{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.153 visninger | Oprettet:

_ _
_ _
Tilmeldt:
24. jan 2007
Følgere: 2 Emner: 12 Svar: 171

Bankerne truer med at opsige mange lån {{forumTopicSubject}}

Fandt denne artikkel på Business.dk. Der er nok nogle som får andet en tømremænd og slankekur at tænke på i januar.

Men tror i det kommer til at ske, eller bliver bankkunderne reddet på målstregen af en ny bankpakker ligesom det skete for flexlånerne?

”Krisen kradser i banken, og det får bankkunderne nu at mærke. Bliv derfor ikke overrasket, hvis overforbrug og overtræk i julen koster kreditkortet.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende og Fyens Stiftstidende.

John Norden, direktør i Mybanker, mener at "en forfærdelig masse bankkunder" er helt uvidende om, hvilken virkelighed, der venter i januar, når rentestigningerne for alvor slår igennem - for manges vedkommende en stigning på 100 procent. Og når Nationalbanken forudser, at hvert fjerde lån skal opsiges, skal ingen vide sig sikre, mener John Norden:

Bankernes tolerance over for kunderne er helt væk. Og det er ikke længere bare de svage kunder med småkreditter, de ikke kan indfri, som bankerne gerne vil opsige. Det gælder også direktøren, der har en investeringskredit på et par millioner med pant i huset. For banken, der mangler likviditet, er der nemlig langt mere volumen i at opsige ham end den enlige mor med en kassekredit på 25.000 kroner, siger han til de to aviser.

Finansrådgiver Kim Valentin fra Finanshuset i Fredensborg mener dog, at det især er dem med svingende økonomi og dem, som rammes af økonomisk ustabilitet på grund af skilsmisse, dødsfald, sygdom eller en fyreseddel, bankerne vil opsige først.
- De svage bliver hurtigt svage i øjeblikket. De mister lynhurtigt status som kreditværdige i en tid, hvor bankerne ikke har råd til at låne penge ud, siger Kim Valentin til aviserne.

Ingen politiske garantier

Økonomi- og Erhvervsminister Lene Espersen (K) er lige nu i gang med en hjælpepakke, men hun er ikke klar til at garantere, at kunderne bliver fredet.
- Vi kan ikke diktere, hvem bankerne låner pengene til, og hvor de reducerer deres engagementer. Vi kan lave nogle gode rammer med den nye pakke, og så sikre i samtaler med sektoren, at pakken kommer til at virke efter hensigten, siger hun.
For Socialdemokraterne er det ikke nok - de kræver bestyrelsesposter til gengæld for økonomisk hjælp.
- Hvis vi skal være med til at skyde milliarder i bankerne, så vil vi insistere på, at man har en ordentlig kreditpolitik, så man ikke sætte den almindelige dansker fra hus og hjem, siger Henrik Sass Larsen politisk ordfører”


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Bankerne truer med at opsige mange lån
  • #1   15. dec 2008 Hold nu op med at blive ved.

    Jo flere af de skræmme ting der kommer jo mere gemmer folk på deres penge = Jo værre bliver det.


  • Nikki P
    Nikki P Tilmeldt:
    sep 2008

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 1.263
    #2   15. dec 2008 Spunk - Luk øjnene, så forsvinder det?

    De svage bliver hurtigt svagere
    Finansrådgiver Kim Valentin fra Finanshuset i Fredensborg mener dog, at det især er dem med svingende økonomi og dem rammes af økonomisk ustabilitet på grund af skilsmisse, dødsfald, sygdom eller en fyreseddel, bankerne vil opsige først.

    "De svage bliver hurtigt svage i øjeblikket. De mister lynhurtigt status som kreditværdige i en tid, hvor bankerne ikke har råd til at låne penge ud," siger Kim Valentin til aviserne

    http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-19120652.html?forside


  • _ _
    _ _ Tilmeldt:
    jan 2007

    Følgere: 2 Emner: 12 Svar: 171
    #3   15. dec 2008 Personligt tror jeg på at flere vil blive mødt med et krav om at nedbringe kassekreditten væsentligt.

    Der har jo allerede været flere nyheder som virksomheder er der gået i betalingsstandsning og/eller konkurs fordi deres bank kræver kreditterne indfriet.



  • #4   15. dec 2008 (link fjernet)

    - ja, men hvad så med den her artikel? Der forudser de rentefald allerede fra idag, og langt ind i 2009...

    Ro på folkens - der er en grund til at vi betaler 50% i skat, i gennemsnit i det her land. Og det er ikke for at blive sat på gaden.


  • _ _
    _ _ Tilmeldt:
    jan 2007

    Følgere: 2 Emner: 12 Svar: 171
    #5   15. dec 2008 Skattetrykker har, efter min mening, i og for sig ikke noget med bankernes udlånspolitik at gøre.

    Bankerne har gearet deres egenkapital med over 9 og har derfor svært ved at imødekomme solvenskravene.

    Derfor er de tvunget til at tilpasse deres balance og for et bedre samspil mellem ind- og udlån. Og der kan jo gøres nemt ved at opsige de engagementer som ikke lige er i banken´s "smag".


  • #6   15. dec 2008 Malaika. : Hvor kan man slippe med at betale 38% i skat? For så er jeg den som er flyttet dertil, SNAREST.

  • _ _
    _ _ Tilmeldt:
    jan 2007

    Følgere: 2 Emner: 12 Svar: 171
    #7   15. dec 2008 Greve S: Du kan jo vælge at se på det således at marginalskatteprocenten er som følger

    Personlig indkomst efter AM-bidrag:
    Bund 39,0%
    Mellem 45,0 %
    Top 59,7 %

    Så du kan jo alt andet lige godt slippe med omkring 38% i skat hvis du holder dig under grænsen for mellemskat - men hvem gør det.

    Men alt den snak om skattetryk er ligegyldigt for spørgsmålet om, om banken i større stil vil kræve kreditterne nedbragt.



  • #8   15. dec 2008 Så er spørgsmålet så - hvornår skal man være bange for at de napper ens kreditkort med overtræk? Ved 500 kr - eller først ved 2500?? Ja jeg spørger bare :S

    @Malaika: De 39% må så være uden kirkeskat, eller også er det bundskat - alt andet lyder komplet sygt. Betaler selv 48% i mellemskat når jeg overstiger. Bundskatten i Kolding er 42%.


  • #9   15. dec 2008 Mille - det med dagplejernes løn, er det noget du vil være så venlig at underbygge med nogle links, gad godt læse lidt om det ? smiley

  • Nikki P
    Nikki P Tilmeldt:
    sep 2008

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 1.263
    #10   15. dec 2008 Mille har ret mht. dagplejerene. De får fradraget, fordi de ligger eget hjem til.

  • #11   15. dec 2008 Jamen så brug da jeres tid på det pjat.

    Så bruger jeg mine penge som jeg altid har gjort smiley


Kommentér på:
Bankerne truer med at opsige mange lån

Annonce