{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
817 visninger | Oprettet:

Fængsel med 'hotelværelser' ? {{forumTopicSubject}}

https://www.bt.dk/politik/rystet-over-forhold-i-nyt-faengsel-det-er-dybt-stoedende

Et nyt fængsel er blevet bygget, og taget i brug 2017.

Der er dyr kunst på væggene, gode forhold, kostet en god milliard.

Men spørgsmålet er, om det ikke kan virke meget stødende, især for ofre til de indsatte, som er dybt kriminelle, at man ser dette luksusfængsel?

Nogle siger: Jamen, det værste man kan gøre mod et menneske er at tage deres frihed fra dem. Vi kan jo ikke rehabilitere kriminelle, hvis deres ophold i fængsel er så dårligt, at vi ikke kan forsøge at få dem på rette kurs!

Altså, er det på de kriminelles primisser og deres fremtid der betyder noget og er tale om.

Glemt er ofrene, deres frihed og deres familier, der for altid må leve med smerten ved overgreb af den ene eller anden art, eller det ultimative nemlig døden for een af deres nærmeste.

Hvad mener I omkring dette?










Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fængsel med 'hotelværelser' ?
  • #2   24. mar 2019 Jeg tror at de rigtige hærdet forbryder griner højt og tænker der vil jeg gerne være og så er der med der tænker heller kort og logi i et 5 stjernet fængsel og nej jeg har ikke lyst til at prøve + det er nok at gøre grin med ofrene og pårørende smiley

  • #3   24. mar 2019 Ja kommer til at tænke på den vits om hvordan de kriminelle har bedre forhold end vores ældre smiley

  • #4   24. mar 2019 Skulle de blive mindre kriminel når de afsoner i omgivelser som ikke engang er virkeligheden når de kommer ud?

    Nej - de vil da have samme forhold og hurtigt og så er de tilbage i kriminaliteten.


  • #5   24. mar 2019 #1 Alis

    At man ikke skal blande behandlingen af kriminelle og ofre sammen, det er to forskellige opgaver!! jvf. Alis

    Jeg forstår simpelthen ikke den udtalelse?



  • #8   24. mar 2019 Alis C jeg er ret sikker på at ofrene er ret meget mere ramt end den kriminelle smiley

  • #10   24. mar 2019 #6 alis

    det har på intet tidspunkt været fængsels personalet opgave at resocialiserer, deres opgave er at holde ro og orden og sørge for de ikke stikker af. Alle fængsler har skole muligheder op ti 8 kl. Der er værksteder, vaskeri, køkken, osv.... som sørge for at fanger får en mest rimelig afsoning. Fængsel i sig selv skulle få folk på bedre tanker, men det er ikke de fleste som lærer noget som helst.

    Lige så snart de kommer ud opsøger de samme personer og omgivelser - prøveløsladelse er ikke en automatik mere men gives ud fra vurderinger, så socialforsorg er er koblet helt af for visse personer. Ingen kan kræve de skal snakke med socialforsorg hvis de har udstået den fulde straf - flere har så også taget deres straf helt ud for de gider ikke høre på en klaphat som jeg mener de er.


  • #11   24. mar 2019 #7 Alis

    Behandlingen af ofrene for kriminalitet er samfundets opgave.

    Ja, men det er også tilfældet med dem som det er gået ud over. Og de får ikke samme støtte og hjælp til at komme videre.
    Erstatning er ligegyldig for de fleste, det er jo ikke dét det drejer sig om!

    At få en kriminel til at skifte "erhverv" er ofte meget lille. Det er det 'gode liv' der tæller, og ikke dem som det går ud over.

    At deres baggrund, evt. en dårlige opvækst, er heller ikke noget som bør tale til deres fordel. De har et valg, som alle andre også har, men de har truffet valget at blive kriminel.
    Der er masser af muligheder her i Danmark for at få en uddannelse, og et forsørgelse-grundlag, det kræver dog noget arbejde, og en vis form for intelligens, samt at man ikke kan leve over evne.



