{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.871 visninger | Oprettet:

Essay, skal bruge ris ros og kritik! {{forumTopicSubject}}

Jeg er ved at skrive et essay, og vil gerne have noget kritik, ros eller gode råd.

Den Priviligerede Verden
I hele Europa og vesten, ja, i hele den priviligerede verden, er vi alle sammen begyndt at tjene mere og mere. Samtidigt med at vi laver mindre og mindre. Dette har medført at vi er blevet vandt til en tårn høj leve standart. Og som mennesket nu engang er indrettet så vil vi altid have det der er bedre end det vi har, græsset er altid grønnere på den anden side. Derfor gør det ond helt ind i sjælen, hvis vi ikke har det bedre, eller i det mindste lige så godt som de mennesker vi har omkring os.
Hvorfor, med det samfund vi har, alle de penge vi har, med den høje levestandart vi har, hjælper vi så ikke verden noget mere? Vi har u-landene som har meget kraftigt brug for hjælp, hvor de fleste mennesker dør før de fylder 40år. I Danmark lever vi gennemsnitligt over dobbelt så lang tid. Vi har flygtninge som ikke kan bo i deres land pga. krig og diverse andre ting, burde vi ikke også give dem lov til at flytte her til og uden at de skal bo en hel familie på et rum og de får 100 kr om måneden hver til fornøjelser. De får gratis mad og husly, ja. Men kan de få lov til at arbejde? Nej. Kan de få lov til at bevæge sig rundt som frie mennesker? Nej. Det er ellers noget det vi danskere er aller bedst til, det er til at beskytte vore rettigheder, som frie mennesker. Men vores samvittighed kan sagtens klare at vi gør præcis det mod andre som vi selv frygter mest, frihedsberøvelse. Burde vi ikke give flygtningene lov til at blive her, få et job, et ordentligt sted at bo? Indtil Krigen i deres land er overstået? Så kan de rejse hjem hvis de vil. ''Jamen det koster masser af penge!'' Ja, men med alle de højtuddannede mennesker og teknologi vi har i danmark. Så tror jeg ikke at det gør den helt store skade at give ca. 1.000 flygtinge et sted at bo, mad på bordet og mulighed for at arbejde. Hvorfor må de ikke arbejde? Jeg kan ikke se nogen anden grund end at man ikke vil have dem ind i det Danske samfund. For hvis de arbejder betyder det flere penge til staten? Hvordan kan vi som Danskere sige nej til penge? Men der er så nogle af dem der arbejder alligevel det er jo bare sort, og så tjener staten jo ingenting, hvorfor ikke bare give dem lov til at forære os penge? Hvorfor ikke give dem bare en lille del af alt den overflod vi har? Hvorfor ikke give dem lov til at blive en del af det Danske samfund? for mange af dem vil nemlig gerne.
Det var på det store plan, men Danskere imellem har vi også problemer med at tage ansvar overfor fælleskabet. Snyd, bedrag, utroskab, vold alt sammen noget der kun er styret af det enkelte individs lyster eller svagheder. På Jack Levines maleri Fest for den sunde fornuft fra 1937, ser man to mænd
med fint tøj der sidder og drikker coniac og ryger cigarer. Mens en politibetjent står med hævet knytnæve. Alt hvad betjenten skal gøre er at åbne øjnene så finder han dem han leder efter. De to mænd har efter alt at dømme gjort noget ulovligt, og med alt deres finde tøj, kunne man jo forestille sig at det var økonomisk svindel, hvorfor gør men det? Fordi man vil have det bedre end de andre, man vil have flere penge, og lave mindre. Selvom vi i verden i forvejen ikke laver en skid. Vi har ret til en mindsteløn på ca. 100kr., typisk lidt over, alt efter hvor man arbejder, vi har ret til pauser, ferier, tillæg, høreværn hvis der larmer, handsker hvis der er beskidt osv. Voksne mennesker i Afrika eller andre steder arbejder for 4 – 5kr. om dagen med tunge løft, ingen pauser, ingen weekend, ingen beskyttelse imod sundhedsskadelige stoffer osv. Mens en 15 årig i Danmark kan tjene det samme på under 5 minutter, og en voksen kunne gøre det på under 3 minutter.

håber nogen gider at hjælpe smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Essay, skal bruge ris ros og kritik!
Kommentér på:
Essay, skal bruge ris ros og kritik!

Annonce