{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
555 visninger | Oprettet:

Cykel må godt {{forumTopicSubject}}

Så har man igen fået en hjerneblødning fra Borgen med at el cykler godt må køre 45 km på cykelsti, men det må knallert 30 på gule plader ikke.

Den forstår jeg så ikke lige, Dog er der en vægt forskel, men jeg vil da nødig køres ned af en el cykel med 45 km i timen så kommer jeg nok slemt til skade.

Så imens politiet halser efter knallert 30 så kan cykel 45 fræse forbi uden problemer.
Kommentarer på:  Cykel må godt
 • #1   1. jul 2018 knallert 30 har ikke plader på.. det har knallert 45. .
  men ellers er jeg da enig i at kun alm. cykler bør kunne bruge cykelstier....


 • #2   1. jul 2018 Torben, du har ikke helt ret!

  Fra 1. juli 2006 skal alle fabriksnye knallerter indregistreres.
  Hidtil har det kun været de såkaldte 45-knallerter, der skulle have en nummerplade bagpå. Men fra 1. juli 2006 skal ejere af nye knallerter, som højst må køre 30 kilometer i timen, også en tur på motorkontoret for at købe en nummerplade.
  Det er kun fabriksnye knallerter, som købes den 1. juli 2006 eller senere, der skal udstyres med den nye, gule nummerplade. Nummerpladen koster 90 kroner. Registrerings pligten gælder dog ikke for invalideknallerter.


 • #3   1. jul 2018 #2
  Tak for info.... Det var jeg slet ikke klar over (men det er også over 50 år siden, at jeg har siddet på en knallert)
  Men uanset det, synes jeg ikke, at der skal være andre end ALMINDELIGE cykler på cykelstierne. Helt ærligt bør der, efter min mening, være en fartgrænse på 30 km der.... OGSÅ for racercykler, knallerter og elcykler!
  En cykelsti er IKKE en free-way!


 • #4   1. jul 2018 Så bliver de nødt til at lave en cykelsti til cykelryttere, knallerter og elcykler,
  og det kommer nok aldrig på tale. Meeeen så kan amindelige rolige cyklister måske få lov til at bruge fortovet og så skal fodgængere ha' cykelhjelm/fodgængerhjelm på...


 • #5   1. jul 2018 Ja det skal nok komme til at gå helt galt og tænker på hvad folk har så travlt for

 • #6   1. jul 2018 I skulle klage. Hernede køres der på fortovene i begge retninger. så man skal være vågen.

 • #8   1. jul 2018 og når der kommer sådan en her i 30km så er der ikke noget plads tilbage. • #9   1. jul 2018 Johh dem er der mange af. men dog ikke på fortovene, og da vi har så tæt trafik. kan de sagtens følge med. Og de har parkeringsfordele på grund af størrelsen, findes også som små personvogne. og må køres uden kørekort. Måske skal jeg have sådan en en dag. hæhæhæ

 • #10   1. jul 2018 Vi har nogle sjove regler hernede. Denne 125 cc Scooter har jeg. og må køre den på mit Bilkort. også på Motorvejen.
  Hvis jeg tager et Motorcykelkort. må jeg kun køre en 125 cc. det første år. Men jeg må gerne købe en Harley davidson på 1000 cc. og få den indregistreret. den skal bare plomberes i gashåndtaget så den ikke yder det den kan. det gælder 1 år.. Så hvis man har råd, kan man jo bare købe en, og lade den stå i garagen i et år, mens man kører scooter. eller bil.


 • #11   8. jul 2018 Nu er det jo sådan at en knallert der kører 30 km/t må kører på cykelsti.

  En knallert der kører 45/t så er det på gaden.

  Det er fuldstændigt skørt at tillade elcykler der kan køre den hastighed på cykelstien.

  Jeg har intet imod de få cyklister der kan køre i høj hastighed på normal vis, men dette er forkert!

 • #13   9. jul 2018 Jeg ser nu også et problem for bilister der skal foretage et højre sving, ikke mindst hvis bilisten holdt for rødt. Det kan være meget svært at bedømme om cyklisten er langt nok væk til at man sikkert kan fortage et højre sving, når han kommer med denne høje hastighed.
  Lige som bilister ikke kan køre igennem et kryds med 80 i timen, burde man nok også sætte en fartbegrænsning på cykler, så de ikke kører over et kryds med 60 i timen.
  Jeg forud ser en ny slags højre svings ulykker hvor det ikke kun er lastbiler der bliver involveret i denne slags ulykker.
  Hvor mange lig der skal til før man sætter nogle begrænsninger på cyklerne vil så kun tiden vise.


Kommentér på:
Cykel må godt