{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
328 visninger | Oprettet:

Hundredvis får nej til asyl: Løj om nationalitet {{forumTopicSubject}}

https://www.avisen.dk/hundredvis-faar-afslag-paa-asyl-efter-snyd-med-deres_465398.aspx

Flere måneders undersøgelse af identiteten på over 700 asylsøgere, der alle sagde, at de var forfulgte og undertrykte statsløse fra Kuwait, viste at 634 af dem ifølge styrelsen ikke var fra Kuwait.

De har derfor hen over sommeren alle modtaget et afslag om asyl, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Det gør sagen til den hidtil største om identitetssnyd i asylsager, vurderer Anders Dorph, vicedirektør i Udlændingestyrelsen med ansvar for asylområdet.

- Vi har før set sager om svig, hvor man forsøger at lyve sig til en anden nationalitet for at opnå en fordel. Men slet ikke i dette omfang, siger han.

Et specialteam i Udlændingestyrelsen kunne via en omfattende kortlægning af familiemønstre samt spor på sociale medier, mobildata og internationalt samarbejde påvise, at de mange asylsøgere formentlig i stedet stammer fra Irak.

Over 300 af personerne har vist sig at tilhøre samme familie.

Og hvad så? hvad skal der ske med de afviste asylansøgere? Hvad mener du?

Jeg går ud fra, at de bliver på tålt ophold, får måske endda familiesammenførelse, for jeg er sikker på, at enten træder Menneskerettighedskonventionen eller flygtningekonventionen eller måske begge nok i kraft, så vi bliver hængende på de 'stakler' til livslang forsørgelse samt forsørgelse af deres familimedlemmer.Kommentarer på:  Hundredvis får nej til asyl: Løj om nationalitet
Kommentér på:
Hundredvis får nej til asyl: Løj om nationalitet