{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
404 visninger | Oprettet:

Er det i orden, at den tyske velgørenhedsorganisation Essener Tafel kun vil uddele gratis mad til folk, der kan fremvise et tysk pas? Det er spørgsmålet, der lige nu vækker stor debat i Tyskland, og som har skabt intern splid i den tyske regering. {{forumTopicSubject}}

https://www.dr.dk/nyheder/udland/merkel-blander-sig-i-madstrid-forkert-kun-uddele-gratis-mad-til-tyskere

En tysk velgørenhedsorganisation vil kun give gratis overskudsmad til tyske statsborgere.

Organisationen, der hører hjemme i byen Essen, har siden 1995 delt overskudsmad ud til trængende, som ikke selv har råd til at købe madvarer.

Men siden december sidste år har Essener Tafel krævet, at alle skal kunne bevise, at de er tyske statsborgere, hvis de ønsker at få mad fra dem.

Ifølge organisationen har det været nødvendigt at indføre denne restriktion, fordi andelen af udlændinge, der ønsker at få gratis mad, er steget med 75 procent i de seneste år.

Mange især ældre tyskere og enlige mødre er ifølge Jörg Sartor, der er bestyrelsesformand for Essener Tafel, blevet bange for at troppe op ved uddelingsstederne.

De mange udlændinge, der især består af unge mænd, har ifølge Jörg Sartor skabt ballade, og det går ikke, fastslog han i sidste uge over for Deutsche Welle.

- Flere har taget fat i mig, fordi der var for meget skubberi, sagde han og understregede, at det intet har med racisme at gøre.

- Jeg vil have, at folk opfører sig ordentligt over for hinanden, og det fungerer ikke, når der ikke er en ligevægt mellem tyskere og udlændinge.

Sagen har nu fået flere tyske politikere på banen, heriblandt den tyske kansler, Angela Merkel.

Hun tager afstand fra pas-kravet.

- Man bør ikke lave sådanne kategorier. Det er ikke en god måde at gøre det på, siger hun til den tyske tv-station RTL.

Kansleren understreger dog, at sagen med tydelighed viser, hvor stort presset fra udlændinge lige nu er i Tyskland, og at der er mange, som er trængende.Er det i orden, at den tyske velgørenhedsorganisation Essener Tafel kun vil uddele gratis mad til folk, der kan fremvise et tysk pas?

Det er spørgsmålet, der lige nu vækker stor debat i Tyskland, og som har skabt intern splid i den tyske regering.


Hvad er jeres mening?


Jeg er enig med velgørenhedsorganisationen, for at bruge Trumps ord "America first" - vil jeg sige "Germany first".
Kommentarer på:  Er det i orden, at den tyske velgørenhedsorganisation Essener Tafel kun vil uddele gratis mad til folk, der kan fremvise et tysk pas? Det er spørgsmålet, der lige nu vækker stor debat i Tyskland, og som har skabt intern splid i den tyske regering.
 • #2   28. feb Essener Tafel har vel gjort det da de formodentlig er ude af stand til at brødføde en million indvandrere.

 • #3   28. feb Jeg synes det er helt fint, bare vi kunne lære noget af det, når der uddeles julehjælp.

 • Ronald G
  Ronald G Online Tilmeldt:
  dec 2015

  Følger: 9 Følgere: 34 Emner: 43 Svar: 2.129
  #4   28. feb Meget i orden - det skulle de også indføre derhjemme.
  Der er garanteret gruppemøde om det.


 • #5   28. feb Jeg føler faktisk en del ubehag ved at skulle erklære mig enig i den beslutning Essener Tafel har truffet, men jeg er også så gammel, at jeg har oplevet en anden tid, hvor vi ikke var ved at blive løbet over ende af fremmede, der ikke er vante til at dele med andre end sig selv og familien.

  Julen 2017 delte foreningen Stop Madspild madvarer ud til trængte familier i min by. Da alle, der havde 'forudbestilt' en kasse, havde hentet deres varer, var der stadigvæk en del til overs. Forretningerne havde været gavmilde ud over alle grænser. Dette blev meddelt over Face Book. Snart efter strømmede det til med mennesker, der bestemt ikke holder Jul. Køkultur var der ingen af. Faktisk var det ved at gå helt galt, fordi de fleste overhovedet ingen hæmninger havde/har. I år kommer det til at foregå meget anderledes.


 • Ronald G
  Ronald G Online Tilmeldt:
  dec 2015

  Følger: 9 Følgere: 34 Emner: 43 Svar: 2.129
  #6   28. feb Og jeg er total kold, de har intet at gøre i Danmark, Og dem der er her, får i overflod.
  Men plads til fattige danskere der intet hjem har. DET HAR VI IKKE, DER ER NOGEN DER BURDE SKAMME SIG. men de er pisseligeglade.
  Tag da for pokker en gymnastiksal og lav herberg der i hver fald vinteren over.


 • #8   28. feb Annella ja man skal jo læse det hele og jeg må sige at jeg godt forstår Essener Tafel da der bliver uro og Tysklands Kansler må da kunne forstå at selvom Tyskland er et stort land har de mig bevist modtaget de flygtninge de skal modtage og netop det har intet med racisme at gøre

 • Busmann
  Busmann Online Tilmeldt:
  dec 2015

  Følger: 15 Følgere: 2 Emner: 1 Svar: 127
  #9   1. mar De episoder viser bare den kulturforskel der er på os, og dem fra "de varme lande".

  Hvis der er grisekød i pakkerne, kan det ikke være muslimer, der springer køen over, og laver ballade?


 • #11   1. mar Ja jeg må sige at hvis en muslim først rigtigt sulter må de godt spise svinekød her tales så om ekstrem sult

Kommentér på:
Er det i orden, at den tyske velgørenhedsorganisation Essener Tafel kun vil uddele gratis mad til folk, der kan fremvise et tysk pas? Det er spørgsmålet, der lige nu vækker stor debat i Tyskland, og som har skabt intern splid i den tyske regering.