{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
139 visninger | Oprettet:

En godt eksempel {{forumTopicSubject}}

https://bit.ly/3r7SeGP

Et god måde at se det på at penge ikke altid er det vigtigste, det samme har jeg - i min tid i IT branchen kunne jeg vælge jobs som var mere lønnede - men i sidste ende er det ikke lønnen som er det afgørende men kolleger, den måde firmaet køres på, og som nævnes i linket - bestemmelse.

Jeg har nydt at få udstukket nogle regler som deadlines, og ellers selv tilrettelægge min hverdag som gav plads til at tage i byen og få en kop kaffe eller en middag.

Det eneste kriterium var at man levere indenfor tidsrummet. Men til tider kunne reglerne være så stramme at man har tyndskid når det lige brænder på.

Så livet er ikke kun roser men torne. Men friheden til at tilrette sin hverdag med de regler der nu er - har firmaet mere og mere taget til sig. Det holder på medarbejder som ikke bare er hænder men en vigtig del af firmaet - hvor de kommer med gode indspark som gør produktion bedre.

Faktisk var det Microsoft, IBM, Google som tog det op først og andre små IT firmaer. De opdagede at et godt klima og arbejdsmiljø er afgørende for trivsel og velvære og det holder på medarbejderne.

Nogle siger at danskere er usolidariske i et job, hvis haven er grønnere et andet sted så hopper man derhen. Det har de faktisk ret i - men det var dengang. I dag er det anderledes, hvor man fastholder folk, det kan være resultat bonusser, fordele, osv....man passer mere og mere på vigtige medarbejderer i dag en i fortiden.

Det mest negative i det hele er at det offentlige som Sygehuse tildeler læger store bonusser, for at fastholde dem så de ikke ryger over i det private. Fornyelig satte man millioner af til at belønne medarbejdere i Corona afsnit.

Det mystiske var at alle de millioner slet ikke kom til sygeplejen men til lægerne - altså dem som ikke var front personalet. Imens så sparkede man rask væk sygeplejesker ud som blev syg med Corona og med senfølger. Sikke et signal at sende fra en Fuck (S) regering.


Kommentarer på:  En godt eksempel
 • #1   11. jan Ja et godt klima er ej at foragte smiley

 • #2   12. jan Der er kuk her på baboom med at link ryger til forsiden...

  Højre klik på linket og vælg

  Åben link i ny fane....


 • #3   12. jan Der er lige et par ting, der skal have kommentarer med på vejen.

  Jeg er helt enig i at et godt arbejde er vigtigere end en høj løn. Jeg skiftede selv i sin tid fra et job ved skattevæsenet til et job som beskæftigelsesvejleder fordi det interesserede mig meget mere.

  Derimod er jeg bestemt ikke enig i at der er mere selvbestemmelse på det private arbejdsmarked. Det er tværtimod der, der er en tendens til at udbetale kæmpe-bonusser til direktørgangen, hvor lønningerne i forvejen der høje.

  Når du påstår, at de penge, der blev bevilget til sundhedssektoren, de alene er gået til lægerne, så vil jeg gerne se noget dokumentation. Det er en påstand, som jeg ikke tror på. Da regeringen greb ind i sygeplejestrejken var det med den begrundelse, at der var mange andre områder i sundhedssektoren, der trængte til et løft. Personligt synes jeg at sygeplejerskerne skulle have haft mere i løn, og det får de forhåbentlig også på et tidspunkt.

  Danmark står med en maltrakteret sundhedssektor, og det kan vi takke Lars Løkke for, da han var sundhedsminister. Han ødelagde den offentlige sundhedssektor for at få gang i den private. Resultatet er at nu er det kun mennesker, der kan betale for det, der kan få en ordentlig lægehjælp.

  Den krig fortsætter. Nu skal S prøve at rette op på alt det VKO slog i stykker. Flere politikere på højrefløjen forsøger at give den nuværende regering skylden for alt det, der ikke fungerer, og desværre er menneskers hukommelse meget kort.


 • #4   12. jan Alis C det er ikke nogens skyld at ting ikke køre som de skal og ellers er det alle politikers skyld smiley

 • #5   12. jan Leon - Så Lars Løkke kan slet ikke gøre for, at han forringede det offentlige sundhedssystem og genererede pengene over i det private i stedet? Eller at de penge man derved sparede i skat, de blev udbetalt som skattelettelser til de velbjergede? Var han ikke ansvarlig for hvad han gjorde?

 • #6   12. jan Alis C nej smiley

 • #7   15. jan Rent faktisk er det sandt som Alice siger.

  Lars Løkke prioriterede privat hospitaler.

  Tilbage til Poly's oplæg.

  Jeg hader bonusser. Det bruges ALT for meget. Ofte er det de forkerte som får dem.

  Bare se i diverse kommuner, hvor nogle har handlet helt forkert, blevet fyret eller bortvist, men alligevel får udbetalt bonus.

  Den udgift som diverse bonusser er, burde hellere spares, og en fast løn gives.

  ------
  Nu er det ikke for at prale Poly. Men jeg har faktisk fået et certifikat fra IBM, som den bedste trykker af deres tryksager. smiley

 • #8   15. jan Nu er det ikke for at prale Poly. Men jeg har faktisk fået et certifikat fra IBM, som den bedste trykker af deres tryksager.

  Det må du godt prale med - så er du unde hyleme dygtig.


 • #9   15. jan Tak Poly. smiley • #10   15. jan Cris

  Kan huske da jeg lavede mit Vinprogram, at en bruger blev så glad for det, at jeg blev inviteret til deres sommerhus i en uge. kanon uge.et dejligt par godt oppe i alderen.

  De havde tidligere brugt et gammel DOS system som et vinfirma havde lavet, men det blev jo udateret da Win 95 kom - samt at de fik en ny pc. som ikke kunne klare det program.

  Det sjove var at han selv var en gammel programmør i Fortran som mere er en matematik og numerisk tilgang.

  Vi hyggede med gode vine, god mad, og en snak om hvordan man kunne udvikle det bedre - mange af hans ideer blev så implementeret.

  Du kan se programmet her.....

  https://sl-software.dk/

  Der er link lort her på Baboom...

  Så højreklik og "åben link i ny fane"

  Selv om mit gamle Vinprogram er fra år 2000, så kan det stadig køre på Linux, win 10 - dog kun i Interprise og Pro. og nogle win programmer som 7 i Ultimate osv.....


 • #11   15. jan Jeg kan ikke få linket til at virke, trods jeg har fuldt din vejledning.

  Men der er så dejligt at høre virkelige oplevelser. smiley


 • #12   15. jan cris

  Du kan manuel skrive linket..


 • #13   15. jan Ja ja privat hospitalet Hamlet som ligger tæt på zoologisk have var med til at rede mit liv i sin tid og det var under Statsminister Lars Lykke Rasmussen så det lavet der syntes jeg var godt også inden jeg sku reddes smiley

 • #14   15. jan Ja, har nu set siden Poly.

  Dejligt at Hamlet reddede dit liv, Leon. smiley Helt sikkert.

  Men det ændrer ikke på at Lars Løkke var med til at nedgradere det normale sygehusvæsen, i stedet for at styrke det.

 • #15   15. jan Alis #3

  Jeg syntes ikke du kan bruge din erfaring med arbejdsmarkedet - da den er mere end 20 år gammel.
  Selvbestemmelse er en trend som kom for flere år siden, så gør at en medarbejder høres omkring produktion - hvem er eller de bedste til at påpege fejl end medarbejdere.

  gamle patriarkalske firmaer som SCO (1980) hvor jeg var ansat et år, tog medarbejdere ind til "forhør" hvor man blev spurgt om hvor arbejdsgange kunne forbedres. Så allerede dengang var man klar over hvor vigtig medarbejder info er for firmaet.

  IT firmaer som jeg var ansat hos havde også den struktur. Hvem skulle ellers kunne spotte idiotien?

  DTU har kurser i leder uddannelser hvor man lærer dem at tage folk på gulvet med i deres vurderinger og deres kritik. Kritik er godt når det er produktivt - det gavner alle.

  For mig at se er det mega vigtigt - det samler mere end det splitter i en virksomhed. Det giver medarbejderen en følelse at være en del af firmaet og ikke bare et tandhjul.


 • #16   i går kl. 00:05 Cris7 jeg undre mig over at i er nogen som vil give Lars Lykke Rasmussen skylden for at vores sygehusvæsen er i dårlig stand det har det været længe og det er kun blevet ringer af at de små sygehuse lukkes og at der så er lavet supersygehuse hvor man skal have en stifinder med for at finde rundt + der er et dårligt arbejdsmiljø på de store supersygehuse.

