{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
295 visninger | Oprettet:

Krig eller sundhed? {{forumTopicSubject}}

https://politiken.dk/kultur/art8578576/Hvad-kan-nogensinde-v%C3%A6re-det-rimelige-i-at-g%C3%B8re-russiske-enkeltpersoner-eller-russerne-som-folk-til-fjenden?fbclid=IwAR0mdhA7X04QdP0JrTi_Czv4S0YrJz4jN8NaodVX7IxW933Zp_gz-lOrvMQ

Reaktionen på Ruslands krig mod Ukraine er, at man poster bunker af penge i våbenindustrien. Vores sundhedssystem halter også meget alvorligt efter mange års nedskæringer, men tilsyneladende er politikernes reaktion at det går jo kun ud over de syge.
Krigen Rusland-Ukraine derimod truer iflg. politikerne o.a. vores værdier. Man fristes til at spørge ”hvilke værdier?” – svaret blæser i stormvejret "vores frihed” ... Hvis frihed?
Vi har ikke frihed i vores del af verden, vi bliver tyranniseret af pengepolitik. Engang for en del år siden diskuterede jeg det spørgsmål med en bekendt, som hævdede at vi modsat DDR kan rejse hvorhen vi vil.
Det kommer altså an på om man har penge til billetten.
I vores del af verden er det kun dem, der har penge, der kan købe sig frihed. Resten af befolkningen er gjort til slaver, der skal arbejde for at de rige kan blive endnu mere rige. Og slaverne skal ikke bryde sig om at forlange ordentlig pasning til deres børn, ældre og familiens syge.
Den krig med Ukraine kunne være undgået, hvis man havde lyttet til og samarbejdet med Putin og Rusland. Rusland har en anden kultur end vores, og hvis vi var så frie og demokratiske som vi gerne vil prale af, så havde man fundet ud af at samarbejde med andre kulturer. I stedet står Vesten som møgforkælede børn fast på at vores kultur er den eneste rigtige og det skal resten af verden bøje sig for. Samtidig bliver vi dummere og dummere. Dyr er klogere end mennesker – dyr ville aldrig lade de dummeste lede flokken.
Der mangler penge i sundhedsvæsenet, og der mangler endda mange, men når man bruger pengene på våben, så kan man ikke også bruge dem på sundhed. Efter en coronakrise er der ikke penge nok.
Dengang jeg søgte ind til min uddannelse i sundhedsvæsenet var der 10 gange så mange ansøgere, som der var plads til, og det var det generelle billede i sundhedssektoren. Folk ville gerne uddanne sig til læger, sygeplejersker, terapeuter o.m.a. I dag er det militæret, der trækker, det er der, man er sikret arbejde og en god løn. Vores samfund har ændret sig så meget de sidste 40 år at det ikke er til at kende igen, men det er sket langsomt så de flere ikke rigtigt lagde mærke til det. Det er ikke nær så sjovt at være dansker, som det var engang.
Nu er der en krig, der skal stoppes, og det kan kun ske ved at man begynder at forhandle med Rusland. Desværre ser det i øjeblikket ud til, at der er for mange, der hellere vil lade den krig fortsætte.
Hellere bemande kasernerne end vores hospitaler og institutioner. Vores samfund er så gennemsyret af vold, at det er noget af en opgave at finde en weekendfilm, der ikke handler om vold og mord.


Kommentarer på:  Krig eller sundhed?
 • #1   13. mar 2022

  profilbillede
 • #2   13. mar 2022 Sikke en gang forvrøvlet sludder, folk er ikke slaver her i Danmark, til forskel fra DDR har man et valg, og mange har så bare valgt ikke at arbejde og sutte den af på systemet.

  Har aldrig følt mig som slave, med den frihed jeg har haft i nogle jobs, med at lige tage et pusterum i byen med en latte - betalt af firmaet. Det er nok ikke det de offentlige ansatte kan gøre, her er det pisk eller retning - overvågning. Føj for den lede. Det kan godt være at du Alis har følt dig som slave dengang - hvis jeg nogensinde opdagede det var jeg smuttet. Slave betyder udnyttelse - ingen løn eller ringe betingelser. Men man har i forhold til DDR et valg, enten nej eller ja. tak. Mange hjemmepleje firmaer går på røven fordi kommuner presser dem til det yderste som de slet ikke kan indfri, når de skal lønne deres medarbejdere - hvad der mangler er en kultur der siger NEJ TAK - på den måde presser man kommuner til at betale det som ydes fra medarbejdere.