  • #12   24. mar 2019 Alis C jeg ved at du tror på alt det gode i mennesket der må jeg nok skuffe dig der findes nogen der ikke har det gode i sig om ikke mange men de findes smiley

  • #13   25. mar 2019 FÆNGSEL ELLER HOTEL.

    I går var der et indslag om det nye fængsel på Lolland Falster................................
    Jeg tænker mig, at hvis jeg en dag ikke orker at holde hus; have, og gerne vil have lidt ro i en lejlighed med eget toilet og pænt stort soveværelse, ja så vil jeg begå en eller anden form for berigelses kriminalitet,............. Gratis ophold med alle faciliteter så som sportshal og en fin udenoms grund, hvor man kan nyde den friske landluft.......man får serveret alle måltider, som ovenikøbet bliver serveret for mig.
    En af fangerne blev interviewet, og hans ord blev jeg personligt lidt pikeret over. Ja det er da meget godt med eget badeværelse og alle de andre ting der er her. .....Og så kom det jeg hæftede mig ved.!!! Men det bliver jo også hverdag, og jeg er jo stadig indespærret .
    Manden sad inde for at have dræbt et andet menneske, og så er det mit svar til ham er..... Ja det bliver hverdag for dig, men du har altså frataget et andet menneske retten til overhovedet at have en hverdag. Du har trods alt en form for luksusliv, så du skulle efter min mening have en lille celle og ikke et luksus hotel ophold.

    Ja undskyld mig men hvis ens datter søn eller søster osv er blevet dræbt så er den udtalelse fra en morder svær at kapere og svær at tilgive, Tænk indad og se i jeres inderste om i havde overskud nok til at tilgive, Og undskyld til Cris, jeg ved godt at jeg slår noget op som er hovedemnet, Men jeg håber du tilgiver mig.


  • #14   26. mar 2019 #13
    Godt indlæg Kisser. smiley


  • #15   26. mar 2019 kunst er for luxusagtigt imo.
    Konsekvens må mærkes ellers blir der mindre respekt for lovlydighed.
    Brug pengene på mentorer istedet, der følger både ofre og kriminelle løbende. Derefter kan det nedtrappes.
    Ældre blir forfordelt hvornår har de mulighed for kunstoplevelser, nej vel, og bad hver fjortende dag??
    Mere focus på ofre, lad nogle kunstpenge følge med dem.
    Det hænger jo sammen, hvis pengene er brugt på kunst, kan de ikke bruges på ofre også.


  • #16   26. mar 2019 Som der står i oplægget, går man mere op i at resocialisere de indsatte, så DE kan få en fremtid efter endt fængselsstraf.

    Hvorimod ofrene skal kæmpe en lang og sej kamp for at få den hjælp de behøver.

    Kunst i dyre domme, hører IKKE til i et fængsel, med mindre de indsatte selv laver det.





  • #18   26. mar 2019
    Ja det er da også godt at de får alt den hjælp og smukke omgivelser til en milliard, men der ville være mere ligevægt i det hele hvis de ældre så også kunne tildeles en form for hjælp, Der er ingen hjælp til en tur på gaden for at få frisk luft, eller kun et bad hver 3 uge.
    På plejehjem falder personalet om som fluer af stresse, og mangel på varme hænder. Her er der ingen der har slået nogen ihjel, men derimod har de gamle arbejdet for det system som nu giver dem fingeren, Ingen barmhjertighed her, men det er nok fordi der ikke er nogen fare for at de gamle laver nogen form for ballade, de er ydmyge og finder sig i den behandling, Og hver gang der er optræk til valg så finder politikerne alle deres fineste valgvlæsk frem om at der skal sættes ind overfor bedre forhold til børn og gamle, men hvad sker der, INTET.


