk SU og det kunne være sjovt at se hvordan de andre EU lande vil reager hvis de skulle udbetale de samme penge.

 • #5   28. sep Leon

  udlændinge tager ikke dansk su med til andre lande, så de skal ergo leve af deres su under danske forhold i Danmark - så det er vist ikke en guldgrube.

  Det er også derfor at det til tider går galt for danskere som med børn finder ud at de vil studere og forgælder sig helt op til tagspærret.


 • #6   28. sep Polysl du læser ikke det jeg skriver smiley

 • #7   2. okt Jeg synes, det er svært at overskue EU - og hele Øst benytter DK og vores gode ydelser, uden betingelser, de kan for en kort stund rejse til DK og modtage for bagefter at rejse hjem til eget land og stadig modtage gode ydelser, det er den rene fallit, som jeg ser det.

  Vi skulle måske gøre som Briterne, melde os ud af EU ??


Kommentér på:
EU galimatias igen igen

x