{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
717 visninger | Oprettet:

Social bedragere {{forumTopicSubject}}

Nu har der igen været en tilsyn med om rejsende på dagpenge/bistand har meldt ferie så de ikke tager deres ydelse med sig.

Morten Frederiksen, der er lektor ved Aalborg Universitet siger:

Det er småpenge, der overhovedet ikke står mål med indsatsen,

nå???

Sidste tilsyn gav 10.6mill i tilbagebetalinger måske ikke meget i det samlede billede men giver et signal til dem som vil snyde at de kan bliver snuppet.

Han siger:

det her er en meget ineffektiv måde at fange det på.

Hvorfor den beskyttertrang???

Men tilsynet er ikke helt vandtæt for de kan bare tage bussen til Hamborg og så rejse derfra men et eller andet sted skal man starte.

Det beregnes at statens snydes for mellem 7 og 12 milliarder som kunne gøre godt et andet sted.
Kommentarer på:  Social bedragere
 • #1   13. mar Hvad er problemet med at folk tager på ferie, hvis de alligevel ikke har andet at lave?

  Jeg ved godt der er nogle regler om at de skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, men hvis der ikke er noget arbejde - hvad forsømmer de så?

  Hvor mange penge skal der bruges på at kontrollere dem?


 • #2   13. mar En lektor er indbegrebet af socialismens elite.
  En mand der har været så længe i det venstreorienterede uddannelsessystem at enhver tale om at spare penge på de offentlige finanser er et ukendt begreb han aldrig har stiftet bekendtskab med gennem sin lange uddannelse.
  Det er vist kun den yderste venstrefløj der tager dette segment's udtalelser for gode varer.
  Jeg gør på ingen måde og jeg glæder mig til at udbuddet af længerevarende uddannelser bliver så kraftigt beskåret at flere unge tvinges til at tage en håndværkeruddannelse hvor jordforbindelsen bevares, i modsætning til hvad vi ser idag
  Signalværdien ved kontrol af bedrageri er tifold mere værd end selve besparelsen


 • #3   13. mar Velkommen tilbage Alis C
  Glæder mig til at krydse klinger med dig og jeg sætter min lid til at trådejer skrider ind overfor personlige angreb så vi kan få en ordentlig debat


 • #4   13. mar Nu hvor vi er en del af den globale verden, mon der så findes et tal på, hvem der er de største social bedragere, for det der socialbedrageri har da ikke altid været kendt i den målstok.

  Kan I huske, da der udbrød krig i Libanon, hvor staten måtte bekoste hjemtransport af libanesiske (danske) statsborgere, der var på ferie, det handlede om godt 6.000, der var da en del, der blev taget i socialbedrageri


 • #5   13. mar Cody N #3

  "Signalværdien ved kontrol af bedrageri er tifold mere værd end selve besparelsen"

  Det er vi mildt sagt meget uenige i. Det, der er vigtigt, er ikke regler og penge, men om mennesker trives og har det godt. Hvis mennesker på kontanthjælp mener, at det ville være godt for familien at tage på ferie og hygge sig nogle dage sammen, så kan de jo være, de har ret!
  Der er ikke meget plads til kulør på tilværelsen, hvis man er på kontanthjælp.

  Gå hellere efter overskudsdanskere, der snyder samfundet. Velhavere, der gemmer penge af vejen i skattely o.s.v. De mangler ikke noget, og snyder kun fordi de ikke kan få penge nok. Det forarger mig.

  Men at fattige mennesker snyder sig til lidt mere livsglæde, det forarger mig ikke. Vi har råd til det.


 • #6   13. mar Alis

  Nu forstår jeg ikke du kan spørge på den måde for du ved godt at når folk på bistand/dagpenge/sygedagpenge osv. skal melde sig ud af systemet i den periode de holder ferie.

  Problemet er at folk sniger sig til at holde ferie og gemme sine 4 uger til senere så de er ikke til rådighed og snyder staten. Det er helt fint at melde ferie på bistand det har alle lov til når de har været på bistand i mere end 12 mdr.

  Der er så også mange som snuppes når de ikke møder op til møde eller deres børn savnes i skolen -

  Så det er helt et klart billede af social bedrageri.


 • #7   13. mar Polysl

  Jeg er ret ligeglad med hvad det hedder, og jeg ved godt at det er ulovligt.

  Det drejer sig om hvordan man prioriterer. Jeg prioriterer menneskers velfærd og en families trivsel meget højt.
  Mennesker på kontanthjælp er så meget i vanskeligheder at de har lov at redde livet.

  Hvis man en dag sørger for at mennesker på overførselsindkomst de har hvad de skal bruge, så vil jeg heller ikke længere se gennem fingre med snyderi, og så vil det ikke længere være nødvendigt.


 • #8   13. mar Alis

  Man kunne også mene at det ikke er en nødvendighed med et kørekort, eller overholde færdselsloven - det du opponere for er faktisk anarki - gør som du vil, regler er grundstenen i et samfund,

  Der er ingen forskel på en lille bedrager eller en stor bedrager.

  Du skriver:

  //citat
  Det drejer sig om hvordan man prioriterer. Jeg prioriterer menneskers velfærd og en families trivsel meget højt.
  //citat slut

  Hvis alle var bedragere fordi de mener at systemet ikke giver dem nok så vil der ikke være meget velfærd om nogle år.

  Når man snyder kommunen og holder ferie uden at melde ferie så tager man penge fra de aller svageste for det er jo der man skære når pengekassen er ved at være tom så jeg forstår ikke din manglende logik.


 • #9   13. mar Alis C - jeg er helt enig med Polysl og forstår ikke du kan plædere for socialt bedrageri på nogen måde.
  At rige også snyder betyder vel ikke grønt lys for alle andre, det er sku et skråplan !
  Der er og bliver gjort meget for at afvikle skattely og skattesnyd og jeg mener ikke vi kan få kontrol nok af både rig og fattig når det kommer til bedrageri med lovlydige skatteborgeres penge.
  Din sidste bemærkning om at vi har råd modbevises tydeligt når man ser på alle de nedskæringer af velfærden som sker hele tiden


 • #11   13. mar # 8 Polysl

  "Der er ingen forskel på en lille bedrager eller en stor bedrager."

  Så enkelt kan det siges! Og, jeg er enig!


 • #12   13. mar Det er der forhåbentligt på strafudmålingen.

  Dem som blandt andet Nordea hjalp med at flytte millioner eller var det milliarder til et skattely langt herfra, straffes forhåbentligt hårdere, end dem der har snydt staten for at tage en uges ferie udenlands på kontanthjælp.

  Så jo, jeg synes der er forskel på bedragere.


 • #13   13. mar Det er der vel en sats på i strafudmålingerne, men uanset hvad, så er det socialbedrageri, stor eller lille.

  Der er også forskel i fartbøder, alt efter, hvor meget der er kørt udover det tilladelige.


 • #14   13. mar Libbie.

  "Der er også forskel i fartbøder, alt efter, hvor meget der er kørt udover det tilladelige.
  "

  Så er der jo også implicit forskel på små og store bedragere.


 • #15   13. mar Jo, og de små fisk SKAT fanger. Men uanset størrelse af bedrageri, så er det lige ulovligt. Hvis nu alle kontanthjælpsmodtager holder "ferie" i ny og næ, så bliver de tilsammen store bedragere. Jeg går ikke ind for bedrageri, som Alis, hun synes det er OK

 • #16   13. mar Libbie.

  Jeg reagerer på denne sætning fra Polysl:

  "Der er ingen forskel på en lille bedrager eller en stor bedrager."

  Det ved da Gud der er!!!


 • #17   13. mar #16
  Forskellen Alan ligger i straffeudmålingen og ikke om en person er en lille eller stor bedrager, en bedrager er en bedrager uafhængig af omfanget af bedrageriet, ligesom en morder ikke bare er en lille morder, når vedkommende 'kun' har myrdet 1 person, og en større morder, når vedkommende myrder flere mennesker, den eneste forskel er, at sidstnævnte bliver omtalt som massemorder.


 • #18   13. mar Lone.

  Men det er stadig sætningen:
  "Der er ingen forskel på en lille bedrager eller en stor bedrager."
  Det ligger i at det i mine ører/øjne er formuleret forkert...