  • #21   28. mar 2019 Javel hvis og hvis, men er der så tegn på at blødere straffe hjælper på resocialiseringen, Men at skille tingene ad hænger ikke sammen, når der er en stor fælleskasse nemlig vores statskasse så hænger alt sammen, Hvis og hvis nu ikke skat havde formøblet milliarder af kroner så ville der nu have været flere penge i kassen som alle i landet kunne få glæde af. Man kan vel sammenligne stats budgettet med en husholdning, hvis der bruges for meget til det ene er der ikke penge til det andet så jo det hænger sammen,
    Måske ikke så fin en forklaring men meget simpliceret, så er vi alle i dette samfund en del af familien som skal have en bid af kagen,
    #19.
    Angående behandlingen af de ældre, så skal det problem løses ved at man stemmer nogle andre politikere ind.

    Og hvad skulle det så hjælpe, kan du ikke selv høre hvor flad den bemærkning er, Alle de der har valgflæsk på menuen handler sig frem til at få deres viljer igennem på andre punkter og giver lidkøb på deres løfter, Jeg er holdt op med at lytte til alt deres vås, de gør som de vil, og skifter mening halvejs i perioden, skønt de er stem ind på et bestemt partis program. Jeg er så politiker led at jeg kunne brække mig.


  • #22   28. mar 2019 #19 Alis

    Der er ingen som ønsker at 'mishandle eller pine' kriminelle, når de er i fængsel.
    Men deres straf skal altså kunne mærkes.

    Desuden dúr det ikke at bruge undskyldningen at noget er sket, som har fået ens ',samfundsfølelse til at gå i stykker for disse kriminelle'.

    For det skulle i så fald også gælde deres ofre!

    At få de kriminelle på rette vej, er absolut det bedste, men desværre er det meget få som det lykkedes med.
    De er vant til at have mange penge mellem fingrene og det ønsker de ikke at undvære.

    Programmet bliver sendt iaften kl. 20.50 på TV2, det hedder Station 2:Fængslet










  • #24   28. mar 2019 Jeg er ærligt talt, ret ligeglad med mange af de såkaldte 'kyndiges' udtalelser.

    Prøv at sætte jer ind i, at en af jeres aller nærmeste familiemedlemmer, blev voldtaget, eller slået ihjel, bare fordi!

    Hvordan ville I så føle det? Tænk på den smerte, skræk, afmagt det menneske må ha' følt forinden.
    Tænk, hvordan det kan knække familier istykker, fordi denne udåd er sket, og det som de skal igennem bagefter! Måske en Retssag, hvor de uhyggelige begivenheder og detaljer kommer frem.

    Kan nogen virkelig oprigtigt sige sig fri for at ønske hævn eller i det mindste retfærdighed iform for lang fængselsstraf? Kan nogen oprigtigt tilgive sådant et menneske?

    Når man så ser hvordan flere af disse skurke, får ophold på "Luksusgitterly", udgang, samvær med kone/kæreste, terapi, sport, gratis uddannelse m.m.m., ja så får retsfølelsen et knæk.

    Ja, det er en rigtig god ting at man forsøger at 'rehabilitere' de kriminelle, men det er meget få som ændrer deres levemåde, når de er hårdtkogte idioter.









  • #25   28. mar 2019 Cris7 det har jeg sagt i et årti mindst smiley

  • #26   29. mar 2019 Det åbne fængsel Søby Søgaard er der udmærkede forhold, med boldbane, bordtennis, en sø, en båd, et slot - og så afdelinger - en slags ferie under ansvar for man kan i realiteten bare smutte.

    Det er så et sted der bruges både til de lette fanger og de tunge som er i en udslusnings fase. Faktisk et herligt sted.

    Og så ser man kontrasten i det nye. Jeg skal så ikke kloge mig i om de omgivelser er med til at reformerer fanger til lovlydige borgere - der er kloge åger som siger at omgivelser er tæt forbundet med at begå kriminalitet - men lyder det ikke hult når de vender tilbage til ingenting og mindes de forhold i fængslet kontra det de ender i?


  • #31   2. apr 2019 I skal lytte til den seneste radio24/7 udsendelse af politi radio, hvor de netop oplyser dette emne...

Kommentér på:
Fængsel med 'hotelværelser' ?

Annonce