 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 6 Følgere: 18 Emner: 193 Svar: 2.449
  #3   13. mar 2022 Jeg er langt hen ad vejen enig med dig Alis, men kæden hopper af med Putin.
  I et indslag idag læser jeg om det alternative internet in Russia, fordi begge FB, og alle andre frie medier er forbud og nedlagt.

  Men kan kun være borgmester i en by hvis man stemmer på Putins ensparty party og journalister må kun skrive det som bliver godkendt af parti apperated og så er der jog ingen frihed.

  Men for helt almindige mennesker betyder det vel , ntet fordi de er relativt fri og kan gå hvor de vil hvis de ellers har penge tilovers når deres del er betalt til alle de ca. 500 stenrige olie og imperium garker, så er de jo lige fri som vi er når de rige får deres del.

  Jeg synes vores system er sygt og tjenester såsom TV snart kun er for de rige, for ikke at snakke om vores kæmpe dyre tog og bus priser.

  Men jeg er enig, vi er ikke fri, og jeg kigger bare på de unge hvis de vil ind på boligmarkedet hvis de er så uheldigt at blive født de forkerte steder.

  Frihed er blevet til et mærkevare for de rige og veluddannede. smiley • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 6 Følgere: 18 Emner: 193 Svar: 2.449
  #4   13. mar 2022 Poly

  Jeg siger pænt tak, fordi du på en perfekt måde har forklaret hvorfor de almindige mennesker ikke er fri og bliver udnyttet af systemet. smiley


 • #5   13. mar 2022 jojo

  Nu er jeg ravende ligeglad med hvad det offentlige gør, min pointe er at det private passer på deres medarbejdere, til forskel for det offentlige som skider dem lige op i ansigtet.


 • #6   14. mar 2022 Alis

  //citat
  Vores samfund er så gennemsyret af vold, at det er noget af en opgave at finde en weekend film, der ikke handler om vold og mord.
  //citat slut

  Du kunne nøjes med en kanal _ Disney - men på den anden side der er jo også animeret vold, som roadrunner - Me me .....

  Men nu kan man også blive så påvirket af en film som bare er en film. Romantiske film er jeg ved at kaste op af. Men gu ske tak og lov, så har jeg ikke andre kanaler på mit tv end DR. Jeg kan så streame film trådløs fra min pc

  OM samfundet er blevet mere voldelige? Må indrømme - det oplever jeg ikke, Det jeg oplever er mere at se mig for ikke at blive kørt over i en fodgængerovergang af en perle eller krølhåret som er farveblind i en lyskurv.

  Jeg ser mere på venlighed fra folk, som da jeg var lidt svagelig på et tidspunk, og skulle have min cykel op af kælderen, hvor en sagde: Skal jeg hjælpe dig? skal lige sige at den er ret stejl den trappe. Men han hjalp mig med cyklen. Så venligheden eksisterer stadig.

  Kigger man på statistikker så er kriminaliteten faldende fra 2019. Der vil altid være mord, voldtægter, røveri, overfald i et samfund - hvad det springende punkt er at man opdrager noget mere - er mere sammen med sine børn og lære dem de basale ting for at fungere i et samfund. Børn kan ikke sætte grænser, for de kender ikke grænserne, det var derfor man ser så meget mobning fra forsømte unge.


 • #7   14. mar 2022 #5
  ja det offentlige er jo dig og mig.


 • #8   14. mar 2022 brok

  det offentlige er ikke mig - jeg er ikke ansat offentlig.

  det offentlige er f.eks. borgerservice som burde skifte navn, sorg service - De holder ustandselig møder - og så må folk da bare vente i en lang kø. det rager dem en papskid. Møder om hvilken kaffe de skal købe ind. Hvordan de kan tage røven på de syge. Nej - jeg ved ikke hvad deres møder drejer sig om - men belastende. Samme ser man på et postkontor hvor de vælter rundt og kun en ved kassen imens at køen bliver længere.

  Der burde laves en lov om at møder skal afholdes udenfor lukketid. 2½ time tog det for mig at få mit pas fornyet.....fucking idioter.


 • #9   14. mar 2022 Alis

  Den krig med Ukraine kunne være undgået, hvis man havde lyttet til og samarbejdet med Putin og Rusland. Rusland har en anden kultur end vores, og hvis vi var så frie og demokratiske som vi gerne vil prale af, så havde man fundet ud af at samarbejde med andre kulturer. I stedet står Vesten som møgforkælede børn fast på at vores kultur er den eneste rigtige og det skal resten af verden bøje sig for.

  Jeg synes, du er uretfærdig med dine påstande om, at Vesten skulle have lyttet til Putin og hans Rusland for at kunne have undgået Ukraine-krigen, og det har ikke det mindste at gøre med, at Vesten holder fast ved deres kultur som møgforkælede børn.

  Hvem er så den næste, Vesten skal lytte til for at undgå en krig, når en statspræsident overfalder og begynder at føre krig mod en uafhængig stat?

  Putins krig i Ukraine er jo kun endnu en af hans krige efter Tjetjenien og Georgien.

  Putin vil hlt løsrive Ukraine fra Vesten og stille det på Ruslands side. Putin taler om at demilitarisere og denazificere Ukraine, hvilket i sidste ende betyder, at han ønsker en anden regering. Putin ønsker også at deaktivere den ukrainske hær, og vil at Ukraine indtager en holdning, der ligner Belarus: en stat under Ruslands kontrol.

  Og det mener du at kunne forsvare?


 • #10   14. mar 2022 #8
  Jeg tror de kender dig, på borgerservice i Odense.

  men, Husk du skal bestille tid for det skal man i Odense.


 • #11   14. mar 2022 Polysl #2

  "Sikke en gang forvrøvlet sludder, folk er ikke slaver her i Danmark, til forskel fra DDR har man et valg, og mange har så bare valgt ikke at arbejde og sutte den af på systemet. "

  Er der nogen, der kommer med forvrøvlet sludder, så er det dig. Hvad ved du om hvordan det er at arbejde i det offentlige? Jeg har arbejdet både på kontor og i sundhedssektoren, og ingen af stederne gik folk og loppede den. Det var omkring 1980 jeg måtte opgive arbejdsmarkedet, og netop da en konservativ regering var begyndt på indskrænkninger og rationaliseringer. Nu skulle folk til at lave det dobbelte til den halve løn. Mange gik ned med stress. Det gennemførte man ved at indoktrinere befolkningen om at lønarbejderne var dovne hvis de ikke havde pisken over nakken.
  Siden har jeg fulgt med på de sociale medier og i politisk debat.
  Der er virkelig brug for at der tilføres penge til sundhedssektoren. Forholdene er meget forringede i sammenligning med dengang jeg arbejdede.

  Det er ikke kommunerne, der er ansvarlige for at de har for få penge til at opfylde deres forpligtelser, det er folketinget der bestemmer hvor mange penge de har.

  Nu har jeg rengøringshjælp, og der er ikke tid til snak. De har travlt og man skal ikke gå i vejen.


 • #12   14. mar 2022 Polysl #5

  "Nu er jeg ravende ligeglad med hvad det offentlige gør, min pointe er at det private passer på deres medarbejdere, til forskel for det offentlige som skider dem lige op i ansigtet. "

  Pjat!!


 • #13   14. mar 2022 Polysl #6

  "Du kunne nøjes med en kanal _ Disney - men på den anden side der er jo også animeret vold, som roadrunner - Me me ..... "

  Jeg har den lille pakke fra Yousee, og har så ellers købt film på streamingservere. DR har en fin hjemmeside med mange gode programmer.

  Men det, jeg mener er, at det er som om folk opfatter vold og mord som underholdning. Der er ikke nok kvalitetsfilm. Jeg får konsekvent uden om de værste slå-på-tæven-skuespillere, men mange gange er der ikke meget andet weekendaftenerne.
  Det må jo være fordi det er det, der sælger.

  Jeg tror ikke på de statistikker, der fortæller at der er mindre vold. Jeg tror snarere at politiet ikke har tid at skrive rapport.


 • #14   14. mar 2022 Polysl #8

  "det offentlige er ikke mig - jeg er ikke ansat offentlig. "

  Alligevel har du utroligt mange meninger om hvordan det er at arbejde i det offentlige,


 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 6 Følgere: 18 Emner: 193 Svar: 2.449
  #15   14. mar 2022 Alis.
  Jeg er enig.
  Jeg/vi har stor respekt for vores ven som er social specialist for vanskelige børn, og det er mest fra fremmede kulturer.
  Det arbejd hun kommer hjem med fortjener stort respekt og indsats. jeg aner ikke om hun tjener godt eller ej, men jeg vil tro at hun gør.

  I dagens Danmark skal alle vel nok gøre en indsats for deres penge.


 • #16   15. mar 2022 Annella #9

  "Hvem er så den næste, Vesten skal lytte til for at undgå en krig, når en statspræsident overfalder og begynder at føre krig mod en uafhængig stat? "

  Man skal sørge for ikke at komme så langt ud!

  Vesten kører frem med vores forløjede frihedsbegreber, og neoliberal politik spreder sine frø som mælkebøtter - de vokser op alle vegne og kvæler kulturplanter. Penge er et meget stærkt våben.
  Prøv at se Afghanistan - USA trak sine tropper ud, men kun for at sulte dem ihjel i stedet. Familier sælger deres børn for at skaffe penge til mad til resten af familien. Nogle af dem har sikkert også mulighed for at dyrke opiumvalmue - det burde være meget tydeligt at sådan bekæmper man ikke fremstillingen af narko.

  Irak var også et selvstændigt land.

  Man væltede Sovjetunionen, men det var ikke for at give dem frihed til at føre den politik, de selv mente var rigtigt. De skulle tværtimod omvendes til at blive gode kapitalister. Nu står vi med alle de problemer også, med en befolkning der ikke ville lade sig undertrykke - ligesom Israel/Palæstina-konflikten, der efterhånden har varet i over 70 år.

  Jeg går ikke ind for Putins metoder, og jeg spekulerer ret meget på hvordan vi kan få stoppet den krig. Selv hvis man fjernede ham ville problemerne leve videre.


 • #17   16. mar 2022 #16
  Alis


  Jeg går ikke ind for Putins metoder, og jeg spekulerer ret meget på hvordan vi kan få stoppet den krig. Selv hvis man fjernede ham ville problemerne leve videre.

  Det er jeg enig med dig i, de bedste eksempler er vist Gaddafi og Sadam Hussein, efter
  begge var blevet fjernet, blev det hverken i Libyen eller Irak bedre for befolkningen - tværtimod.

  Man væltede Sovjetunionen, men det var ikke for at give dem frihed til at føre den politik, de selv mente var rigtigt. De skulle tværtimod omvendes til at blive gode kapitalister.

  Det er ikke rigtigt, INGEN væltede Sovjetunionen, Sovjetunionen's undergang var følgen af Berlin-Murens fald.

  Interessant er dog, at kort før Berlin-murens fald, var USSR faktisk i en kort periode i årene med glasnost og perestrojka den historiske Avantgarde, det havde udgivet sig for at være siden 1917. Ledelsen omkring Mikhail Gorbatjov gennemførte omstruktureringen af ​​det politiske system i stadig hurtigere skridt.

  Det slækkede på den engang så almægtige censur, frigav politiske fanger og begyndte at eksperimentere med privatiseringen af ​​statsejede firmaer. Med valget til Kongressen den 26. marts 1989 var UdSSR stadig i spidsen for reformer i de kommunistiske diktaturer i Østeuropa, ingen anede på det tidspunkt, at det i løbet af året 1989 skulle komme til et sammenburd af Rusland og alle andre østeuropæiske lande.


Kommentér på:
Krig eller sundhed?

Annonce