{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
256 visninger | Oprettet:

Karbonade {{forumTopicSubject}}

Så er der tid til årets første karbonade, ikke noget nemt opgave, da jeg selv blander kalve og grisebasse sammen. Jeg behøver ikke at gøre ærterne runde for det er de i forvejen. Gulerødderne skrælles firkantet for at kunne lave perfekte firkantede gulerødder. Man kunne i reglen være skide ligeglad og bare komme runde gulerødder i "ærter og gulerødder"

Men lidt ADHD er tilladt som at gulerødder skal være som sin mors firkantede gulerødder. Hun var heller ikke doven anlagt og stod og skrællede dem firkantet for så at skære dem i perfekte firkantede tern. Men som dengang så var morens køkken helligt og man har bare at holde sig væk.

Men helt væk var jeg aldrig for jeg er en dedikeret køkkenskriver - som nådigt fik lov til at skrælle kartofler eller lave andre småting. Skrællekniven fra Sverige i noget "atomstål" som stort set var umuligt at slibe på, men det var så ikke nødvendigt for den var skarp af helvede til. Fik så selv en af samme slags i Victoria som lå skråt over for Odense Teater. Den har så fulgt mig i mange år - men desværre blev den så sløv med tiden at den den var umulig at bruge. Ikke engang strygestål kunne man rette på stålet - den rettede mere på strygestålet. - Vildt...

efterligninger var der en af, men slet ikke med det "atomstål" så ud med det lort.

Nå men det var karbonader det handlede om. Kartofler skal der til og helst nogle små, hader store kartofler som skal koge så de bliver en smule melet, så hellere de små som godt må have lidt bid.

Ærter og gulerødder koges i meget lidt vand indtil det mest er fordampet og der kun lige er nok til at de ikke brænder på - fløde og en klat smør, lidt hvid racistisk peber tilføres og lidt af en svinebasse terning tilføres - ikke en helt, for de bæster har det med at være for saltet.

Jævning? nix....kun jammerlige kokke bruger smørbolle, lad smør og fløde koge så den bliver lidt mere sovseagtig.

Det var så dagens menu - Torsdag....


Kommentarer på:  Karbonade
 • #1   23. jan Karbonader???

  Ja, det kaldte min jyske kusine det, os på Sjælland kalder det krebinetter. smiley

  https://opskrifter.coop.dk/artikler/hvad-er-forskellen-paa-karbonader-og-krebinetter

  Men det er go' gammel husmandskost, men jeg er ikke vild med grønærter og gulerødder.

  Måske man skulle snuppe en forloren hare... smiley


 • #2   23. jan Det smager godt smiley

 • #3   23. jan Lav lige til to.
  Jeg kan godt lide den med hjemmelavet fars.


  profilbillede
 • #4   23. jan Elsker god gammeldags dansk mad smiley Det smager fantastisk det meste af det. Kommer til at tænke på gule ærter, uhmmm... Det er lige sæson til det.

 • #5   23. jan uf claus

  Kommer til at tænke på at jeg ikke nogensinde har lavet gule ærter - måske jeg skulle kigge på den ret. Min far stod altid for gule ærter, her fik min mor ikke et ben til jorden. mums....


 • #6   23. jan Det er også et heldagsprojekt med gule ærter, og det smager bare altid bedre på anden dagen.

 • #7   23. jan Claus

  Ja...som når jeg laver hønsekødssuppe fra bunden - det er også et stort arbejde og lidt dyrt hvis man skal have den gode smag frem. Første hold grønsager koger man ud så man får en god fond.

  Må indrømme gider ikke købesuppe


 • #8   23. jan Jeg gider heller ikke købesuppen mere. Jeg vil hellere gå til slagteren og købe kraftben eller kylling til at lave fond på, og så bygge suppen op fra bunden af, stille og roligt, med masser af god smag.

 • #9   23. jan Udviklingen har været at alt skal være så fedtfattigt som muligt, så man ikke får den sunde fedt og smag - supper skal svælge i fedt dråber - fedt usundt ja da - hvis man indtager god mad med smag og bare tuller rundt, så er det klart nogle kommer til at ligne rullemarie. Lidt jammerligt, at man vælger den mega fedtfattig kost så man ikke behøver at røre sig.

  Kyllinger er så udpint at man dårlig kan få nogle gode fileter - hvis man ikke køber dem i landbrug, samt andre kødvare - for ikke at spise salt pumpet et eller andet.

  Bilka...5 kyllinger for 100 kr. så får man mindre end man betaler for. Skind og ben er det man får.


 • #10   23. jan Så for noget tid siden, et afsnit af Kontant på DR1, omkring mængden af lage/vand i kyllingebryster fra de forskellige leverandører. Det var skræmmende at se hvor meget det indholdte.

