{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
330 visninger | Oprettet:

Så skal vi igen høre piveriet {{forumTopicSubject}}

https://ekstrabladet.dk/nationen/julehjaelp/enlig-og-fattig-mor-frygter-julen-vi-skal-spise-rugbroed/7857587

Enlig og fattig mor frygter julen: Vi skal spise rugbrød.

Fra i dag (1.11.2019) kan man søge julehjælp, hvis man er enlig forsørger og modtager en offentlig ydelse. Sidste år søgte 15.239 - og der blev samlet ind så de 11.332 kunne få.

Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet havde i 2018 indsamlet 14.7 mio. kr. - ny rekord - der rakte til 11.332 familier, så der desværre en del flere - 15.239 - der havde søgt.

- Julehjælpen består af: Kolonialvarer eller gavekort til REMA1000, værdi 500 kr.
1 x gavekort til julegaver til børnene, værdi 1.000 kr, skriver Dansk Folkehjælp.

Nå men i det mindste har den enlige fattige mor da brød at spise i julen modsat til mio. mennesker verden over der dagligt slet ikke har noget at spise.

Nogen af jer, der giver til julehjælpen?

Jeg gør ikke, har aldrig gjort det og kommer heller aldrig til det.
Kommentarer på:  Så skal vi igen høre piveriet
 • #1   2. nov 2019 ja julen kommer som en overraskelse hvert år, på samme måde som vinteren, ingen forbereder sig - så hellere hyle hvert år på bt,eb, twitter.

  Hvorfor ikke lægge et budget ud man kan forholde sig til?

  Men hvis hun sidder hård i det kan hun jo søge på lige fod med alle andre, også dem som hader flæskesteg søger for det er noget man kan sælge.

  I 2012 var 90% muslimer som søgte julehjælp, gu ve om det stadig er tilfældet? Imamer har sagt at muslimer ikke må holde jul ej heller have nogen som helst med jul at gøre for så ender de i helvede. Hvorfor høre muslimer ikke efter hvad imamen siger? Det ville da lettet presset på ansøgningen så der er mere almindelige navne som jens og anna.

  Hvis muslimer søger julehjælp, så burde infidelle også søge sakat som alle muslimer betaler til at hjælpe deres egne i nød...>burde det ikke gå begge veje?

  ps...rugbrød er sundt - husk at købe grovkornet med solsikke, så smiler du hele vejen i seng.

  Jeg kan huske fra min barndom vi fik fløjsgrød med kanel til jul, ingen gaver, en sodavand og en pose slik.

  I dag hyler de op at de ikke har råd til den nyeste mobil, Ipad osv...traumer vælter ud og psykologer på kommunens regning bestiller en ny Mercedes.


 • #2   2. nov 2019 Jeg er stærkt imod enhver form for bistand givet ud fra betingelser der inviterer til snyd og bedrag.

  Desværre er vores socialistiske klient samfund indrettet således at inaktivitet (dovenskab) betegnes som en ressourcesvaghed der via off. tilskud udlignes (belønnes) til det øvrige lavtlønsniveau der helt fjerner incitamentet til at finde arbejde.

  Folk i lavtlønsjob må virkelig føle sig røvrendt når de kan se venner og bekendte uden arbejde sidde i sofaen og få præcis lige så meget udbetalt som dem selv.

  Jeg hader dette system der pisser på folk som sætter en ære i at forsørge sig selv på bekostning af den store gruppe der har specialiseret sig i dovenskab og som i dette tilfælde med garanti også søger julehjælp.

  Så nej jeg støtter heller ikke julehjælpen fordi den som al anden hjælp ofte misbruges smiley


 • #3   2. nov 2019 I dagens Danmark er der forebyggende midler og det er legalt at få bevilget abort, såfremt man ikke kan forsørge et barn, og som flere er inde på, kan det ikke komme bag på nogen, at juleaften falder hvert år den 24. dec..

  Og kan man ikke lægge et budget, så kan det vel læres, HVIs man VIL, og det skulle være lovpligtig, når man søger hjælp udefra, men nogen gider jo ikke, det ses bl.a. i "Luksusfælden", som jeg ikke ser, for ikke at komme op i det røde felt, men jeg har læst om det.

  Jeg kan absolut ikke finde nogen undskyldning, for dem der piver over ikke at kunne gi' deres barn en ordentlig Jul, og støtter ikke det tiggerforetagende, fordi folk ikke kan administrere deres penge/kontanthjælp.

 • #4   2. nov 2019 Helt enig Madonna, det er til at få lange n..... af al den ynk og klynk.

  Mennesker der ikke kan arbejde skal forsørges, ingen tvivl om det, men arbejdsduelige mennesker skal have et los i r.... og ikke gemme sig bag en tilbuds diagnose fordi de ikke magter at stå op om morgenen eller ikke kan finde ud af at næring og tæring hænger nøje sammen og ikke bare er noget kommunen ordner smiley

  Vores velfærdssamfund har desværre bevirket at kravet om ydelse før nydelse helt er forsvundet smiley


 • #5   2. nov 2019 Her må jeg give Alis ret i at samfundet har skylden,,sjældent jeg skriver det. Samfundet har gjort folk til nogle klynkende lemminge som desperat kigger på kalenderen hvornår de får børnepenge og bistand.

  man bærer klynkere rundt på en guldstol, hvis man kigger på det med verdens øjne, men det er ikke nok for klynkerne, for deres lille fryns bliver mobbet i skolen fordi den har en mobil som ikke er den nyeste Iphone, nul streaming hjemme, låne firmaer har kronede dage med mødre som sætter sig i gæld til en rente langt over det ublu - burde man ikke opfinde et ord for det?

  Fødselsdage kommer også som en overraskelse for forældre, åh nej nu igen, du havde da fødselsdag for et år siden ....jammer ynk ynk....nå vi tager da bare lige et lån på 1000% så er der fred i 30 dage indtil fogeden banker på døren og panter den nye Iphone, så må mor ud i endnu et lån - men nu er hun kommet i RKI, så må man søge dem som er ligeglad med RKI og så betale 2000% i rente...

  Einsten havde ret....jeg er sikker på at der er intelligent liv i rummet, men på jorden er jeg i tvivl.


 • #6   2. nov 2019 Det sker hvert år det her.

  Og om kort tid sidder den enlige "fattige" mor med sit lige så "fattige" barn i Morgen tv eller Aften showet og klynker.
  Og hvad sker der så?
  Jo dagen efter er hun blevet forgyldt, nogen har startet en FB indsamling til hende, og pludselig har hun flere penge til julen end de fleste.

  Snyd og bedrag, svindel og plat.

  Har man ikke råd til at holde jul er det ens egen skyld, så burde man nok se indad og sige: Hvad gør jeg forkert? Ryger jeg for meget, sidder jeg ofte på Café og drikker kaffe Latte til 40-50 kroner kruset? Etc.

  Nok er en kontant hjælp ikke stor, men det er trods alt de færreste der piver over den, de fleste affinder sig med afsavn så som at tage på ferie og andet, og lægger et budget, og så bliver der nok råd til både et juletræ og en flæskesteg og et par små gaver til børnene.


 • #7   2. nov 2019 #5
  polysl


  Her må jeg give Alis ret i at samfundet har skylden,,sjældent jeg skriver det.

  LOL!!!!

  Fødselsdage kommer også som en overraskelse for forældre, åh nej

  Jeps og om nogle måneder skal vi høre om de stakler, der ikke har råd til at holde konfirmation for deres børn og overgangen til piveriet om dem, der ikke kan tage på ferie med deres børn, er flydende og kommer et par måneder efter konfirmationsklynkeriet. Og så er det ellers ved at være jul igen. smiley


 • #8   2. nov 2019 Annella

  nej...der er også skoleudflugt til Bornholm som klynkere ikke har råd til imens de pulser den ene pakke smøger efter den anden og tyller. Så er der også sommerferie hvor de ikke har råd til at tage til Thailand - eferårsferie - og så er vi tilbage til julen igen...

  Det rådigheds beløb man har i dag var helt uhørt i min barndom.


 • #9   2. nov 2019 Ah ja polysl skoleudflugter glemte jeg, og vi må heller ikke glemme klynkerne, der ikke har råd til, at deres poder går til sport i deres fritid. Men i Danmark kan det betale sig at klynke, de fleste klynkere slår mønt på deres piveri.

 • #10   2. nov 2019 Jeg elskede da julen da jeg var barn, i dag er julen sådan lidt la la.....

  Jeg fik sjældent store og dyre gaver, men jeg fik mange gaver, det kunne være tusser, bløde pakker, og så videre i den dur.

  Dengang havde de voksne indgået en aftale om ikke at give hinanden gaver, så bortset fra det min søster og jeg købte for små penge til de voksne, ja så fik de ingen gaver.
  Min morfar gad heller ikke købe julegaver, men når han kom ved 16 tiden juleaften, så rakte han hånden frem og ønskede mig glædelig jul, og inde i hånden lå en 100 krone seddel, og det var mange penge for et barn i 60´erne.

  Min fætter fik en knallert af ham da han blev 15 år, og det var meningen at han også ville give mig en til min konfirmation, men han døde desværre af tarmkræft 4 måneder inden.
  Min mor og hendes bror skulle så dele hans bo, og jeg fik lov til at vælge en ting, en hvilken som helst ting. - Jeg valgte en hummerkniv fra køkkenbordsskuffen, fordi jeg syntes den var så flot, jeg har aldrig haft brug for den..... Ak, børn og logik..... Nu ved jeg ikke engang hvor den er henne, i kælderen formodentligt.

  Det var bare noget jeg kom til at tænke på, måske lidt off topic, sorry.


 • #11   2. nov 2019 Næh Alan ikke noget at sige sorry for, klynkeri hører nok af fra nu af til juleaften, så det er rart at høre om positive (jule)oplevelser.

  Jeg elskede osgså den hyggelige jul mine forældre holdt for os børn og for det meste tillige juleaften med mange familimedlemmer.

  Et år fik min lillesøster og jeg bl.a. hver et ur i julegave af mine forældre, jeg var 6 år og gik i 1. klasse det år, min lillesøster på 4 år gik endnu ikke i skole, Jeg kendte ikke klokken, og alle de voksne var ved at fortvivle, for ingen var i stand til at lære mig kloken, dvs. jeg var ikke i stand til at forstå sådan et s.... ur.

  Nogle dage efter jul fik min lilleløster på 4 år lært mig klokken, hold da op hvor var mine forældre stolte bare ikke af mig, fordi jeg nu kendte klokken, næh men af min lillesøster. smiley
 • #12   2. nov 2019 Hold da kæft hvor er I ømme at høre på, og sikken en gang rygklapperi. - Tydeligt at I har jeres på det tørre.

  Jeg arbejder hos Kirkens korshær, og der ser vi den virkelige verden - syge mødre der kommer og får mad, med små børn på slæbt, tøjet de har, er alt sammen genbrug, og det er ikke fordi moderen er på stoffer/drikker el. ryger, men der er simpelt hen ikke penge til at få hverdagen til at hænge sammen.
  At det så er ekstra svært omkring jul, hvor andre kan få god mad, træ i stuen og lidt til ungerne, er der vel ikke noget at sige til.

  Så stop jeres rygklapperi og tag skyklapperne af, og kom ud og oplev den virkelige verden !!!


 • #13   3. nov 2019 Jeg ved at der findes fattigfolk i Danmark og jeg er helt væk når jeg ser det - men ja der findes mange der tager julehjælp uden at have behov for den og mig ja jeg mangler ikke noget - bare jeg får fred og ro.
  Å.R. du ser jo nok meget - men som jeg skriver der ønsker julehjælp uden at have brug for den smiley


 • #14   3. nov 2019 # 12

  Vi har vist gjort det klart at mange har brug for hjælp, men at mange andre istedet trænger til et spark bagi.

  Frelsens Hær erkender problemet
  Henry Bejstrup, som i mange år stod for uddelingen af julehjælp i Den Danske Frimurerorden, forklarer, at han har oplevet mange eksempler på familier, som fik flere pakker på samme tid og andre som byttede eller videresolgte deres julehjælp.

  https://www.dr.dk/nyheder/regionale/sjaelland/noedhjaelps-shoppere-faar-dobbelt-julehjaelp

  Man kan søge julehjælp hos mere end 20+ organisationer og registerloven forhindrer at man kan sammenkøre registrene så man har ingen mulighed for at kontrollere hvor mange steder den enkelte har søgt og får julehjælp fra.

  For nogle år siden blev det afsløret at en indvandrerfamilie kørte fra sted til sted og samlede sin julehjælp ind hvorefter de solgte det videre.

  Svindel af denne art beviser at denne type ukontrolleret hjælp misbruges i en grad så færre og færre gider ofre penge på det og hvorfor skulle man også det når den off.ydelse jo er beregnet til at man kan klare sig uden julehjælp.

  Du taler om den syge mor med børn i genbrugstøj - hvor ved du det fra ?
  Ikke alt er nødvendigvis hvad det ser ud som !
  Måske var det dig der skulle tage skyklapperne af og åbne øjnene smiley


 • #15   3. nov 2019 #12
  Å.R.


  Stop du nu lige engang, det er jo ikke en syg mor, der har brug for hjælp, vi her i tråden taler om, men generelt om dem der år for år jamrer om, at de ikke har råd til at holde jul, julen kan ikke komme bag på nogen, så alle de piverter har 12 måneder til at spare op til julen, og det kan vel ikke være det store problem selv med en megetl lille indkomst hver måned at kunne spare 50 kr - til jul er der så 600 kr til rådighed.

  Fra det indsatte link: "Det føles flovt ikke at have noget juletræ - ville gerne have så min datter kan pynte op som sine venner. - Hilsen en trist mor og grådkvalt datter, sluttede brevet"

  Ren følelsesporno i håb om, at nogen hopper på den. • #16   3. nov 2019 # 12

  Flere af os, der har det på det tørre, har sikkert også været omend ikke været fattige, så kun haft til det mest nødvendige engang.

  Det lærer nogle at tackle, andre er bedøvende ligeglade, selvom de har børn at være ansvarlige og gode eksempler for.

  Mens andre helt uden moral, svindler sig frem hele livet og lukrerer på andre, der gider, og har styr på deres liv.

  Den mor med barn i genbrugstøj, må vist ha' været syg temmelig længe, såfremt det er nødvendigt og ikke en livsstil?

  Og er hun langtids- eller kronisk syg, kan hun få tildelt en førtidspension, som man kan leve af, på linje med dem med de lavest lønnede job.


 • #17   3. nov 2019 #12

  Nu har jeg selv en barndom i ekstrem fattigdom, men gider ikke pensle den ud. Du skriver et eksempel på mødre du subjektiv mener er fattig uden at kende noget som helt til dem. Jeg er da glad for at du bruger din tid på Kirkens Korshær - ingen tvivl om det. Har da selv brugt meget tid i de butikker for lige at få et godt køb, som en Levis cowboy jakke i ekstrem god kvalitet, bukser, poloer, man behøver skam ikke at være fattig for at handle hos kirkens korshær, for mange velstillede gør det - som mig kigger på et godt køb.

  I de fleste tilfælde hvor en som proklamerer sig fattig på sociale sider - viser ikke et budget som man kan forholde sig til. Så er det svært at vurderer noget som helst. Der er så mange plattenslagere som udnytter følelses pornoen, med børn på slæb med snot løbende ned i ansigtet, med hullet tøj og sko - øst europærer er ret gode til den slags ynk. Danskere er efterhånden blevet så meget vildledt at man ikke kan se ral fra krat.

  Jeg har selv leveret tøj til Kirkens korshær, når det er blevet for småt, eller man bare ikke kan lide at gå i det mere. De gør et godt stk. arbejde. Men jeg ville da hellere have mere fokus på de hjemløse (etniske danskere) som hele tiden overses i alt. Deres væresteder kan næsten ikke få det til at hænge sammen og mere og mere stiger regningen for deres brugere.

  Danmark bruger milliarder på hjælp på de latterlige stråhytter og deres beboere i Afrika, som ikke har flyttet sig en meter de sidste 100 år - Når hjælpen kommer udefra så gnider de afrikanske mider hænderne - hjælpen udhulet i bestikkelse, så der kun er råd til et par blyanter og en hæfte. Alle de her hjælpe organisationer fortæller ikke bagsiden af medaljen - at når den her brønd er indviet så går der højst en uge før alt er fjernet. Selv en hel skole blev fjernet så der kun stod fundamentet tilbage.

  Vi skal tilbage til mere kontrol i Danmark med snyd så dem som virkelig har brug for det også får hjælpen - der skal mere fokus på de aller svageste og deres væresteder.


 • #18   3. nov 2019 Jeg gider ikke tage en stor diskussion op med jer, for det er tydeligt at flere af jer er forudtaget oppe i jeres hoveder.
  Når det er sagt, er det da rigtigt, at "nogen" udnytter os hjælpe organisationer, men det gælder jo indenfor alt.

  polysl er dog inde på noget af det rigtige - årsagen til at jeg arbejder lige netop for kirkens korshær, er da også, at "vores" organisation ikke poster penge til udlandet, men forsøger at hjælpe bredt for de svageste i vort eget samfund.

  Polysl Jeg kunne godt hente gode ting i vores genbrugsforretninger til billige penge, men gør det ikke og har heller ikke set andre medarbejdere gøre det, men derfor udelukker jeg da ikke det sker ude omkring.

  I kan læse mere her om kirkens korshærs formål, hvis det kan fange jeres interesse :

  https://www.kirkenskorshaer.dk/om-kirkens-korshaer


 • #19   3. nov 2019 #18

  Nu ikke give op på forhånd, jeg syntes da du skriver meget belevent, og jeg respekter dig som kommentator. Det gør heller ikke noget du er total uenig i hvad vi skriver, det kunne være at vi kunne lære hinanden noget.


 • #20   3. nov 2019 Å.R.

  Stor respekt for dit arbejde for kirkens korshær.

  Det er muligt at vi generaliserer, for jeg afviser da ikke at der findes fattigdom i Danmark, og det er jo altid børnene det går ud over. - Men jeg mener bestemt at det skyldes uansvarlige forældre, der aldrig har lært at lave et budget, men bruger pengene så snart de er på kontoen.
  Forklar mig hvorfor vi år efter år, skal høre om en enlig mor, der sidder i fjernsynet og piver over ikke at have råd til et juletræ, medens de andre 99% kontanthjælpsmodtagere godt kan få råd til det.
  Det er blot det der pisser mig af.


 • #21   3. nov 2019 #18

  Okay, vi kan jo ikke tvinge dig til fortsætte, men du lyder da absolut respektabel, så måske kunne du kaste lidt lys over den julehjælp, om hvilke kriterier I har i KK for at tildele den, og om de mødre skal fremlægge noget bevis og nogle tal, famlieforhold, udgifter og indtægter etc., og i det hele taget, hvorfor de ikke ser sig i stand til at gi' deres barn en ordentlig jul?!


 • #22   3. nov 2019 Nu giver man ikke jule hjælp på folks skæggede ansigt, men der skal være kopi af ens bankudtog, hvor man så ud fra det kan vurdere om de skal være støttet, Det kan der jo også snydes med når konen flytter penge før bankudtoget bliver udskrevet til sin mands konto - men den går jo så ikke for er man gift så skal man have bankudtog fra begge på samme måde som når folk søger boligsikring eller engang ydelse af en paragraf.

 • #23   3. nov 2019 Ang. opslaget her
  Journalistik handler om at sælge "nyheder", så behøver vi vist ikke nævne mere om det.

  Men det er nu engang sådan hos kirkens korshær, at det er ude i landet hos de enkelte afdelinger der står for julehjælp.
  Det er IKKE bare Kr. & Fru Danmark der kan få julehjælp, når der søges skal der lægges dokumention for bla. indkomst, samt man skal møde personligt op, og ofte er det folk som i forvejen kommer på vores varmestuer, herberger og lign. steder der får hjælp.
  Det er nok de færreste "snydere" der har deres daglige gang dèr.

  Hvilke kriterier andre hjælpe hjælpeorganisationer bruger, blander vi os ikke i.

  Fortsat god Søndag !


 • #24   3. nov 2019 Å.R. god tale smiley

 • #25   5. nov 2019 Å.R.

  Jamen det skal i da heller ikke gøre.
  Fornøj dig nu med dit arbejdede, så hygger jeg mig med alle de hjemløse som sælger Hus forbi og som ikke er hjemløse, men går på den lokale bodega og propper alle tyverne i spileautomaterne, hvorefter de går hjem. smiley


 • #26   5. nov 2019 Markgreven hvis det er den eneste fornøjelse de har så lad dem dog jeg misunder ikke deres tilværelse smiley

 • #27   5. nov 2019 Leon.

  Nu taler jeg om folk jeg kender og er decideret svindlere.


 • #28   5. nov 2019 Markgreven ja det er så en helt anden sag - men lad det nu ikke gå ud over dem der er uskyldige smiley

 • #29   6. nov 2019 HVORDAN HJÆLPER KIRKENS KORSHÆR HJEMLØSE?

  Sådan:

  VARMESTUER
  Varmestuen er et helle for hjemløse mennesker. Her kan de komme indenfor, få varmen, få noget at spise, skifte tøj, hvile sig. Medarbejderne både vil og kan også hjælpe med andre problemer, men basalt set er varmestuen et sted at være, når man ikke hører til nogen steder.

  HERBERGER
  Herberget er en midlertidig bolig, hvor hjemløse mennesker kan få den stabilitet og støtte, de har brug for, hvis deres situation skal forbedres.

  TRYGHED
  Livet på gaden er farligt. Sidste år satte ukendte gerningsmænd ild til en hjemløs mands sovepose, mens han lå og sov. Hjemløse, der sover på gaden, bliver udsat for både røveri, voldelige overfald og nedgøring, hvor fulde mennesker tisser på dem. På herberger og natcafeer kan hjemløse mennesker sove indenfor i varmen, hvor nogle passer på dem hele natten. Her kan de være trygge – og få en ordentlig nats søvn.

  MAD
  Selv hvis du har råd til mad, kan du ikke lave mad på gaden. På varmestuerne laver og serverer medarbejderne mad for hjemløse og på andre måder udsatte mennesker, som måske ikke ellers ville få noget at spise den dag.

  TØJ
  Bor du på gaden, kan du ikke lige vaske dit tøj, hvis det bliver beskidt eller lugter. Regner det, kan du ikke tørre dine sokker. Og du har sikkert ikke noget skiftetøj – for hvor skal du opbevare det? Derfor uddeler medarbejderne de fleste steder i Kirkens Korshær tøj til hjemløse brugere. Mange steder kan man også få vasket og tørret sit tøj. Nogle steder har endda skabe, hvor man som hjemløs kan opbevare sine ting, så de ikke bliver våde i regnen eller stjålet på gaden.

  ET SKÆVT HJEM
  Ikke alle trives i en almindelig bolig, f.eks. på grund af en fysisk eller psykisk sygdom, et kronisk misbrug eller adfærdsvanskeligheder. Derfor driver Kirkens Korshær flere såkaldte skæve boliger, som er en mindre gruppe huse, hver beboer har en lejekontrakt på og betaler husleje for. Der er tilknyttet en social vicevært, som hjælper beboerne med f.eks. at huske at tage deres medicin, at komme til lægen, at udfylde papirerne fra kommunen osv. Her er både plads til alle og præcis den støtte, som den tidligere hjemløse behøver for at beholde og trives i deres nye hjem.

  RÅDGIVNING
  Har man levet hele sit liv på gaden, kan ’systemet’ være vanskeligt at have med at gøre. Medarbejderne på varmestuerne, herbergerne, natcafeerne, sundheds- og stofindtagelsesrummene osv. kan bygge bro til de rigtige instanser. Det kan fx være at få kontakt til en læge eller kommunen.


 • #30   6. nov 2019 Ikke at glemme at nogle steder har man hjælp til fodpleje og tandpleje via en mobil bus..

 • #31   6. nov 2019 Å.R. noget jeg gerne støtter og vil støtte smiley

 • #32   6. nov 2019 Å.R.

  Jeg kan bestemt lide tanken ved et "skævt hjem" som netop lige løfter problemet for tidligere hjemløse i egen bolig hvor de ikke kan trives fordi de er overladt til dem selv. De glemmer at betale husleje, de har måske andre hjemløse boende som larmer som resulterer at han bliver sat på gaden. Det er et flot arbejde fra Kirkens Korshær.


Kommentér på:
Så skal vi igen høre piveriet

x