{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
909 visninger | Oprettet:

Hvorfor 3LCD ?? - derfor {{forumTopicSubject}}

Efter at have haft dette TV i et lille halvt år, vil jeg lige dele min oplevelse med jer.

Til at starte med, skal det lige nævnes at jeg ikke er ekspert i tv, samt generelt ikke er den store tilhænger af Sony.

De sidste par år havde jeg ellers holdt fast i mit gamle 32" l**tetv ikke skulle skiftes før 50" fladskærme var nede i en fornuftig pris. Men da Sony's hoppebolde-reklame kom frem og jeg havde set den 15-20 gange, var jeg lige en tur inde på Sony.dk for at finde ud af hvad det der bravia egentlig var. Jeg blev straks forelsket i dette tv.
Designet er det flotteste jeg har set og Sony's valg af fotovinkler gjorde jo man ikke kunne se hvor dybt det egentlig er. I foråret så jeg det i bilka og var stadig imporneret.

I sommers besluttede jeg mig så for at købe det. Jeg læste en masse anmelderser og bl.a. denne tråd, samt var inde i et Sony Center for at kigge nærmere på det.

Jeg bestilte det via en dansk netforhandler. Tyskland havde været en smule billigere, men fragten trak prisen op og jeg foretrak de 2 års reklametionsret.

Moden dikterer jo fladskærme, så folks umiddelbare reaktion er at man har købt noget forældet l**t. Når de så ser det så går det op for dem, der ikke er tale om en kasse på størrelse med en stor kommode der før kendetegnede denne type tv, så skifter de fleste mening!

Når det er sagt, så er tv'et generelt det grimmeste møbel i stuen (rent indretningsmæssigt) og det bliver bestemt ikke bedre af det bliver større. En fladskærm på væggen med skjult kabelføring, hjælper betydeligt på det og det går jo ikke med dette tv. Det er helt klart noget man skal tage med i sine overvejelser, især hvis fruen også skal være tilfreds.

Jeg har en lille stue på 18 m2, der i forvejen indrettet efter højtalerne placering. Derfor var vægophæng ikke en mulighed, pga et vindue. Forskellen mellem en fladskærm på fødder og dette tv er minimal.

Tv'et viser et bedre billede end mange af de fladskærme jeg har set på. Man skal vel nok op i 30-40.000 kr klassen før der er konkurrence. Her skal nok lige med, at jeg ikke er tv-ekspert og heller ikke har set særligt mange tv, men har været rundt i mange forretninger. Det er også muligt at det har ændret sig siden jeg købte det.

Som sagt er min stue meget lille, men det er ikke et problem at side tæt på tv'et (der er jo heller ingen grund til at købe et stort tv og se på det fra lang afstand)

Blæseren er hørbar, men ikke generende. Men hvis man ofte ser tv uden lyd (????) så vil det være mærkbart.

Som nævnt tidligere i tråden, så skal farverne lige indstilles på det, men det er vel meget normalt.

Betragtningsvinklen er god nok. kommer du langt ud til siden bliver det mørkt. Men det giver heller ikke mening at se film fra sådan en vinkel. Den lodrette vinkel er ikke så god. Det er et lille problem hvis man står foran tv'et. Men igen: Det gør man jo normalt ikke.

Billedet er som sagt meget godt. Det har dog svært ved at lave helt sort. Iris funktionen kan løse dette, men oplevelsen bliver ringe. Et andet minus er når man fokuserer på et meget lyst område af billedet, vil man bemærke at det virker lidt "grumset". Det er sikkert pga. skærmbelægningen og er kun en bagatel. Men det er nok noget man bør "teste" inden man køber det.

Den digitale tuner er ikke særligt anvendelig, da den ikke kan bruges til kabel tv. Jeg ser det ikke som et problem, da jeg ikke ser så meget tv (dvd og konsol istedet) og regner med at der skal sluttes en HTPC eller dvd-optager med digital tuner til på et tidspunkt. Jeg har desuden slet ikke prøvet den indbyggede digital tuner, så hvordan det ser ud, ved jeg ikke.

Almindeligt analog tv, er ikke specielt kønt, men det er pga af signalet og ikke tv'ets skyld.

HDMI er jo fremtiden og tv'et har kun en tilslutning. Det kan sammenlignes med et gammelt tv med kun en scart-indgang. En er for lidt, så det er også noget man skal overveje. Der er også kun en component indgang. En forstærker med flere HDMI tilslutninger, løser dette.

Jeg har HDMI fra min DVD-afspiller (opskalleret) og Component fra min Xbox. Skal der sluttes mere til, så er der component tilslutninger i min reciever. Component fra Xbox'en er er ganske udemærket, så jeg kan godt leve med kun en HDMI tilslutning.

TV-bordet til det er flot, men p***edyrt. Jeg købte det sammen med tv'et, men kunne sagtens have undværet det. Det "trekantede" design gør at der faktisk ikke kan stå noget på hylderne, selvom det er så bredt (jeg har selv lige plads til en center på øverste hylde og 2 konsoler på den nederste).

Tv'et gik istykker for en måneds tid siden. Det er selvfølgelig ikke i orden men sådan er det. Jeg sendte en mail til Sony's kundeservice og de henviste mig til deres værksted, Powermill Service.

Jeg arbejder selv i detailhandel og der er delte meninger om det med at henvise kunden til værkstedet. Faktum er man fjerner et mellemled og gør reperationstiden kortere, så det havde jeg det fint med.

Powermill svarede med det samme tilbage på min mail dem, for at få nærmere og info om fejlen (det ville ikke tænde) og tilbød at hente det. Det var jo et plus, da jeg ikke har plads til tv'et i bilen. Dagen efter ringede jeg til dem for at aftale afhentning af tv'et og de var utroligt flinke. Tv'et blev afhentet den efterfølgende dag (og fragtmanden var også flink!). Desuden så kostede det ikke en krone at få fragtet tv'et frem og tilbage, selvom der er tale om en tur på 50 km. Så jeg har kun ros til Powermill.Alt i alt, så er jeg tilfreds med købet og stod jeg og skulle købe et tv idag, ville jeg nok vælge det samme igen. Også selvom jeg har måtte undvære det i 1½ uge pga reperation (går det istykker igen foreløbig, vil jeg nok skifte mening).

Jeg regner med at beholde tv'et indtil der er nogen der opfinder 200" plasma-tapet! :o)


Kommentarer på:  Hvorfor 3LCD ?? - derfor
Kommentér på:
Hvorfor 3LCD ?? - derfor

x