 • #17   i går kl. 05:56 Jeg har ikke fornemmelsen at OUH er dårlig, jeg har været der til nogle scanninger, og så har de en Bistro i stuen, Men måske jeg bare er nem at gøre tilfreds.

  Det er ikke at jeg er stamkunde på OUH, da jeg jo har en forsikring til privat hospital, men hvis der er ventetid på OUH, så bruger jeg retten til privat hospital, hvis der sker noget som kræver nærmere undersøgelser.

  Men nu er Odense jo ikke hovedstaden, så der kan godt være forskel på flere ting.


 • #18   i går kl. 13:33 Polysl #15

  "Jeg syntes ikke du kan bruge din erfaring med arbejdsmarkedet - da den er mere end 20 år gammel. "

  Hvis ikke du kan bruge det ene argument til at underbyde andre holdninger, så finder du på noget andet. Denne er har du brugt nogle gange, og jeg har svaret på den hver gang. Det ville være bedre i fællesskab at forsøge at forstå virkeligheden korrekt. Påfaldende som jeg hele tiden skal forsvare mig imod dine personangreb.

  Jeg var med dengang Schlüterregeringen gik igang med at nedbryde velfærdssamfundet for at spare skattekroner og finde penge til skattelettelser til de velbjergede. Jeg var ikke alene mellem de første, der røg, hele mit erhverv røg. Den offentlige sektor blev forringet mere og mere, og man kaldte det rationaliseringer og effektiviseringer. Det lyder jo bedre end nedbrydning af den offentlige sektor.
  Det skabte arbejdsløshed, og så måtte man finde på nødløsninger. Arbejdsløsheden ramte først og fremmest de unge, der endnu ikke havde etableret sig på arbejdsmarkedet, men så lavede man noget der, der blev kaldt "ung i arbejde". Det omdøbte de unge selv til "dum i arbejde". Idag er der en del, der starter voksenlivet som hjemløse. Dengang vi havde en større offentlig sektor kunne man meget bedre finde nogle opgaver til dem, som gav både mening og lønindkomst.

  Det offentlige sundhedsvæsen, som dengang var virkelig godt og effektivt, blev forringet og rationaliseret, og så skulle folk drives over i det private sundhedsvæsen og private klinikker. Dengang i firserne var jeg uddannet til selv at tilrette mit arbejde og sammen med klienterne - som regel plejehjemsbeboere - og at tage stilling til hvad de havde brug for. Lederne på plejehjemmene tog stilling til hvad der var brug for af personale for at få det hele til at lykkes. Så det, du tror er noget nyt som det private arbejdsmarkdet har fundet på inden for de senere år om medansvar, det har vi haft i mange år. Det blev nedbrudt med påstande om at de ansatte i sundhedssektoren ikke bestilte andet end at holde møder.

  Det sidste par dage har det været fremme i pressen, at alle de medarbejdere i sundhedssektoren der har knoklet særligt hårdt angående corona de næste 4 månder vil få 4000,- kr. ekstra i lønningsposen. Incl. sygeplejerskerne. Så meget for din påstand om at alle pengene går til overlægerne.
  Derudover blev der i anledning af sygeplejestrejken nedsat et udvalg, der skulle tage stilling til hvordan de penge, der er til rådighed, de skal fordeles mere permanent.

  Hvis danskerne er kloge, så holder de godt fast på den socialdemokratiske regering. Jeg er ganske vist ikke socialdemokrat, men det er lige nu eneste mulighed for at få genoprettet vores velfærdssamfund.


 • #19   i går kl. 14:40 alis

  //citat
  Hvis ikke du kan bruge det ene argument til at underbyde andre holdninger, så finder du på noget andet. Denne er har du brugt nogle gange, og jeg har svaret på den hver gang. Det ville være bedre i fællesskab at forsøge at forstå virkeligheden korrekt. Påfaldende som jeg hele tiden skal forsvare mig imod dine personangreb.
  //citat slut

  Sikke en gang pølsevrøvl - jeg påpeger at selvbestemmelse allerede var gældende i 80'erne. Den her fornemmelse du har fra DDR tiden er slut, du er klistret fat i en forstokket måde at se tingene på fra din tid for mere end 30 år siden. Du kan ikke udtale dig om struktur i et moderne firma i dag.

  4.000 til sygeplejesker ha ha- kommuner har allerede meldt ud at alle ikke kommer i betragtning - det bliver en vurdering sag hvem der får. Som de skriver er puljen for lille til at alle kan få.


Kommentér på:
En godt eksempel

x