 • #11   23. jan Skønt med mandfolk, der kan li' at lave mad, sådan en havde jeg jo engang.

  Han mødte sin svoger i centret, de skulle ha' frikadeller, men det var frosne fra REMA, og det er sgu ikke frikadeller, sagde han efter hjemkomsten.

  Han kælede selv for farsen, og gik ud og rørte i den med jævne mellemrum. smiley


 • #12   23. jan Jeg regner med at jeg skal lave gammeldags oksesteg her i weekenden, det er guf hehe. Og imorgen skal jeg ned til slagteren og hente det svineskind jeg har bestilt, så jeg kan lave lidt flæskesvær til os selv, og til genboens unger. Det er hyggeligt at lave mad, når man ikke står og skal stresse med det.

 • #13   23. jan Madonna...

  Elsker deller, har lavet den i versioner som: med løg, og Porre. Må indrømme at dem med porre smager bedst. Og ja....farsen skal hvile så den kan trække alle de ting man kommer i farsen. Konsistens er der delte meninger om - men jeg vil helst have en der ikke er for fast, som gør dem mere faste.

  trick med porre er at fryse dem og så blende dem....så behøver man ikke at skære dem ud som løg.


 • #14   23. jan Det er faktisk synd at unge mennesker ikke vil spise gammeldaws ma - de rynker på næsen, når jeg fortæller mine 3 favoritter.

  1. Nyoprørt blod - lavet til blodpølse med sirup.

  2. Brunkål med blævreflæsk

  3. Gule ærter med kogt rødbedde

  Og sådan noget som stegt lever og tunge, vil de heller ikke have smiley


 • #15   23. jan Å.R

  Indmad gider jeg ikke
  Blodpølse gider jeg ikke.

  Jeg kan simpelthen ikke få det ned - så vil jeg hellere sulte.


 • #16   24. jan Ikke indmad Polysl - Men æg hm hm smiley


 • #17   24. jan Finker er også et stort hit hjemme hos os smiley
  Stegt lever, er jeg den eneste af os der spiser.
  Men snegle, og havets skaldyr, der melder jeg fra. Hvad enten det er rejer, hummer, muslinger eller østers.


 • #18   24. jan Jeg har haft megen morskab af at fortælle nogle, hvad Calamares egentlig er. når de spurgte. .. Nåååhh det svarer jeg. det er ringmuskler fra Griserøvhuller. så er de helt færdige. hæhæhæhæ

  profilbillede
 • #19   24. jan Så er jeg igang med at lave flæskesvær smiley det smager bare skønt.

  profilbillede
 • #20   24. jan Oh ja, krebinetter med grøntsager og kartofler. Skønt!

  Det er godt nok lang tid siden jeg har lavet det, hm, ja faktisk år siden.

  Min mors veninde er nu kun lige blevet 70, og bor på plejehjem grundet diabetes, begge ben er fjernet.

  Hun og hendes nu afdøde mand, havde en bondegård. Før i tiden sendte hun engang imellem en frysekasse med vacumpakket kød. Samt deres egen blanding af kalv/flæsk/svin

  Det smagte simpelt hen som,.. ja fantastisk!

 • #21   28. jan Ja, Karbonader smager godt. Næste gang vil jeg prøve at lave dem på en anden måde. Karbonader med Rosmarin og Estragon i vindrueflødesovs, fuldkorns bulgur og lækker salat smiley

 • #22   28. jan Er det ikke synd at smadre en traditionel dansk ret jetset? Men det lyder nu alligevel lækkert.

 • #23   28. jan Jetset....

  Wow....en god ide...

  https://bit.ly/2Rzf49Q

  Dog vil jeg ikke overdænge karbonaderne.


 • #24   28. jan Det vil jeg gerne give info om, når jeg har lavet det, men til en forandring, så kunne det være meget spændende.

 • #25   28. jan Jeps Polysl, det er bare lige den opskrift smiley

 • #26   28. jan Til den ville jeg måske bruge pasta og ikke kartofler.

 • #27   28. jan Bulgur og salat burde mætte ekstremt godt i forhold til kartofler.

 • #28   28. jan Jetset

  Jeg havde nok gjort det anderledes, frisk Rosmarin og estragon blandes i farsen, i stedet for at drysse det over karbonaderne og presse det ned, man risikere det bliver lidt brændt - frisk krydderi er følsom over for direkte varme , og man kan ikke bagefter smage dem.

  Bland dem i farsen og lad den hvile, og rør rundt i den en gang imellem inden man former dem til karbonader. Det gør at farsen tager smag af Rosmarin og estragon og andre ting der er tilføjet farsen.


 • #29   28. jan Altså med de to krydderurter havde jeg valgt at stege i smør og med knuste fede hvidløg. Ellers ville der mangle lidt sødme tænker jeg.

Kommentér på:
Karbonade

x