  Der er forhåbentlig også forskel på at stjæle et æble fra grønthandleren og så voldtage en 12 årig pige, eller..... Det ligger måske også bare i strafudmålingen...?


 • #19   13. mar Alan nu vrøvler du tråden handler om sociale bedragerier og sgisme ikke om en eller anden stjæler et æble - det er tyveri - voldtægt kan hverken sammenlignes med et stjålet æbler eller socialt bedrageri.

 • #20   13. mar Lone.

  Hvorfor kan vi ikke sammenligne det, når der tidligere i tråden blev sammenlignet med hastighedsforseelser af forskellig grad?

  Socialt bedrageri er da forskelligt om du har snydt for 100 kr. eller for en milliard....


 • #21   13. mar Alan

  ....eller om dy snyder for 10 mia?

  Forskellen er stadigvæk kun straffen, du får mindre straf for at snyde for 100 kr. (hvis det overhovedet bliver straffe), end du får for at snyde for 1 mia, og straffen er uden tvivl endnu højere, hvis du snyder for 10. mia.


 • #22   13. mar Lone.

  Forskellen er vel ikke "kun" straffen, men også handlingen.

  I bund og grund er vi vel alle kriminelle, hvem har ikke kørt lidt for stærkt på en motorvej, eller kørt på cykel uden ringeklokke, eller stjæle et askebæger fra et hotelværelse som dronning Ingrid, etc.?


 • #23   13. mar Ja, jeg hører til dem, som altid kører for "stærkt", det er svært lige at være på det rigtige, min sidste bøde på ca 59 km i timen, der blev jeg godt nok lidt stram, og jeg fik også medhold, jeg har ihvertfald ikke hørt noget, bøden forfaldt i december 17, men 100 m længere fremme, var der et skilt, hvor der stod 60, måske de aldrig sætter en fotovogn der.

  Jeg blev engang lokket til at stjæle 2 æbler fra en grøntforretningen med udendørs kasser, jeg glemmer det aldrig, blev fanget og fulgt hjem med trusler om alt muligt, jeg har ikke gjort det siden

  Jeg skal lige tænke om jeg har gjort mere ....


 • #24   13. mar Cody N #3

  Tak din hilsen.
  Jeg kunne ikke i en fart formulere et svar, men det bliver, at uanset om man er enig eller ej, så kan jeg godt lide at høre andre synsvinkler, og prøve at forstå andre menneskers baggrund for at mene som de gør.

  På nogle punkter ændrer jeg ikke holdning, men man skal stadig kunne omgås andre mennesker selvom de mener noget andet.
  Det er en vigtig forudsætning for demokrati


 • #25   13. mar Men efter tanke, jeg har aldrig begået socialbedrageri, mine regnskaber, indtægter, udgifter og momsregnskab har altid været rene, ååhh hvor er jeg bare en engel - torskegilde har jeg tilgode • #26   13. mar #22
  Nix Alan - nu skal du jo ikke beskylde mig for noget, jeg ikke har gjort, jeg har ALDRIG stjålet et askebæger hverken fra et hotelværelse eller andre steder fra

  OT - en lille historie om stjålede æbler - to 8-årige drenge så de skønne æbler på træet i præstens have, de blev enige om at klatre over hegnet og hver tage et æble - men ak og ve præsten så det, gik ud til drengene og sagde til dem: "Gud ser alt" - "jamen han sladrer ikke", sagde den ene knægt.


 • #27   13. mar Angående debatten om socialt bedrageri:

  Efter min mening er medmenneskelighed vigtigere end regler. Vi har reglerne for at have nogle færdselsregler vi alle kender og forstår, men hvis de regler i steder spænder ben, så har man efter min mening lov at bøje dem.
  Det er vigtigt at mennesker har opøvet så gode sociale evner at de kan administrere den proces.

  Da jeg var yngre, gift og havde et lille barn, arbejdede min mand en overgang sort for at tjene penge til en bolig. Der var boligmangel, og vi havde en byggegrund. Vi boede hos mine forældre, og min mor og jeg var som hund og kat. Det hele kørte op i en spids, og vi måtte flytte ind i kælderen før huset var færdigt, og så snart kælderen var lukket og fyret var tændt.
  Jeg arbejdede oven i købet ved skattevæsenet dengang.
  Der havde vi et motto der hed, at vi sover ikke med kasket på.

  Et af mine yndlings-filmcitater er fra en film med Sean Connery, der ved riddernes runde bord påpeger, at man kan lave regler, der gør mennesker til slaver, og man kan lave regler, der sætter dem fri.


 • #28   13. mar #25
  Jetset

  Det kan jeg så ikke prale af, aldrig at have begået bedrageri, hvad det bedrageri bestod af og består i, vil jeg ikke komme nærmere ind på, da vi jo aldrig ved, hvem der læser med.

  Og så er er forøvrigt Luxembourg og Liechtenstein skønne lande at holde ferier i, landene omtales også tit som skatteoaser.


 • #30   13. mar Jeg bryder mig ikke om et stikker samfund, det må kommune og stat selv finde ud af.

 • #31   13. mar #24 Alis C
  Selv tak.
  At se gennem fingre med vedtagne regler er jo en glidebane og vil hensætte de lovlydige i en taberposition.
  Vi vil nok alle hævde at en ferie på fællesskabets regning gjorde os rigtig godt, men ikke desto mindre ville det udhule fælleskassen på rekordtid.
  Du siger at hvis disse mennesker havde hvad de skulle bruge ville de holde op med at snyde, men da forskellen på hvad folk synes de har brug for er kæmpestor, gad jeg nok vide hvordan det skulle administreres uden regler


 • #32   13. mar Der kan være tilfælde, hvor sagsbehandlerne optræder som skrankepaver, og skal bevise deres magt.

  En person på sygeløn, var inviteret til barnedåb i England. Vedkommende kunne rejse lørdag, og være tilbage i arbejdsprøvningen igen mandag.

  Personen fik afslag, da han ikke måtte forlade landet, da han var på sygeløn.
  Reglerne siger vel ikke, at man skal være til rådighed for arbejdsmarkedet i weekenderne ??

  Vi var på en uges ferie sydpå, medens min kone var på sygeløn. En ferie, der var købt inden hun blev sygemeldt.

  Det var noget bureaukratisk bøvl, men sagsbehandleren kunne godt se, at den pågældende ferie kunne være helbredende for min kone. Hun blev "raskmeldt" i den pågældende uge, og sygemeldt igen efter ferien, sådan som reglerne nu var skruet sammen. (Hun havde feriepenge til den uge!) • #33   13. mar Cody N #31

  "At se gennem fingre med vedtagne regler er jo en glidebane og vil hensætte de lovlydige i en taberposition. "

  Det behøver det ikke at være. Hvis mennesker har fået opøvet en samvittighed og kan tænke selvstændigt, så tager de ikke mere end de behøver.

  Det er jo også sådan at hvis man skal være til gavn for samfundet og sine venner, så skal man have et rimeligt privatliv, så man kan lade batterierne op, når der er brug for det. Man gør ingen nogen tjeneste ved at gå ned med flaget.

  Jeg opfatter mennesker langt mere rimelige og samvittighedsfulde end f.eks. vores nuværende regering, der tror at folk ligefrem skal være truet af sult for at de gider at bestille noget. De tager fejl! At stille mennesker så ringe tapper dem tværtimod for energi og overskud.

  Der er da nogen, der snyder sig til mere end de behøver, men dem gælder der andre regler for.


 • #35   13. mar Alis - du mener altså at samfundet skal se gennem fingre med snyd indtil disse mennesker har opøvet en samvittighed og kan tænke selvstændigt ?
  Masser af mennesker er til gavn for samfundet på trods af stress og elendigt familieliv så hvorfor skal folk uden arbejde stilles bedre ?
  Det er muligt at du opfatter folk langt mere samvittighedsfulde end vores regering, men det rokker ikke ved at forrige regeringer har tilladt folk at gå arb.løse efter forgodtbefindende uden modkrav af nogen art.
  Først nu er man begyndt at stille krav og skære ned i ydelserne hvis ikke man gør en indsats og nu kommer de langtidsledige ud af starthullerne.
  Helt uenig i din slutbemærkning. Alle der snyder, snyder mere end nødvendigt


 • #37   13. mar HM jeg må først sige at jeg til dels er enig med Alis C og tænker på dem jeg kender der får kontanthjælp der kan sættes nok så mange regnestykker op og der til må jeg bare sige at det kan godt være det ser godt ud (men der er intet hold i alle de regnestykker) og jeg vil på det nærmeste godt vædde med jer alle om at vi alle har tjent en tyvekrone på vinduesvask eller andet - slået græs for en nabo der ikke selv kunne og sådan kunne jeg forsætte og nej jeg bliver stadigt aldrig en stikker og jo jeg har pudset min glorie

 • #38   14. mar Alis
  Det med folks samvittighed, tager du fuldstændig fejl af!

  # Hvis mennesker har fået opøvet en samvittighed og kan tænke selvstændigt, så tager de ikke mere end de behøver.#

  Som buschauffør har jeg ofte oplevet, at jeg har opdaget et rejsekort, der er udløbet/ugyldigt. Når jeg afviser kortet, får jeg at vide, at det er godkendt de sidste par dage! Så tror kunden, at det dermed er lovligt/gyldigt. (Det er nemt for chaufføren at overse i skyndingen, når der er travlt)

  Samvittighed er en trekantet ting, der gnaver i vores brystkasse, når den udfordres. - Hver gang det sker, bliver spidserne slebet af samvittigheden. Til sidst er der ikke noget, der føles som dårlig samvittighed.
  Jeg har set utallige eksempler på, at det udvikler sig fra det lille snyderi til bedrageri i større omfang.

  Når snyderiet med ferier på bistand/sygeløn ikke er blevet opdaget de sidste 2-3 gange, opfattes det som "lovligt og godkendt" af samfundet.

  Selv om det kan være noget bureaukratisk bøvl, er man forpligtet til, at framelde sig hjælpen i de dage, man rejser udenlands på ferie.
  Hvis sagsbehandleren er voksen, burde det ikke være umuligt at komme tilbage i "systemet", når man er tilbage.


 • Ronald G
  Ronald G Online Tilmeldt:
  dec 2015

  Følger: 9 Følgere: 34 Emner: 43 Svar: 2.129
  #39   14. mar Et par blev skilt i gamle Danmark.- begge folkepensionister . de fik så lidt større pension. ---
  Emigrerede her til Gran C. -- flyttede sammen. men kunne ikke holde deres kæft med fidusen. -- Så en dag fik de besøg. Og så faldt hammeren. Det var ret meget der her skulle betales tilbage. Det betaler sig ikke.
  At blamerer sig med sådan noget hernede, er ligesom at fortælle det til EB. .. DUMT.


 • Ronald G
  Ronald G Online Tilmeldt:
  dec 2015

  Følger: 9 Følgere: 34 Emner: 43 Svar: 2.129
 • #41   14. mar #36 ole S
  Nu skrev jeg arb.løs og ikke kontanthjælp.
  De forrige regeringer bærer skylden for at mange mennesker idag har mistet tilknytningen til arb.markedet fordi der ikke var nogen konsekvenser.
  Det samme gælder mange førtidspensioner der blev givet uretmæssigt


 • #43   14. mar
  jeg vil skære hele denne diskussion ind til benet, ved at fortælle en lille opbyggelig historie. hvad, hvem og hvornår må man bedrage. ALDRIG. Min fortælling starter med mig som 11 årig, jeg blev hver uge sendt ned til den lokale kiosk og skulle udfylde 3 tipskuponer, der var dengang ikke kalkerpapir, så det tog sin tid. og en dag jeg havde min bedste veninde med, "følte jeg at jeg fortjente en belønning" så jeg købte en salmiakstang som vi delte. Min mor opdagede det selvfølgelig med det samme, der manglede 10 ører. jeg modtog den eneste lussing jeg har fået i mit liv,i overværelse af min veninde. Jeg var så flov og det medførte at jeg ikke siden har stjålet eller bedraget. Måske en meget naiv demonstration af moral, men ikke desto mindre et bevis på at ordentlig opførsel skal indpodes meget tidligt i livet. Så sætter det sig fast. Samvittighed er noget vi alle er født med, moral skal indlæres, og når man lever i et demokrati, som vi selv har valgt, så skal man ikke bedrage hinanden. Og det uanset om der er nogle der har mere end en selv, måske er der en grund til det.


 • #44   14. mar ole S # 34

  Jeg kommer nok til at gentage mig selv, for det, jeg har skrevet, er vist ikke blevet forstået.

  Som hovedregel så mener jeg at loven skal overholdes, men der kan være undtagelser, f.eks. hvis menneskelige hensyn går forud.

  Man kan ikke opretholde en rimelig levestandard på kontanthjælp, og der bliver flere og flere børn i Danmark, der vokser op i fattigdom. Det kan have store konsekvenser for deres evner til at følge med i skolen, og for hele familien i det hele taget. Der er børn, der ikke kan komme med til børnefødselsdag fordi de ikke har råd til at købe en gave.

  Hvis sådanne forældre mener, at det vil være godt for børnene at hele familien tager på ferie sammen, så er det småligt at misunde dem det. I deres sted ville jeg også prioritere mine børn højere end et samfund, der regner på at slippe så billigt som muligt med overførselsindkomsterne.


 • #45   14. mar #44


  Der er børn, der ikke kan komme med til børnefødselsdag fordi de ikke har råd til at købe en gave.

  Hvis sådanne forældre mener, at det vil være godt for børnene at hele familien tager på ferie sammen, så er det småligt at misunde dem det. I deres sted ville jeg også prioritere mine børn højere end et samfund, der regner på at slippe så billigt som muligt med overførselsindkomsterne.


  Så burde sådanne forældre hellere bruge penge på at købe en gave og lade deres børn deltage i det sociale liv som f.eks. at deltage i børnefødselsdage i stedet for at bruge penge på en ferie, som de ikke har råd til.


 • #46   14. mar #7
  Du skriver, Alis, :" Jeg prioriterer menneskers velfærd og en families trivsel meget højt.
  Mennesker på kontanthjælp er så meget i vanskeligheder at de har lov at redde livet."

  Samt

  Hvis man en dag sørger for at mennesker på overførselsindkomst de har hvad de skal bruge, så vil jeg heller ikke længere se gennem fingre med snyderi, og så vil det ikke længere være nødvendigt.
  og:
  Man kan ikke opretholde en rimelig levestandard på kontanthjælp

  Hvis man på kontanthjælp har råd til at tage på ferie til de varmere himmelstrøg, så HAR man hvad man skal bruge! Dermed også en rimelig levestandard.
  Det hænger ikke sammen hvad du skriver Alis! • #47   14. mar Cody N #35

  "Alis - du mener altså at samfundet skal se gennem fingre med snyd indtil disse mennesker har opøvet en samvittighed og kan tænke selvstændigt ? "


  Det er ikke det, jeg skriver. Læs venligt mit #44

  "Masser af mennesker er til gavn for samfundet på trods af stress og elendigt familieliv så hvorfor skal folk uden arbejde stilles bedre ?
  Det er muligt at du opfatter folk langt mere samvittighedsfulde end vores regering, men det rokker ikke ved at forrige regeringer har tilladt folk at gå arb.løse efter forgodtbefindende uden modkrav af nogen art. "


  Mener du at hvis man bare stiller krav til mennesker, der er gået ned med stress, at så går det nok over? Der er desværre mange, der opfatter stress som en undskyldning for at slippe for at bestille noget.
  Ved stress er hele systemet tappet for energi, og ud over at det er usundt for personen selv og kan medføre andre følgevirkninger, så begår mennesker, der er gået ned med stress, for mange fejl. Det er ikke godt nok hvis man kun forstår det angående piloter, der flyver med en hel maskine fuld af mennesker.

  "Først nu er man begyndt at stille krav og skære ned i ydelserne hvis ikke man gør en indsats og nu kommer de langtidsledige ud af starthullerne. "

  Så du mener ikke at mennesker kan finde ud af at stille krav til sig selv? Jeg vil tro at de fleste mennesker bedst selv kan vurdere, hvad de kan og hvad de ikke kan.

  "Helt uenig i din slutbemærkning. Alle der snyder, snyder mere end nødvendigt"

  Der er mennesker, der snyder fordi det er blevet nødvendigt for at overleve. De sidste mindst 15 år har jeg jævnligt stødt på, at mennesker presses ud i snyderi og kriminalitet i takt med at overførselsindkomsterne sættes ned. Mennesker, der normalt ikke ville drømme om at gøre sådan noget.


 • #48   14. mar Jeg er træt af at høre om alle de 'stakkels' børn.

  Hvis man er uden uddannelse, og i årevis har levet af kontanthjælp, så sætter man ikke børn i verden! Slet ikke gentagne gange.

  Det er ikke en menneskeret at få børn, men en pligt at kunne forsørge dem selv, og ikke lade andre menneskers penge forsørge sine børn!


 • #49   14. mar Busmann # 38

  Desværre har den danske mentalitet ændret sig så markant i de senere år, at den næsten ikke er til at kende igen. En del år gik det for en del hen over hovedet på mig - jeg havde jo selv gode betingelser - så jeg forstod ikke fuldt ud at mange andre på overførselsindkomst fik det værre og værre.
  I takt med at samfundet udsatte dem for mere og mere mistillid og nedskæringer, så ændredes deres sociale normer.
  Det er rigtigt at idag skal man faktisk være på vagt over for alle.

  Jeg var ung i 60erne og 70erne, hvor vi talte meget om samfundsbevidsthed. Man skulle opøve sine evner og sin solidaritet med hele samfundet. Dengang læste man socialrealisme og havde protestsangere. Man opøvede bevidst sine egne sociale normer og overholdt dem.

  Idag har vi et samfund, hvor folk gennemgående tænker mest på sig selv og udkonkurrerer hinanden.
  Hvad skal der til for at flertallet forstår, at vi er på vej i afgrunden? At det er jungleloven hvor kun de stærkeste og mest hensynsløse overlever!


 • #50   14. mar Sandt at den danske mentalitet har ændret sig, og flere er blevet mere egoistiske.

  Men det største problem, som har ført til at det desværre i højere grad er nødvendigt at gå hårdere til værks, er de fremmede kulturer som 'udsulter' vores velfærdssystem, arbejder sort og får en hullens masse børn, uden at have lagt en reel skattekrone i vores fælles bugetkasse. • #51   14. mar #42 ole S
  Forrige regeringer, rød el. blå er lige fedt da det først er indenfor de sidste 5 år der er blevet strammet op til et niveau hvor det knap kan svare sig at gå hjemme, medmindre man er enlig med min.3 børn.
  Jeg formoder der er grænser for hvor længe man kan få,understøttelse hvis man siger nej til anvist arbejde og rigtig mange er ikke-medlem af en a-kasse, men da forskellen på ydelserne ikke var ret store dengang er det jo ikke underligt at mange ikke gad arbejde.
  Det er heller ingen hemmelighed at lektorer, rektorer, professorer m.m der har brugt mange år i undervisningssystemet generelt er venstreorienterede.
  Udtalelsen som lektoren fremkom med "det er småpenge ifht, gevinsten" passer præcis med den generelle holdning hos Enhedslisten og øvrige venstrefløj som anser de offentlige kasser for et tag selv bord der altid er fyldt
  Jeg kan ikke se at standarden forringes af den grund


 • #53   14. mar #52

  FHHH. Kunne ikke være mere enig i et indlæg.


 • #54   14. mar #47 Alis C
  Jeg kommenterede på hvad du skrev i #33 og kan ikke se en ændring i #44.
  Hvad mener du præcis når du skriver: Hvis folk har opøvet en samvittighed og kan tænke selvstændigt, så tager de ikke mere end de behøver ?
  Er det flere penge der opøver samvittigheden og får dem til at tænke selvstændigt ?

  Nu var det dig selv der bragte stress på banen og jeg mindede bare om at mange mennesker er stressede på deres arbejde så jeg kan ikke se hvordan det skulle være en undskyldning for at snyde sig til ekstra ferie fordi man er uden arbejde.

  Desværre viser undersøgelser at mange af disse mennesker ikke er istand til at hanke op i sig selv så svaret på dit spørgsmål er nej.
  Hvordan flere penge skulle animere dem til at gå på arbejde tror du nok ikke engang selv på Alis !

  Det samme gælder din sidste bemærkning da du nok ikke har indset at nedskæringerne er sat i verden for at tvinge de arb.duelige ud i arbejde.
  Danmark har ikke råd til så mange mennesker på off.forsørgelse det må da snart være klart for enhver og de sidste 20 års socialpolitik har bare gjort det værre.

  Forklar venligst hvor pengene skal komme fra hvis vi fortsætter med at producere folk uden for arb.markedet med en lige så stor indkomst som lavtlønnede i arbejde !

 • #56   14. mar Politisk sort!!!!!!

  Hva' er det nu for noget? • #58   14. mar #55 Ole S
  Nu er det vist dig der er gået i sort ole S !
  Uagtet hvad du måtte mene om min politiske overbevisning har jeg ingen steder i denne tråd kaldt politikere for hjernedøde så den påstand kommer du til at trække tilbage !
  At sammenligne med Nordkorea som er et diktatur uden et politisk system vidner om at du har tabt sutten ole S, så tag lige og stram op TAK !


 • #59   14. mar Kisser #43

  ”jeg vil skære hele denne diskussion ind til benet, ved at fortælle en lille opbyggelig historie. hvad, hvem og hvornår må man bedrage. ALDRIG.”

  Nu handler dette ikke om bedrag, men om småsnyderi for at opnå en bedre tilværelse. Mange kontanthjælpsmodtagere er meget pressede økonomisk, men det er de store gloser, der findes frem, når man skal retfærdiggøre at tage endnu mere fra dem.

  https://stiften.dk/artikel/504632

  I artiklen taler beskæftigelsesministeren om mennesker, der kan men ikke vil bidrage til samfundet.
  Det er samfundet selv, der afgør om folk kan eller ikke vil. Det er der ansat folk til ved kommunen, og de er uddannet til hvilke resultater de skal komme frem til.

  Af dit indlæg fremgår det også, at du anser lussinger for at være en god opdragelsesmetode. Det har du kun fået én gang. Betyder det at tyveri af en 10-øre er din alvorligste forbrydelse dengang i barndommen?

  Til gengæld for din opbyggelige historie (som jeg altså finder amoralsk) så vil jeg lave en tænkt situation. Forestil dig at du har børn, og ikke penge til ordentlig mad eller vigtig medicin til dem, og slet ikke til en computer og smartphone, som er nødvendig for at man socialt kan være med. Ville du lade dem gå sultne i seng og uden den allergimedicin, der kunne dæmpe deres lidelser? Fordi du ikke vil gøre noget, der er ulovligt?
  Der bliver flere og flere forældre, der ikke kan give deres børn en ordentlig start i tilværelsen.
  Problemet er at der er mange, der har fundet ud af at lave bedrageri inden for lovens rammer, og som udnytter lovgivningen til at rage ned i deres egne lommer, og det drejer sig om mange flere penge end det småsnyderi, jeg ikke kan forstå at man gider at tage alvorligt. Den slags økonomiske manipulationer kalder jeg bedrageri, og puds folkedomstolen på dem i stedet.
  Eller man kan få valgt politikere ind i folketinget, der skaber de bedst mulige betingelser for de velbjergede, så de kan få endnu flere penge. Det er det, der er årsagen til at der mangler penge i statskassen til social omsorg.

  Historien om din salmiakstang får mig til at tænke på min om en flødebolle. Vi boede på landet, da jeg var barn, og min mor havde købt flødeboller. Jeg fik en og spiste den, og så fik jeg posen med en til min far, som var ude i marken. Jeg glemmer aldrig den tur. Med smagen af sød flødebolle og chokolade i munden måtte jeg løbe ud i marken og aflevere en til min far også, og det var næsten umuligt at modstå fristelsen til at spise den også. Men jeg klarede det!
  Mange kontanthjælpsmodtagere har ikke råd til lørdagsslik.

  Som voksen måtte jeg i intensiv psykiatrisk behandling for at få løst op for al den selvundertrykkelse og perfektionisme, jeg i ordets egentlige forstand havde fået banket ind i kroppen. Min familie havde den samme holdning som du, at selvkontrol skal indlæres tidligt og med nogle metoder, der faktisk er tortur.
  Jeg fik som voksen endelig lov at gøre oprør imod al den vold, jeg havde været udsat for, og fik lov at danne mig mine egne normer, som stemmer med min natur.


 • #60   14. mar Vi er alle forskellige og nogen er mere skrøbelige end andre, både fysisk og psykisk.
  Min barndom indeholdt både yderst fattigdom, hygge, hårdt arbejde og revselse af den gamle skole hvis man trådte ved siden af.
  Det samme gjaldt skolen hvor pegepind, lineal og flade øretæver blev anvendt på livlige drenge som mig.
  Feriekolonierne om sommeren var omend endnu værre, men jeg har aldrig følt trang til at beklage omstændighederne hverken før eller siden da vilkårene var sådan og jeg anser ikke min barndom som ulykkelig, tværtimod


 • #62   15. mar Det er sq også for dårligt ikke at kunne blive millionær på kontanthjælp, sæt den så op FHHH

 • #63   15. mar Cody N #60

  Det er en del af den autoritære opdragelse at det er forbudt at reagere imod den!
  Derfor sker der det, at børn integrerer metoderne og gør dem til deres egne. Der er grænser for hvor længe et barn kan holde over for den slags metoder.

  Magt og magtesløshed er en indviklet størrelse, og der er skrevet bøger om det. Det er ikke et emne, der kan behandles på en lille plads, men et grundprincip til forståelsen er, at det er bedre at føle magt end at føle magtesløshed. Det hjælper på angsten og følelsen af magtesløshed, hvis man kan tyrannisere dem, der er svagere end man selv er.

  Jeg reagerede med Ocd. Jeg blev tvunget til at fortrænge hvad jeg havde af følelser og behov, som ikke passede mine forældre, og det gjorde jeg ved i tankerne at lave en modsat rettet reaktion og dermed opbygge en helt ekstrem selvdisciplin. Altså tvangstanker. Det blev afsløret ved den psykoanalyse, jeg gennemgik gennem flere år da jeg var først i tyverne. Behandlingen virkede så jeg kom helt fri af Ocd og gennemførte en ny uddannelse.

  Det er ikke et spørgsmål om hvor skrøbelig man er, men om hvilken mentalitet man har og hvordan man reagerer. Som barn troede jeg også at sådan var verden, men jo ældre jeg blev, jo mere forstod jeg at det er helt galt at tyrannisere børn med vold og afstraffelser. De skal ikke kontrolleres med angst, de skal udvikle deres forståelse for hvordan verden fungerer og hvordan man får den til at fungere bedre.


 • #64   15. mar FHHH # 61

  "Alis du blev spurgt om af Cody hvor flere penge skal komme fra. Kunne du ikke forklare det til ham.

  PS. De stramninger du har indenfor området, som du hetzer imod VIRKER!!!! "


  Wow - og den fik du 3 likes for.

  For at tage det sidste først - Nej, stramningerne virker ikke! Nedskæringer på overførselsindkomster giver flere penge i kassen for de vejbjergede, der får udbetalt pengene som skattelettelser.

  Hvor pengene skal komme fra? Prøv at se her

  https://www.business.dk/oekonomi/se-listen-her-er-danmarks-rigeste-2017

  Danmark har penge nok, men der er for mange, der er gode til at rage dem ned i deres egne lommer uden at tænke på, at det er hele samfundet, der skal fungere.

  Der er masser af opgaver, der ikke bliver løst. Man kunne oprette stillingerne i det offentlige og lade folk søge på dem. Ikke alene er der mange danskere, der gerne vil have et arbejde, men mange flygtninge kommer også med uddannelse og evner som samfundet og dermed vi alle kunne få gavn af.

  Problemet strander på at de mennesker skal have løn, og løn til offentligt ansatte betales med skattekroner. Og danskerne vil ikke betale skat! Så ser de hellere passivt på at deres medmennesker ligger og fryser ihjel på gaden.

  Problemerne kunne løses, hvis vi ikke havde den flok topmålte egoister, der kun kan tænke til deres egen fordel, og som vurderer deres medmenneskers værdi efter om de selv har gavn af dem.

  For en sikkerheds skyld vil jeg tilføje, at det ikke er alle velhavere, der er egoistiske og asociale. Jeg kommer selv fra en velhavende familie, og de var ikke lige tumpede alle sammen.


 • #65   15. mar Jetset # 62

  Her taler vi om nogle mennesker, der bare ønsker sig en menneskelig tilværelse. • #66   15. mar Alis, skal det kunne betale sig at arbejde ?? - der er masser af jobs, det handler bare om at gå ud og søge.

 • #67   15. mar #65

  Jetset # 62

  Her taler vi om nogle mennesker, der bare ønsker sig en menneskelig tilværelse.  Og DET helst for den arbejdende befolknings skatteydelser?


 • #70   15. mar Os så kan du Alis forøvrigt læse om f.eks. Fleggaard, hvordan familien er kommet til penge.

 • #71   15. mar #68
  FHHH

  Og så er det forøvrigt ikke alle Danmarks 100 rigeste https://www.business.dk/oekonomi/se-listen-her-er-danmarks-rigeste-2017 der har siddet hjemme med hænderne i skødet, de har sgu arbejdet sig op fra 0.


 • #72   15. mar #69
  FHHH
  #67
  Det skal da være alle arbejdere og de rige. Faktisk alle uden Alis.

  Selvfølgelig hvad tænker du, Alis har da ikke arbejdet men siddet hjemme og krydret røv i mindst 20 år for andres penge.


 • #75   15. mar Så fik vi lige en række eksempler på hvordan man hjernevasker befolkningen til at acceptere sociale nedskæringer og at andre må leve i fattigdom.

 • #79   15. mar Alis du har desværre ikke opdaget at hele den offentlige sektor er en service sektor der financieres af statskassen.
  Statskassen får sine indtægter fra private virksomheders eksportindtægter som primært omfatter, industri, landbrug, fiskeri og know how.
  En pæn del af disse virksomheder ejes af de rigmænd som du vil smide ud.
  Du foreslår et større forbrug på de offentlige finanser, med den ene hån og vil smide de mennesker ud som er grundlaget for selvsamme finanser, med den anden hånd
  Jeg vil forslå dig at læse "samfundsøkonomi for begyndere" inden du dømmer nogen


 • #80   15. mar Det er lige netop det forkerte billede af samfundets økonomi man bruger som undskyldning for at skære ned på den offentlige sektor og folk hopper på den.

  Jeg har arbejdet både i skattevæsenet og i sundhedssektoren, og har desuden taget eksamen i samfundskundskab, så lad være med at påstå, at jeg ikke ved hvordan samfundet fungerer.
  Der findes samfund, der kun har en offentlig sektor og ingen privat. Det fungerer udmærket.

  Personligt går jeg ind for et blandingssamfund, og en regering, der kan få den offentlige og den private sektor til at fungere sammen.


 • #82   15. mar Øhh Alis - hvilke samfund har kun en offentlig sektor ?

 • #83   15. mar # 82 Cody

  Der kom du mig lige i forkøbet.


 • #85   15. mar Cody N

  Kommunistiske samfund har kun en offentlig sektor. Samfundet ejer arbejdspladserne, og medarbejderne er lønmodtagere. Overskuddet tilhører alle og deles.

  Jeg er socialist, jeg er ikke kommunist. Jeg går ind for en stærk social sektor, så alle i det mindste har det nødvendige. Resten kan man slås om, og det er ligegyldigt at nogen bliver mere rige end andre, bare alle har det nødvendige.


 • #87   15. mar I kommunistisk lande deler man ikke alene overskuddet fra de nationaliserede virksomheder, man deler også opgaverne og arbejdet.

  Jeg er imidlertid vokset op i en familie hvor de flere havde egen virksomhed, og det synes jeg der skal være.


