{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
410 visninger | Oprettet:

MAD HYSTERI {{forumTopicSubject}}


MÆRKNINGS HYSTERI.

En dato mærkning er meget meget vigtig.
For hvordan ved man ellers om varen er frisk og rigtig.
Før var " der bedst før denne dag "
men nu er der kommet en ny mærknings sag.

Der, på varen "Ofte godt efter" nu står
Vores valg et helt nyt niveau så når
Skal man så smide den ud lige midt i mellemste periode
Eller hvordan skal man nu bruge denne nye metode

Jeg foreslår at man kan bruge sin fornuft og sin lugtesans
Smagsløg og syn er også en god hjælpe instans
Nogen smider mad og drikke ud i store doser
fra mig kommer der ingen lovord og roser

Mad og drikke skal ikke destrueres
For selv efter sidste dag kan det serveres
Så smid ikke bare mad i skraldespanden
men tilbered det trygt på stegepanden.




Kommentarer på:  MAD HYSTERI
  • #1   2. mar Jeg er helt enig i de ting du nævner Kisser.

    Der skal jo være datomærkning på alt, men der er også nogle ting, som hvis de opbevares rigtigt, kan holde i årevis. Det være sig sukker, kaffe, salt osv.

    Sidste sommer fandt jeg en uåbnet pose kaffe i haven, som havde forputtet sig. Den var 4 år over uløbsdatoen.

    Hm, tænkte jeg, og sjovt nok kom til at huske på de gamle western film jeg havde set, hvor jeg havde set at hvis cowboyerne kom til hytter som ikke havde været ibrug i årevis, og fandt kaffe, så var der ingen problemer med at bruge den. smiley

    Så jeg brugte den, og kunne på ingen måde smage forskel. smiley



  • #2   2. mar Da jeg arbejdede på apoteket var der på et tidspunkt datomærkning på negleklippere og sakse, de er så blevet fjernet, for folk kan vel selv se om de er blevet rustne. smiley

  • #3   2. mar Ja, jeg synes også det er helt hysterisk - men hvis vi køber sidste salgsdato er dagen før, så får vi jo nogle procenter, det benytter jeg mig af, for det er fuldstændigt hysterisk. Jeg ser aldrig på datoer, når jeg køber ind, jeg lægger bare i kurv, smider det i køleskab, åbner, når jeg skal bruge det, lugter altid til det, og lugter det, som det skal, bliver det tilberedt og spist, og jeg lever endnu, H U R R A smiley

    Jeg mener, vores fødevarer er så godt emballeret, vaccumpakket, at det næsten kan holde sig i 100 år, bare det lægger på køl, dog kan jeg se, alt det økologiske har en begrænset holdbarhed, så det har jeg aldrig et lager af, kun lige, hvad jeg skal bruge.

    Jeg har spist meget over sidste salgsdato. Vi kan da aldrig være i tvivl om, hvis det har fået en "tanke", så er det ud, mine misser har en god næse, de spiser ikke "tanke mad" smiley


  • #4   2. mar Vi har et aflukke skralderum. alle beboere skal have nøgle med. Det benyttes også af vores Spar Supermarked. og de er utrolig flinke til at overholde dette med sidste dato.
    Det gør jeg nu ikke brug af - men en dag gloede jeg ellers noget. der stod 6 af disse grønne æsker, med chokoladerne After Eight. de er jo også indpakket i cellophan. de koster da immervæk 20 kr. æsken.. jeg tog sgu alle 6. og de fejlede ikke en skid, --De smider ikke deres varer i vognene. men stiller det op på en hylde vi har. jeg bruger også selv at sætte ting op på hylden som jeg ikke vil bruge mere. Det er en god ide.


  • #5   2. mar Ja, det er da det, vi kalder hysteri - jeg synes forøvrigt godt, at man kan smage om chokoladen er frisk eller gammel - lækkert chokolade er hjemmelavet, ikke at jeg laver det, men i speciel forretninger, hvor de laver hjemmelavet chokolade.

    Men igen, det der er pakket ind, som om det aldrig skulle pakkes ud, det er også frisk langt over sidste salgsdato smiley


  • #6   2. mar Der er ingen dato på disse æsker. de har dem da stadig i butikken. og jeg plejer at have dem hjemme, det må være en fejl.
    Og nu vil jeg gå ud og lave mig en stak pandekager med øl i. jeg gider ikke lave mad i dag.


  • #7   2. mar Det har du, fordi du elsker After Eight smiley smiley

  • #8   2. mar Sig mig lige engang Ron, er du ikke lidt alkoholsk smiley

  • #9   2. mar Ron.

    Dersom der ikke er en udløbsdato på æskerne, hvilket virker underligt, så er der i hvert fald et Batch nummer, men dem kan almindeligt dødelige ikke aflæse datoen på, det er grossisten der giver forretningen besked om at disse Batch numre nu er udløbet.


  • polysl
    polysl Online Tilmeldt:
    dec 2014

    Følger: 9 Følgere: 192 Emner: 427 Svar: 5.940
    #10   2. mar Hysteri skulle hellere overtages af sund fornuft for ingen med en lugtesans/syn kan tage fejl af kød, æg, ost osv. det kræver kun meget lidt.

    Hvis man så er både blind og ingen lugtesans har så er man virkelig på skideren. Men de laver nok ikke mad for så kunne hytten hurtig blive brændt ned.

    datoer er for mig kun vejledende - men der er jo hysteriske mennesker som smider alt ud lige før udløb, efter udløb - de stakler ved så ikke at de lige har smidt 2 ferier ud om året. Lav en madplan, brug en indkøb seddel, lad være med impuls indkøb - handl aldrig ind når du er sulten.

    Er det så svært?


  • #11   2. mar Jeg må indrømme jeg selv er hysterisk med datomærkninger, det ryger ud hvis det er over datoen. smiley smiley

  • #12   2. mar Jo Jetter , det har jeg jo fået at vide., og bare for det, så tager jeg nok en lille Cognac til. Rygter skal man da holde liv i. ikk hihihihi

  • #13   2. mar Så må dette da ærgre Jer helt vildt.

    https://www.msn.com/da-dk/nyheder/indland/smittet-med-fugleinfluenza-7000-høns-bliver-gasset/ar-BBUhKu5?&ocid=spartandhp

    Jeg kan også blive irriteret over at skulle spare på vandet, når jeg børster tænder, medens naboen tager karbad.


  • #14   2. mar Joh Greve det kan man godt. du kan oven i købet hente flere aflæsere gennem Microsoft. men det har jeg ikke brug for. Og så har Spar en halv palle stående i butikken.
    Man kan jo så vælge at være hysterisk eller ej. Jeg bruger bare min sunde fornuft.


  • #15   2. mar Ron.

    Nu skrev jeg almindelige dødelige ikke computer nørder.


  • #16   2. mar #11 - Alan, tænk på om du er indoktrineret eller prøv om det nu er fordærvet, jeg vil næsten vædde 10 mill på, at det er de ikke smiley

  • #17   2. mar Det kan jeg så garanterer for at min After Eight ikke er.
    Og man skal ikke være Computer Nørd. For at hente en stregkodelæser, som er praktisk at have på sin mobil. Vi støder jo alle på varer som der ingen pris er på. kun stregkoden. så kunne det måske være at den kunne hjælpe. det er det den er til. alle der har en smartphone , kan hente den Apps.


  • #18   2. mar Lige nu nyder jeg en god kaffe. pandekagerne er spist. og tænk engang, der kom en venlig sjæl og servere en Lepanto for den gamle her … Det var Bentes favorit cognac.
    og den står udmærket til Solskin. skål.


  • #19   3. mar Ron.
    Nu snakker jeg ikke om stregkoder, men om Batch numre.

    Desuden kan jeg garantere for at din mobil ikke kan læse alle stregkoder, jeg arbejdede på et apotek, hvor jeg af og til selv skulle lave stregkoder, det galdt eksempelvis Canabinol etc, fra Glostrup, samt masser af andre varer.
    Så hvis din stregkodelæser skulle kunne læse dem, er det det rene hokus pokus.


  • #20   3. mar Det har jeg heller ikke sagt greve. og det interesserer mig heller ikke.

