Tre tip til en bedre dag

Tre tip til en bedre dag

30. nov 2018

Hvis du på en time kan slippe af med tre af de ting, der irriterer dig dag efter dag. Vil du så gøre det?

Når man undersøger, hvad det er for nogle små praktiske ting, der sluger energi og irriterer i hverdagen, så er det typisk de samme ting, der går igen dag efter dag.


Noget af det, der fylder på listen er:

·       Fodsved og sure tæer

·       De 5 kilo midt på maven, som man ikke får tabt og som får tøjet til at sidde dårligt

·       Sko, der gnaver

·       At du sover dårligt, fordi du sveder om natten

·       Tøj, der klør og irriterer huden

·       At det er svært at sove om dagen, hvis man har raften og natarbejde


Listen er meget lang, og det er selvfølgelig forskelligt fra person til person, hvor meget de enkelte ting irriterer. Det, det er et fællestræk, er hvor lidt, vi typisk gør ved tingene. En af grunden er, at mange ikke ved, hvad de skal gøre og selv om det er nogle irriterende ting, så irriterer de ikke helt nok til, at man gider at bruge ret meget tid på at finde en løsning. Her har siden faktiskpraktisk.dk samlet gode råd om og løsninger på en række hverdagsproblemer. For eksempel kan du se, hvordan du kan bruge almindeligt bagepulver til at slippe for lugten af sure sko og tæer og de har en guide, der viser, hvordan du kan bedst kan bruge forskelligt slags shapewear til at få topmaven flad igen. Eller at en sovemaske kan hjælpe dig til at sove bedre om dagen, hvis du skal op og på natarbejde.


Start med at sove godt

Det er svært at få en god dag, hvis man starter den med søvnunderskud! Og det er en meget normal udfordring, for knap halvdelen af alle voksne siger, at de i perioder har problemer med at sove godt om natten. Søvnproblemer skyldes typisk, at man har små børn, der vækker en, at man er stresset, har spist eller drukket for meget eller oplever hormonforandringer som fx under graviditet eller i overgangsalderen.

Du kan hente råd om at sove godt på siden Soveshop.dk. Siden råder blandt andet til, at man laver et fast aftenritual, som gør det lettere at falde i søvn, fordi man vender kroppen til at det nu er tid til at slappe af og sove. Aftenritualet kan være hvad, der passer ind i dit program. Det vigtige er, at du gør de samme ting i samme rækkefølge hver aften, inden du går i seng. Måske lægger du tøj frem til i morgen og drikker en kop te. Eller du sidder 10 minutter i stolen med en god bog.

De skal bare finde et ritual, som du kan lide og slapper af med, så er du godt på vej til en bedre nat og en bedre dag i morgen.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg