Voks eller gelé – hvilken skal du bruge i dit hår?

Voks eller gelé – hvilken skal du bruge i dit hår?

27. mar 2018

Bruger du hårvoks eller gelé til at sætte dit hår, gør du klogt i at læse med her. I dette indlæg kigger vi på forskellige hårprodukter, så du bedre kan vælge, hvilken der gør det bedste for dig og din stil.

Voks eller gelé – hvilken skal du bruge i dit hår?

Der findes i dag et utal af forskellige hårprodukter, som du kan bruge til at sætte dit hår, præcis som du ønsker det. Mange af hårprodukterne kan naturligvis det samme; at style dit hår, så det matcher din individuelle stil og personlighed. Andre igen, kan hjælpe dig med at få lige præcis den finish, der får dig til at optræde fra din bedste side.

I dette indlæg kigger vi nærmere på to af klassikerne. Nemlig hårgeléen og hårvoksen. En af dem bør være fast inventar i dit toiletskab. Hvilken det skal være, giver vi vores bud på i nedenstående.


Gelé – stærkt hold og høj glans

Hårgelé er det mest brugte hårprodukt for mænd på markedet. Det er så sikkert som amen i kirken, at alle mænd på et eller andet tidspunkt i løbet af deres liv (givetvis i de tidlige teenageår), har brugt hårgelé til at sætte håret med. Geléen er kendt for at give håret stivhed og en høj glans, så dit hår skinner hele dagen.

Der findes flere forskellige typer af gelé med hver deres styrke. Nogle har kun en mindre indflydelse på hårsætningen, imens andre har så stærkt et hold, at dit hår kan sidde perfekt fra morgen til de sene nattetimer.

Det er dog ikke helt uden risici at vælge en hårgelé med et stærkt hold. Bruger du en stærk gelé dagligt igennem en længere periode, kan du risikere at dit hår tørrer ud og bliver beskadiget på grund af de typer af alkoholer, der tilsættes geléen. Alkoholerne suger hårets og hårbundens fugtighed til sig, hvilket også kan give kløe og irritabilitet.

Er gelé dit foretrukne hårprodukt, anbefales det derfor, at du vælger en med et let hold, og kun bruger det i begrænsede mængder. En stærk gelé kan gøre dit hår stift og ufleksibelt. Det er måske fint på kortere sigt, men på den lange bane er det ikke alt for godt for din naturlige hårpragt.


Voks – medium hold og medium glans

Hårvoks bruges i dag i forbindelse med en lang række af styles - lige fra det pjuskede, sløset satte hår til de mere strukturerede frisurer. Hårvoks kan fås med flere forskellige typer af finishes, og du kan både få en voks, der har en høj glans og voks, der giver håret et mere mat udseende. Ligesom med geléen kan det bruges både til strit-, slik- og fladt hår.

Hårvoks egner sig til de fleste mænd (der ikke er skaldede eller karseklippede, forstås), men er især ideelt til dem, der fra naturens side har helt glat eller let-bølget hår. Afhængigt af den voks, du vælger at bruge, kan du opleve, at dit hår klumper sammen i løbet af dagen, hvis du bruger det i krøllet hår.

Voks er i sin essens, ret sammenlignelig med pomade, men har oftest et lettere hold. Med voksen får du en mellem til høj glans og et lavere hold, end du gør med pomaden. Voksen er ideel til dig, der foretrækker de klassiske hårstyles, som fx sideskilling, pompadour eller ducktail.


Artiklen er udgivet i samarbejde med Groom Room – Mens grooming & style



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce