{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
353 visninger | Oprettet:

Vibeke sagde nej {{forumTopicSubject}}

Vibeke går på HF VUC og nægtede at deltage i et moske besøg hvor skolelederen pointerer at man skal være tækkelig påklædt - dvs. man skal underkaste sig en ideologi som er langt fra den danske. Hun fik så en klip i sit fravær for ikke at deltage, og med en snak med skolelederen kunne hun slippe med at skrive en opgave for at slippe for klippet.

Jeg kan forstå hvis det var i Mellemøsten men det er faktisk et eksempel fra Danmark - og til en voksen uddannelse.???

Jeg forstår så ikke hvad en HF uddannelse har med moske besøg at gøre - samt opdeling af elever i køn. Noget er ravende galt oven i hovedet på den skoleleder som slet ikke har forstået problematikken at nogle ikke falder på halen over et besøg i en moske.

https://bit.ly/2mq4jcV


Kommentarer på:  Vibeke sagde nej
 • #1   19. sep 2019 Vi burde stå sammen om denne episode, for det er helt ude i skoven, men vi står desværre ikke sammen, jeg tror, vi er delt i 2 lejre, faktisk sørgeligt smiley

 • #2   19. sep 2019 ja jetset

  for når man står i 2 lejre så aner man ikke hvilken vej den tipper. Jeg er enorm harm over at Vibeke får en straf for ikke at ville i moske. Hvad fanden sker der i hovederne på folk ?

  Det her har jo intet med inkludering at gøre men et spark i skridtet på folk som ikke vil deltage i et moske besøg. Hvorfor laver man timer med at muhammad lære de andre at bede til Allah, som skete på en skole.

  Ser vi at der laves ture til kirker for muslimer, ser vi ture til slagterier som slagter svin, Hva mon en muslim siger til hvis der laves ture til kirker at hun er nød til at tage sit tørklæde af fordi kirker står for åbenhed - så var skolelederen blevet banket med stokke, og hængt op i en kran.


 • #3   19. sep 2019 Det er ikke muslimerne, der har besluttet at der skal være klip i uddannelsesbeviset hvis man ikke møder op i en moske. Det er danskernes tro på disciplin, der er årsag til den regel.

  Der er påklædningsregler mange steder, så hvorfor ikke i en moske. Ingen kvinder ville møde op til en dansk gudstjeneste i g-streng og topløs. Man ville pænt og stille blive fulgt hen til døren igen. Eller hvad med at møde op til nytårsbal hos dronningen i den påklædning?

  Hvis man ikke vil følge påklædningsreglerne i en moske, så må det være i orden at blive væk, også uden at det får konsekvenser for uddannelsen.


 • #4   20. sep 2019 alis

  der står så ikke nogen steder at muslimer bestemmer, der står at en kolbøtte af en uvidende idiot burde eksporteres til Mellemøsten hvor skolelederen kan få røven på komedie...


 • #5   20. sep 2019 Polysl

  Der er en del reaktioner idag både på Facebook og Twitter. Bl.a. denne fra Kristeligt dagblad:

  https://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/hf-elev-naegtede-moskebesoeg-paa-grund-af-krav-til-paaklaedning

  Nu var det åbenbart ret varmt den dag, men ellers skal vi til at vænne os til, at der nogle steder er forventninger til påklædning, der er anderledes end vi er vant til.

  Ja, skolen var lidt klodset at give hende fravær, men det blev jo også rettet.

  Hendes argument om at her i Danmark kan vi gå klædt som vi vil, bør hun til gengæld trække tilbage. Det kan muslimer jo netop ikke.

  Jeg synes at hele sagen er blevet en storm i et glas vand, men det svarer desværre nok til virkeligheden. • #6   20. sep 2019 nu skal man ikke blande loven ind i at man ikke kan gå klædt som man vil, loven er lavet af sikkerhedsmæssige grunde pga. terror hvor det netop ikke er tilladt at skjule sit ansigt, at det så rammer muslimer, rammer jo også den alm dansker, som ikke må bære noget som skjuler ansigtet, dog undtaget hvis det er nødvendige grunde som kulde....

  Hvad man mener om påklædnings krav hellige steder kan folk jo accepterer - eller nægte at følge ved så ikke at deltage i besøg i moske.

  Og det er ikke en storm i et glas vand,men om ret og rimelighed overfor folk med en overbevisning som man træder voldsom på fordi de har en overbevisning og ikke vil bære tildækning og dermed støtte en ideologi som er helt hen i vejret. • #7   20. sep 2019 Du taler dobbeltsprog Polysl, når du på den ene side mener, at hvis man tager hensyn og dækker arme og ben i en moske, så støtter man en ideologi, der er helt hen i vejret, og på den anden side mener, at det må man vel selv om, ikke noget større problem.
  Man skal altså være temmelig opmærksom for at redde trådene ud i det, du skriver.

  Jeg kan ikke se noget problem i at muslimerne forlanger at man dækker arme og ben i en moske, at vil man ikke det, så må man bare holde sig væk og lade være med at lave et kæmpe nummer ud af det på de sociale medier.


 • #8   21. sep 2019 //citat
  ”I Mariam Moskéen har vi ikke noget påklædningskodeks, og vi får ofte besøg af gymnasieelever, der kommer, som de er. Vi har en spirituel forståelse af religion og går mere op i det indre end det ydre.
  //citat slut

  Hvorfor pointerer skolelederen tildækning?


 • #9   22. sep 2019 Jeg mener at skolen er forkert på den.

  Det har altid været naturligt at men viser respekt hvis man ønsker at besøge et religiøst sted.
  På rejser har jeg selv været nødt til at dække mig til på skuldrene og bruge et håndklæde som 'nederdel' hvis jeg ville ind og se en stor kirke.

  Men valget til at besøge disse steder skal være ens eget, og på ingen måde tvang fra en skoles side.

  Nogle tror ikke på noget, andre har måske en tro/overbevisning hvor de ikke føler det nødvendigt at besøge andre steder.

  Det skal være frivilligt om man vil eller ej.


 • #10   23. sep 2019 Det er sjældent jeg er enig med Alis men i dette tilfælde er jeg det.

  Det er uden for enhver form for respekt at troppe op i shorts uafhængig af, om det er i en moske, kirke eller synagoge.


 • #11   23. sep 2019 Annella

  Vibeke ønsker ikke at troppe op, med påklædnings krav som tildækning med tørklæde, som for mange er kvindefjensk og nedværdigende.

  De hellige steder kan fint stille krav til besøgende fint med mig - men jeg ville aldrig sætte mine ben i en moske. Vibeke mente heller ikke at det var relevant for hendes uddannelse samt at der var mødekrav - ellers er det fravær. Det er da at pisse på folk overbevisning.

  ”I Mariam Moskéen har vi ikke noget påklædningskodeks" så hvad er problemet for skolelederen?

  Rektor siger:

  - Jeg synes, at det er utroligt dårligt af skolen, at de ikke har kunnet forudse, at nogle elever måske ikke ville ønske at deltage af den ene eller den anden årsag.


Kommentér på:
Vibeke sagde nej

x