{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
282 visninger | Oprettet:

Historieløse kultur hadere {{forumTopicSubject}}

Så er vi der igen !

Efter George Floyd vejrer krænkelses bevægelsen morgenluft påny.
Nu vil de have omdøbt militærbaser der er navngivet efter ledere fra borgerkrigsperioden.

“ Protesterne, der begyndte i kølvandet på den sorte amerikaner George Floyds død i politiets varetægt, har udviklet sig til også at handle om krav om at fjerne stednavne og monumenter i USA, der er forbundet med racisme.”

“ Demokraternes leder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, siger, at hun har opfordret Kongressen i et brev til at fjerne alle statuer i Washington D.C., der repræsenterer ledere og soldater fra borgerkrigen i 1860'erne.

- Disse statuer hylder had og ikke arv. De skal fjernes, siger Pelosi onsdag.”

Hun glemmer bare at præsidenten hedder Trump og han hader både følelsesporno, venstreorienterede og kulturradikale smiley

Trump skrev på Twitter:

“ USA trænede og skabte helte på disse baser og vandt to verdenskrige. Derfor vil min administration ikke engang overveje at omdøbe disse storslåede og fabelagtige militære installationer, skriver han.”

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/trump-afviser-at-omdoebe-militaerbaser-efter-racediskussion/8157755

Hver gang verden får et anfald af krænkelses hysteri står venstreorienterede politikere i kø for at sælge ud af national klenodier og kulturarv for at tilfredsstille pøbelen !

Heldigvis er der en del “voksne” politikere der ikke lader sig rive med af disse venstreorienterede hjerneblødninger.

Vi er alle formet af fortiden på godt og ondt og ingen historieløse fortidshadende krænkelsesbevægelser skal få held til at pille ved vores kulturarv og forhistorie smiley

Det ku’ fandme lige passe - hvad mener I andre ?


Kommentarer på:  Historieløse kultur hadere
 • #1   11. jun Historieløse kultur hadere

  Ak ja Cody - sådan kan man også se på det, men jeg vil nødig se stauer/monumenter af f.eks. Stalin i det tidl. DDR eller af Hitler og hans ligesindede m.fl. stadigvæk stå spredt i hele det tidl. Vest-Tyskland - heldigvis er alle for længst blevet fjernet.

  Og forøvrigt er det snart 3 år siden, der i nattens ly af mørke i Baltimore og New Orleans blevet fjernet monumenter af sydstatshelte fra Den Amerikanske Borgerkrig.

  En af statuerne i New Orleans var af general Robert E. Lee, et symbol på slaveriet og den ødelægende borgerkrig. Det var en statue af samme Robert E. Lee, der i august 2017 var anledningen til de voldsommere sammenstød i Charlottesville, Virginia, som resulterede i et overlagt mord og 19 sårede i sammenstød mellem højreekstremister og moddemonstranter.

  Nej det er absolut ikke al kultur, man skal bevare - historien kan ikke skrives om, men derfor behøver man ikke dyrke alt, der hænger sammen med fortidens mørke kapitler.


 • #2   11. jun Skulle man gå til yderligheder, så er der mange ting i Danmark som skal fjernes som minder folk om at Danmark var en del af slavehandlen. Der er sikkert også nogle billeder/malerier på diverse slotte som skal fjernes. En del gader i Danmark skal omdøbes - for der er sikkert en som føler sig krænket.

  Jeg er dog enig med Annella om at symboler og statuer fra Nazi tiden ikke høre hjemme offentlige steder -

  Men slet ikke sammenliglig med slaveri og deres symboler, slaveri var ikke en bevist måde at udrydde sorte på, det var Nazitysklands mål at udrydde alle jøder og anderledes tænkende - selvom jeg ikke har oplevet det så kan jeg stadig gyse når man tænker på de tider.


 • #3   11. jun Historien bli'r som bekendt skrevet af sejrherrerne, men dermed være jo ikke sagt, at de ikke har begået forbrydelser mod civile, f.eks de allieredes bombardement af Dresden under 2. Verdenskrig.
  '
  I 1945 - Den 13. og 14. februar 1945 under 2. verdenskrig blev Dresden udsat for et omfattende allieret luftbombardement (se Luftbombardementet af Dresden), hvis militære nytteværdi til stadighed er omstridt, og nogen gange uden at bevidst ville skade, som f.eks. da englænderne bombede Den Franske Skole.

