{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.777 visninger | Oprettet:

Unge bruger fælgrens som rusmiddel {{forumTopicSubject}}


22. jul. 2009 06.05 Indland Opdat.: 22. jul. 2009 06.19
Rusmidler som ecstasy og amfetamin har fået endnu en farlig konkurrent.

Oprindelig blev stoffet GBL brugt til at rense bil-fælge og fjerne graffiti, men nu har væsken fundet vej til techno- og diskoteksmiljøet.

Bør kun bruges til fælge
Diskoteksgæster er begyndt at købe ind hos udenlandske bilforhandlere inden festen går i gang.

Forhandlerne advarer mod at bruge stoffet GBL til andet end at rense fælge med, men unge bruger det som rusmiddel ved at blande det med alkohol, skriver Ekstra Bladet.

Dødsensfarligt stof
Det er dødsensfarligt, siger overlæge og misbrugsekspert Henrik Rindom fra Stofrådgivningen. Han fortæller, at GBL også bliver kaldt 'Koma på flaske', og at et par dråber for meget kan sende brugeren direkte i koma.

- Det er utrolig giftigt, især hvis man blander det med alkohol. Så forstærker man virkningen og gør det til et virkelig farligt giftstof, siger han til Ekstra Bladet.

Politiet støder jævnligt på fælgrens
Unge køber stoffet i udlandet, fordi det hos danske bilforhandlere er tilsat en masse andre stoffer, der gør det ubrugeligt som rusmiddel, fortæller lederen af narkoafdelingen i Københavns Politi, Steffen Steffensen.

Han støder jævnligt på GBL i sit arbejde. For nogle måneder siden anholdt politiet to personer på Hovedbanegården og beslaglagde 20 liter af stoffet.

Ét dødsfald i Danmark
Fælgrens har indtil nu forårsaget mindst ét dødsfald herhjemme. Sidste år døde en 47-årig mand fra Sønderborg efter at have indtaget GBL sammen med guldøl.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2009/07/22/060243.htm

Hva systes i om dette..?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Unge bruger fælgrens som rusmiddel
  • #1   22. jul 2009 ja det har du enlig ret i..

  • #2   22. jul 2009 jamen der er vel kun 1 ting og se:

    så lad dem dog.


  • #4   22. jul 2009 ja som camilla siger.. folk der tager stoffer har ikke for mange brikker at flytte rundt med.. camilla jeg er næsten på grænsen til at sige de er nogle små tumper...

  • Rønne _
    Rønne _ Tilmeldt:
    mar 2008

    Følger: 1 Svar: 147
    #6   22. jul 2009 troede først det var en joke da jeg så det i tv. men man kan da ikke være rigtig rask hvis man drikker rengørings midler.

  • #7   22. jul 2009 nasty fanden ham som har fundet ud af at drikke fælg rens... puha

  • #8   22. jul 2009 ligeglad.... der bliver ikke sagt at de ikke har nogen hjerne, men for lidt brikker at flytte rund med.. små tumper... og at ham du kender der tager coke at han vi ødelægge sig selv med det lort er op til ham.. men du må da indtrømme at det er fuldstændig åndsvagt at gøre.. :O)...

  • #10   22. jul 2009 ligeglad.. der blev heller ikke sagt at han er åndsvagt, men det er åndsvagt at han gør det... og for det andet så bliver du hurtiger afhæning af coke en de smarte parplydrinks der bliver severet lørdag aften... og jo folk der tager stoffe har ikke for mange brikker at flytte med.. men de coke-ven er åbenbart ikke glad nok siden han skal tage det skidt bare for at holde den gåen... har du nogen sinde overvejet at han kan ende som nakoman...

Kommentér på:
Unge bruger fælgrens som rusmiddel

Annonce