 • #89   16. mar Forhedehulehelvede #84 der lever jeg gerne - men desværre findes den jo kun i fantasien

 • #90   16. mar Sorø Kommune afslørede socialt snyd for millioner
  Næsten 5,5 mio. kroner har kommunen sparet ved at tjekke 70 borgere efter i sømmene.

  https://jyllands-posten.dk/indland/ECE10420688/soroe-kommune-afsloerede-socialt-snyd-for-millioner/


 • Ronald G
  Ronald G Online Tilmeldt:
  dec 2015

  Følger: 9 Følgere: 34 Emner: 43 Svar: 2.129
  #91   16. mar Uanset hvad -- så skal der arbejdes.. det kan ikke være rigtigt, at mange kører på frihjul. det halve liv.. Jeg får Luksusfælden tilsendt. og det er jo utroligt at se unge mennesker der aldrig har arbejdet. hvilke hjem mange af dem har. og udstyr. de tager det for givet.
  Fandme om jeg ville være med til at betale deres gilde. Og så er jeg ligeglad med om det kan betale sig. De skal kraftstejlme arbejde for føden.


 • #92   16. mar Godt formuleret Ronald og helt enig.

  I takt med at diagnosehåndbogen bliver tykkere og tykkere stiger antallet af mennesker udenfor arb.markedet og det er sku tegn på et sygt samfund i mere end een forstand


 • #93   16. mar Ja, der skal arbejdes, og der er masser af opgaver at tage fat på. Masser at opgaver der ikke bliver udført.

  Samfundet skal oprette de stillinger, der er nødvendige for at samfundet kan fungere, og naturligvis med en ordentlig løn og fagforeningsrettigheder. Så kan folk frivilligt søge på dem og søge derhen, hvor de har lyst og evner til at gøre en indsats.

  Jeg garanterer at de stillinger vil blive besat meget hurtigt!!

  Problemet er om de vil blive oprettet. Vi har en regering med DF i spidsen, der arbejder på at afvikle samfundet.

  Angående luksusfælden så gad jeg i lang tid ikke at se den, for alene overskriften fortalte mig, at det var endnu et forsøg på at indoktrinere folk, at hvis mennesker havde økonomiske vanskeligheder, så var det deres egen skyld.
  Den senere tid har jeg set et par udgaver - eller en del af dem, jeg gider ikke altid at se dem færdigt, og jeg havde ret.

  Hvorfor laver man ikke nogle udsendelser om hvordan mennesker på kontanthjælp de kan få det til at løbe rundt, hvis de overhovedet kan det. Mennesker som er ansvarsbevidste nok, men som bare ikke har pengene til husleje og legetøj til børnene? Lad nogle eksperter prøve at få sådan en økonomi til at fungere.


 • Ronald G
  Ronald G Online Tilmeldt:
  dec 2015

  Følger: 9 Følgere: 34 Emner: 43 Svar: 2.129
  #94   16. mar Ja Cody . Indrømmet , jeg hader disse forkælede Møgunger, der intet gider. I mine øjne -Social bedragere. Og så tillader de sig oveni købet at klage over forholdene.

  Da jeg kom i lære i 1950 lød lønnen på 450 kr. som udlært fik jeg 100 kr. mere
  Og mit første job efter læretid, var hos I Chr.Petersens.Nikolaj Plads kbhvn. løn 750.
  turen dertil var med DSB. grisevognen. -- den type hvor man kunne se hele vognen. lavtryggede sæder. så købte jeg en Motorcykel, NSU Max 250 cb. på veksler 10 stk a 450 kr. og så kørte jeg på den. - men det var tider. og jeg var glad og tilfreds.
  Det er mig tilhøjre.


 • #95   16. mar Alis, der har været masser af udsendelse om kontanthjælpsmodtager, der er også penge til smøger og bajer, men sådan helt konkret, hvad skal der så være penge til ??

 • #96   16. mar Jetset.

  De fleste af de udsendeler jeg har set, har haft til formål at nedgøre kontanthjælpsmodtagerne og påstå at det er deres egen skyld, hvis de har fået gæld.

  Jeg kunne godt tænke mig, at man lavede nogle udsendelser i lighed med luksusfælden, men om mennesker, der uforskyldt har en økonomi, der ikke kan løbe rundt. Sæt eksperter og bankrådgivere til at klare det.


 • #99   16. mar #94
  Du er en del år ældre end mig Ronald, men da jeg kom i lære i 65 som smed var lønnen 0,99kr i timen og arb.ugen lød på 47 timer (incl.lørdag). Ugelønnen på 46,50kr dækkede 25kr i kostpenge hjemme og resten til benzin til knallerten samt smøger.
  Derudover tjente jeg som buddreng efter arbejde der financierede mine diskoteksbesøg i weekenden.
  Forskellen på dengang og nu er rystende i flere henseender og absolut til den negative side set fra mit hjørne.
  At sætte tæring efter næring er ikke eksisterende da barren er sat alt for højt idag.
  Jeg lejede et kælderværelse med adgang til thekøkken og toilet da jeg flyttede hjemmefra som 17 årig og havde kun en seng og mit sengetøj, men det var mit hjem et års tid.
  Alting skulle der spares op til og det tog hulens lang tid fordi pengene var små.

  Det er urealistisk at ønske disse tider tilbage, men det personlige ansvar for eget liv er sku godt nok en mangelvare idag


 • #100   16. mar #91
  Nemlig Ron !

  #94
  Da jeg kom i lære i 1950 lød lønnen på 450 kr.

  Hold da helt op, hvor blev du godt lønnet i 1950, da jeg kom i lære i 1964 tjente jeg første år 285 kr - meeeen jeg må dertil sige, jeg havde en god lærermester nemlig Jan Bonde Nielsen, han var forøvrigt fra vores hjemby Roskilde. • #101   16. mar Du er en del år ældre end mig Ronald, men da jeg kom i lære i 65 som smed var lønnen 0,99kr i timen og arb.ugen lød på 47 timer (incl.lørdag). Ugelønnen på 46,50kr dækkede 25kr i kostpenge hjemme og resten til benzin til knallerten samt smøger.

  Cody

  dig og Ron har vel nok haft det let i forhold til mig, forkælde møgunger , jeg havde en 48 timer uge og også incl. lørdage, jeg betalte ikke for at bo hjemme, men min far krævede så, at jeg sparede 100 kr.sat ind på en sparebog hver måned, og det var et godt krav - dengang set i bakspejlet, jeg havde nemlig rart 'mange' penge, da jeg begyndte at studere.


 • #103   16. mar #102
  FHHH

  det var også dengang de rige og velbergede udnyttede arbejderne ikke sandt ?


 • Ronald G
  Ronald G Online Tilmeldt:
  dec 2015

  Følger: 9 Følgere: 34 Emner: 43 Svar: 2.129
  #104   16. mar OK. min lære-løn var 4th år. første år kan jeg ikke huske. men sikkert noget med 135.oo, og jeg skulle også køre som bud. hvis vores fastansatte bud havde brug for hjælp. -
  Og det forgik på en LongJohn. det skulle lige læres. Men sjovt


 • #106   16. mar FHHH.

  Så må vi kalde på Alis, det er hendes yndlingsord.


 • #107   16. mar #105
  Det overlader jeg til Alis, det ved hun jo ALT om modsat til mig og alle i andre.


 • #109   16. mar #108
  FHHH

  nu skal du fanme ikke vække sovende hunde


 • #110   16. mar # 59 ifølge Alis. Af dit indlæg fremgår det også, at du anser lussinger for at være en god opdragelsesmetode.,


  Det er noget af en konklusion at komme til, på mine vegne, og ikke så lidt flabet, du taler om at man ikke skal være personlig og samtidig fortsætter du uforstyrligt med at give os din egen livshistorie for hundrede og syttende gang, Nu må du gerne stoppe, jeg kan den ord for ord, vi er ikke demente alle os andre, selv om du taler ned til os som om det var tilfældet.
  Foruden glorificere du i et langt indlæg i denne debat Kommunismen, Og nu hvor vi har åbnet for Pandoras æske, og er personlige,( du åbnede nemlig æsken denne gang. ) så vil jeg spørge om hvor i alt verden findes den Parallel Dimension du har levet i, er dens navn muligvis " Eldorado".


  De Russiske ledere for sådan nogle fandtes altså også, levede det velhavende liv i deres kæmpe "sommerhuse" ved Sortehavet, imens deres lakajer K.G.B holdt den almindelige fattige arbejder i et jerngreb at frygt. De forsvandt til Gulag eller blev likvideret hvis der var det første tegn på oprør.Så jeg mener ikke at der er grund til at fremhæve den slags styre.
  Og til slut, så ville jeg ,hvis du gerne ville vide min livsopfattelse og opdragelses metoder altid selv forsørge mine børn, om så jeg skulle hoppe på tungen,. Jeg har været udsat for så meget krævende i mit liv og arbejdet så hårdt at folk omkring mig måtte melde mig syg, fordi jeg ikke selv vidste hvor slemt det var fat. Og jeg ved at man må sætte tæring efter næring, det lærte jeg meget tidligt og en anden ting ved jeg også, nemlig at der ikke nogen der dør af sult her i Danmark, vi har det rimeligt god. Og man skal ikke misunde dem der har arbejdet en virksomhed op fra bunden, dem må man tage hatten af for. De skaber desuden arbejdspladser, bare se hvor mange ansatte" Lego" har, hvad skulle de mennesker ellers lave elle tjene penge på.


 • #111   16. mar Super godt skrevet Kisser, men det perler af på Alis som vand på en gås.

 • #113   16. mar Cody N #92 jeg er jo enig med dig om den dersens håndbog men kunne alle de nye opdaget sygdomme i mange tilfælde lægges ind under nogle andre + hvem skal bestemme hvilken sygdom der er de rigtige

 • #114   16. mar Leon - jeg tror en del af forklaringen ligger i at alle skavanker idag helst skal have et navn, til forskel fra tidligere hvor de fleste skavanker blev bagatelliseret.
  Begge dele er lige dårlige, men det betyder så at antallet diagnoser stiger.
  Bagsiden af medaljen er så at mange slæber rundt på en diagnose resten af livet selv om de for længst er blevet raske.
  Ex. bliver mange livlige og rastløse børn diagnostiseret idag til forskel fra før hvor det blot blev betegnet som en aldersbetinget adfærd


 • #115   16. mar Ja og i dag hedder det ADHD og alle mulige andre bogstavs sammensætninger, hvem har ikke ADHD, jeg har, men det er kun, når det tager mig

 • #117   16. mar Så kan I lide sammen, det er godt at have fællesnævner

 • #119   16. mar Cody N jeg var bare en vild snotunge som barn med hvad der nu tilhøre det

 • #120   17. mar Hæ hæ Leon - velkommen i klubben

 • #121   17. mar #119
  Ha,ha Leon - den udtalelse ville have været musik i min fars ører, han mente nemlig altid, at mine 2 søstre og jeg var værre at styre, end hvis han havde haft 10 drenge.


 • #122   17. mar kisser # 110

  Du snakker udenom! Jeg spørger dig om du, hvis de manglede penge til mad og medicin til dine børn, så ville lade dem gå sultne i seng og uden måske vigtig medicin, fordi du ikke vil gøre noget kriminelt.
  Forudsætningen for spørgsmålet er at du ingen penge har. Der er mange forældre, der ikke har penge til at give deres børn en rimelig tilværelse, og det kan blive til stor skade for børnene.
  Ville du snyde dig til nogle muligheder for at hjælpe dem?

  Tråden her handler om nogle familier, der er taget på ferie uden at melde deres kontanthjælp fra. Vi ved ikke noget ellers om deres betingelser, men vi ved at mange mennesker på overførselsindkomst er regulært fattige.

  Angående en lussing for at købe en salmiakstang til 10 øre, så er der kun en undskyldning for at udsætte et barn for det - at din mor kan have været overbelastet og mistede tålmodigheden. Mødre er også kun mennesker.
  Men måske var hun bange for at du skulle blive kriminel?
  Det er et dårligt eksempel at bruge i en tråd som denne.

  Angående at være flabet - jeg kommer ikke med et dobbeltløbet jagtgevær og bruger det ene løb til diplomatisk overfladesnak og fyrer giftighederne af med det andet løb.

  Angående kommunisme, så var spørgsmålet hvor der findes lande, der kun har en offentlig sektor. Det kommunistiske ideal er at yde efter evne og nyde efter behov. Både arbejde og gevinst fordeles mellem alle borgere.
  Det er muligt at det i praksis fungerer anderledes ret mange steder. Det er ikke det, jeg har taget stilling til.
  Selve tankegangen at alle har rettigheder og ret til både arbejde og et liv er skrækkelig for liberalister, så de tegner at forvrænget billede at kommunismen for at afskrække alle andre. de færreste ved hvad det oprindelige princip egentlig er.
  Når Hitler fik så meget magt, så var det fordi man her i Europa håbede han kunne forhindre at kommunismen bredte sig hertil. Nu trækker det op til kamp mellem øst og vest igen.


 • #123   17. mar Angående kommunisme, så var spørgsmålet hvor der findes lande, der kun har en offentlig sektor. Det kommunistiske ideal er at yde efter evne og nyde efter behov. Både arbejde og gevinst fordeles mellem alle borgere.
  Det er muligt at det i praksis fungerer anderledes ret mange steder. Det er ikke det, jeg har taget stilling til.
  Selve tankegangen at alle har rettigheder og ret til både arbejde og et liv er skrækkelig for liberalister, så de tegner at forvrænget billede at kommunismen for at afskrække alle andre. de færreste ved hvad det oprindelige princip egentlig er.
  Når Hitler fik så meget magt, så var det fordi man her i Europa håbede han kunne forhindre at kommunismen bredte sig hertil. Nu trækker det op til kamp mellem øst og vest igen.


  Hold da helt op Alis - bedre kan du ikke udstille din uvidenhed, du aner ikke det mindste hverken om kommunismen eller om hvorfor Hitler kom til magten.


 • #124   17. mar Min lille anekdote, med den famøse salmiakstang, var ment som et lille bevis på at det kan have en profylaxisk betydning , at tage tyveri i opløbet.
  Ikke et studie i min eventuelle kriminelle løbebane.
  Jeg er lidt beæret over at du sådan laver en profilering af min væremåde. Et dobbeltløbet gevær, med giftige udtalelser i det ene løb og diplomatisk overflade snak i det andet. Du har virkelig anstrengt dig for at skabe så spændende og "Rammende" billede. Læg lige mærke til den dobbelttydige mening i ordet Rammende. I forhold til det jagtgevær du har udstyret mig med.

  I forhold til det Kommunistiske styre, så er ideologier simpelthen så gode, altså i teorien.Og den virkelighed der var grundlag for et sådan styre kan ikke bortforklares med noget som helst,
  Med hensyn til at bruge eksempler om min løbebane, der efter din mening ville have udartet sig ret kriminelt, så er det eksempel du bruger nemlig" Hitler Kortet", slet ikke noget der hører til i denne tråd,.
  Det emne der er til diskussion er om folk, der absolut ikke har penge, skal rejse på betalt ferie, om det beløb de så oppebærer/ bedrager for er nok så lille. Så har de vel også råd til at købe mad til deres børn, Og jeg ved at der ikke er nogle danske børn der dør af sult.


 • #125   17. mar Mein Kampf kan anbefales....

  Faktisk hentede hitler inspiration hos kommunismen


 • #127   18. mar FHHH "Hvil du spille mere klog endnu? "

  Du har ikke fortalt noget, jeg ikke allerede ved.
  Jeg har studeret nazityskland i årevis, for der er tydeligt paralleller til hvad der sket i Europa nu.

  Nationalsocialismen har ikke noget som helst med socialisme at gøre, det er det modsatte, men der var heller ikke noget andet, der hængte sammen i det samfund. Det var svindel og manipulationer.

  Tænk at sætte et skilt over en koncentrationslejr, hvor der står "Arbeit macht frei"


 • #128   18. mar Jeg må give Alis ret i at nationalsocialisme intet har med socialisme at gøre.
  Nationalsocialisterne arresterede både kommunister og socialdemokrater, bøsser, jøder, handicapede, det danske politi.....

