{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Peter vesth Når jeg drømmer
  • #1   19. dec 2008 Mister medister !
    er du bare en idiot eller hvad?


  • #2   19. dec 2008 hmm ? :S

  • #3   19. dec 2008 Enerettten.

    Ophavsretten medfører eneret til at råde over værket, dels ved at fremstille eksemplarer af det (kopiering), og dels ved at gøre det tilgængeligt for almenheden. Værket gøres tilgængeligt for almenheden, når eksempelvis eksemplarer af værket udbydes til salg, udlejning, udlån eller vises eller fremføres offentligt (§ 2).

    Da der er tale om en eneret, skal andre have tilladelse fra rettighedshaveren for at kunne disponere over værket eller et eksemplar heraf. Den, der har fået tilladelse, kan således alene disponere i det omfang og på den måde, tilladelsen giver adgang til.

    Begrænsninger i eneretten.

    Der gælder ifølge loven indskrænkninger i rettighedshaverens eneret.
    Det er eksempelvis tilladt at fremstille enkelte eksemplarer i digital form af et musikværk eller et filmværk, når det udelukkende sker til personligt brug for fremstilleren eller dennes husstand (§ 12). Der skal således hverken indhentes tilladelse eller betales for denne brug.

    Endvidere må et originalt og lovligt eksemplar af et værk spredes videre, når eksemplaret med rettighedshaverens samtykke er solgt eller på anden måde overdraget til andre indenfor det europæiske økonomiske samarbejdsområde (EØS-samarbejdet, altså EU-landene og Norge, Schweiz og Lichenstein) (§ 19).

    Dette medfører, at en sådan musik-CD eller DVD-film lovligt udgivet og solgt i Tyskland eller England kan importeres til og videresælges i Danmark. Såfremt et sådan eksemplar imidlertid er udgivet og solgt i et land udenfor EØS-samarbejdet, eksempelvis USA eller Østen, må det pågældende eksemplar ikke importeres til Danmark med henblik på erhvervsmæssig brug i Danmark.Endvidere kræves tilladelse fra rettighedshaveren, såfremt køberen ønsker at udleje et sådan eksemplar, uanset om det er købt indenfor eller udenfor EØS (§ 19). Herudover kræves tilladelse, såfremt køberen ønsker at udlåne et eksemplar af et filmværk.



    Producentrettigheder.

    Tilsvarende enerettigheder og begrænsninger som ovenfor anført gælder for producenter af film og musik (§§ 66 og 67).


    Kopispærringer, elektroniske oplysninger om rettighedsforvaltning m.m.

    Ophavsretslovens kapitel 6 a omhandler tekniske foranstaltninger mm

    Med udtrykket "tekniske foranstaltninger" menes der generelt kopispærring af eksempelvis musik-CD og DVD-film og adgangskontrollerende indretninger på internettet.

    Hermed forbydes det at omgå disse tekniske foranstaltninger, ligesom det forbydes at fremstille og omsætte midler til omgåelse af de tekniske foranstaltninger.

    I praksis betyder det, at det ulovligt at fjerne fx en kopispærring på en musik-CD eller DVD-film. Dette gælder også, selvom det alene sker for at lave en kopi til personligt brug. En kopispærring gør altså kopiering også til personlig brug ulovlig.

    Det betyder også, at det er forbudt at fremstille, importere, sprede, sælge, udleje, reklamere for salg eller udlejning eller i øvrigt i kommercielt øjemed besidde indretninger, produkter eller komponenter, der kan bruges til omgåelse af de nævnte tekniske foranstaltninger.

    Tillige personer, der tilbyder hjælp til omgåelse af fx kopispærringer eller markedsfører sådanne produkter, hvis hovedformål er at omgå kopispærringer, kan således blive straffet efter de nye regler.

    Endvidere forbydes det at fjerne oplysninger om elektronisk rettighedsforvaltning, f x oplysning om, hvem der har rettighederne til et værk.

    Det er herefter ikke tilladt at fjerne oplysninger, der bruges af rettighedshaveren til at forvalte sine rettigheder.


    Sanktioner

    De, der ikke overholder ophavsretslovens bestemmelser og dermed ikke sikrer sig tilladelse, kan idømmes straf (§ 76) i form af bøde eller fængsel indtil 1 år, og blive mødt med krav om betaling af vederlag og erstatning samt godtgørelse (§ 83). Endvidere kan man blive dømt til, at de ulovlige kopier skal tilintetgøres (§ 84).

    Hertil kommer, at gennemførelse af retssag, hvorved man bliver dømt til eksempelvis at betale vederlag og erstatning, kan medføre betaling af sagens omkostninger udover honorar til egen advokat.



Kommentér på:
Peter vesth Når jeg drømmer

Annonce