Tre bæredygtige valg du kan tage i fremtiden

Tre bæredygtige valg du kan tage i fremtiden

27. nov 2019

Dette er sponsoreret indhold 

De fleste danskere tænker over, hvordan de kan være mere bære dygtige i deres hverdag. Faktisk er dette en af de mest almindelige ændringer, som foretages rundt om i de danske hjem i disse år. Dette skyldes, at der er kommet utroligt stort fokus på de enorme klimaproblemer, som vi står midt i, og som vi derfor alle bærer et ansvar for at få vendt om, og gjort noget ved. Men for rigtig mange danskere kan det være svært at vide, hvor man skal begynde, og hvad for nogle ændringer, som betyder noget. Derfor kommer her en guide med tre gode råd til, hvordan du kan gøre din husstand mere klimabevidst og bæredygtig. 



Økologi når det giver mening 

En af de ting der virkelig betyder noget, er at man forsøger at købe økologisk, når man kan. Her gælder det især de mennesker, der økonomisk er i stand til at købe økologi frem for konventionelt producerede varer. Dette skyldes, at økologiske varer i nogle tilfælde kan være dyrere end de konventionelt producerede, og derfor vil mennesker med færre pengene, nogle gange ikke have penge til at købe alt økologisk. Men hvis ikke der er nogen økonomisk forskel på varerne, vil det bestemt anbefales at man sørger for at købe økologisk producerede varer. I dag fås der også økologisk vin, så selv middagen med vennerne kan gøres helt økologisk i både mad og drikkevarer. På denne hjemmeside kan du læse mere om økologisk produceret vin og hvilke lækre muligheder der er. 


Sorter dit skrald 

Et andet rigtig godt råd, hvis du gerne vil ændre noget i din husstand, som virkelig betyder noget for miljøet, så er det, at du begynder at sortere dit affald. Dette er allerede lovpligtigt i hovedstadsområdet, men man bør altså gøre det, lige meget hvor man bor. Grunden til at det virkelig betyder noget, at du sorterer dit affald er, at affaldet er lavet af forskellige materialer. Det vil sige, at hvis man sorterer affaldet, så kan det bruges igen og igen fordi det kan blive smeltet om og genanvendt. Når man ikke sorterer sit affald, ryger det hele samlet til forbrændingen hvor ellers fuldstændigt nyttige og genanvendelige materialer går op i røg. Derfor er det altså en rigtig god start at sortere sit affald, når man gerne vil begynde med sin grønne omstilling i sin husstand. 


Køb ikke nyt i December 

Når julen står for døren, kan et andet rigtig godt råd være, at man husker at lade være med at købe nyt. Et stor problem i den danske kultur, og også gældende for resten af den vestlige verden, er at vi har et enorm overforbrug. Det vil sige, at vi køber meget meget mere, end vi har brug for, og derfor producerer vi også meget mere, end vi har brug for. Derfor kan en god regel i hjemmet være, at man ikke skal købe noget nyt i december. Derimod kan man ønske sig de ting, man synes man har brug for i julegave, så det man får, rent faktisk er noget, man har brug for, og ikke noget som man bare har fundet på for at overforbruge eller finde på noget. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce