{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
124 visninger | Oprettet:

EU-lov gør tatoveringer farveløse. Nu vil tatovører bøje reglerne {{forumTopicSubject}}

https://politiken.dk/indland/art8552983/EU-lov-g%C3%B8r-tatoveringer-farvel%C3%B8se.-Nu-vil-tatov%C3%B8rer-b%C3%B8je-reglerne?utm_source=ni.dk&utm_medium=feed&utm_campaign=ni_affiliate&t=poldk


Det er slut med farverige tatoveringer. Fremover er farvemulighederne sort, gråtoner og hvid. Det er konsekvensen af en EU-lov, der træder i kraft tirsdag, fortæller Frank Rosenkilde, der er formand for brancheorganisation Dansk Tatovør Laug. Han forventer, at EU-reglerne, som forbyder nærmest alle farver i tatoveringsblæk, vil ramme tatovørerne hårdt.

»80 procent af mit arbejde er farve. Og jeg har masser af kolleger, hvor 100 procent af deres arbejde er med farve. Der er nogle, der ikke kan komme videre«, siger Frank Rosenkilde.

Han fortæller, at tatovørerne i nogle tilfælde kan blive nødt til at se stort på reglerne.

»Der er ikke andre løsninger end at dreje loven lidt. Jeg har for eksempel en kunde, som jeg har tatoveret for en måned siden, hvor der mangler en lille smule rød farve i. I teorien kan jeg ikke lave tatoveringen færdig, fordi jeg ikke må bruge de farver, jeg tatoverede med for en måned siden. Vi kan ikke lave kæmpestore projekter færdige, hvis vi ikke beholder lidt farve til at lave tatoveringerne med«, siger Frank Rosenkilde.

De nye EU-regler medfører, at mere end 4.000 kemiske stoffer i tatoveringsblæk forbydes. Årsagen er mistanke om allergi- og kræftfremkaldende stoffer i blæk. Reglerne betyder, at tatovørerne må vinke farvel til størstedelen af de farver, som er udbredt i tatoveringer. Ifølge Frank Rosenkilde er det farver, som er blevet brugt i 20-30 år.

Forbuddet vil medføre, at mange tatovører bliver nødt til at dreje nøglen om. Flere har allerede gjort det, siger han. Andre vil måske tatovere videre fra privaten.

Cirka 15 procent af danskerne har en tatovering. Den danske regering bakker op om EU’s nye kemikalielovgivning, som fører til de strammere regler for tatovørerne.


Nu bryder jeg mig ikke om tatoveringer i nogen som helst form, men jeg synes dog, det er synd for de tatovører, der lever af at tatovere og nu måske er nødt til at opgive deres erhverv.

Derudover synes jeg, at EU går for vidt med forbuddet, da det indtil nu kun handler om en "mistanke om allergi- og kræftfremkaldende stoffer i blæk" hvis det var bevist, så kunne jeg måske forstå forbuddet men kun måske, da snart alt i dag får skyld for at fremkalde kræft.

Hvad er din mening om dette forbud?


Kommentarer på:  EU-lov gør tatoveringer farveløse. Nu vil tatovører bøje reglerne
Kommentér på:
EU-lov gør tatoveringer farveløse. Nu vil tatovører bøje reglerne

x