{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
120 visninger | Oprettet:

Dronningen har sendt Christian Kjær i skammekrogen {{forumTopicSubject}}

https://www.dr.dk/nyheder/indland/dronningen-har-sendt-christian-kjaer-i-skammekrogen-med-brixtofte-og-ninn-hansen

Christian Kjær får ikke flere invitationer til officielle selskaber med kongehuset som vært.

Det er en af konsekvenserne af, at han har fået inddraget sine titler og ordener, efter at han for nylig blev idømt 30 dages betinget fængsel og en bøde for at påkøre en frivillig ved et cykelløb.

- Den slags kan han ikke længere komme til, for han har mistet sin rang, siger historiker og tidligere arkivar i Rigsarkivet Nils Bartholdy, der er ekspert i hoffets ordener.

Det er nemlig normen, at den slags hædersbevisninger bliver inddraget, når indehaveren overtræder landets love i en grad, så det ikke længere ligger under bagatelgrænsen, forklarer Nils Bartholdy.

- Sådan må det være. Han skal godt nok ikke bag tremmer, men han har fået en betinget fængselsstraf, og det synes dronningen altså var nok til at tage det hele fra ham, siger han.

Det er dronningen i egen person, der har fældet dom over Christian Kjær.

- Det er hendes afgørelse i sidste ende, for hun er det, der hedder ordensherre, og det betyder, at hun råder over titlerne.


Hvad mener du om dronningens afgørelse med at inddrage alle Christians Kjærs kongelige ordener?


For mig er det latterligt, først blev Kjær tit omtalt som nær ven af kongehuset og udsmykket med adskillige kongelige ordener, nu bliver de frataget ham - det 'venskab', der har eksisteret mellem kongehuset og Christian Kjær giver jeg ikke en s... for, det har ikke været andet end overfladisk-

Og for fremtiden burde dronningen fortælle de personer, hun pynter med kongelige ordener, at disse hæderskronede personer kun får lov til at beholde pyntegenstandene, hvis altså de opfører sig til dronningens tilfredshed smiley .
Kommentarer på:  Dronningen har sendt Christian Kjær i skammekrogen
 • Madonna M
  Madonna M Online Tilmeldt:
  jan 2019

  Følger: 6 Følgere: 7 Emner: 17 Svar: 184
  #1   11. maj Tror ikke, at Rigsarkivaren har ret, at det er Dronningen, der har bestemt det, det foregår sikkert automatisk via hoffets embedsmænd, der automatisk foretager det, og især fordi CK har fået en betinget dom, så må hun ikke holde hånden over ham.

  Venskaber i de kredse er nok også mere bekendtskaber, eller folk der 'mænger' sig med dem eller omvendt, og CK var jo Prins Henriks ven ved bl.a. jagter og besøg på Bakkens Hvile. smiley smiley

  Det samme hændte jo med deres omgang med Erik og Margit Brandt og Bonde Nielsen, selvom sidstnævnte blev 'smuglet' ind ad bagdøren flere gange, men aner ikke om de er dekoreret.

  Selvom venskabet ml. EB og Henrik blev bevaret.


 • #2   11. maj Nu kan man vel ikke have en ridder af Dannebrog, der bevist påkører en person, godt nok langsomt, men trods alt med fuld overlæg, så jeg er for en gangs skyld enig med dronningen.

 • #3   11. maj Kjær skulle have sovet over sig da han skulle hente morgenbrød. smiley

Kommentér på:
Dronningen har sendt Christian Kjær i skammekrogen