{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
394 visninger | Oprettet:

Legaliser hash. {{forumTopicSubject}}

Ja de fleste af os har skrevet om det mange gange og hvorfor ikke legalisere hash så politiet ikke skal bruge så mange mandetimer på at bekæmpe det og ligeså er det jo stadigt systemet der skal tage sig af dem der ikke kan tåle hash.
så det vil være fair i min verden at indtægterne gik i statskassen smiley


Kommentarer på:  Legaliser hash.
 • #1   19. aug Leon.... En ting er statskassen, noget andet er udgiften til misbrug. Hvilken post tror du der er højest.
  Se tobak og KOL.
  Hvad er dyrest, dem der ryger eller dem der skal behandles.
  Cannabis, jov det er fint, men det er ustabilt som andre euforiserende og afhængighedskrævende stoffer er.
  Man kunne gå på kompromis, og sige at folk der har været afhængig af tobak, alkohol eller euforiserende midler, må selv betale for deres behandling?


 • #2   20. aug Claus G ja men når nu hash er forbudt og vores politi skal rende rundt efter alle dem der sælger det. OSV - OSV.
  Så vil jeg mene at det vil være letter at lade statskassen få pengene for dem der bliver syge af det bliver jo stadigt syge af det og lur mig jeg bryder mig ikke om hash da jeg mener at det er farligt - men der for kan jeg nu godt se logikken i at pengene kommer i statskassen - det kunne jo også gøre at dem der ønsker at prøve at ryge hash gjorde det steder hvor de var under opsyn altså fik hjælp hvis det gik galt smiley


 • #3   20. aug Claus G jeg tror at der findes mange ting der kunne gøre livet surt for mange og personligt ønsker jeg mig frisk luft men den jeg får er fyldt med alverdens skadelige ting der er kræftfremkaldende og på anden måde er ødelæggende for ens helbred - du kan også tage alle dem der bruger levende lys inde for det skulle jo være som at have et diseltog i stuen - hvem skal så betale for den skadespåvirkning smiley

 • #4   20. aug claus

  Nu kan man ikke lave en difranceret behandlings system, som faktisk ville være enorm dyre at administrerer, og hvor går grænsen? Jeg vil nødig sidde og skal være dommer og sætte grænser.

  Folk som dyrker ekstrem sport er jo også selvforskyldt, for dyrkede de det ikke var de ikke kommet til skade - på samme med som en misbruger af en hver tænkelig art kan komme til skade eller kræver behandling.

  Folk som ikke er ryger eller misbruger kan godt få KOL, som er afhængig af hvor udsat man er, hvad arbejde man har/havde - kræft???hvordan ved man at kræft er opstået netop af et misforbrug? Det besynderlige er at kræft ikke skelner mellem en sund og dårlig livsstil - skal de så også selv betale fordi der er en dommerpanel som har bestemt at visse sygdomme bare skal skæres over en kam.

  Jeg er ganske tilfreds med systemet i Danmark og mange andre EU lande, hvor man altid kan få en behandling lige fra gaden. Vi skal ikke have amerikanske forhold hvor det første der spørges om "er du forsikret" imens blodet sprøjter ud.


 • #5   25. aug Jeg er imod legalisering af hash, for jeg har oplevet alt for mange igennem tiden som har taget skade af det. Det helt tilbage fra min skoletid til uddannelse og videre.

  Alt for mange unge bruger det, det ændrer deres hjerner og er yderst skadelig. De bliver sløve, stenede, formår ikke at klare skolegangen og så hænger vi alle på den store omkostning det er at forsøge at få noget fornuftigt ud af dem, hvis det overhovedet er muligt.
  Det kan godt være at det er en stor opgave for politiet at forsøge at bekæmpe hashhandel, men sådan må det så være.


 • #6   25. aug cris7 når nu systemet hjælper når det går galt vil det vel også være ok at systemet tjente de penge der findes i hash smiley

 • #7   25. aug Det er efterhånden blevet en meget dårlig vane, at tro at man bare kan gøre som man vil, uden at det har nogen konsekvenser.

  At tro at 'systemet' bare hjælper, fordi man handler uansvarligt er ikke okay!
  Det koster os alle, hvor penge kunne være brugt til mere fornuftige ting. • #8   25. aug At legalisere hash behøver ikke at betyde at samfundet så skal tjene penge på handelen, det betyder bare at det skal afkriminaliseres så det ikke længere er strafbart. Det går jeg også ind for.

  Det er en samfundsopgave at reparere skaderne. Ligesom det er en samfundsopgave at reparere skaderne af spiritus, kager og hvad folk ellers ødelægger deres helbred med.
  Man kan ikke sige, at det må de så bare lade være med. Samfundet selv ødelægger folks helbred med stress og piller.


 • #9   25. aug cris7 det er jo noget man lære igennem den livserfaring man får og det er så om det er dem er tror på at systemet hjælper om man handler ansvarligt eller uansvarligt - jeg vil gerne hjælpe alle og ellers skulle du - jeg - vi - os stå og sige du skal hjælpes du skal ikke hjælpes - godt jeg ikke har sådan magt smiley

 • #10   25. aug Alis C ja afkriminaliseres ja det vil det jo blive hvis staten overtog salget + der vil være en eller anden form for justits og ja gudskelov for at systemet hjælper alle uanset hvilken dumhed et menneske har gjort - lavet smiley

 • #11   27. aug God idé.
  Så kører vi påvirkede rundt i bil. Det synes forsikringsselskaber sikkert er en god idé


 • #12   27. aug jonas

  Hvis hash blev lovligt - så må man stadig ikke være påvirket som bilist og det gælder jo både alkohol og hash eller andre stoffer.


 • #13   27. aug #12

  Det er så ikke helt korrekt. Du må gerne være påvirket af alkohol. Du må ligeledes også være positiv for CBD, hvis du får det på recept.


 • #14   27. aug #13

  Nu er man ikke påvirket ved at bruge cannabisolie da den er på 0.002, det kan man vist ikke sige man bliver påvirket af som jeg skrev -

  Ingen er påvirket hvis alkohol promille er 0.5 -


 • #15   27. aug Jeg spøger bare hvad så hvis man er så glad at det går hen og er manisk så er man jo på det nærmeste høj smiley

 • #16   28. aug #14

  Det er stadig ikke korrekt. Alkohol er du påvirket af, så længe den er målbar i blodet.
  Olie, ja der er noget af det der indeholder THC, hvilket er det der gør dig skæv. CBD kan du iøvrigt reagere på, hvis du samtidigt indtager nogle typer af medicin.


 • #17   8. sep #12 Jeg var også sarkastisk

 • #18   9. sep Legalisere hash, det er jeg meget imod, ligesom jeg også er meget imod, at det er samfundsopgaver at tage sig af livsstilssygdomme, selvforskyldte sygdomme, kan aldrig blive en samfundsopgave.

  Ligesom klimasikring heller ikke er en samfundsopgave eksempelvis.


 • #19   9. sep Hash er jo fint nok under kontrolleret forhold, du må ikke misforstå mig Leon. Men det er jo der hvor tingene kommer ud, af kontrol, og man er ligeglad med samfundet og bare tænker "der er da andre der gør det også", at det bliver svært. For det er netop en opgave for samfundet, at tage sig af dem der er havnet der ude. Det er en del af vores velfærdssamfund. Men hvis man frigiver det til alle, præcis som men jo også gør med panodil, smøger og rødvin, ja så vil der blot kommer der jo bare endnu flere der koster samfundet.
  Hash er fint nok, men det er et misforstået middel, som pludseligt er blevet betragtet som en mirakelkur for mange sygdomme. Jeg kalder det kvaksalveri, som jeg kalder en hårfarvning et forsøg på at skjule sandheden.


 • #20   9. sep Claus G jeg kan godt forstå det du siger men som du skriver om smøger og rødvin findes der jo misbruger over alt og det er der jo også inden for hash der for tænker jeg at det var bedre at pengene gik til statskassen der jo hjælper dem der kommer i misbrug smiley

 • #21   9. sep Jetset klimasikring er jo ikke selvforskyldt så ser det som en opgave for hele Danmark ligesom jeg mener at verden burde stå sammen den opgave og livstilssygdomme jaaaaa tror de fleste vil komme under den selv alle dem der render i fitness center og hvor vil du sætte grænsen for hvad der er hvad smiley

 • #22   9. sep Jeg kan ikke lide ideen om at staten skulle handle med hash. Staten handler heller ikke med spiritus.
  Hvis man derimod legaliserede det, så det ikke længere er kriminelt, så ville der opstå salgssteder, hvor man ikke fristes til hård narko samtidig. Idag sælges det hele vel nærmest i en pærevælling.

  Man er ikke nødvendigvis ansvarsløs fordi man er røget ud i et misbrug. Jeg har aldrig prøvet at ryge hash, men jeg har hørt, at det har en afslappende virkning, og det er der sikkert mange, der har brug for. Måske også mere end de har godt af.

  Det skal være statens opgave at tage sig af dem, der er kommet galt afsted og er endt i et misbrug. Så er der samtidig en chance for at gøre noget ved årsagen.
  Noget af det, der går galt ved privatisering af vores sundhedssektor er alle de kvaksalvere, der mener de kan kurere hvad som helst. Folk skal have mulighed for at vælge en reel og uddannet person i stedet, der skal stå til ansvar for hvad han eller hun laver.


 • #23   9. sep Alis

  I Sverige handler staten med spiritus, hedder det ikke spritbolaget, og jeg synes da også de gør det indirekte i Danmark, da der er skat og moms på det ligesom cigaretter, hvorfor så ikke hash?


 • #24   12. sep Jetset klimasikring er jo ikke selvforskyldt så ser det som en opgave for hele Danmark ligesom jeg mener at verden burde stå sammen den opgave og livstilssygdomme jaaaaa tror de fleste vil komme under den selv alle dem der render i fitness center og hvor vil du sætte grænsen for hvad der er hvad Jr. Leon

  Netop, Leon - klimasikring er ikke selvforskyldt, men ikke desto mindre, så skal stort set alle dem, som vælger at bo nær Danmarks kilometervise kyststrækninger selv betale for at kystsikre, og det er ikke OK i mine øjne, det er helt klart, at dette burde være en samfundsopgave ctr dem, som vælger at ryge, der står på pakkerne, at rygning dræber, og hvem er ikke bevidst om, at det gør alkohol også og hash, det er videnskabeligt bevist, at hjernen tager skade. Dem der vælger, at gøre det alligevel, mener jeg, det er selvvalg, hvorfor synes du, det er en samfundsopgave, skal vi ikke tage ansvar for eget liv ??

  I aften på DR2 kl 20 - Råd til rød velfærd, jeg vil glæde mig til at få adresse på det finansielle, for det har jeg intet hørt om smiley


 • #25   12. sep Jetset # 24

  "Dem der vælger, at gøre det alligevel, mener jeg, det er selvvalg, hvorfor synes du, det er en samfundsopgave, skal vi ikke tage ansvar for eget liv ?? "

  Hvad vil det sige at tage ansvar for sit eget liv? Nogle mennesker har et stresset liv og en stresset hverdag, og der er mange måder at stresse af på for at klare det hele. Hash er en af dem, det må bare ikke løbe løbsk. Spiritus er en anden, eller vilde indkøbsture.

  Folk må gøre op med sig selv, hvordan de klarer udfordringerne.

  Alt kan gå galt. Det kan også gå galt ingenting at gøre, for så kommer alle de psykosomatiske sygdomme.


 • #26   12. sep jetset

  Der er da mange urimeligheder i at folk skal betale for det ene og andet, at klatre i bjerge og falde ned og koste samfundet flere millioner, Ekstrem sport koster også millioner om året - det er jo også et valg folk gør, som så også er selvforskyldt hvis vi skal kigge på din terminologi.

  Alkohol misbrug er selvforskyldt, Rygere er selvforskyldt, hash er selvforskyldt, at køre bil er selvforskyldt, at skære grønsager og komme slem til skade er selvforskyldt - der er masse af selvforskyldt i et samfund, man kunne også blive under dynen og dø af kedsomhed, det er også selvforskyldt -

  Hvorfor skal folk over skatten betale for at nogle kan få billige biletter i Operaen, eller teatret, Hvorfor skal aviser have mediestøtte, selv om de ikke bruger hverken teatret, operaen eller læser bt eller eb.

  Hvis man skal ud af det problem at betale for at andre bruger en tjeneste, så skal man jo privatiserer hele Danmark - som jeg har skrevet før - USA - modellen. Det ville så bare gøre samfundet endnu mere skævt som at det er de rige som kan blive behandlet - have muligheder som den alm lønmodtager ikke har. Det vil i sidste ende nok gøre flere hjemløse, mere fattige - og igen bane vejen for trældom som betyder at folk ikke bliver ansat - men som løsarbejdere som arbejder for en ussel løn. -


