{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
57 visninger | Oprettet:

Tomme fly i luften {{forumTopicSubject}}

https://www.weekendavisen.dk/2022-2/samfund/tomme-fly-i-luften

Klimaaktivister og flyselskaber plejer ikke at være enige om meget, men nu er de gået sammen i en sjælden alliance for at bekæmpe EUs regler om fordeling af afgangs- og landingstilladelser.

»Brussels Airlines må foretage 3000 unødvendige flyvninger blot for at beholde sine landingstilladelser. EU er sandelig i klimakatastrofeberedskab,« hedder det i et ironisk tweet fra den kendte svenske aktivist Greta Thunberg.

Tyske Lufthansa meddeler, at det i denne vinter må foretage 18.000 unødvendige flyvninger – defineret som flyvninger med tomme eller næsten tomme fly – for at kunne beholde sine landingstilladelser i europæiske lufthavne. Andre flyselskaber opfordrer også til mere fleksible regler.

Miseren skyldes EU-regler om, at et luftselskab skal benytte mindst 80 procent af sine landings- og afgangstilladelser for at kunne beholde sine kvoter i de mest populære europæiske lufthavne, hvor kampen om kapaciteten er intens. Det sker for at sikre, at de eksisterende luftfartsselskaber ikke sætter sig på alle tilladelserne, men giver plads for nye konkurrenter.Historie blev skrevet i Paris den 12. december 2015: Paris-aftalen blev vedtaget på den internationale klimakonference, også kendt som "COP 21". Efter mange års intensive forhandlinger har alle lande forpligtet sig til at bidrage til at ændre den globale klimakatastrofe.

Allerede i begyndelsen af ​​klimakonferencen stod det klart, at verdenssamfundet tager truslen fra klimaforandringerne meget alvorligt: ​​Mere end 150 stats- og regeringschefer var til stede ved åbningen i Paris og signalerede det internationale samfunds ubetingede vilje til at finde et fælles svar på truslen fra klimaforandringerne.

Det er jo det rene vanvid, hvad jeg læser om alle de unødvendige flyvninger med tomme eller næsten tomme fly, og ved jeg ikke, hvor meget Paris-aftalen er værd?

Gør du?

Fly forbliver klimadræbere, og disse unødvendige flyvninger skulle for længst have været forbudt til fordel for klimaet.


Kommentarer på:  Tomme fly i luften
Kommentér på:
Tomme fly i luften

x