MAD HYSTERI {{forumTopicSubject}}
MÆRKNINGS HYSTERI.
En dato mærkning er meget meget vigtig.
For hvordan ved man ellers om varen er frisk og rigtig.
Før var " der bedst før denne dag "
men nu er der kommet en ny mærknings sag.
Der, på varen "Ofte godt efter" nu står
Vores valg et helt nyt niveau så når
Skal man så smide den ud lige midt i mellemste periode
Eller hvordan skal man nu bruge denne nye metode
Jeg foreslår at man kan bruge sin fornuft og sin lugtesans
Smagsløg og syn er også en god hjælpe instans
Nogen smider mad og drikke ud i store doser
fra mig kommer der ingen lovord og roser
Mad og drikke skal ikke destrueres
For selv efter sidste dag kan det serveres
Så smid ikke bare mad i skraldespanden
men tilbered det trygt på stegepanden.
dec 2014
Følger: 16 Følgere: 80 Emner: 361 Svar: 3.315
Der skal jo være datomærkning på alt, men der er også nogle ting, som hvis de opbevares rigtigt, kan holde i årevis. Det være sig sukker, kaffe, salt osv.
Sidste sommer fandt jeg en uåbnet pose kaffe i haven, som havde forputtet sig. Den var 4 år over uløbsdatoen.
Hm, tænkte jeg, og sjovt nok kom til at huske på de gamle western film jeg havde set, hvor jeg havde set at hvis cowboyerne kom til hytter som ikke havde været ibrug i årevis, og fandt kaffe, så var der ingen problemer med at bruge den.
Så jeg brugte den, og kunne på ingen måde smage forskel.
dec 2014
Følger: 10 Følgere: 71 Emner: 153 Svar: 3.758
Blogger
Tilmeldt:
dec 2014
Følger: 14 Følgere: 255 Emner: 264 Svar: 9.459
Jeg mener, vores fødevarer er så godt emballeret, vaccumpakket, at det næsten kan holde sig i 100 år, bare det lægger på køl, dog kan jeg se, alt det økologiske har en begrænset holdbarhed, så det har jeg aldrig et lager af, kun lige, hvad jeg skal bruge.
Jeg har spist meget over sidste salgsdato. Vi kan da aldrig være i tvivl om, hvis det har fået en "tanke", så er det ud, mine misser har en god næse, de spiser ikke "tanke mad"
Blogger
Tilmeldt:
dec 2014
Følger: 14 Følgere: 255 Emner: 264 Svar: 9.459
Men igen, det der er pakket ind, som om det aldrig skulle pakkes ud, det er også frisk langt over sidste salgsdato
Blogger
Tilmeldt:
dec 2014
Følger: 14 Følgere: 255 Emner: 264 Svar: 9.459
Blogger
Tilmeldt:
dec 2014
Følger: 14 Følgere: 255 Emner: 264 Svar: 9.459
dec 2014
Følger: 10 Følgere: 71 Emner: 153 Svar: 3.758
Dersom der ikke er en udløbsdato på æskerne, hvilket virker underligt, så er der i hvert fald et Batch nummer, men dem kan almindeligt dødelige ikke aflæse datoen på, det er grossisten der giver forretningen besked om at disse Batch numre nu er udløbet.
dec 2014
Følger: 9 Følgere: 238 Emner: 882 Svar: 8.576
Hvis man så er både blind og ingen lugtesans har så er man virkelig på skideren. Men de laver nok ikke mad for så kunne hytten hurtig blive brændt ned.
datoer er for mig kun vejledende - men der er jo hysteriske mennesker som smider alt ud lige før udløb, efter udløb - de stakler ved så ikke at de lige har smidt 2 ferier ud om året. Lav en madplan, brug en indkøb seddel, lad være med impuls indkøb - handl aldrig ind når du er sulten.
Er det så svært?
dec 2014
Følger: 10 Følgere: 71 Emner: 153 Svar: 3.758
dec 2014
Følger: 10 Følgere: 71 Emner: 153 Svar: 3.758
https://www.msn.com/da-dk/nyheder/indland/smittet-med-fugleinfluenza-7000-høns-bliver-gasset/ar-BBUhKu5?&ocid=spartandhp
Jeg kan også blive irriteret over at skulle spare på vandet, når jeg børster tænder, medens naboen tager karbad.
dec 2014
Følger: 10 Følgere: 71 Emner: 153 Svar: 3.758
Nu skrev jeg almindelige dødelige ikke computer nørder.
Blogger
Tilmeldt:
dec 2014
Følger: 14 Følgere: 255 Emner: 264 Svar: 9.459
dec 2014
Følger: 10 Følgere: 71 Emner: 153 Svar: 3.758
Nu snakker jeg ikke om stregkoder, men om Batch numre.
Desuden kan jeg garantere for at din mobil ikke kan læse alle stregkoder, jeg arbejdede på et apotek, hvor jeg af og til selv skulle lave stregkoder, det galdt eksempelvis Canabinol etc, fra Glostrup, samt masser af andre varer.
Så hvis din stregkodelæser skulle kunne læse dem, er det det rene hokus pokus.
dec 2014
Følger: 9 Følgere: 238 Emner: 882 Svar: 8.576
I mit vinprogram havde jeg lavet en mulighed for at definere en stregkode så man kunne printe den ud og sætte på flaskerne - det var mere tiltænkt som en løsning på hvis databasen gik ned og ikke kunne genoprettet med mit værktøj. Så kunne bruger bare gå ned i sin kælder og scanne direkte til databasen. Det er noget hurtigere end at skulle skrive alle flasker ind igen.
Det som en app kan aflæse er en målrettet stregkode for den enkelte butik og andre butikker for den sags skyld der bruger international standard for QR kode.
nov 2017
Følger: 6 Følgere: 52 Emner: 133 Svar: 2.267
Vi er ikke specielt hysteriske med datoer og køber da også fra “udløbshylden” men mest til vovserne
Skivepålæg og leverpostej skal spises på tre dage hvorefter det havner i hundeafdelingen (begrænsede mængder)
Et flot rim- arbejde Kisser og jeg kan desværre ikke følge trop da jeg har siddet i køleskabet og afrimet hele natten
Blogger
Tilmeldt:
dec 2014
Følger: 14 Følgere: 255 Emner: 264 Svar: 9.459
dec 2014
Følger: 10 Følgere: 71 Emner: 153 Svar: 3.758
Men godt ser det ud.
jan 2015
Følger: 45 Følgere: 141 Fotoprofiler: 1 Emner: 143 Svar: 2.766
dec 2014
Følger: 16 Følgere: 80 Emner: 361 Svar: 3.315
dec 2014
Følger: 16 Følgere: 80 Emner: 361 Svar: 3.315
Jeg har ikke engang et badekar, , men for længe siden brugte jeg det ord, som nu hænger ved, for man bliver så fedtet når man spiser det.
Her var en rigtig god slagter, hvor folk om lørdagen stod i kø helt til udenfor, men sønnen ønskede ikke at overtage den da faren ville gå på pension, så desværre blev den lukket. Et stort tab.
Men her kunne man købe en hel række ribben, og ikke de små potioner som nu er i supermarkeder. En hel række kostede 110-130 kr.
Jeg havde jo fået dem hjemme før i tiden, og var blevet en ynglingsspise, med fantastisk sovs.
Men første gang jeg skulle lave dem i mit eget hjem, glemte jeg alt om at de faktisk skulle steges. Jeg kogte dem i 3 timer.
Men du' godeste hvor smagte det godt på den måde, så det har jeg fortsat med.
dec 2014
Følger: 9 Følgere: 238 Emner: 882 Svar: 8.576
hvad kommer du ellers i til de ben når du koger dem.? reducere du bagefter?
jan 2015
Følger: 45 Følgere: 141 Fotoprofiler: 1 Emner: 143 Svar: 2.766
De almindelige svine ben køber vi hos Knabstrup slagteren,
dec 2014
Følger: 16 Følgere: 80 Emner: 361 Svar: 3.315
Bare salt i vandet, ingen reducering. Det smager simpelthen bare fantastisk, hvis kødet er godt.
Til det, har jeg lavet en risblanding. Kogte ris, løg, majs, ærter og friske perber frugter.
Blogger
Tilmeldt:
dec 2014
Følger: 14 Følgere: 255 Emner: 264 Svar: 9.459
dec 2014
Følger: 9 Følgere: 238 Emner: 882 Svar: 8.576
kender godt stegeben fra min barndom, men de der kan købes er jammerlige i supermarked - har faktisk ikke lavet stegeben nogensinde - på tide at prøve det.
jeg kan forstille mig at du kommer løg, ris, peberfrugter sammen og koger - er det rigtigt? og senere ærter for de skal have meget lidt for at beholde sin sprødhed.
dec 2014
Følger: 9 Følgere: 238 Emner: 882 Svar: 8.576
det gider jeg heller ikke - må ind til slagteren og høre ad. Men det er efterhånden en uddøende butik.
Blogger
Tilmeldt:
dec 2014
Følger: 14 Følgere: 255 Emner: 264 Svar: 9.459
dec 2014
Følger: 16 Følgere: 80 Emner: 361 Svar: 3.315
Hvis kødet er godt, så bruger jeg faktisk ikke andet end at koge det, med salt i vandet. Skummer det af efterhånden. Der er rigtig meget kød på, og det saltes lige inden spisning.
Bruger vand og væden fra en dåse majs til at koge ris i.
Frosne ærter bliver puttet i et krus med lidt vand, og senere vandet siet fra.
Løg på en pande, til de bliver bløde uden farve, derefter peberfrugter, så risene og majsene, og til sidst ærterne. Ja, vigtigt at specielt ærterne kun får 1-2 min. så de er sprøde.
dec 2014
Følger: 10 Følgere: 71 Emner: 153 Svar: 3.758
Ellers er jeg også vild med nøgleben... MUMS.
MAD HYSTERI