{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Æ bit blæst
 • #1   8. feb Ak Å.R.

  hvis det så bare var "æ bit blæst" , det ville nok gå an - men nej hos os varsler de desværrre en orkan med muligvis flere efterfølgende orkaner.

  Advarslen har stået på i flere dage, men siden i går lyder advarslen på en orkan værre end orkanen Xaver i 2013. Xaver var så slem så næsten ikke et hus i vores område slap uskadt fra orkanen, vi slap fri men ihvertfald med det resultat, at jeg forhøjede vores forsikringer til 'elementarforsikringer', de er ikke billige men med vores 20-30 m høje træer på vores grund er en elementarforsikring billigere end de skader et væltet træ for det meste forårsager, som f.eks. alle de skader der opstod i 2013.

  Og sørgeligt nok var flertallet af de i 2013 ramte hus- og bilejere underforsikrede. • #2   8. feb DMI er stort set til grin...når de melder storm . så kommer der en lille pust som ikke engang kan vælte en tom mælkekarton.

 • #3   8. feb Ja jeg syntes også det er blevet et problem og tænker på når de lover ekstremt vejr få vi en let brise smiley

 • #4   8. feb Det er efterhånden blevet til "Ulven kommer, Ulven kommer her i Danmark - yderst sjældent vejrvarsler fra dmi passer.

  I dag er der nærmest totalt vindstille, spørgsmålet er så, om det er som man siger : Stille før stormen.

  De forsikringer Annella nævner, har jeg aldrig hørt om før, og jeg som ellers mener vi nærmest er forsikret imod alt i vor bette hus - hmm


 • #5   8. feb #4
  Å.R.


  Jeg udtrykte mig forkert - på dansk hedder det "Elementforsikring".


 • #6   8. feb Annella
  Nu har jeg søgt, der findes ikke en sådan forsikring i Danmark.

  Det nærmeste vi kommer, er stormskade forsikring.


 • #7   9. feb Nu så jeg lige vejrudsigten her kl. 23:30 på tv2 news, og igen igen ser det slet ikke så slemt ud, som varslerne fra dmi tidligere, det ender sgu nok med "Æ bit blæst"

  Da jeg var barn i 50 & 60erne, fik vi ikke den slags varsler - kun at der var stærk blæst på vej.
  Alt i dag bliver slået op som at vores vejr er blevet mere ekstremt, men det passer nu ikke, for da jeg var en knægt på 9 - 10 år hjemme på gården, var det mig som blev hejst op under taget, som ofte i vinterstormene blev hullet som en si - og skulle sætte nye tagsten i, (ofte over 500 tagsten) før mig var det min bror.
  Og dengang fulgte der ofte frost og sne med stormene, så fingrene blev stive af kulde, når stenene skulle slås fast i lægterne ( i de ældre cementtagsten var der et lille hul, hvor der blev sat en kraftig tråd i, den anden ende blev så slået i lægten med en hammer, så tagstenen sad urokkelig fat.
  Problemet var, at hvis stormen først havde slået hul i taget, pressede vinden stenen ud på modsatte side.
  Her er et billede af mit barndomshjem - det er stadig de samme tagsten fra min barndom, selv om det ligne plader på billedet, jeg kørte forbi i dag og så det - forestil jer, at i laderne, er der intet fra gulv til indvendig tag, kun lange stiger kan nå op  profilbillede
 • #8   9. feb Å.R. ja der var en gang hvor en storm var en storm og et vind pust ikke var noget man tog sig ret meget af smiley

 • #9   9. feb #6
  Å.R.


  En Elementforsikring er en forsikring, der betaler for alle skader og efterfølgende skader uafhængig af, hvad årsagen var til skaden/skaderne.

  En normal forsikring betaler først hvis f.eks. vi har en stormskade fra stormstyrke 8 under 8 betaler den ikke.


 • #10   9. feb Annella jeg tror ikke Å.R er vidende om at du bor i Tyskland smiley

 • #11   9. feb Åh ja Cody det har du sikkert ret i.

  Men jeg er nu glad for de dyre elementforsikringer, alene i øjelikket hvor jeg sidder her ved pc'en kigger ud ad vinduet og ser flere træer bøje sig faretruende mode både hus, garage og havehuset. • #12   9. feb og så meget til Å.R.s 'Æ bit blæst':

  https://www.a4nu.dk/artikel/vaeltet-campingvogn-spaerrer-to-spor-paa-ny-lillebaeltsbro?src=eniro

  https://ni.dk/ni-news/id/6fd24fac-4217-44d0-b6cf-3494e3c73062/Voldsomt-bl%C3%A6sevejr-aflyser-fly--og-f%C3%A6rgeafgange-s%C3%B8ndag


  Hos os i Havelland/Berlin/Brandenburg er advarslen fra Meteorologisk Institut hævet til alarmkategori rød til og med i morgen aften kl. 18.00


 • #13   9. feb Annella

  Jeg havde nu luret at du bor i Tyskland, omend jeg troede at det var i Hamborg området.

  Linket med campingvognen havde jeg nu set, jeg er selv campist, og de fleste campister lægger nu ikke hovedet under armen, og kører ud når varslerne om storm kommer i medierne.
  Flyene som bliver på landjorden blev allerede varslet i aftes - det samme med færgeruterne.
  Her i Assens området på Fyn blæser det da nu her kl. 14, men ligefrem storm vil jeg ikke kalde det.
  Hvis du så linket jeg satte ind med mit oplæg her, skulle det også være storm med orkanstød,- måske kommer det senere, men må indrømme at jeg har mine tvivl.

  Hvorfor fælder i egentligt ikke de træer, som er til fare for jeres bolig ?


 • #14   9. feb Det lufter da lidt her på Fyn, men det er da ikke ligefrem hvad jeg vil betragte som storm. Nok ikke engang kuling

 • #15   9. feb Jeg tror ikke at de udsatte områder behøver at købe en gummibåd med Wifi.

 • #16   9. feb Hvorfor fælder i egentligt ikke de træer, som er til fare for jeres bolig ?

  Å.R.

  Vi kan ikke bare fælde træer og slet ikke sunde træer, som vi selv vil, det kan kun lade sig gøre hvis vores skovfoged mener et eller flere træer skal fældes. Vi bor jo i en skov, alle vores træer har et nummer og bliver kontrolleret een gang om året, og forøvrigt vil vi slet ikke have fældet et eneste træ, hvis det ikke er absolut nødvendigt.


 • #17   9. feb Jeg har et bøgetræ på min grund, som er rigtig gammelt, det er langt over 1m i diameter på stammen, så det har i hvert fald stået her længere end vores hus. Ingen vil fælde det, så det får lov at leve smiley

 • #18   9. feb Absolut enig i at man ikke bare fælder træer uden der er en god grund. Tænk at leve i nogle byområder i USA, uden der noget som helst grønt - det må være sygt.

 • #19   9. feb Claus

  SÅ er træet nok omkring 150 år gammel - men det kommer så an på hvor god jorden er og tilvæksten pr. år - alt efter forhold.


 • #20   9. feb Ja det er så lige det. Hækken, der står på begge sider, har det ikke for godt, og er noget tynd i det. Så træet dræner godt, og tager det som det vil.

Kommentér på:
Æ bit blæst

x