  Men indrømmet, jeg ville også nødigt gå og glo på statuer af Hitler og Stalin o. lign despoter.


 • #4   11. jun Jeg respekterer absolut når nulevende føler sig krænkede, men jeg afskyr når krænkelser går i arv og overtages af politisk korrekte populister !

  “Godhavnsdrengene” fik en undskyldning på statens vegne af en statsminister der ikke engang var født dengang.
  De vestindiske øer ville også have en undskyldning for noget deres tip tip oldeforældre havde oplevet, men det fik de heldigvis ikke af Fogh.
  Jeg blev tævet gul og blå da jeg var barn fordi tiderne og lovgivningen var en anden, men det berettiger sku da ikke mig til at forlange en undskyldning fra fuldstændigt uskyldige der ikke engang var født dengang !

  Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor nutiden skal undskylde for fortiden - forudsat det er så længe siden at ingen nulevende kan stilles til ansvar..

  Det giver ingen mening at forlange historiske symboler fjernet mere end 100 år efter de blev etableret, lige så lidt som det giver mening at fjerne Pippi Langstrømpes “negerkonge” fra nutidige genoptryk.

  Hvad angår nazi symboler, statuer o.lign. blev de fjernet relativt kort efter krigens afslutning og indgår derved i samtidshistorien som en sammenhængende sag.
  Det samme gjaldt vist også Lenin, Stalin og Franco symboler.

  Der må og skal være en forældelsesfrist hvis vore efterkommere skal have en chance for kendskab til fortiden.
  Vi opsøger i stor stil jo også museer for at se på ex. fortidens torturinstrumenter og fangehuller for at få et indblik i den tid selvom det var en skrækkelig tid, men det er jo stadig en del af vores forhistorie.

  Det tilkommer ikke nutidige krænkelsesparate populister at forlange historiske monumenter og statuer fjernet uanset hvad de symboliserer, bare for at tilfredsstille nutidige strømninger baseret på nutidige hændelser smiley


 • #5   11. jun Medmindre man er så troende, at man mener ”fædrenes synder nedarves i børnene i 7 generationer”, så ser jeg heller ingen grund til at undskylde, hvad der ligger mere end 50-75 år tilbage, men jeg bli'r da både forfærdet og trist, når man i diverse dokumentarfilm og serier, ser hvordan jøderene er blevet behandlet i 2. Verdenskrig, men tror på en måde, at mange ting gi'r stof til eftertanke, såfremt det minder os om det, i form af museer o. lign.

  F.eks. blev vores rundvisning i Auschwitz koncentrationslejren en forstemmende oplevelse, og flere par gik slet ikke med ind, og havde man haft pårørende, der havde opholdt sig derinde, havde man nok ikke kunnet.

  Vi skal ikke glemme, men heller ikke føle os hverken skyldige eller krænkede over en fortiden, som vi ikke har haft andel i.


 • #6   11. jun Cody N ja det er utroligt at ting skal omskrives - navne ændres - statuer rives ned osv. osv. og hvad med alle dem der kæmpede og døde for at alle kunne få frihed - de glemmes jo i alt det dersens censur og andet og jeg kunne sætte andet ord på - men jeg forskåner jer for det.

 • #7   11. jun #6
  Leon


  Cody N ja det er utroligt at ting skal omskrives - navne ændres -

  Nej det er ikke uroligt, jeg vil nødigt bo på Horst Wessel Str., for det hed den vej/gade tidligere, jeg nu bor på ligesom vi her i område også havde gadenavne der hed Adolf-Hitler-Straße, Hermann-GöringStraße m.fl.

  Da Rudolf Hess døde (han sad fængslet i Berlin-Spandau), blev fængslet få dage efter revet ned og jævnet med jord.


 • #8   11. jun #7

  Man skal nok bo i Tyskland eller være godt inde i tysk historie, for at vide hvem Horst Wessel var, for jeg kan se, at han døde i 1930.

  Men kan da ikke afvise, at nulevende personer i 90erne ved det, eller gennem pårørende har hørt om ham, men jeg kan da godt følge dig i, at gadenavne med Hitler og Görings navne, ville jeg heller ikke bryde mig om som adresse.


 • #9   11. jun Jeg er helt enig med dig Cody.
  Man fjerner ikke historien, hvor forfærdelig den måtte være, ved at skrotte statuer og mindesmærker.

  I øst Europa gjorde man det samme efter Berlin murens fald, og fjernede statuer af Stalin og Lenin.

