{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.048 visninger | Oprettet:

_ _
_ _
Tilmeldt:
24. jan 2007
Følgere: 2 Emner: 12 Svar: 171

Information om selvangivelsen for 2008 {{forumTopicSubject}}

Hermed lidt info og update vedrørende selvangivelsen 2008:

Personlige skatteoplysninger
Arbejdsgivere, banker, A-kasser mv. har ikke længere pligt til at sende underretning til den enkelte person om, hvad der er indberettet af løn mv. til SKAT. De indberettede oplysninger fra ens arbejdsgiver mv. fremgår nu alene af ens skattemappe på SKATs hjemmeside.

Ens personlige skatteoplysninger for 2008 herunder indberettet indkomst og fradrag kan således alene ses i ens skattemappe på www.skat.dkunder ”tast selv”. Oplysninger kan ses allerede fra 2. februar.

Tidlig indberetning til årsopgørelsen
Inden udsendelse af årsopgørelsen for 2008 vil der via ”tast selv” i perioden fra 2. februar til 19. februar være mulighed for at selvangive de indkomster og fradrag, som ikke er blevet automatisk indberettet og derfor heller ikke vil fremgå af den årsopgørelsen der udsendes i marts måned, medmindre man selv indberetter disse.

Indkomst og fradrag der typisk ikke vil fremgå af årsopgørelsen og derfor med fordel kan indberettes i perioden fra 2. februar til 19. februar, er f.eks.: Lejeindtægter, befordringsfradrag, underholds- og børnebidrag, udbytte, gevinst eller tab af værdipapirer.

Årsopgørelsen for 2008
Fra torsdag d. 12. marts vil der være mulighed via ens skattemappe på SKATs hjemmeside at se årsopgørelsen for 2008 inkl. de eventuelle ændringer man har foretaget i perioden fra 2. februar til 19. februar.

Der vil ligeledes fra d. 12. marts være mulighed for at foretage eventuelle rettelser til årsopgørelsen enten via ”tast selv” eller det for nogen medsendte oplysningskort. Foretages rettelser via ”tast selv” vil den ændrede årsopgørelse fremgå af ens skattemappe med det samme. Der vil derved være mulighed for straks at se, om ændringerne vil medføre en yderligere overskydende skat eller restskat.

Sidste frist for at indsende eller indtaste rettelser til årsopgørelsen er 3. maj.

Udvidet selvangivelse og udenlandsk indkomst
For de skatteborgere, eller hvis ægtefælle der skal udfylde en udvidet selvangivelse som følge af selvstændig virksomhed mv., gælder der lidt andre frister og muligheder for at selvangive mv.

Først fra 12. marts vil der være mulighed for at se og indtaste ens udvidede selvangivelse via ”tast selv”. Har man valgt at få tilsendt sin udvidede selvangivelse i papirform, vil den i ugerne efter 12. marts blive udsendt fra SKAT.

Ægtefæller til en person, der har en udvidet selvangivelse vil først kunne se indberettet indkomst og fradrag i deres skattemappe og have mulighed for at foretage rettelser hertil fra 12. marts.

Husk, at ægtefæller først vil modtage en årsopgørelse, når den ægtefælle der har en udvidet selvangivelse, enten har indsendt eller indtastet sin udvidede selvangivelse.

Sidste frist for at indtaste eller indsende udvidet selvangivelse, selvangivelse for udenlandsk indkomst og selvangivelse for udenlandsk virksomhedsindkomst er 1. juli. Fristen gælder også for personer, hvis ægtefæller har frist til d. 1. juli.

Overholdes fristen ikke vil man blive pålignet et skattetillæg på op til 200 kr. for hver dag, fristen overskrides, dog maksimalt 5.000 kr. i alt. Der er dog mulighed for at søge om udsættelse med indsendelse af den udvidede selvangivelse hos SKAT, hvis man af særlige grunde ikke kan overholde fristen.

Normalt vil SKAT automatisk registrere, at man skal have en udvidet selvangivelse, f.eks. som følge af man har startet selvstændig virksomhed i indkomståret. Er man i tvivl om man automatisk vil modtage en udvidet selvangivelse, vil det være en god ide at kontakte SKAT hurtigst muligt. Hvis man ønsker at få en udvidet selvangivelse for 2008, skal man give SKAT skriftlig besked herom senest 3. maj 2009. Tilsvarende skal man kontakte SKAT, hvis man ikke længere har behov for en udvidet selvangivelse.

Frivillig indbetaling og opkrævning af restskat mv.
Restskat vil normalt blive pålignet et tillæg på 7 %.

For at undgå at blive pålignet tillægget for restskat over 40.000 kr. er der mulighed for at foretage en frivillig indbetaling. Sidste frist for indbetaling er 16. marts. Der skal dog betales et rentetillæg på 2 % af indbetalinger over 40.000 kr. der foretages i perioden fra 1. januar til 16. marts.

Sidste frist for at foretage en frivillig indbetaling af restskat op til 40.000 kr. er 1. juli.

Hvis der ikke er foretaget frivillig indbetaling og man får en restskat, vil restskat op til 17.700 kr. kunne indregnes i ens forskudsskat for 2010. For den del af restskatten der overstiger 17.700 kr., vil den blive opkrævet i 3 rater til betaling henholdsvis 21. september, 20. oktober og 20. november.

Både en indregnet restskat og restskat til opkrævning vil blive pålagt tillægget på 7 %.



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Information om selvangivelsen for 2008
Kommentér på:
Information om selvangivelsen for 2008

Annonce