{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
280 visninger | Oprettet:

Amnesty: Australien efterlader flygtninge til liv i fare {{forumTopicSubject}}

De flygtninge, som Australien har sendt til Papua Ny Guinea, lever under miserable forhold, viser ny rapport.

Australiens regering har efterladt hundredvis af flygtninge og asylansøgere på øen Manus i Papua Ny Guinea under forhold, der har mere karakter af afstraffelse end beskyttelse.

Det konkluderer Amnesty International torsdag i en ny rapport.

Rapporten dokumenterer, at indbyggerne efter lukningen af den hidtidige transitlejr på Manus i efteråret sidste år er blevet overflyttet til nye faciliteter, hvor de er i konstant risiko for vold, overgreb og røverier fra lokalbefolkningen.
Bliver overfaldet af beboere

Amnestys researchere har talt med 55 beboere, som fortæller, at de frygter at forlade den nye lejr på grund af røverier, væbnede overfald og spontan vold fra indbyggerne i den nærliggende by Lorengau.

Samtidig mangler beboerne ordentlige lægefaciliteter.

Helbredsundersøgelser fra FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) har tidligere vist, at 88 procent af flygtningene på Manus-øen lider af depression eller posttraumatisk stressyndrom (PTSD) efter at have tilbragt næsten fem år i limbo.

- Det er ikke nogen løsning at flytte flygtninge og asylansøgere fra et helvedeshul til et andet, udtaler Kate Schuetze, Amnestys researcher i Stillehavsregionen, i en pressemeddelelse.

- Det forlænger bare lidelserne for disse desperate mænd. De nye centre på øen Manus er ikke alene en sikkerhedsrisiko for beboerne - de giver dem heller ikke adgang til basale fornødenheder, tilføjer hun.
Skal blive inden døre om aftenen

Mange af de flere hundrede mænd, som Australien siden 2013 har overført til Manus som en del af landets flygtningepraksis, er bange for at forlade lejren.

Ifølge UNHCR har politiet senest den 21. januar opfordret alle flygtninge og asylansøgere til at blive inden døre efter klokken seks om aftenen af sikkerhedshensyn.

Amnesty sender ansvaret for flygtningenes skæbner tilbage til Australien.

- I stedet for at opfinde nye, kreative metoder til at undslippe sit ansvar og bryde international ret bør Australiens regering afslutte sin bevidst ondsindede og undvigende flygtningepolitik, siger Kate Schuetze.Kommentarer på:  Amnesty: Australien efterlader flygtninge til liv i fare
 • #1   7. feb Den her faldt jeg lige over i dag.
  Det står i skarp kontrast til hvordan flygtningesituationen er andre steder.


 • #2   7. feb NU ved de så ude i verden at det ikke kan betale sig at tage til Australien og det er nok det budskab de ønsker.

 • #3   7. feb Og hvad så FHHH - ingen har bedt dem komme, de har alle uden undtagelse forsøgt at tvinge sig adgang til Australien, at Australien sikkert ikke ønsker svenske tilstande er fuldt ud forståeligt.

  Australien har forøvrigt altid haft enorme strenge regler for indrejse for ALLE udlændinge, der ønsker at opholde sig i måneder/år i landet .


 • #4   7. feb Ikke noget. Jeg siger bare at det står i stor kontrast.

  Måske man skulle labe en bytte aftale med Australien og en lovning til flygtningene om at hvis de ikke opfører sig ordenligt, kommer de tilbage igen.


 • #5   7. feb Indtil videre skal alle afvises, vi har rigelige problemer med dem vi har så at importerer flere er da hul i hovedet.

  Belær dem når de dapper derud af på motorvejen mod Danmark at de ligeså godt kan vende om for de kommer ikke ind, bliv i Tyskland og hils Muttie.


 • #6   7. feb Jeg synes at det er frygteligt når folk lider.

  Men rigtig mange af dem er selv-skyldige. DE gør ikke nok selv for at ændre på deres landes tilstand, men kører derudaf uden at ville ændre noget selv, iforhold til deres kultur og religiøse opfattelse.
  De fokuserer på de materielle goder som de ønsker at få via EU, istedet for at ændre deres egne forhold, så DE SELV kan få mere udbytte.

  Der har lige været annoncer for fx. hjælp til Bangladesh'es børn. Men allerede i 60'erne var der stor bekymring for alle de børn der blev født, og man så et kæmpe fremtidigt problem, et problem. Selv helt tilbage i 60'erne uddelte man kondomer og forsøgte at gøre det klart at der måtte handling til fra landets regering. Men intet skete.

  For få dage siden fortalte Indiens regering at der var 20 millioner uønskede fødte piger, og at det var et problem, for familier blev ved med at få børn til de fik en søn. Kun en søn kunne arve.
  Jamen så må regeringen da ændre på tilstandene!

  Afrika. Ingen tvivl om at de er blevet udnyttet mange årtider siden, men det giver stadig ikke en undskylding for at de ikke kan oprette mange ting selv hvis de ønskede det. Men stammekrige og religiøse stridigheder må negrene selv stå for.

 • #7   7. feb ja først når de hvide laver farme og landbrug at man kan brød føde flere landsbyer at man smider alle de hvide ud og og brænder deres levevej af. Jeg troede ikke man kan være så idiotisk.

  Udnyttelse jo det har der nok været men de har så også haft del i en indtægt og så skyder de dumme negere sig i foden....maskiner står og ruster fordi ikke en kæft af de negere kan lave dem - de slår dem bare med stenøksen og håber på at lortet starter.

  Flere steder er der økonomisk fremgang i Afrika i flere lande og byer, men ikke en kæft gider de andre - det har vi jo de dumme mennesker fra vest til at køre madvogne ud.

  I mere end 60 år er det ikke lykkedes at få kvinder til at stramme ballerne ind eller krydse benene man boller løs som kaniner uden tanke på hvem fanden der skal forsørge ynglet.

  Hvor er hjernen blevet af?

  Det må da for fanden gå op for dem i landsbyen at vejen frem ikke at producere flere børn med store maver som de kan bruge i foto så vi deler ud af vores sidste krone her i vesten.

  For mig at se så luk alt hjælp og lad dem kradse af, der er rigelig med folk på kloden og der er ikke brug for kaniner der bare boller løs.


 • #8   7. feb Men på den anden side skal man være venlige mod andre, så hvorfor ikke finde 5 stjernet hoteller til dem og en bellboy der kan servicere deres mindste ønsker. Har prøvet det i Portugal Lisboa hotel Tivoli absolut et sted uden sidestykke sådan hoteller må de da have i australien folk med traumer skal da kæles for.

 • #9   7. feb Amnesti mangler lige at fortælle os hvorfor disse flygtninge ikke vender hjem, de kan sikkert få biletten betalt.
  Hvis forholdene i deres hjem lande er værre en dem Australierne byder dem, så har de da vundet noget, modsat ville et normalt menneske tage hjem hvis forholdene blot var lidt bedre end hvad de bliver budt her.


 • #10   8. feb Ole S:
  De har det skam ganske udemærket, men iflg. Amnesty skal de helst have eget hus og bil betalt af værtslandet.
  Australien fører den helt rigtige indvandringspolitik og vi andre kan kun være skide misundelige


 • #11   8. feb Bil og hus får de jo nok aldrig af myndighederne, men baggrunden mangler vi, er de efterlyste i deres hjemland og står til at blive buret inde eller likvideret, man skulle tro at der må være vægtige grunde til at de åbenbart ikke ønsker at blive sendt hjem.

 • #12   8. feb #7
  Menneskerettigheder og godhedsindustrien skal tilsammen nok sørge for at fastholde tingenes tilstand så det ikke ødelægger forretningen


 • #13   8. feb Fortolkning og senere lapperier af de i 1951 ratificerede konventioner er nok det største problem.
  Mange af konventionerne måske alle er ikke særlige specifikke, så når vi finder en paragraf der siger at alle har ret til et familie liv, fortolkes det straks til at man har ret til familiesammenføring, hvad der jo ikke stod noget om.
  Retten til et familieliv havde man jo i flygtninge lejren eller hvor familien nu boede.


 • Preben Olesen C
  Preben Olesen C Online Tilmeldt:
  aug 2017

  Følgere: 1 Annoncer: 1 Svar: 8
  #14   10. feb brug øen til at lade deres luftvåben øve sig så bliver der mere plads og mere mad til resten


Kommentér på:
Amnesty: Australien efterlader flygtninge til liv i fare