Tre trin til en hverdag med mere overskud

Tre trin til en hverdag med mere overskud

16. nov 2017

Danskerne, hører ifølge diverse undersøgelser, til blandt verdens lykkeligste folk, men det er ikke ensbetydende med, at danskere ikke kan savne glæde og overskud i hverdagen.

 

Drømmer du også om ekstra overskud, så stop op og læg en plan for, hvordan du vil bære dig ad. Det kræver nemlig masser af energi at få det hele til at hænge sammen, når der både skal bruges kræfter på karriere, familieliv og meget andet.

Sov godt – og nok

 

Ingen mennesker kan undvære deres nattesøvn, idet søvn er afgørende for, at vi mennesker kan eksistere og præstere i forskellige sammenhænge. Det handler i den forbindelse ikke kun om at sove godt, men også om at sove nok. Du skal ifølge flere fagpersoner, herunder læger og søvneksperter, have mellem 7 og 9 timers sammenhængende søvn hver nat. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at nogle mennesker kan klare sig med færre timers søvn.

 

Sover du dårligt om natten, så kan det skyldes, at din seng ikke passer til dig, men det kan lige så vel skyldes, at der ikke er mørkt nok i lokalet. Sidstnævnte udfordring kan nemt løses ved at købe et mørklægningsgardin. Du skal vide, at du kan finde mørklægningsgardiner her. Der er mange valgmuligheder.

Sæt farten ned

 

Er dit energiniveau i bund, og føler du dig presset, så kan det meget vel skyldes, at du har lidt for meget at se til. Det er i den situation alfa omega, at du sætter farten ned, da travlhed hurtigt kan udvikle sig til stress. Der er stor forskel på at have travlt og at være stresset, men det er et faktum, at det ikke er sundt at have meget travlt for tit.  

 

Læg arbejdet til side og kobl af med en god bog eller en film, så du kan få ladet dine indre batterier op. Det vil din krop takke dig for.

Overvej terapi

 

Hvad gør du, når du har prøvet at ændre dine søvnvaner, arbejdsvaner og kostvaner uden mærkbare resultater? Så kan du overveje at gå i terapi, så du kan komme tilbage på sporet og få en velfungerende hverdag igen. Det er med terapi, hos en autoriseret psykolog, muligt at opløse negative tanker og følelser med henblik på at gøre livet mere meningsfuldt. Lyder terapi som noget for dig, så klik her for en psykolog på Østerbro.

 

Alle mennesker kan få glæde af terapi – såvel unge som gamle. Det er dog alfa omega, at du er villig til at åbne op for dine følelser og tanker, da en psykolog ellers vil få svært ved at hjælpe dig på rette vej. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce