{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
326 visninger | Oprettet:

Vandmiljø - pesticider og drikkevand. {{forumTopicSubject}}

Ja syntes snart at det er en dagligdags ting at de findes pesticider af en eller anden form i vores drikkevand og ellers finder de kollibakterier så hvornår er nok - nok?
Eller hvornår fortæller vores politiker at det ellers så berømte rene grundvand Danmark skulle være så berømt for ikke længere er så rent og det er vel kom et spørgsmål om hvilken grænseværdier der sættes for hvornår politikerne syntes at nu er det giftigt at drikke og ups nu kan det drikkes.
Det er simpelthen for små straffe og ligeså bøder der gives for at svine vores grundvand - også vores grundvand.
jeg husker stadigt da jeg drak vand fra et å løb oppe imellem bliden og Tissø ja mange år siden jeg tror det var i 1971/72 og ej hvor det smagte godt - ligeså da jeg som spejder var på møn og hvor vi drak vand der kom direkte ud af klinten koldt - klart og friskt årstal 1972/73 tror i det kan lade sig gøre nu til dags altså uden at blive selvlysende.


Kommentarer på:  Vandmiljø - pesticider og drikkevand.
 • #1   3. maj 2019 Fedt...hvem har brug for en lommelygte hvis du selv er selvlysende smiley

 • #2   3. maj 2019 Problemet kan ikke løses med straf og bøder, Leon. Det er meget vigtigere at finde ud af hvorfor folk opfører sig sådan.

  En vigtig del af problemet er industrien og konkurrencen om at skabe overskud i virksomhederne - og ellers lukker de. Kemikalier gør mange ting meget lettere og hurtigere, og så glemmer man at tænke på konsekvenserne på længere sigt, når de ender i vores grundvand.
  Industrien er også igang med at ødelægge vores klima.

  Først den dag vi lærer at prioritere mennesker og vores klode højere end penge, kan vi begynde at ændre på tingene.


 • #3   3. maj 2019 Alis

  Alis enig, vi skal tilbage til hestevogn, bål hvor man tilbereder sin mad, jordhule eller grotte - gokke kællingen i hovedet når man vil have noget på den dumme. Det var meget nemmere i gamle dage hvor man køre fast i pløret, hvor man manuelt høstede, og havde en dampradio som sagde et eller andet 1 gang om måneden. Se så er man økologisk og miljø bevist.


 • #4   3. maj 2019 Vi skal bare drikke øl og snaps, så er problemet løst.

 • #5   3. maj 2019 ja markgreven det er bare at se det simple i det komplicerede.

 • #6   3. maj 2019 Det var 3 eksempler på hvorfor forurening og klimaproblemer stadig forværres mere og mere, selvom vi har vidst det mere end 40 år. Og det bliver det ved med indtil folk vågner op.
  Plastik er så nemt og praktisk ... idag kan man skumme plastik af vores havvand, og fiskene har plastikdimser i maverne.

  Vidste I at indianerne, dengang de var naturfolk, havde et princip om at hvis man tager noget fra naturen, så skal man give noget tilbage igen. Dengang før man havde fjernsyn og internet vidste man, at der er en balance i naturen, som skal respekteres. Men kloge mennesker idag, som kan studere hvad som helst, kan ikke finde ud af det.

  Da vi havde en socialdemokratisk miljøminister, lavede hun en lov om, at landbrug skulle holde en vis afstand til vandløb, når de gødede deres marker eller sprøjtede for ukrudt. Hvad gjorde Venstreregeringen så snart de genvandt magten? De afskaffede den igen.
  Er det virkelig så svært at regne ud, at hvis man sprøjter markerne med gift, så vil det før eller siden sive ned i grundvandet? Men det skal gå stærkt og man skal konkurrere med andre landbrug, så man vælger giften.
  Dyrene vokser op efter industriprincipper og bliver syge fordi de ikke lever et naturligt liv. Så må der en masse gift til der også. Idag kan man ikke gøre det, jeg gjorde som barn, slå et par æggeblommer ud i en kop og komme sukker på, og så røre indtil det er hvidt og skummende, for man skal passe på salmonella. Det er synd for dyrene, at de ikke bliver behandlet ordentligt, men det er også synd for os andre.

  Oven i det så lever vi i et samfund nu, hvor man tror at alle problemer kan løses med straf og bøder. Man behøver ikke at anstrenge sine små hjerner med at prøve at forstå, hvad det er, der går galt. Dernæst, hvad man kan gøre ved det!


 • #7   3. maj 2019 Alis.

  Selvfølgelig skal man give tingene tilbage til naturen.

  Hvorfor tror du vi skider i havet?


 • #8   3. maj 2019 Du forstod ikke pointen, Markgreven. Vi skal respektere balancen i naturen. Gør vi det, så reparerer den sig selv. Men det kan den ikke længere, fordi der render nogle smådumme mennesker rundt oven på den, som ikke fatter en skid.

 • #9   3. maj 2019 Alis.

  Det var en joke, jeg er faktisk enig med dig, tro det eller ej.


 • #10   3. maj 2019 Alis

  Jeg er ikke bange for salmonella spiser rå æg og har pt. i min 62 år ikke oplevet problemer. Man kan også pakke sig selv ind i vat så er der ikke en chance for at komme til skade....4 vægge og en tilmuret dør så er man helt sikker. Jeg ved så ikke hvor du køber dine æg som du er bange for at blive syg af...det er nok de her shit steder som supermarked.


 • #11   3. maj 2019 markgreven

  Har faktisk lavet en ordenlig torpedo som i bedste stil lignede en Mars bar i det døde hav...det er jo dødt så what the fuck


 • #12   3. maj 2019 Polysl.

  Jeg og konen fik faktisk en salmonella forgiftning på en mexicansk restaurant på Frederiksberg Allé, vi sked tyndt i 14 dage, og havde det af.... lort.


 • #13   3. maj 2019 hvad fik i at spise?

 • #14   3. maj 2019 Alis C hvis bøderne var store nok skulle dem der brød reglerne finde en måde at rense deres spildevand på og man kunne jo give de fabrikanter der renset deres spildevand rabat i vandregningen eller en skattefordel smiley

 • #15   3. maj 2019 Polysl.

  Til forret fik vi majssuppe, smagte super, hovedretten var noget kylling, smagte også godt.
  Og så var det på potten.


 • #16   3. maj 2019 Hidtil har man kunnet måle for 50 forskellige stoffer i vandet.
  Når man så har holdt sig inden for grænseværdierne, er vandet da absolut rent??

  Nu kan man måle op til et par hundrede stoffer, så derfor finder man flere stoffer, som man ikke viste/troede, at der fandtes i grundvandet.

  Problemet for os, som drikker vand er, at ingen ved, hvad der sker, når der blandes en masse fremmede stoffer, selv om hvert enkelt ligger under de vedtagne grænseværdier.


 • #17   3. maj 2019 Busmann nej mange bække små gør en stor å og både du og jeg og alle andre ved da godt at det kun har været et spørgsmål om tid før Danmarks grundvand ikke er til at drikke (hvis vi ikke gør noget mere for at beskytte det) smiley

Kommentér på:
Vandmiljø - pesticider og drikkevand.

x