  Ok, jeg ville heller ikke bryde mig om en statue af Adolph Hitler på Kongens Nytorv, men så sæt den dog på museum, så vi BEVARER historien.

  Amalienborg, Odd Fellow palæet, og palæerne på Kongens Nytorv, er bygget for slavepenge, skal de rives ned nu?

  Black lives Matter, ja det skal jeg love for, nu risikerer vi at smitten spreder sig, på grund af en kriminel sort, der blev myrdet.
  Tankeløshed er desværre næsten globalt.


 • #10   11. jun Jeg er stort set ligeglad med at man fjerner statuer, omdøber gader og veje - Men litteraturen skal ikke omskrives på nogen måde som man hele tiden i det stille gør i nye oplag.

  En stor del af muslimer benægter stadig Holocaust - samt en masse andre total tåbelige mennesker - så hvis alle de tåbelige mennesker fik magt og agt så ser det sort ud for historien. Historien fortæller netop det man ikke skal gøre.

  Det ville jo svare til at der er 99 måder at gøre noget forkert og kun en løsning - man fjerner så løsningen og man er tilbage til 0.

  Alle de kultur idioter som gransker gamle bøger og finder ting som krænker burde smides i samme hul som alle vores penge bliver af i Afrika. Hvis der er noget som kan få mit blod i kog, er at man hele tiden presser gamle børnebøger til at være spiselige for muslimer - som sådan er total ligeglad, for det er jo ikke muslimer som kræver en redigering.

  Det mest groteske er de 3 små grise - som nu hedder de 3 små Cowboys - jeg kan dårlig forstille mig en muslim køber en børnebog med grise til sine børn.

  Jeg kan så lige pointerer vigtigheden for kortfilmen "Grisen" som fortæller at muslimers ubehag vægter mere end folk glæde - så muslimen river en tegning ned af væggen som han mener krænker hans familie og sin blinde far, som er opereret for grøn stær og er stadig blind.

  De gyldne ord fra ham: asbjørn kan du fortælle mig det jeg ikke kan se?

  https://www.youtube.com/watch?v=MwkF1JbcXUk


 • #11   11. jun Amalienborg, Odd Fellow palæet, og palæerne på Kongens Nytorv, er bygget for slavepenge, skal de rives ned nu?

  Er du da tovlig Alan så bliver Margrethe hjemløs, hvis Amalienborg rives ned. smiley


 • #12   11. jun Lone.

  Vil hun i bund og grund ikke hellere være på Fredensborg? smiley


 • #13   11. jun Alan

  Det ved jeg ikke, hun har jo flere slotte at kunne vælge og vrage mellem, undersåtterne betaler jo til det hele. smiley


 • #14   11. jun Lone.

  Jeg tror det, hun har jo et halvt lig liggende ude i baghaven af sin mand, resten er jo spredt i sund og bælt. smiley


 • #15   11. jun Polysl historie - statuer og bygninger og andet høre med til vores historie og dem der ødelægger alverdens ting ødelægger deres egen historie smiley

 • #16   11. jun Nu kommer der sikkert en masse stavefejl, men skal vi rive Autswich, Neuengammen, Treblinka, Theresienstadt ned etc, og benægte Holocaust?

  Skal vi omskrive historien på grund af sorte og jøder?

  NEJ!!!


 • #17   11. jun Annella #7

  Præcis som jeg skrev tidligere blev disse gader omdøbt kort efter krigen og tilhører dermed samtiden og ikke eftertiden !

  Derfor kan du ikke bruge det som eksempel, men hvis man idag forlangte Kejser Wilhelm Strasse i Duisburg omdøbt på grund af “hunnertalen” for 120 år siden bliver det helt grotesk smiley

  Iøvrigt hvad angår Hitler og hans nazistparti så læs lige denne lange artikel af Henrik Gøtke og få et indblik i hvad Nazistperioden har haft af fysisk betydning for hele verden idag.
  Ex. hvis alle opfindelser fra Nazi perioden (300.000 patenter) var blevet ødelagt kort efter krigen ville verden se voldsomt anderledes ud idag.

  https://www.altinget.dk/report?CommentId=72216

  En yderst lærerig og oplysende artikel uanset hvad man ellers måtte mene om Nazisterne og Hitler smiley


 • #18   11. jun Cody N ja det er ting folk ikke tænker på og nej ikke fordi jeg går og tænker på dem smiley

Kommentér på:
Historieløse kultur hadere

x