8.085 visninger
|
Oprettet:
Flødekartofler med glaseret skinke {{forumTopicSubject}}
Godmorgen alle i kære baboomer.
Jeg har bestemt mig for at jeg skal lave mad til ham den søde.
- for ikke så længe siden snakkede han om at han godt kunne spise glaseret skinke.. Og jeg har vildt lyst til flødekartofler. Så bom. Der har vi menúen..
Men men men!!! - jeg har lavet flødekartofler en gang, og de blev kedelige!!! og jeg har ALDRIG lavet glaseret skinke
Så i kan godt se problemet ik´.? Hehe.
men er der nogen der ligger ude med en (MEGET udførlig) opskrift på begge dele !? Meget gerne tilpasset 3-4 personer ..
og forslag til tilbehør modtages også gerne..
mar 2010
Følger: 8 Følgere: 8 Fotoprofiler: 1 Emner: 5 Svar: 28
feb 2007
Følger: 1 Følgere: 2 Emner: 41 Svar: 237
mar 2010
Følger: 8 Følgere: 8 Fotoprofiler: 1 Emner: 5 Svar: 28
Og der var en del på glaseret skinke.. Jeg skal bare have den traditionelle ..
-Men det bliver løsningen, hvis ikke der kommer guldkorn herinde fra.
aug 2008
Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 12 Svar: 974
1 mornaysauce, ikke let
1 fløde
1 løg
4 fed hvidløg
salt og peber.
Bedste flødekartofler ever! Skrev bare ingredienser da resten ligesom giver sig selv. Tro mig du vil elske dem og aldrig lave "kedelige" flødekartofler mere. Simpelt men lækkert. Mht skinken så står det på indakningen. Hold dig bare til den "flade opskrift", det virker
maj 2007
Følger: 18 Følgere: 17 Emner: 40 Svar: 1.490
maj 2007
Følger: 18 Følgere: 17 Emner: 40 Svar: 1.490
maj 2012
Følger: 1 Emner: 49 Svar: 1.033
mar 2010
Følger: 8 Følgere: 8 Fotoprofiler: 1 Emner: 5 Svar: 28
maj 2007
Følger: 18 Følgere: 17 Emner: 40 Svar: 1.490
aug 2008
Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 12 Svar: 974
mar 2010
Følger: 8 Følgere: 8 Fotoprofiler: 1 Emner: 5 Svar: 28
Indtil vidre er min tanke at lave det med kartofler (selvf) fløde, ost, muskatnød, revet ost, hvidløg, salt og peber, løg.. Og så overvejer jeg porre ..
Slet ingen forslag til tilbehør?
maj 2007
Følger: 16 Følgere: 14 Fotoprofiler: 1 Emner: 22 Svar: 131
Jeg plejer bare at bruge 1 morneysovs, en lille fløde og ca en halv pose frosne skiveskåret kartofler (alt efter str på posen).
Men glaseret skinke kan jeg ikke hjælpe dig med. For har jeg selv aldrig lavet
maj 2007
Følger: 16 Følgere: 14 Fotoprofiler: 1 Emner: 22 Svar: 131
okt 2011
Følger: 3 Følgere: 2 Emner: 2 Svar: 123
Det er bare brun farin og sennep blandet sammen til en honning agtig masse som ska smøres ud over skinken (som er blevet skåret i overfladen i tern som en oksesteg) og så i ovnen..
maj 2012
Følger: 1 Emner: 49 Svar: 1.033
mar 2012
Følger: 1 Emner: 5 Svar: 61
Rigtige kartofler skrællet.
Fløde.
En lille smule mælk.
Hvidløg.
Løg.
Salt, peber og oregano.
- det er hvad jeg kommer i.
Skinken:
Som HS-photo skriver, så er det bare brun farin og sennep blandet sammen.
Tilbehør: Hvad med nogle varme grønsager ? eller evt. rødkål. ? ja, hvad i nu kan lide
okt 2011
Følger: 3 Følgere: 2 Emner: 2 Svar: 123
Der går meget smag og bid tabt i dem..
Og ska det laves så ska det sku gøres ordenligt..
mar 2010
Følger: 8 Følgere: 8 Fotoprofiler: 1 Emner: 5 Svar: 28
Skinken har jeg læst mig til skal koge 30min pr kg, og derefter hvile i vandet i 30 min .. Hvorefter jeg "ridser" den og smører den med Farin/sennep ... og så 10 min på gril i ovnen..
(Lyder det rigtig? hehe
mar 2010
Følger: 8 Følgere: 8 Fotoprofiler: 1 Emner: 5 Svar: 28
okt 2011
Følger: 3 Følgere: 2 Emner: 2 Svar: 123
jul 2007
Følger: 1 Fotoprofiler: 1 Emner: 210 Svar: 2.404
rigtige kartofler, da det andet bliver for melet.
salt
pepper
rigeligt med løg
fløde
mornay sovs
muskatnød
og hvis den skal være rigtig god så putter jeg også karry og all around blandings krydderi i.
maj 2007
Følger: 18 Følgere: 17 Emner: 40 Svar: 1.490
jul 2007
Følger: 1 Fotoprofiler: 1 Emner: 210 Svar: 2.404
mar 2007
Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 3 Svar: 63
mar 2007
Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 3 Svar: 63
jul 2010
Følger: 4 Følgere: 3 Emner: 14 Svar: 444
Skræller kartoflerne og skærer dem i skiver
Koger fløden op med salt, peber og hvidløg
Når fløden koger tilsætter du kartofler og lader dem koge med i fløden (bare et par minutter, derefter smider du det hele i et ildfast fad og så bare i ovnen (tilsæt evt. revet ost på toppen)
Og skinken.. Ja den er jo blevet forklaret længere oppe, så den gider jeg ikke til at forklare også
Og jeg arbejder til dagligt som Gastronom, så tror godt jeg ved hvordan man laver flødekartofler, iøvrigt drop mornay sauce, det smager a helvedes til i flødekartofler
mar 2010
Følger: 8 Følgere: 8 Fotoprofiler: 1 Emner: 5 Svar: 28
Go ide med gullerne..
jul 2007
Følger: 1 Fotoprofiler: 1 Emner: 210 Svar: 2.404
bare fordi du er Gastronom er det da ikke ens betydning med at du ved hvordan man laver en god flødekartoffel. det er jo himmel til forskel hvad folk er til.
mar 2010
Følger: 8 Følgere: 8 Fotoprofiler: 1 Emner: 5 Svar: 28
jan 2012
Følger: 1 Emner: 6 Svar: 79
http://www.kanal5.dk/programmer/4-stjerners-middag?nid=6452
mht Skinken så kan du købe en som er færdig kogt og lige til at glassere.
Den er lidt dyre, men så slipper du selv for kogning, som er bedst at gøre en dag i forvejen og lad den hvile i suppen natten over.
mar 2012
Følger: 1 Emner: 5 Svar: 61
mht. skinken, så ved jeg det faktisk ikke, da jeg kun en gang i mit liv har lavet glaseret skinke, men jeg brød mig ikke rigtig om det, så jeg laver bare den alm. altid eller hamberryg til. som jeg bare koger i gryden i ca. 40-50 min.
okt 2011
Følger: 3 Følgere: 2 Emner: 2 Svar: 123
Ja plejer selv at pensle den 2 gange og så et par gange med det som ligger i fadet
Flødekartofler med glaseret skinke