  Men hvem er det der anfægter det?


 • #130   18. mar #129


 • #131   18. mar FHHH # 129.

  Nej, jeg skal videre med studierne. Jeg har stadig ikke fundet ud af hvad der fik tyskerne til at stemme de idioter til magten. Hitler blev demokratisk valgt, og det burde få os til at spekulere over, hvordan demokratiet virker og hvordan sådan noget kunne ske.


 • #133   18. mar 131
  Alis

  Hold for fanden op med dit ævl og med at fordreje historien, Hitler blev IKKE demokratisk valgt, NSDAP blev demokrtisk valgt og Hitler af Paul von Hindenburg udnævnt til Reichskansler.

  Dig og dit studie, det griner sgu selv hønsene af, de forstår lige så lidt om Nazi-Tyskland, som du gør.

 • #134   18. mar FHHH # 132

  "Hvordan kan du ikke vide det efter flere års studier????? "

  Fordi det er meget svært at gennemskue, hvorfor nogle følelseskolde og autoritære politikere, der prædiker lov og orden, de kan snyde så mange mennesker.


 • #135   18. mar
  Til Alis, du skulle tage at leje filmen "Blue Wave" så bliver du da lidt klogere på hvordan man kan manipulere med mennesker. det er et forsøg som en universitets professor lavede med sine elever. Super interessant.
  Den dybere grund til uroen i tyskland var at jøder holdt sammen i loger og var rige, og samtidig var der arbejdsløshed i tyskland.


 • #136   18. mar Den dybere grund til uroen i tyskland var at jøder holdt sammen i loger og var rige, og samtidig var der arbejdsløshed i tyskland.

  Nej Kisser det var det ikke, meget kort fortalt, begyndte uroen langt tidligere den dybere grund til uroen var, at det tyske folk ikke ville acceptere Tysklands militæriske nederlag i 1. Verdenskrig og de betingelser der blev fastlagt i Fredskontrakten i Versailles, hvor Tyskland som eneste land måtte acceptere hele krigsgælden, reparationer og betalinger for milliarder.

  Det ene oprør fulgte det andet, kejseren måtte abdicere, og Republikken blev udråbt den 9. november 1918.


  Den 5. januar 1919 blev Det Tyske Arbejderparti (DAP) grundlagt, Hitler sluttede sig til dette parti i efteråret 1919. Den 24. februar 1920 blev partiet omdøbt til NSDAP, Hitler blev formand for partiet 29. juli 1921 - og historien tog sit forløb.


 • Ronald G
  Ronald G Online Tilmeldt:
  dec 2015

  Følger: 9 Følgere: 34 Emner: 43 Svar: 2.129
  #137   18. mar Nogen gange griner jeg sgu
  I må jo elske hende Alice in Wonderland.
  I skriver allesammen med hende, og svarer hende. i kan jo ikke undvære den klovn.
  Lad dog være med det, hvis i ikke kan holde hende ud. Jeg har for længst stoppet. for det er jo ligesom at snakke med en betonmur.


 • #139   18. mar #137

  Ron - du har fuldkommen ret, for mig uforståeligt, at ikke ALLE har blokeret konen, hun debatterer jo slet ikke, men får taletid til hendes obligatoriske monologer, men hvad nogen har brug for underholdning særlig for dårlig underholdning med fnidder og skænderier.


 • #140   18. mar # 135 kisser D.

  Du har ret i, at "The Wave", "Bølgen" er rigtig god til at illustrere, hvodan man kan forføre mennesker.
  Filmen er blevet vist i rigtig mange skoler. Jeg så den på Seminariet i en psykologitime.


  https://www.youtube.com/watch?v=ICng-KRxXJ8


 • #141   18. mar
  Ja nasty det er rigtigt, den hed the wave, det er nok fordi de skulle hilse på hinanden men ordene "Blue Wave, og så lave et slag på brystet, med hånden, Som en efterligning af Nazi hilsenen.
  Og Ron du har så meget ret, jeg forstår heller ikke hvad det er der provokerer mig så meget, at jeg ikke kan lade være med at svare hende.
  Måske har du ret i de politiske motivationer Anella, men Hitlers ideologier kunne kun få grobund i folk fordi der var de tilstande som jeg beskrev. Hvis folk havde været tilfredse med deres tilværelse havde de ikke fulgt ham.


 • #142   19. mar 141
  Kisser

  Og Ron du har så meget ret, jeg forstår heller ikke hvad det er der provokerer mig så meget, at jeg ikke kan lade være med at svare hende.

  Selvfølgelig har Ron ret, men jeg kan godt forstå, du bliver provokeret og svarer igen, jeg lader mig desværre også provokere af alt det ævl og l..., konen smider i hovedet på sine meddebattører, og jeg tror, det er meget svært ikke at tage til genmæle, for den, der tier, samtykker, hedder en talemåde, og det kan vi vist ikke helt afvise, at det forholder sig sådan.


 • #143   19. mar Vi mennesker fascineres af ekstremisme er mit indtryk og nogle har den største evne til den slags, at en reaktion er uundgåelig.

 • Ronald G
  Ronald G Online Tilmeldt:
  dec 2015

  Følger: 9 Følgere: 34 Emner: 43 Svar: 2.129
  #144   19. mar Altså med hensyn til provoen, så er det ligesom at holde op med at ryge.
  Man tager en beslutning, og færdig. et spørgsmål om rygrad. Det var nemt for Bente og mig.
  Alice slipper i aldrig af med, så længe i selv holder liv i hende. Hun er ustoppelig . og hun nyder at drive jer rundt i manegen.


 • #145   19. mar Super billede Ronald.
  Synonym betegnelse på Vesteuropas knæfald for islam


 • #146   19. mar #144
  Det kan ikke siges bedre


 • #147   19. mar Jeg har The Wave på computeren, fordi jeg engang downlade den og skrev en oversigt over den.
  Jeg fandt den også igen, men den er en elendig billedkvalitet, så jeg søgte på Youtube

  https://www.youtube.com/watch?v=ICng-KRxXJ8&app=desktop

  Desværre er billedkvaiiteten lige så elendig på den, men det er pointen ikke, den er prima kvalitet, så hvis man er interesseret i at forstå den kan man lytte og lade være med at blive irriteret over billedkvaliteten .

  Om at ensrette folk og fortælle dem, hvad de skal mene og så udstøde dem, der tænker selvstændigt og mener noget andet. Det bliver pointeret, at de endog er parat til at gøre deres klassekammerater fortræd for at få dem banket på plads.


 • #148   19. mar Har du tænkt på Alis, at det kan være at du hele dit liv har været mentalt forstyrret, og ikke dine omgivelser og alle de forskellige personer som du anklager?

  En mentalt forstyrret person vil jo ikke selv indse det, men skyder skylden på alle andre for sine vanskeligheder, fortrædeligheder og besvær ved at skulle omgås normalt- mentale mennesker.

  Det er vel en mulighed!


 • #149   19. mar Nej, det er ikke en mulighed, Cris7

  Jeg har på en række områder, især socialt og pædagogisk, en anden mening end du, og det er meget lavt at skyde mennesker i skoene, at deres meninger er et udslag af psykisk sygdom.


 • #151   19. mar Ja, du har en anden mening i mange ting, men du har også i årevis debatteret med flere af os her.
  Vi kommer fra forskellige baggrunde, forskelligt arbejde, forskellige aldre, men alligevel ser vi en, ja begavet, men også mentalt forstyrret person som er ude af trit med virkeligheden.

  OCD er en psykisk sygdom, angst for at gå ud og møde andre er psykisk. Altid er at skyde skylden på alle andre end sig selv er psykisk.

  Måske har din familie altid kendt til dine 'vanskeligheder', forsøgt at beskytte dig, men istedet har du følt det modsatte, nemlig at de 'toturede' dig.


 • #152   19. mar #151 det giver rigtig god mening, du er bare ekspert i at finde hunden, hvor den er begravet og så er det bare sagt på en sober måde, og vi kan godt blive enige om, at det er sørgeligt.

 • #153   19. mar Nu får jeg næsten ondt af Alis.

  Er hun virkelig så syg?


Kommentér på:
Social bedragere