  • polysl
    polysl Online Tilmeldt:
    dec 2014

    Følger: 9 Følgere: 192 Emner: 427 Svar: 5.940
    #21   3. mar netop markgreven

    I mit vinprogram havde jeg lavet en mulighed for at definere en stregkode så man kunne printe den ud og sætte på flaskerne - det var mere tiltænkt som en løsning på hvis databasen gik ned og ikke kunne genoprettet med mit værktøj. Så kunne bruger bare gå ned i sin kælder og scanne direkte til databasen. Det er noget hurtigere end at skulle skrive alle flasker ind igen.

    Det som en app kan aflæse er en målrettet stregkode for den enkelte butik og andre butikker for den sags skyld der bruger international standard for QR kode.


  • #22   3. mar Godt gået Kisser - og et emne der nok optager rigtig mange da ingen gider sidde på lokum i flere dage smiley
    Vi er ikke specielt hysteriske med datoer og køber da også fra “udløbshylden” men mest til vovserne smiley
    Skivepålæg og leverpostej skal spises på tre dage hvorefter det havner i hundeafdelingen (begrænsede mængder) smiley
    Et flot rim- arbejde Kisser og jeg kan desværre ikke følge trop da jeg har siddet i køleskabet og afrimet hele natten smiley smiley


  • #23   3. mar Da jeg jo er alene nu -- er det begrænset hvad der bliver købt ind. kødvarer til brug kort efter. og ellers er fryseren klar. Og det tager kødet ingen skade af. bliver optøet i god tid på en Alu, plade, det er faktisk skide smart.
    Kun fars bliver købt ind i 2 kilos klumper, jeg hakker selv. så ved jeg hvad jeg får.
    efter min mening er købefars ikke en skid værd., for meget farvestof og vand.


  • #24   3. mar Hvad spiser du Tatar af, Ron smiley

  • #25   3. mar Oksemørbrad Hvad ellers. Jeg elsker en stor en med kapers og æggeblomme

  • #26   4. mar Jeg kunne ikke finde mit Tatar-billede i går. her er det., der skal jo flere ting med. Og så en hel skive rugbrød under. det er jo et måltid i sig selv. og jeg køber det kun hvor jeg kan stole på slagteren. og aldrig på restaurant, de snyder. og så kan du ikke få rugbrød, det kender de ikke.

    profilbillede
  • Nasty
    Nasty Tilmeldt:
    okt 2016

    Følger: 6 Følgere: 18 Svar: 385
    #27   4. mar #26

    Wow! Rigtig tatar, som det skal se ud. smiley


  • #28   4. mar Det ligner en pariserbøf der ikke har været på panden. smiley

    Men godt ser det ud. smiley


  • #29   4. mar Det er det altså ikke. og den spises som den ser ud. helt Rå.
    <jeg elsker bare sådan en bandit


  • #30   4. mar Det er også vores yndlings spise, Vi laver dem på akkurart samme måde og det smager himmelsk. smiley smiley

  • #31   4. mar Og er klumpen for stor. det sker nemlig. så bliver resten til en lille pariser, som så bliver til en Burger. med hele svineriet. dagen efter.

  • #32   4. mar Jeg elsker også en 'løvemad', men jeg tager den enkelt. Ikke for meget tykt tatar, rå æggeblomme, masser af rå løg og salt, så er den hjemme. smiley

  • #33   4. mar Noget jeg savner, for det er lang tid siden jeg har fået det, er 'badekarsmad'.

    Jeg har ikke engang et badekar, smiley , men for længe siden brugte jeg det ord, som nu hænger ved, for man bliver så fedtet når man spiser det.

    Her var en rigtig god slagter, hvor folk om lørdagen stod i kø helt til udenfor, men sønnen ønskede ikke at overtage den da faren ville gå på pension, så desværre blev den lukket. Et stort tab.

    Men her kunne man købe en hel række ribben, og ikke de små potioner som nu er i supermarkeder. En hel række kostede 110-130 kr.

    Jeg havde jo fået dem hjemme før i tiden, og var blevet en ynglingsspise, med fantastisk sovs.

    Men første gang jeg skulle lave dem i mit eget hjem, glemte jeg alt om at de faktisk skulle steges. Jeg kogte dem i 3 timer.

    Men du' godeste hvor smagte det godt på den måde, så det har jeg fortsat med.