 • #27   13. sep Jetset mit klare svar til dig må være her så sent på natten - at jeg er så heldigt at jeg ingen hjerne har - om det er selvforskyldt - vil jeg lade dig være dommer over - jeg håber at du i et øjebliks mildhed nøjes med at give mig et smil smiley

 • #28   13. sep Jetset skulle jeg vælge imellem kystsikring og hash valgte jeg kystsikringen smiley

 • #29   13. sep Alis C stress - stress har mange ansigter smiley

 • #30   13. sep Polysl HUM skal vi ikke bare sige skål her i natten smiley

 • #31   13. sep #27 - jeg synes nu ikke, at du er helt hjernedød, jeg kender ikke til dit liv, men jeg er overbevist om, at du er et godt menneske smiley smiley smiley smiley

 • #32   13. sep Hvad vil det sige at tage ansvar for sit eget liv? Jr. Alis.

  Det er bl.a. ikke at fylde sig selv med gift. Samfundet kan aldrig blive ansvarlig for den beslutning at du vil fylde dig med cigaretter, sprut og hash. Samfundet er heller ikke ansvarlig for, hvad vores stress tærskel er, men ingen tvivl om at vi skal være stærke.


 • #33   13. sep Alkohol misbrug er selvforskyldt, Rygere er selvforskyldt, hash er selvforskyldt, at køre bil er selvforskyldt, at skære grønsager og komme slem til skade er selvforskyldt - der er masse af selvforskyldt i et samfund, man kunne også blive under dynen og dø af kedsomhed, det er også selvforskyldt - Jfr. Polysl.

  Du har nu ikke forandret dig ret meget smiley

  OK - du må lige prøve at sortere lidt, hvad der er selvforskyldt. Du er da ikke bevidst om, at alt det du foretager dig, skal gå galt undtagen at du vælger at ryge en pakke cigaretter, drikker en flaske Vodka og ryge Hash, det er det, tråden handler om. Og ja, jeg er enig med dig, har vi besluttet os for, at blive bjergbestiger, tage elestatikspring osv., så er der en risiko, men det står ikke skrevet nogen steder, at det er dræbende, farligt og det er fuld af gift.

  Der er en stor forskel, du kan bare ikke sammenligne med alt det, du skriver i #26 smiley


 • #34   13. sep Jetset tak og mit liv er nok det kedeligste du kunne læse om smiley

 • #35   15. sep Jetset # 32

  "Det er bl.a. ikke at fylde sig selv med gift. Samfundet kan aldrig blive ansvarlig for den beslutning at du vil fylde dig med cigaretter, sprut og hash. Samfundet er heller ikke ansvarlig for, hvad vores stress tærskel er, men ingen tvivl om at vi skal være stærke."

  Jo, samfundet kan godt være ansvarlig for at folk har brug for bedøvelsesmidler/nydelsesmidler. Vi kan tage et eksempel:
  Med den nye ghettoplan vil der blive flere hjemløse – mennesker, der ikke kan finde en lejlighed, de har råd til at betale. De ender på gaden. Om ikke før så når de skylder tilstrækkeligt meget i husleje i den nye bolig, de har fået anvist.
  Hvordan tror du det føles at leve på gaden? At sove udendørs selvom det er koldt. Uden mulighed for at forbedre sin situation, og uden noget at glæde sig til. Jeg kan godt forstå at de mennesker bruger hvad der er af muligheder for at holde humøret oppe, og jeg synes egentlig ikke det kræver så meget indlevelsesevne.
  Der er masser af andre situationer, der ikke er selvforskyldte, men hvor en følgevirkning bliver at man bruger hvad der er af metoder for at holde livsmodet oppe. Samfundets opgave er at hjælpe mennesker i nød uden at skelne til skyld. Det er vist også indeholdt i lægeløftet.
  Prøv f.eks. at se denne film om en ung pige, der ryger ud i narkomisbrug. Hvis man har en normal samvittighed så lader man ikke sådan en pige sejle sin egen sø med den undskyldning at et er hendes egen skyld.
  https://blockbuster.dk/film/christiane-f-i-morgen-er-det-slut

  "Samfundet er heller ikke ansvarlig for, hvad vores stress tærskel er, men ingen tvivl om at vi skal være stærke."

  Samfundet er ansvarlig for at være så alsidigt at der er plads til alle uanset om de har en høj eller en lav stresstærskel. Men det er kun de røde partier, der er opmærksomme på det.
  Mange mennesker bliver også udsat for mere stress end det er menneskeligt muligt at klare.


Kommentér på:
Legaliser hash.