  • polysl
    polysl Online Tilmeldt:
    dec 2014

    Følger: 9 Følgere: 192 Emner: 427 Svar: 5.940
    #34   4. mar cris

    hvad kommer du ellers i til de ben når du koger dem.? reducere du bagefter?


  • #35   4. mar Sjovt nok så skal vi have kronhjorte ribben i aften, jeg steger det halve i ovnen og bruner den anden del af i smør tilsætter lidt vildtbouillion og vand så står det og simrer og giver en skøn sauce.
    De almindelige svine ben køber vi hos Knabstrup slagteren,


  • #36   4. mar #34 Poly

    Bare salt i vandet, ingen reducering. Det smager simpelthen bare fantastisk, hvis kødet er godt.

    Til det, har jeg lavet en risblanding. Kogte ris, løg, majs, ærter og friske perber frugter.





  • #37   4. mar Cris - er det dét, der kaldes stegeben, der bliver en vidunderlig sovs MUMS smiley

  • Nasty
    Nasty Tilmeldt:
    okt 2016

    Følger: 6 Følgere: 18 Svar: 385
    #38   4. mar Sådan nogle stegte ben hed 'goe ben' i mit barndomshjem. Helst med sovs, som kunne hænge ved kartoflerne. Mums!

  • #39   4. mar Jeps, og det laver jeg også . for jeg elsker den ret. og sovsen. men jeg koger kun kartofler til intet andet

    profilbillede
  • Nasty
    Nasty Tilmeldt:
    okt 2016

    Følger: 6 Følgere: 18 Svar: 385
    #40   4. mar Så, nu blev jeg sulten! smiley
    Jeg har prøvet de vacuumpakkede marinerede ribben fra f. eks. Tulip og Tucan, men det er slet, slet ikke det samme.


  • polysl
    polysl Online Tilmeldt:
    dec 2014

    Følger: 9 Følgere: 192 Emner: 427 Svar: 5.940
    #41   4. mar cris
    kender godt stegeben fra min barndom, men de der kan købes er jammerlige i supermarked - har faktisk ikke lavet stegeben nogensinde - på tide at prøve det.

    jeg kan forstille mig at du kommer løg, ris, peberfrugter sammen og koger - er det rigtigt? og senere ærter for de skal have meget lidt for at beholde sin sprødhed.


  • polysl
    polysl Online Tilmeldt:
    dec 2014

    Følger: 9 Følgere: 192 Emner: 427 Svar: 5.940
    #42   4. mar nasty

    det gider jeg heller ikke - må ind til slagteren og høre ad. Men det er efterhånden en uddøende butik.


  • #43   4. mar Hvis vi skal have stegeben, som vi husker dem, så skal de bestilles med kød på. Polysl jeg ved Super Brugsen, Føtex, Meny har slagter i butikkerne, gå til dem og bestil, og sig du kun vil have dem med kød på, alt hvad jeg vil have af specielle ting, bestiller jeg altid i forvejen smiley

  • #44   4. mar #41Poly

    Hvis kødet er godt, så bruger jeg faktisk ikke andet end at koge det, med salt i vandet. Skummer det af efterhånden. Der er rigtig meget kød på, og det saltes lige inden spisning.

    Bruger vand og væden fra en dåse majs til at koge ris i.

    Frosne ærter bliver puttet i et krus med lidt vand, og senere vandet siet fra.

    Løg på en pande, til de bliver bløde uden farve, derefter peberfrugter, så risene og majsene, og til sidst ærterne. Ja, vigtigt at specielt ærterne kun får 1-2 min. så de er sprøde.









  • #45   4. mar Der er ingen Ben i at lave Stegeben .
    Og de der sider man kan købe i Supermarkederne er udmærket. i hvert fald hernede. Der er rigeligt med kød. jeg har altid en side liggende i fryseren . men får jeg lyst her og nu. køber jeg da friske. . husk endeligt ikke for lidt væde. der skal være sovs til 2 dage, eventuelt.
    opskriften er fra Alle tiders kogebog..
    Og den står på nettet.


    profilbillede
  • #46   5. mar Når jeg skal have ben, bestiller jeg som regel bord hos Bones, det er godt kan jeg love Jer.

    Ellers er jeg også vild med nøgleben... MUMS.


Kommentér på:
MAD HYSTERI